Şimdi Ara

Playstation 2 [ANA KONU] (424. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.470
Cevap
89
Favori
575.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 1...212...421422423424
Sayfaya Git
Git
Giriş

cevap icin sagolun hocam fakat bunu kendim yapıyorum öyle anlıyorum yazıdan,

mc icin dvdden yükleme yapmak gerekiyor cünkü cd gözüm calısmadıgından bunu dısardan temin etmem gerek diye anladım.

Sizin disk tablanız çalışmadığı için siz free mcboot kartı hazırlayamazsınız. Çünkü sıfırdan yüklemek için bu yazılımın yüklü olduğu cd/dvd diski okutup karta yüklemeniz lazım.

Ancak, daha önceden bu yazılımın yüklü olduğu bir kartı bir yerden temin ederseniz (gerekli usb diskini dosyaları ve oyunlarıyla hazırlamış olduğunuzu varsayıyorum) disk okuyucunuz bozuk dahi olsa oyunlarınızı usb ile oynayabilirsiniz. Hatta ileri gidip bir karttan diğer karta free mcboot yazılımı bile yükleyebilirsiniz.

Tüm fat kasa Ps2'ler usbden oynatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 31 Temmuz 2025; 23:25:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black'in Usa sürümü de aynı. İlk bölüm akıyor ama ormanlık bölümde ekran kartı kullanımı 99a vuruyor ve kasıyor. 2x çözünürlük dışında oynanmıyor. Bu tamamen oyunun optimizesi ile alakası olsa da can sıkıcı. Sonuçta baştan sona 4k sorunsuz oynayacağım ön kabulüyle başladım oyuna. Kısmet. 2x yani başka bir deyişle 720p çözünürlükte oynansa bile olsa gayet keyifli bu arada. Zaten o yüksek çözünürlükteki devasa piksel sorunu da olmuyor bu sayede. Ben şeyi soracağım, oyun içi analog hassasiyeti ayarlanmıyor. Bunu Pcsx2 üzerinden oyuna özel arttırabilir miyiz acaba? Bayağı yavaş kaçıyor çünkü. Killzone kadar ağır neredeyse.

• Silent Hill Shattered Memories ve Silent Hill Origins oynayip bitirdim emulator uzerinden. Muthislerdi. Akil almaz bir kutuphanesi var destikce cikiyor. Ve dahasi bu iki oyun da baska yerde yok -Wii ve Psp surumlerini bulmak daha zor oldugu icin soyluyorum aslinda-

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bu ps2 nin "av multi aut " çıkışı temassızlık yapıyor. oynatınca görüntü geliyor ama bunu sürekli oynatmak iyi olmuyor.

bunun çözümü var mı?

• Bugün; depoda duran Sony CRT TV'yi odama çıkarmak istedim, model kv-25r2d. Zamanının kaliteli Trinitron modeli büyük ekranlı. Eşşek ölüsü gibiydi resmen 40 kg vardı heralde. Slim kasa PS2 alırım buna bağlarım diye düşündüm. Fakat odamdaki tek koyabileceğim yer olan kitaplığın içine koymayı düşündüm fakat o kadar ağır ki dolabı zamanla paramparça ederdi o ağırlıkla. Malesef tekrardan depoya indirdim tv'yi. İndirmesi daha çileliydi.

Bunun haricinde birde; arçelik marka bir crt tv daha vardı. Hafifti fakat çok küçük ekranı vardı. 30-35 ekran gibi bişeydi, onda da yazılar okunmaz o derece. Kitaplık onu taşırdı fakat dediğim gibi çok küçüktü. PS2'nin hakkını verecek TV o Sony idi.

Ben Arçelik 70 ekran temin ettim. 1998 yılı üretimi galiba, üzerinde TRT 98 yazıyor. DVD ve VCD filmler denedim. Görüntüleri çok güzel gösteriyor. PS1 ve PS2’yi henüz denemedim. Ama PS1’i bile mükemmel göstereceğine eminim. Nintendo 64, Dreamcast falan da baya süper gözükecek. Aradan zaman geçince tüplü TV’lerin ne kadar gözüktüğünü unutmuşuz. Tüplülerde hiç pikseller gözükmüyor. Her şey net oluyor. Bir de elektrikçiden 37 ekran gri Vestel aldım, Vestel’in renkleri bozuk çıktı tamir edilir mi bilmiyorum.

Kendi Sony Flatron 55 ekran tüplü TV’mi ise evde yer kaplıyor diye atmıştım ona çok pişmanım. Herkesin aradığı TV. Bir de 70 ekran VCD’li Telefunken ile 37 ekran siyah Vestel vardı. Bu üç televizyonun da görüntüsü çok güzeldi. Bilseydim hepsini tutardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joeltr -- 25 Nisan 2026; 20:23:16 >

Yani büyük ekranlı tüplü tv'lerin arkası çok büyük ve çok ağırlar. Dediğim gibi kitaplığın anasını ağlatacaktı. Hemen değil ama zamanla çökerdi tahtaları o derece ağır. Ama en iyi görüntüyü de onun vereceğine eminim. Birde PS'ye bağlanan kablosunun da aktarmalı değilde direkt tüm pinleri olan bir scart olduğu zaman müthiş olur.

• Bundan 7-8 sene önce bu konuda PS2 için 2010 Sony Bravia TV'de component kablo testi yapmıştım. En net görüntüyü ondan almıştım. Şimdi o ps2 to hdmi aparatlarını kullanmak hiç tarzım değil. Doğalı neyse o.

Bende de vardı tam 50 kg

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.