arkadaşlar şu play-off u bana bi acıklayabilirmisiniz nasıl oynanacağını puan farkı ne kadar önemli vs vs. şimdiden teşekkürler.
49.kez play off açıklarmısınız konusuyla beraberiz
4 takım olacak 3x2 rövanşlı 6 maç oynayacak her takım.
Normal lig bitiminde takımların elde ettiği puanlar ikiye bölünecek. Buçuklu puanlar Örneğin 34.5 35 puana tamamlanacak. play off bitiminde iki takımın aynı puana gelmesi halinde buçuk eklenenden buçuk çıkarılacak. Böylece şampiyon belli olmuş olcak.
Şuan Galatasaray fenerbahçeden 4.5 Beşktaş ve Trabzonspordan 8.5 puan önde
valla ne bilim ben görmedim forumda yinede cok sağol iyi anlatmışşın
Puan esitliginde aradaki maclara bakiliyor sanirim ama playoff taki mi, normal sezondaki maclara bakilacak ?
Normal sezondaki averajlar ve maçlar sayılmayacak. Ayrı lig gibi düşünün play-offu sadece takımlar + puan la başlıyor.
4 maça bakilcak esitlikte.
Bu gün lig bitse
Galatasaray : 66 Fener : 57 TS :49 BJK : 49
Play Off da Gs : 33 Fener : 29(28,5 puan tamamlanıyor) Ts : 25 BJK: 25
böyle olacak yani Fenerle berabere kalırsak Playoffda puan farkı 5 e çıkıyor
Acikcasi play off kuralini getirenlerin bile play offun nasil olacagini bildigini zannetmiyorum
PLAY-OFF GRUPLARI MÜSABAKALARI SONUNDA PUAN EŞİTLİĞİ HALİNDE UYGULANACAK ESASLAR:
(A) İki takımın puanlarının eşitliği halinde;
I. Kendisine yarım puan eklenen takım varsa bu takım sıralamada bir altta yer alacaktır.
II. Bu durum söz konusu değil ise, takımların Lig Grubunda ve Play-Off Gruplarında birbiriyle oynadıkları toplam 4 müsabakadaki puan üstünlüğüne bakılır.
III. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Play-Off Grupları müsabakalarında puan eşitliği varsa, kendi aralarındaki bu müsabakalardaki gol averajına bakılır. Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eĢitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.
IV. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Play-Off Grupları müsabakalarında puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, 34 hafta oynanan Lig Grubundaki puan sıralamasında üstte olan takım üstte yer alacaktır.
(B) Üç takımın puan eşitliği halinde;
I. Kendisine yarım puan eklenen bir takım varsa bu takım sıralamada en altta yer alacaktır. Bu durumda sıralamada üstte yer alacak iki takım (A) bendine göre belirlenir.
II. Kendisine yarım puan eklenen iki takım varsa kendisine puan eklenmeyen takım üstte yer alır; kendilerine puan eklenen takımlar arasındaki sıralama ise (A) bendine göre belirlenir.
III. Kendisine yarım puan eklenen veya eklenmeyen üç takım varsa bu halde takımların Lig Grubunda ve Play-Off Gruplarında birbiriyle oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır.
IV. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Play-Off Grupları müsabakalarında puan eşitliği varsa bu müsabakalardaki gol averajına bakılır. Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.
V. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Play-Off Grupları müsabakalarında puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, 34 hafta oynanan Lig Grubundaki puan sıralamasına göre üstte olan takım üstte yer alacaktır.
(C) Dört takımın puan eşitliği halinde;
I. Kendisine yarım puan eklenen bir takım varsa bu takım sıralamada en altta yer alacaktır. Bu durumda sıralamada üstte yer alacak üç takım (B) bendine göre belirlenir.
II. Kendisine yarım puan eklenen iki takım varsa bu takımlar sıralamada diğer iki takımın altında yer alır. Üstte yer alan iki takım ve altta yer alan iki takım arasındaki sıralama ise (A) bendine göre belirlenir.
III. Kendisine yarım puan eklenen üç takım varsa bu takımlar sıralamada diğer takımın altında yer alır. Diğer takımlar arasındaki sıralama ise (B) bendine göre belirlenir.
kaynak: tff
lig statüsüne bakmak bu kadar zor olmamalı.
Ligi birinci bitiren takımın fikstür avantajı olacak mı..? Avrupa kupalarında ki gibi..
quote:
Orijinalden alıntı: Morgue
Ligi birinci bitiren takımın fikstür avantajı olacak mı..? Avrupa kupalarında ki gibi..
ne gibi fikstür avantajı olacak ki ? zaten aynı ülkenin takımları başka maçta olmayacak 4 takım aralarında oynayacak.Yani ne bilim beşiktaş ile ha ilk oynamışız ha son ne etkisi olur ki ?
Şampiyonlar ligi sıralaması lig bitiminde mi yoksa play off lara göre mi olacak bilen var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Hphsts
Şampiyonlar ligi sıralaması lig bitiminde mi yoksa play off lara göre mi olacak bilen var mı?
herşey playoff sonunda belli olacak.ligi lider bitirmenin o açıdan birşeyi garantileme tarzında bir avantajı yok.Playofflar sonunda 1. şampiyonlar ligine direk katılırken 2. ön elemeden katılacak.
quote:
Orijinalden alıntı: CeSiN
quote:
ne gibi fikstür avantajı olacak ki ? zaten aynı ülkenin takımları başka maçta olmayacak 4 takım aralarında oynayacak.Yani ne bilim beşiktaş ile ha ilk oynamışız ha son ne etkisi olur ki ?
ilk 3 Maçın birini sahımızda oynasak diğer 3 maçın 2'sini sahamızda oynarsak daha avantajlı oluruz ayrıca son maçı ev sahibi oynama avantajımız olmalı ki ligi birinci bitiren takım şampiyonluğun en büyük adayı olduğu için son maçı evinde oynasın şampiyon olursa direk kupasını alabilmeli..
quote:
quote:
quote:
ilk 3 Maçın birini sahımızda oynasak diğer 3 maçın 2'sini sahamızda oynarsak daha avantajlı oluruz ayrıca son maçı ev sahibi oynama avantajımız olmalı ki ligi birinci bitiren takım şampiyonluğun en büyük adayı olduğu için son maçı evinde oynasın şampiyon olursa direk kupasını alabilmeli..
Öncelik hakkı diyelim ozaman, bana göre pek bi avantaj söz konusu olmayacak ne şekilde oynatırlarsa oynatsınlar :) sadece son dediğiniz son maçı iç sahada oynama olayı mantıklı bu da kutlama açısından güzel olur.
Hani şu açıdan dedim bu tip durumlar var doğrudur ama bana göre hiçbir avantajı yok sonuçta sadece 3 takımla oynayacağız biri olmazsa diğeriyle olacak bu maçlar.Böyle bir uygulama olacaksada çok takılmam yani var mı yok mu diye.Eleme usulü olsaydı misal ozaman ilk maçı deplasman rövanş iç sahada olsun isterdim bu ayrı tabi :)
quote:
quote:
herşey playoff sonunda belli olacak.ligi lider bitirmenin o açıdan birşeyi garantileme tarzında bir avantajı yok.Playofflar sonunda 1. şampiyonlar ligine direk katılırken 2. ön elemeden katılacak.
benim bildiğim ; normal ligi 1. bitiren şl de ön eleme oynuyacak playoffu 1. bitiren direk katılacak
playofu bu sezondan sonra kaldırılsa daha iyi olur saçma bişey bence. önümüzdeki sezon 22 takım olsun ligde ligin sonundaki 4 takım kendi aralarında 90 dakikalık birer maç yapsın birinci bitiren ligde kalsın diğer üçü düşsün böyle daha güzel olur. ligde kalmak için son bir şans
quote:
Orijinalden alıntı: Death Note
quote:
quote:
benim bildiğim ; normal ligi 1. bitiren şl de ön eleme oynuyacak playoffu 1. bitiren direk katılacak
Ben de böyle biliyorum. Ligi lider bitirip playoff da 3. olursak ne anlamı kaldı ligi lider bitirmenin? En azından şampiyonlar ligi ön elemesini garantiliyor diye biliyorum.
Saçma bir uygulama. Seneye kalkar. Suan uygulanması yasal değil. Bir takım yazılı bir bildiri yaparsa iptal olur play off. Çünkü diğer takımların onayı alınmadı.