Şimdi Ara

PKK Lice'de öğretmen kaçırdı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi Baharlar Köyü’nde görev yapan öğretmenlik Mehmet Gözbaşı dün gece PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı.

Lice’nin Baharlar Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan Mehmet Gözbaşı’nın kaldığı lojman dün gece PKK’lı teröristler tarafından basıldı. Kalaşnikof silahlarla lojmana giren teröristler öğretmen Mehmet Gözbaşı’nı silah tehdidi ile yanlarına dağlık bölgeye gitti.

Olayın duyulmasının ardından güvenlik güçleri öğretmen Mehmet Gözbaşı’yı kurtarmak ve PKK’lıları etkisiz hale getirmek için başlattığı operasyonları sürdürüyor.

Gözbaşı’nın iki yıldır Lice’de görev yaptığı öğrenildi.

AİLESİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞTE

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi Baharlar Köyü’nde öğretmen asteğmen olarak görev yaparken dün gece PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan Mehmet Gözbaşı’nın Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde oturan ailesi endişeyle bekliyor.

Lice’nin Baharlar Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan Mehmet Gözbaşı’nın Yahyalı ilçesindeki ailesi olayı öğrenince, nakliyeci baba Metin Gözbaşı Diyarbakır’a giderken, 3 çocuk annesi Raibe Gözbaşı, ”Benim oğlum Mehmet ailenin en büyük çocuğu. Onu binbir emekle yetiştirdik. Biz onu vatana millete kendisi gibi hayırlı evlatlar yetiştirsin diye öğretmen yaptık. O bölgenin çocuklarını okutsun, hayata hazırlasın diye oraya gönderdik. Emanet ettik. Oğlumu bir an önce bıraksınlar. Zira o bir eğitimci” diyerek ağladı.

Bu arada haberi duyup Gözbaşı ailesinin evine gelenlerde geçmiş olsun dileklerini iletip, ağladılar. Amca Ali ve Kemal Gözbaşı da, ”O bu vatana hizmet için gitti. Bir an önce bırakılsın. İki yıldır o bölgenin çocuklarını hayata hazırlıyordu. Köyde ve çevrede çok da seviliyordu” dediler. Öğretmen Mehmet Gözbaşı’nın 2 yıldır bölgede eğitimcilik yaptığı ve 1.5 aydır da asker öğretmen olduğu belirtildi.

Kaynak

Son zamanlarda PKK'nın insan kaçırma eylemleri artış gösterdi. Artık eylemlerinde güvenlik güçlerinin yanında sivilleri de hedef alıyorlar. 1980'lerin sonlarına, 1990'ların başlarına dönüyoruz. "Terör örgütü" kabul edilen bir örgüt, ülke sınırları içinde elini kolunu sallaya sallaya eylem yapıyor. Biz de artık bunları çok normal haberler olarak karşılıyoruz.

Sağ salim kurtulması dileğiyle...

• lojman dediği askeri lojmansa nasıl ellerini kollarını sallıyarak giriyorlar acaba ? bizim kaldıgımız lojman asker dolu ..
  • Bu hata doğunun değil ...

Genelde doğudakiler batiya giderler/görürler. Batidakiler .... işte bahanaleri hazir... görmezler-göremezler . En iyisi problemi doğuya yüklememek.

Türkiye'min dünya güzeli illerine/ilçelerine bilmeden yorum yapanlar...Siz gidip gördünüzmü doğuyu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 03.10.2010

Artık ne desek boş ülkenin %50 si halinden memnunsa ne denilebilr?Bize tek düşen memleket eyiye gidii demek.

Bunun hükümetlik birşeyi yok yalnız
    babamın arkadaşı öğretmendi Siirtte,karısını ve kendisini kaçırıp (karısına tecavüz edip) ikisinide öldürüyor şerefsizler 90'lı yıllarda,Bayram'dı sanırım ölen öğretmenin adı
    Babamda o dönem Özel Harekatçıydı,o kadar arkadaşım vuruldu onların cesedini gördüğüm an hiç bu kadar etkilenmemiştim diyor,felaket bir durum
    Bize düşen dua edip,Özel Harekat veya diğer güvenlik birimlerinin bir an önce bulmasını sağlamak öğretmenimizi,Allah yardımcısı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canales

quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

quote:

quote:

Artık ne desek boş ülkenin %50 si halinden memnunsa ne denilebilr?Bize tek düşen memleket eyiye gidii demek.

babamın arkadaşı öğretmendi Siirtte,karısını ve kendisini kaçırıp (karısına tecavüz edip) ikisinide öldürüyor şerefsizler 90'lı yıllarda,Bayram'dı sanırım ölen öğretmenin adı
    Babamda o dönem Özel Harekatçıydı,o kadar arkadaşım vuruldu onların cesedini gördüğüm an hiç bu kadar etkilenmemiştim diyor,felaket bir durum
    Bize düşen dua edip,Özel Harekat veya diğer güvenlik birimlerinin bir an önce bulmasını sağlamak öğretmenimizi,Allah yardımcısı olsun

ana muhalefetmi terörü önlemek için yaptırımlar uygulayacak nasıl hükümetin işi değil???

öldürülmemek için "biji serok apo" diye bağıracağımız günler yakında. aslında şimdiden bağırmak lazım. nasıl olsa bu ülkeye böyle diyen yaranıyor...

Hükümetin işi değil demedim,hükümetlik birşey yok dedim
    30 yıldır oluyor öğretmen kaçırma olayları,nasıl engelleyeceksin ki ? mümkün değil malesef

İstihbarat,Şehiriçi güvenlik bunlar ne güne duruyor?
    Bu şeyler tamamiyle hükümetin sorumluluğu altında.Kürt milliyetçiliğine izin verilmemesi lazım aksi takdirde önünü alamıcağımız şeyler yaşanmaya başlar(ki yaşanıyor zaten)
    Ayrıca şu kaçırma olaylarına sivil öldürme olaylarına gelince...1994 yılına geri döndük.İlerleme değil gerileme var resmen.
    Her ne dersen de kabul etmiyorum kimse bana dağan davul zurnayla yüzlerce terörist indirip seyyar mahkemelerde zorla serbest bırakan bi hükümeti savunamaz savundurtmam.O teröristleri bide demokrasi adı altında meclise soktular dağlara uzun süre harekat yapılmadı bilinçli olarak ve güneydoğu tamamen pkkya teslim edildi.Kürtçü milliyetçilik yayıldıktan sonra operasyon yapsan ne işine yarıcak dimi?
    Örgütü çökertirsin ancak tüm halkın fikirlerini teker teker değiştiremezsin.Buna izin verilmemeliydi ancak hem izin verildi hemde kürt açılımıyla cilalandı.
    Şimdi dağdan indirdiği kişiler polis amirini tokatladığında,sivilleri öldürdüğünde,hükümete küfrettiğinde hede hödö demenin anlamı yok.
    Yapmıcaktın...

• yukarıda faşistlikle itham edilen arkadaşların eleştirileri dalga geçme boyutunu aşmamaktadır ama şu konumda kürtler özgürlük mücadelesi veriyor diye birşeyde sözkonusu değildir. şuan içinde bulunduğumuz hareketin bir halk hareketi olmamasını umut ediyorum. çünkü eğer öyleyse kafamdaki tek çözüm soykırım olur.
    bende komunistim ama yukarıdaki bazı arkadaşlar gibi pkk nın yaptığı işlere ılımlı bakmam mümkün değil. pkk teröristlik yapmaktan öteye geçememektedir ve son zamanlarda tamamen sivillere yaptığı katliamlarla hala onları destekleyen komunistlerin aklından da, ideolojisinden de, bilgisinden de şüphe ederim.
    sağı solu kürtü türkü arabı bırakın insanlığa sığmaz bu yapılanlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yukarıda faşistlikle itham edilen arkadaşların eleştirileri dalga geçme boyutunu aşmamaktadır ama şu konumda kürtler özgürlük mücadelesi veriyor diye birşeyde sözkonusu değildir. şuan içinde bulunduğumuz hareketin bir halk hareketi olmamasını umut ediyorum. çünkü eğer öyleyse kafamdaki tek çözüm soykırım olur.
    bende komunistim ama yukarıdaki bazı arkadaşlar gibi pkk nın yaptığı işlere ılımlı bakmam mümkün değil. pkk teröristlik yapmaktan öteye geçememektedir ve son zamanlarda tamamen sivillere yaptığı katliamlarla hala onları destekleyen komunistlerin aklından da, ideolojisinden de, bilgisinden de şüphe ederim.

Üzgünüm ancak halk hareketine dönüşmüş durumda ve bu bilinçli olarak yapıldı.
    Israrla inanmak istemeyenler PM atabilir.Basit bi şekilde açıklarım.Eğer detaya girmemi isterlerse detayada girerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

yukarıda faşistlikle itham edilen arkadaşların eleştirileri dalga geçme boyutunu aşmamaktadır ama şu konumda kürtler özgürlük mücadelesi veriyor diye birşeyde sözkonusu değildir. şuan içinde bulunduğumuz hareketin bir halk hareketi olmamasını umut ediyorum. çünkü eğer öyleyse kafamdaki tek çözüm soykırım olur.

Üzgünüm ancak halk hareketine dönüşmüş durumda ve bu bilinçli olarak yapıldı.
    Israrla inanmak istemeyenler PM atabilir.Basit bi şekilde açıklarım.Eğer detaya girmemi isterlerse detayada girerim.

işin silahlı kısmında halk yok şuan. çok ciddi silahlanıyorlar mahallelerinde ama genellikle 1-2 kişi bunun önderliğini yapıyor ve eylem kısmında onlar görev alıyor. nezamanki normal vatandaş silahı eline alır ozaman iş iç savaş boyutuna dönüşür. polis ve yargı kimin yanında olur oda belli bişey. fsm sonumuzu iyi etsin
    ...

• quote:

Sonunda ırkını bi kenara birakip insanligi secen birini gormek ...

• Bu maymundan doğmalar geçenlerde Siirt'te bir okulu basmışlar ve okulu terketmezseniz hepinizi öldürürüz diye tehdit etmişlerdi...
    İnsan olmadıkları için insan gibi muamele görmelerini uygun bulmuyorum. Geceleri elemanları toplayıp doğudaki her şehit
    haberi geldiğinde karşılık olarak sokakta yürüyen kürtleri dövmeye mi başlayalım? Bunu mu istiyor bu p*çler!...

Şimdi bana gelip hepsi aynı değil demesin kimse. O kadarını biz de biliyoruz...Ben de doğuda bir üniversiteden mezun oldum.
    Saygı duyduğum, sevdiğim bir sürü kürt var. Aralarından çok mert insanlar çıkıyor. Bir sürü sefillik hikayesi yaşıyor çoğu.
    Kızları bile ayrı hikaye konusu. Kız güzel, evlensin diye okutmuyorlar mesela. Diğer kızlar oradan (ve istemedikleri bir kocadan)
    kurtulmak için okuyorlar. Çoğu zaman da gizli gizli.. Çoğunun yaşamı iki arada bir derede. Ta Şırnak'ına kadar bilirim oraları.
    Doğunun çoğu gerçeğini biz de biliriz.

Biliyoruz fakat öğretmenin ne suçu var?
    Hiç mi PKK kahrolsun diye eylem yapmaz bunlar!...

• Şırnak - Hakkari ve Diyarbakırın yarısından çoğu tamamen pkklı.Bunlardan bir bok beklemem bir bokta olmaz zaten.Çekeceksin öğretmenleri aslında.Ciddiyim yani ne oluyor okuyolarda..Kızları zorla evlendiriyorlar , çocuklar ya töreye gidiyor ya dağa çıkıyor.Bunları okumadan da yaparlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifesGood®

Şırnak - Hakkari ve Diyarbakırın yarısından çoğu tamamen pkklı.Bunlardan bir bok beklemem bir bokta olmaz zaten.Çekeceksin öğretmenleri aslında.Ciddiyim yani ne oluyor okuyolarda..Kızları zorla evlendiriyorlar , çocuklar ya töreye gidiyor ya dağa çıkıyor.Bunları okumadan da yaparlar..

http://www.stargazete.com/dunya/bu-koyde-herkes-universiteli-haber-383478.htm
    ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

quote:

quote:

quote:

ana muhalefetmi terörü önlemek için yaptırımlar uygulayacak nasıl hükümetin işi değil???

öldürülmemek için "biji serok apo" diye bağıracağımız günler yakında. aslında şimdiden bağırmak lazım. nasıl olsa bu ülkeye böyle diyen yaranıyor...

Hükümetin işi değil demedim,hükümetlik birşey yok dedim
    30 yıldır oluyor öğretmen kaçırma olayları,nasıl engelleyeceksin ki ? mümkün değil malesef

İstihbarat,Şehiriçi güvenlik bunlar ne güne duruyor?
    Bu şeyler tamamiyle hükümetin sorumluluğu altında.Kürt milliyetçiliğine izin verilmemesi lazım aksi takdirde önünü alamıcağımız şeyler yaşanmaya başlar(ki yaşanıyor zaten)
    Ayrıca şu kaçırma olaylarına sivil öldürme olaylarına gelince...1994 yılına geri döndük.İlerleme değil gerileme var resmen.
    Her ne dersen de kabul etmiyorum kimse bana dağan davul zurnayla yüzlerce terörist indirip seyyar mahkemelerde zorla serbest bırakan bi hükümeti savunamaz savundurtmam.O teröristleri bide demokrasi adı altında meclise soktular dağlara uzun süre harekat yapılmadı bilinçli olarak ve güneydoğu tamamen pkkya teslim edildi.Kürtçü milliyetçilik yayıldıktan sonra operasyon yapsan ne işine yarıcak dimi?
    Örgütü çökertirsin ancak tüm halkın fikirlerini teker teker değiştiremezsin.Buna izin verilmemeliydi ancak hem izin verildi hemde kürt açılımıyla cilalandı.
    Şimdi dağdan indirdiği kişiler polis amirini tokatladığında,sivilleri öldürdüğünde,hükümete küfrettiğinde hede hödö demenin anlamı yok.
    Yapmıcaktın...

8 yıl Tatvanda kaldık babamın görevi için,o dediklerinin hepsi hikaye,geliyor vuruyor kaçıyor adam dağa ne istihbaratı
    ben hükümeti savunmuyorum,en fazla askeriye suçlanır bu konuda çünkü bölgesel güvenlik istihbaratı onların elinde,ama onlarında yapabilecekleri sınırlı

onların ideolojisini bastırıp,fikrinle yeneceksin,yoksa sen hepsini öldür 1i sağ kalsın oda gelir bomba patlatır yüzlerce insanımız ölür
    şerefsiz her zaman şerefsizdir hükümetle değişebilecek birşey değil bu

• Tamamı demedim arda.Ama şırnak ve hakkari bana sorarsanız tamamı pkklı diyarbakırında en az %70i.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifesGood®

Şırnak - Hakkari ve Diyarbakırın yarısından çoğu tamamen pkklı.Bunlardan bir bok beklemem bir bokta olmaz zaten.Çekeceksin öğretmenleri aslında.Ciddiyim yani ne oluyor okuyolarda..Kızları zorla evlendiriyorlar , çocuklar ya töreye gidiyor ya dağa çıkıyor.Bunları okumadan da yaparlar..

mesele onları yapmaları değil zaten onları yapmamaları için uğraş veriyor olmamız.
  • şunuda söylemeden geçmek istemiyorum. şuan törer bu noktadaysa suçu kendimizde de arayalım. fabrikalarımızı birazda doğuya açmadığımız için, ahmet kaya gibi bir insana çatal fırlattığımız için, kürtlere 2. sınıf insan gözüyle baktığımız için, kürtse pkklıdır damgasını vurduğumuz için olayların bukadar hızlı geliştiğini unutmamak lazım...
  • idam artık geri gelmeli . yoksa bu teröristleri yakalayıp hapislerde beslemeleri mi acılarımızı dindirecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @2 -- 23 Eylül 2011; 19:33:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.