Bir belki de iki adet sadece depolma amçlı 1 TB hdd almak istiyorum.Benim için hız,ses,ısınma vs. önemli değil çünkü sistem kurmayacağım.Sadece bluray,divx ve oyunlarımı depolayacağım hdd istiyorum ve hdd'in bozulup arşivimin gümlemesini istemiyorum.Yani kısacası sağlamlık önemli.
WD caviar black 1 TB nedense bunda da çok sorun yaşayan olmuş.
Samsung'un bir modelinde yine bir sürü sorun okudum (103uj)
geriye ne kaldıki.bana sağlam 1 TB hdd önerisi yapabilecek varmı (sadece marka değil lütfen modeliyle beraber bilgilendirirseniz iyi olur)
Bence bu işler birazda şansa bakıyor, bende 7200.11 var, hala gümlemedi bugün yarın gümler diye bekliyorum 1 yıl oldu halan sapa sağlam, ayrıca 1 tb maxtor'da var onda da hiç sorun yok Allaha çok şükür....
Arkadaşında dediği gibi biraz şans işi. Aynı hdd'yi kullanıp çok memnun olanlarda çok var. Aksini düşünenlerde.. WD Caviar Black hddlerde genelde sorun çıkmıyor ama bende 1-2 tane gördüm. Samsunglarda ise hiç görmedim.
wd green kullanıyorum arkadaşada aynısını aldım. 85mb avarage read var. erişim yine standart değerlerde 13 tü sanırsam. ses yok. cenavar :=) arşiv için kullanıyorum.
Maxtor kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım forumda tamamen farklı anlatılıyordu ! şu sıralar yine 1tb alıcam senin gibi kararsızım
quote:
Orijinalden alıntı: Kef14
Bence bu işler birazda şansa bakıyor, bende 7200.11 var, hala gümlemedi bugün yarın gümler diye bekliyorum 1 yıl oldu halan sapa sağlam, ayrıca 1 tb maxtor'da var onda da hiç sorun yok Allaha çok şükür....
Benimkiler gümledi 500GB iki tane SD15 yüklü biri 2008'in 8'ci ayı diğeri 10'cu ayı ikisinide aldığım yere teslim ettim.
quote:
Orijinalden alıntı: sky27
Bir belki de iki adet sadece depolma amçlı 1 TB hdd almak istiyorum.Benim için hız,ses,ısınma vs. önemli değil çünkü sistem kurmayacağım.Sadece bluray,divx ve oyunlarımı depolayacağım hdd istiyorum ve hdd'in bozulup arşivimin gümlemesini istemiyorum.Yani kısacası sağlamlık önemli.
Epeydir forumu inceliyorum;
Seagate 7200.11 toptan sorunlu
WD caviar black 1 TB nedense bunda da çok sorun yaşayan olmuş.
Samsung'un bir modelinde yine bir sürü sorun okudum (103uj)
geriye ne kaldıki.bana sağlam 1 TB hdd önerisi yapabilecek varmı (sadece marka değil lütfen modeliyle beraber bilgilendirirseniz iyi olur)
@Güzel kardeşim şu anda piyasanın en sağlam ve güvenilir 1TB diski WDCAVAIR BLACK'tir. al ve arkana yaslan gecede rahat uyu. Zira bende aynısını yaptım 6 aydır taş gibi maşallah.
Sorunsuz bişey istiyorsan şuan için samsung disklerden şaşma
Evet bu hdd işi biraz da şans işi mesela ben de yeni samsung F1 spintpoint modelinden aldım 1 TB olanından ben de sorun çıkmadı aynı hdd yiyi alanlardan boyutu 31 mb olanlar çıkmış,forum da bu sorunu yaşıyanlar var malasef.Valla bir şansını dene samsung al derim bakalım senin ki kaç mb ya da TB çıkacak.
ben 103 uj aldım kasada da kullandım şimdi harici olarak kullanıyorum sorun çıkmadı daha (hiç)
bu gun itibariyle hddimi kargo ile exa ya yolladim insallah bir sorun çıkartmazlar ve değiştiirirler giden tüm verilerimeme yanayim hddimemi yanayim bilmem marka ise 1tb wd c.black aslında baya memnundum ama sans işte 32 mb oldu kos koca 1tb:D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme