Şimdi Ara

Pitbull uysalmış? (SS'li) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
7.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: tinki vinki

Tamamen sahibinin yetiştirme tarzı ile alakalı ama bu köpekler ters köpekler.Doğuştan bi saldırganlık içgüdülerinde var, eğer uysal bir köpek bile kızdırırsanız normal bir köpeğin havlamasından daha fazlasını yapabilir.Benim hayatta en nefret ettiğim köpek cinsidir, nefret ederim.Bunu alıp dışarda gezeni de sevmem, tamamen özgüvensiz insanlardır.

Aynen...

Köpeğe karşı otoriteni hissettireceksin. Ancak Pitbull yapısal olarakda biraz saldırgan dediğin gibi hocam.
  • bu pitbull değil dogo argentino gibi dövüş köpeğdir bunlar
  • her köpeği eğitmeye bağlı ama eğer pitbulun anne veya babasında mavi ırk varsa o köpek uyutulmak zorunda
    ama sonuçta pittbullve hala hayvan ne yapabileceğini tahmin edemeyiz misal benim bir arkimin pit vardı 5600tl eğitim parası verdi ama arkimin kardeşini parçaladı ve öldürdü

• quote:

Orijinalden alıntı: 3Korner1Penaltı

The Dog Whisperer'da Cesar Millan'ın bir tane sarı pitt'i vardı. Müthiş bir köpekti. Bir keresinde kuyruğunu kopartırcasına ısıran süs köpeğine dönüp baktı, ben parçalayacak sandım ama hayvanı burnuyla devirdi yere, yaladı sonra gitti ve mama yemeye devam etti. Öldüğünde Cesar çok üzülmüştü. Tek ve ilk pitbull'um diyordu. Adı da Daddy idi galiba.

Demem o ki tamamen yetiştirmeyle alakalı... demeyelim ama bu iş büyümeye benziyor. Büyümenin kuralı, çevre etmeni %20 ise genetik %70 ise %10 beslenmedir. İşte bu cinste de %20 genetik, %10 beslenme, %70 yetiştirme ve sevgi.

Katılıyorum.

• ama sonra anlaşıldı köpekte mavi ırk varmış iyiki bana saldırmadı
  • Arkadaşlar bu konuya bir açıklık getirmek istiyorum öncelikle hiçbir köpek doğuştan saldırgan doğmaz bazı ilaç ve deneylerle oynanmış köpek ırklarında bir yaştan sonra saldırganlık başlıyacağı doğrudur ve gayet doğaldır öncelikle pitbull cinsi köpeklerin bir kısmı bir yaştan sonra söz dinlemez ve sinirini rahat rahat atmak için her gördüğü şeye saldırır aynı öldürmek için saldıran bir köpek balığı gibi yanlız şöyle bir şeyde vardır ki pitbull cinsi 1890 yıllarında ingiltere'nin staffordshire şehrinden alınan bir köpek türüdür amerika 1890 lı yıllarda bu köpek cinsini alarak mukemmel bir koruma kopegi ve dovus kopeği olarak tasarlamıştır şöyleki küçük bir pitbull türü düşünün ve bu köpek amerika tarafından alınıp laboratuvar ortamında kafa hacmi çene kuvveti ve kasları güçlendirilip piyasaya sürülmüştür ve şuan o sokakta gördüğünüz o katil pitbulların %90ı
    ya amerikan pitbull dur veya amerikan pitbul terrier dir farkına vardınız mı bilmiyorum çoğunun burnu kırmızıdır (ki bu türe rednoise deniyor),gözleri sarı kırmızı yada farklı renklerdedir renkleri siyah veya (three color deninen) 3 renktir .yani burada anlatmaya çalıştığım şuan piyasadaki her pitbull un geniyle oynanmıştır o yüzden bu denli saldırgan olurlar ki aynı şeyin insana yapıldığını farz edelim doğuştan geninizde bir saldırganlık olsun sahibiniz sizi kanlı etle beslesin tavuk parçalattırsın veya ne bileyim önüne gelen her cisme ve insana tut tut diye diye tedirgin yetiştirsin ve en önemlisi karanlık bir yerde baksın sonra salsın sizi dışarı bakın bakalım o zaman çıkar çıkmaz kaç kişiye saldırıp kaç kişiyi öldürüyorsunuz psikolojiniz nasıl bozuluyor . Ayrıca pitbull un her cinsinden belirli bir yaştan sonra söz dinlememe gibi birşey yoktur bir abimizin staffordshire terrier fakat bull değil kalıplı terrier değil normal staf ve kısa bacak bir köpeği vardır uysallıkta ödül alabilecek seviyede bir soy ağacına sahiptir işte o tür köpeklere aile içinde gönül rahatlığıyla bakılabilir şuan köpek 11 yaşında köpeğe düzgün yaklaşıp sevip bir veya iki gün size alıştıktan sonra sahibi dışında kim tut derse desin veya hırlattırmaya çalışsın siz ona uysal bir şekilde tepki verip onu beklediğiniz sürece size asla birşey yapmıyor işte o köpek cinsi stafforshire bölgesinden alınma saf kan ingiliz köpeğidir bu konuda halk da bir nevi bilinçsizdir köpeğe nasıl yaklaşılacağını bilmez köpeğin etrafından geçerken köpek senin elinde olmasına sıkı sıkı tuttuğunuzu görmelerine rağmen sopa alarak ellerine köpeğinizi tedirgin ederler demek istediğim saf kan bir ingiliz pitbulu asla canavar değildir yok öyle çocuk parçalıyor falan beslemeyi ve eğitim vermeyi bilmeyen kişilerin elinde bu köpekler katile dönüştürülüyor sırf tipleri korkunç olduğu için . Bende bir ingiliz pitbullu baktım çoğu kez hayattımı kurtarıp beni bu dünyaya döndürdü diyebilirim ayrıca bulunduğum bölege her çocuk ve insan rahatlıkla sevdi hatta küçük çocuklar her yerine dokundu hatta ve hatta bezı çocuklar etini çekerek çekerek canını acıttılar hiçbir insana ve kişiye saldırmadı bu güne kadar ve bana güvenin ki esar ot vb maddeler ve tütün mamülleri taşıyan insanları çok kolay anlıyorlar kullananlarıda anlıyorlar ve tehdit sayıyorlar o yüzden staffordshire terrier bile olsa tasma takmak önemli bu sadece pitbull için geçerli değil tabiki tabi türkiye deki bir takım yasaklar staffordshire terrier leride kapsıyor pitbull un atası olduğu için demek istediğim pitbul un diğer tüm köpekler kadar uysal olan nadir türleride var siz yeterki köpeğinize iyi bakın onunla sahip ile dostluk arasında bir ilişki kurun ve en son şunuda söyleyemeden yapamıyacağım ben buraya ne yazarsam yazıyim insanlar ön yargılarını kırmaya hiçbir zaman yeltenmiyorlar bu zararlı pitbull imajı dünyaya yayılmış durumda keşke bu imajın kimn yüzünden çizildiğini amerikanın oyunlarını ve bu sadık nadir sayıda olan pitbull cinslerinide ekrana verseler ama böyle bir düzen içerisinde bunu yaptırmak çok zor .Pitbullardan uzak durun bir pitbull sahibi olarak bunu bende söylüyorum ama onalrdan nefret etmeyşn çünkü onları anlattığım üzere bizler insanlar bu hallere getirdik özünde hiçbir hayvan her zaman saldırgan değildir en büyük ve saldırgan canlı insandır bunuda unutmayalım .

• Tüm köpek türlerini severim kırma olsun saf kan olsun. Pitbul da dahil. Fakat bu türü ne kadar iyi eğitirseniz eğitin genetikleri oynanmış bir cins olduğunu değiştirmez. Pitbul yetiştirmek hem sahibine zarar hem çevreye zarar verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mboyaci kullanıcısına yanıt
    Köpek seven birisi olarak söylüyorum bunları. Pitbulun nasıl yetiştirildiği de önemlidir tamam ama bu hayvanların genlerinde var saldırganlık. Eğitimleri çok önemlidir saldırgan veya uysal eğitilebilir fakat bir hayvanın karakterini değiştiremezsin kolay kolay. Köpek saldırdığında sahibini dahil kimseyi dinlemiyor bu köpeğin uysal olduğuna kimse inandıramaz beni.
  • Ulan müthiş köpek be, cidden kıskandım umarım arkadaşın iyi yetiştirir
  • Tüm köpek ırklarını severim ama şu pitbulları hiç sevmedim. Eğitimle falanda alakası yok bu tür ırklar doğuştan saldırgan zaten. Çolukla çocukla olan fotoğraflara bakıpta aldanmayın yani. Ne bileyim labrador, golden gibi çok daha uysal ve evcil köpekler varken bu türk köpekleri besleyen, dışarda gezdirenleri gerçekten hiç anlamıyorum. 8 yaşında kahverengi labradorum var ve bir kere bile saldırganlık yaptığını görmedim, daha öncedende 2 sene golden baktım oda aynıydı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.