Şimdi Ara

Piston 3 veya mikrofonlu, kulak içi kulaklık için jak bulunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
4.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xiaomi Piston 3 kulaklığım, bir kaç defa yaşadığım kablo gerilmelerinden dolayı jak kısmından bozuldu. Elektronikçiler pasajına akşam saatlerinde gittiğimden bir kaç dükkan açıktı. Mikrofonlu jak bir tane buldum. Fakat o da telefonun yuvasına uymadı. Anladığım kadar piyasada pek bulunmayan bir parça. Stereo jak var fakat mikrofonlu jak yok. Kulaklığı bir jack yüzünden çöpe atmak istemiyorum. 60 TL ye almıştım. Fiyatı çok yüksek olmamasına rağmen, yeni de alsak bir müddet sonra aynı sorun patlak verecek. Yardımcı olacak, yol gösterecek kimse var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 4 Ocak 2016; 18:35:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R5 5600, ID SE-224-XT Red Fan, 32 GB DDR4 3.2 GHZ Corsair, Gigabyte x470 aorus ultra gaming, M2 James Donkey 1TB, Zalman Gigamax 750W 80+ Bronze, , Powercolor RD RX 6700 XT 12G, Zalman Z5+, AOC 24G2U, Redragon 555 klavye, CORSAIR Sabre RGB Pro Champion, Corsair Void RGB Elite
  • Jak bulamayınca internetten aradım. Bir sitede denk geldi, getirttim fakat o da daha önce bulduğum gibiymiş. Yuvaya olmadı benim THL 5000'in. Geçen sürede ucuz kulaklık alıp, kablodan kesip, Piston 3' e monte etmeye karar verdim.
    7,5 TL' ye bir mikrofonlu kulaklık alıp biraz yukarıdan kablosunu kestim. Fakat renkler uyuşmadığından tutturamadım. En son jak plastiğini söküp direk monte etmeyi düşündüm. Uzun uğraş ve denemeler sonucu, Xiomi Piston 3 için, ucuz kulaklığa bağlanırken gereken renk şemasını buldum. Belki birilerinin işine yara diye gönderiyorum.
    Jak kablo bağlantı kısmında, dipten dışa doğru renkler şöyledir:

1. Halka: Beyaz kablo (Etrafında sarı kablo sarılı, o sarı kabloyu çözüp lehimleyin.)
    2. Halka: Kırmızı ve demin beyaz üzerinden soyduğunuz sarı kabloyu birleştirip yan halkaya lehimleyin.
    3. Halka: Sarı ve kırmızıdan oluşan tek kabloyu diğer halkaya lehimleyin.
    4. Halka: Mavi kabloyu bağlantı kısmında en uca lehimleyin.
    Ben deneme yanılma yaparken jak deforme oldu ısıdan biraz. Fakat temiz iş çıkartırsanız daha güzel olur. En son sıcak silikon bastım üstüne. Açıkçası çirkin oldu fakat üstünü bantlayacağım. Eğer piston 3 jakını açarken üstündeki demir kaplamayı uydurabilirseniz temiz çalışıp daha da güzel olacaktır.
    Bir de alttaki sitede bir anlatım var. Fakat renkler ve bağlantılar tutmuyor. Bilgisayarda, mikrofon ve ses girişinin birlikte olduğu diğer cihazlarda uyabilir.
    http://christine-coenen.de/blog/2012/08/27/how-to-change-a-broken-headphone-plug-urbanears-plattan/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 4 Ocak 2016; 18:38:37 >
    R5 5600, ID SE-224-XT Red Fan, 32 GB DDR4 3.2 GHZ Corsair, Gigabyte x470 aorus ultra gaming, M2 James Donkey 1TB, Zalman Gigamax 750W 80+ Bronze, , Powercolor RD RX 6700 XT 12G, Zalman Z5+, AOC 24G2U, Redragon 555 klavye, CORSAIR Sabre RGB Pro Champion, Corsair Void RGB Elite

• Şu andaki, yeni onarılmış hali fotoda. Bir elektronikçide 4 kısımlı bir jak buldum. Daha önce gezdiğim elektronikçilerdeki jaklar, benim telefon jak yuvasına uymuyordu. Rastgele bir elektronikçideki uydu. Soran arkadaşlar olduğundan paylaşmak istedim.

• Hocam selamlar, benim cx3.00 kulaklığım varaynı şekilde jak kısmında problem var. Göndersem tamir etme olasılığınız var mı ? Karşılığında elbet bir ücret ödeyeceğim . Bilgilendirirseniz sevinirim .

• Almanız gereken jaklar 4 kutuplu 3,5 mm

Ayrıca kablo değişimi daha iyi olur bunlarda. Kabloları ince olduğundan komple değiştirmek daha mantıklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.