Şimdi Ara

Pirelli DRGA226G Root şifresi ve gelişmiş filtrelemede SIP protokolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pirelli DRGA226G Modem var. Son Firmware

DWV_TEL_4.3.2.0340
    Configuration Version: DWV_TEL_4.3.2.0001
    Firmware Sürümü::
    4.5.3 Güncelle

internete düşen herhangibir Root şifresi ile giremiyorsunuz.

Şimdi sıra geldi yaptıkları saldırganlığa !!!!
    gelişmiş filtrelemeye bakarsanız superonline sadece kendi telefonları satsın diye SIP protokolunu kapatmış.

0 registrar.bbtel.tellcom.com.tr Herhangi SIP - UDP Herhangi -> 5060 Bağlantıyı kabul et Aktif
    1 registrar.bbtel.tellcom.com.tr Herhangi SIP - UDP Herhangi -> 5060 Bağlantıyı kabul et Devredışı
    2 Herhangi Herhangi SIP - UDP Herhangi -> 5060 Düşür Aktif

Etenetten takacağınız bir IP telefon ile bile SIP protokolü kapatmışlar.
    Yukardaki komutlar admin dirişi ile değiştirilemiyor, yeni komut girseniz bile sistem diğer komutların altında tutuyor.
    üstüne geçemiyorsınız.

Çözüm olarak sanırım

1 Root şifresi bulup bu fitrelemeleri kaldırmak, şimdilik nette bulamadım
    2 Yeni sip portu 5060 degilde başka bir port bilen varsa yazsın lutfen
    3 Bu modem yerine başka bir fiber modem kullanmak ki bu modemler çok güzelller !!!
    4 Bir önceki Firmware dönmek buda mumkunmu bilmiyorum birtane denedim olmadı.

Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesilulas -- 1 Ocak 2012; 10:18:22 >

• Sonunda bu sorunu iki şekilde aşmayı başardım.

Detay vermiyecegim ama yol gösterecegim...

1) Evet baska SIP portları da var: Googledan bulabilirsiniz, diğer bir yolda nonoh kullanıcıları için; skypenin girdiği SIP portlarını bulup, onun için kullanıcı olarak admin girişi yetiyor, pirelli modemden bulabilirsiniz o portlar ile IP telefon pekala baglanıyor.

2) diger yol ise bir önceki firmware'e dönmek bu da mümkün,

mesela

Yazılım Sürümü: DWV_TEL_4.3.2.0340,
    Configuration Version: DWV_TEL_4.3.2.0001,
    Firmware Sürümü: 4.5.3

Yazılım Sürümü: DWV_TEL_4.3.2.0338
    Firmware Sürümü:: 4.5.3 Güncelle

dönebiliyorsunuz. İşte o zaman daha önce verilen Root şifrelerinden "14xx + tellcom xx yerine 53+25 toplamının sonucunu" tekrar kulanıma açılıyor. Fakat halla gelişmiş filtrelemeden ilk yazdığım

0 registrar.bbtel.tellcom.com.tr Herhangi SIP - UDP Herhangi -> 5060 Bağlantıyı kabul et Aktif
    1 registrar.bbtel.tellcom.com.tr Herhangi SIP - UDP Herhangi -> 5060 Bağlantıyı kabul et Devredışı
    2 Herhangi Herhangi SIP - UDP Herhangi -> 5060 Düşür Aktif

engelini kaldiramiyorsunuz burada da ilk secenekte bassettiğim alternatif SIP portlarını 5060 yerine kullanabilirsiniz.
    İşte o zaman modemin SIP telefon özelliği çalışıyor."

umarım işinize yarar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesilulas -- 3 Ocak 2012; 1:13:20 >

• O eski firmware'ı nasıl buldunuz ve modem her restartta ve belli intervaller ile SOL ile konuşuyor (telefon ışıklarının yanındaki servis ışığı yanıp söner), kendini düzeltmesi beklenir..

Bir de, eski firmwareniz ile WAN MAC adresini görebiliyor musunuz?

edit: Benim routerla sizinki aynı değilmiş zaten ben geç farkettim. Bendeki 4202G ve sanırım ne root şifresi ne de eski FW bulunabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 3 Ocak 2012; 13:03:10 >
  • Eski Firmware googledan arayarak süperonlinin kendi firmware günceleme yardım siteden buldum. Linki ekleme şansım yok şimdi iş yerindeyim vaktim yok.

Servis vs baglanıyor ama ben firmware güncellemeleri, dışarıdan erişim ve yönetim portlarını kapattım, umarım başarılı olmuşumdur, ama yaptından sonra 3-4 kere açıp kapatmama rağmen değişmedi.

WAN MAC adresini görmüştüm ama hatırlamam mümkün değil tabi, zaten Root şifresi ile girerseniz MAC adresini görebilir olmanız lazım,

Benim şaşırdığım şey ise SIP 5060 portunun kapalı olmasının firmware'e ekli olarak gelmesi, sanırım bu son güncelleler hikaye. Bunları superonline kendisi yapıyor ve hepsi de ihtiyaçlarına göre dizayn ediliyor, çünkü üretici firmada modeme ait bilig yok, yeni firmware sadece superonline de var, diğer ülkelerde bakarsanız sonu ...340 ile biten firmware yok zaten...
  • Firmware zaten SOL için özelleştirilmiş. Sistem bilgisi ekranına bakarsanız sürüm stringi içinde TELLCOM yazısını göreceksiniz. (Bende var en azından)
    Bu çok yapılan bir şey, ülkemizde daha geniş çevrelerce bilineni ise TTNET branded Airties modemler. Modemin DNS sayfasındaki ilk iki kaydı değiştiremiyordunuz, TTNET'in DNS'leri idi :) Ama koruma sadece HTML'deki input tagına disable eklemekten ibaret olduğu için rahatlıkla aşılabiliyordu... Hatta ilgili modemleri Airties normalde de sattığı için nonbranded FW atarak modemi "düzgün" hale getirebilmeniz mümkündü.

SOL'da WAN MAC'ın gizli olmasının sebebi de o. Normalde gösterilir, ama SOL kullanıcılarının dandik routerlarından kurtulmasını istemiyor. Tahminen biliyorsunuzdur, aldığımız PPPoE hizmeti (dünyanın diğer köşelerindeki ISS'lerinki gibi) routerın WAN MAC'ına ve SOL kullanıcı adı/şifresine bağlı. WAN MAC klonlayarak (ve kullanıcı adı/şifreyi bularak) başka bir router kullanmak mümkün.

Tek engel WAN MAC kaldı ve bunu bulmamam için iyi çalışmışlar gibi gözüküyor.

• WAN MAC ile ilgili bir sey oğrenirsem paylaşacağım. Dediğiniz şekilde olursa SOL sadece olması gerektiği gibi bir internet satıcısı olarak kalacak ama hiç de niyetleri yok,

Eminim sizde uğraşmışsınızdır, yapılandırma dozyası adı altında ki kodlamalardan hem MAC adresi bulma vs. Ben bursan SIP 5060 engellemeyi kaldırmayı denedim, yedeklediğim sistem dosyasını notpad ile açıp önce o anahtarları sildim olmayınca, 5060 yerinde 4060 vs yazdım yani her seferinde sistem yuklemesi yaptığımda internet bağlantısı sağlamadı ve fabrika ayarlarına dönmeden de bağlanmadı.

Bu kısımda sizden bir yardım bekliyorum.
  • wan mac adresiniz belki wireshark kullanarak öğrenbilirsiniz.
    makinenize wireshark kurun, pirellinin wan portunu pc nizin ethernet portuna bağlayıp ethernet portunuzu dinlemeye başlayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Root sifresi ile girince GELISMIS menüsün altında drekt "MAC Klonlama" ikon var ve klonlama sagliyor..
  • Linux tabanlı uzantısı "*.conf" olan 200-300kb buyuklüğünde bir dosya

GELISMIS/YAPILANDIRMA DOSYAS ikonunu tiklayınca açık pencere olarak görülüyor.

inglizce klavuzunda bunun firmware'in yazılım şekli olduğunu yazıyor.

bunu dışa ve içe aktarma secenegi veriyor. değiştirip içe aktarmakta mümkün.

Değişikliklerden sonra içe aktardığımda SOL internet girişi vermedi.

Belki NOTEPAD ile değilde baska program ile değişiklik yapmak lazım,

belkide ben değiştirirken hata yapıyorum.
    Benim yaptigim sey ise SIP 5060 port yasağını kaldırmaktı. Önceki mesajlarda da bassettim.

mesela

...................................................................................................................
    (dst
    (start(5060))
    (end(5060))
    )
    (protocol(17))
    )
    )
    )
    )
    (src
    (0
    (item
    (0
    (hostname(registrar.bbtel.tellcom.com.tr))
    )
    )
    (description(registrar.bbtel.tellcom.com.tr))
    )
    )
    ........................................................................................................................................

Bu firmware yazılımı işlerinden anlayan arkadaslar yarım,

sanirim Android programlar gibi bu firmware'lerde bağımsız kişilerce geliştirilebilir,

yani SOL'e bagli kalmak zorunda değiliz çünkü açık kodlar.

• Herhangi bir ayar yapmadan nonoh hesabımı denedim. Bir sorun çıkmadı, superonline ve nonoh ikisi de çalışıyor. SIP protokolü açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 3 Ocak 2012; 20:33:54 >
  • elimde openrg-4.5.3.DWV_TEL_4.3.2.0335-DWV_96358.rmt sürümü var bu modem için şu an telefondan girdiğim için atamıyorum ama daha sonra atıp linkini verebilrim ihtiyacı olan arkadaşlar için

edit yükledim

http://www.mediafire.com/?1ix39sit1423gb7
    sanırım bu firmwarede içerisinde "+-" olan şifre geçerliydi şifreyi hatırlayamadım bilen varsa yazıversin
    modemi şu an kullanmıyorum malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 4 Ocak 2012; 23:34:37 >
  • Çözüm olarak şunu keşfettim

GUVENLIK/ GELISMIS FILTRELEME
    alında

Initial Rules(Baslangıç kural)

SIP 5060 ile ilgili yüksek öncelikli olarak alttaki komutu girerseniz SOLun koyduğu daha alttaki SIP komutlarını yok sayıyor ve dolayısı ile SIP 5060 calisiyor.

Initial Rules 0 Herhangi Herhangi SIP - UDP Herhangi -> 5060 Öncelik 7 Bağlantıyı kabul et Aktif

ama bir kac kez acip kapatmak gerekiyor.

----------

Eski firmware dönemk konusuna gelince bende sadece 4.3.2.0338 kabul etti.

Yazılım Sürümü: DWV_TEL_4.3.2.0338
    Firmware Sürümü:: 4.5.3 Güncelle

Diğerlerini de denedim ama kabul etmedi. Yukarda verilen "openrg-4.5.3.DWV_TEL_4.3.2.0335-DWV_96358.rmt" de denedim olmadı.
    Birde firmware yükleme işi bitince ilk acildiginda şok olmayın, eski ile yeni karışık eksik bir seyler göreceksiniz çünkü.
    düzelmezse bir kaç kez kapatıp açın. Kapatıp açınca normale dönüyor.

Linki ise http://www.mediafire.com/?plhuz0by98ncuyf

---------------------

Bir arkadas(onur1301) bende nonoh ve superonline calısıyor yazmış, modem ayını değildir.
    Modem aynı olsa son firmware ile nonohun sip ayarlarını yapmanız mumkun degil, cunku root sifresi
    olmadan modem web arayüz programına girdiğinizde telefon ozelliği gözükmüyor. Root şifreniz varsa paylassaniz iyi olurdu :))

Bassetiğiniz şey IP TEL ise; demek oluyor ki herkesin SIP 5060 portunu kapatmamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesilulas -- 5 Ocak 2012; 2:38:18 >

• Bende PRGE4202G modeli var. En son çıkan firmware sürümü yüklü

Yazılım Sürümü: PRGE4202G_TEL_4.3.2.0250
    Firmware Sürümü: 4.5.3

Müşteri hizmetlerini arayın. Root şifresini vermiyorlar ama tüm ayarları açtırmanız mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 5 Ocak 2012; 11:36:14 >
  • Dostum "Müşteri hizmetlerini arayın. Root şifresini vermiyorlar ama tüm ayarları açtırmanız mümkün. " bunları yazmadan hiç aramadım mi sanıyorsun, yazdığın kadar kolay olsaydı ben bu kadar neden uğraşıp sonrada buraya yazayım.

Adamlar biz birsey yapamayız vs deyip duruyorlar.

Benim gibi bu sorunları yaşayanlar namerde muhtaç olmasın diye yazdık onca şeyi.
  • Tesekkurler. Alakam olmasa da yıne de tesekkur etmek ıcımden geldı.
  • Root şifresi aramak yerine verdikleri cihazın içindeki konsol portunu kullanmayı deneyen oldu mu,?
    Konsol portundan yazılımın yedeğini alsak tüm şifreleri muhtemelen elde ederiz.
  • Beyler aynı routerı elde etmek üzereyim. Özellikle büyük (1 gb+) dosyaları indirirken Kablosuz performansı ve stabilitesi nasıldır? Ve şu root şifresi olayı halâ çözülemedi mi?

Kısacası Pirelli 226DRG'yi tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.