Şimdi Ara

Piranha Voyager Hakkında? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
1
Favori
37.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BalıkcıSerdar cevap için teşekkürler. Şimdi yazılımsal desteği vermesi gereken firma iGo değil mi çünkü piranha cihazı aldıktan sonra yapılacak güncellemeler harita güncellemeleri olacak ki bunuda yapan iGo değil mi? Yani bizim piranha ile bağımız ne kalıyor cihazın arıza yapması haricinde?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jnkt

    Ilgazdr arkadaşım,
    araba teybinin aux girişi varsa, bir ucunu voyager'ın kulaklık çıkışına, diğer ucunu teybinin aux girişine takacağın, iki ucu da hoparlör jakına uygun bir kablo ile sesi araç hoparlörlerinden alabilmen mümkün, ben öyle kullanıyorum.
    eğer teybinin aux girişi yoksa (ki o zaman teybin %99 kasetçalarlıdır) herhangi bir elektronikçiden alacağın kaset şeklindeki adaptörle de sesi araç hoparlörlerinden alabilirsin. (Arkadaşım da öyle kullanıyor)

    Cevap için teşekkür ederim fakat teybin üzerinde aux girişi yok ve teyp cd çalarlı.(octavia'nın stream modeli,aynı cihaz golflerde ve pasatlarda da var)
    teybin arkasındaki girişi bilen arkadaşlar belki yardımcı olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

    BalıkcıSerdar cevap için teşekkürler. Şimdi yazılımsal desteği vermesi gereken firma iGo değil mi çünkü piranha cihazı aldıktan sonra yapılacak güncellemeler harita güncellemeleri olacak ki bunuda yapan iGo değil mi? Yani bizim piranha ile bağımız ne kalıyor cihazın arıza yapması haricinde?



    Yazılım desteği standard olarak cihazın üzerinde bulunan harita ve yazılımla sınırlıdır. Bunun dışında yapılacak olan şeyler cihaz firması ve yazılımcı/harita sağlayıcı arasındaki anlaşmalara bağlıdır. Örneğin burada tartışılan Prinha cihazlar için 2009 da kullanmak üzere tek bir harita güncelleme hakkı vardır. Aynı yazılımı ve aynı haritayı kullanan başka bir marka (Next) için 2010 yılı sonuna kadar sınırsız güncelleme hakkı vardır. Bu haklar cihazlar satışa sunulmadan firmalar arasındaki anlaşmalarla belirlenir. Sonuçta yazılımcı firmalar anlaşma üzerinden aldıkları para miktarına göre desteklerinin sınırını çizmektedir. Yani muhatabınız yazılımcı firmalar değil cihazı ithal eden firmalardır.

    Saygılarımla.




  • Güncellemeler Naviextras sitesinden yapılacak deniliyor.Naviextras Toolbox'u bilgisayarıma indirdim.Ancak cihazı bilgisayara bağladığımda Toolbox tanımıyor.Bişeyleri yanlışmı yapıyorum acaba?Güncellemeler verildiği zaman nasıl bir işlem yapacağız?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: engineer_hkn

    Güncellemeler Naviextras sitesinden yapılacak deniliyor.Naviextras Toolbox'u bilgisayarıma indirdim.Ancak cihazı bilgisayara bağladığımda Toolbox tanımıyor.Bişeyleri yanlışmı yapıyorum acaba?Güncellemeler verildiği zaman nasıl bir işlem yapacağız?


    İşte en azından bu bilgiyi, burada sorarak değilde, cihazın destek sitesinden almamız gerekmiyor mu? İsterseniz cihazın destek sitesine e-mail atın bekleyin bakalım cevap gelecek mi?

    Arkadaşım bu konuda sn. Alim Küçükpehlivan'ın (yine bu forumdan öğrendiğim kadarıyla:) Basarsoft Gn. Md.) açıklamasında navi extras sitesine girdiğimiz zaman orada desteklenen firmaların listesi var (tabi Türkçe olmadığı için onuda zar zor anlıyoruz) orada Trio'yu görebildiğimiz zaman güncelleme yapabileceğimizi belirtiyordu. Trio; anladığım kadarıyla, Piranha'nın Türkiye'deki lisans sahibi firma.

    Ama bakın next firması, bastırmış i-go'ya parasını (bakınız: bir üstte "azzurami" nickli arkadaşın açıklaması) direkt kendi sitesinden cihaz özelliklerini giriyorsunuz, güncellemeyi yapıyorsunuz.

    İpin ucu ne kadar ekmek o kadar köfteye dayandı yine:) tabi bunlar da hep maliyet hesapları, Piranha'yı neden bu kadar uygun fiyata alabildiğimizi sanıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalıkcıSerdar -- 19 Ocak 2009; 2:30:00 >




  • Haklısınız balıkçı serdar.Firmayada mail atacağım.Ama bişeyde anlamayacağımız kesin.Tecrübesizlik işte.
  • TEŞEKKÜR;
    Arkadaşlar,ses ile ilgili yaşadığım problem balıkçıserdar arkadaşın önerdiği video dönüştürücü "anyvideoconverter" programı ile tamamen çözüldü.Bu program sayesinde filimlerin sesi inanılmaz derecede yükseldi.cihazı araç teybine bağlama problemide ortadan kalktı.
    Program çok hızlı(özellikle "süper" programını ikiye katlar),Türkçe,kullanımı ise çok basit.Proramda options bölümündeki ses ayarları altındaki ses hacmini artırmanız yetiyor.
    Ayrıca cihaz 3GP biçimindeki videoları sorunsuz açıyor.(tesadüfen öğrendim)Mutlaka AVİ'ye çevirmek gerekmiyor.
    "Anyvideoconverter" programını şiddetle tavsiye ederim.
  • O halde arkadaşlar piyasada bulunan ve aldığımızda başımızı ağrıtmayacak olan markalar hangileridir? Mesela Tomtom iyi deniyor ama desteği tam değil sanırım onunda şu an. Ya da Navia için ne dersiniz? Bunlar dışında bulbul, mio, next, navitech gibi markalarda var. Hangi markayı önerirsiniz?
  • Galiba next gibi görünüyor.Benimki sadece genel bi izlenim tabi.Yönlendirmek gibi olmasın.
    quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

    O halde arkadaşlar piyasada bulunan ve aldığımızda başımızı ağrıtmayacak olan markalar hangileridir? Mesela Tomtom iyi deniyor ama desteği tam değil sanırım onunda şu an. Ya da Navia için ne dersiniz? Bunlar dışında bulbul, mio, next, navitech gibi markalarda var. Hangi markayı önerirsiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

    O halde arkadaşlar piyasada bulunan ve aldığımızda başımızı ağrıtmayacak olan markalar hangileridir? Mesela Tomtom iyi deniyor ama desteği tam değil sanırım onunda şu an. Ya da Navia için ne dersiniz? Bunlar dışında bulbul, mio, next, navitech gibi markalarda var. Hangi markayı önerirsiniz?


    Arkadaşım, naçizane fikrimi sorarsan eğer next'e fiyat olarak çıkamıyorsan, en azından harita desteğini baz alarak i-go 8 Başarsoft kullanan bir cihaz alderim, bildiğim kadarı ile de oda şuan sadece next ve piranha'da var. eğer diğer markalarda kullanmaya başladıysa onları da bir araştır. desteğinden falan şikayetçiyiz, fakat şikayet sitelerinde piranha'nın diğer hemen her ürününden de şikayetler gördümsede, navigasyon cihazlarından (destek sitesinin ilgisizliği dışında) şikayete rastladım dersem yalan olur. ben mavi bilgisayardan almıştım, oradan dedikleride "bu cihazı 2 aya yakın süredir satıyoruz henüz herhangi bir şikayet gelmedi" lafı idi.

    Yine tekrar ediyorum, eğer next'in fiyatında çok zorlanacak olursan başka ürüne yönel, maliyet hesabında da uzun vadede next o kadar da pahalı gelmeyecektir. karar sizin tabi.

    Selamlar, saygılar.




  • Arkadaşım ,maddi sıkıntın yok ise bence de"NEXT YE G 828" çok güzel. Tabi ki seçim senin.
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Aslına bakarsanız gps'e çok para vermeyi düşünmüyorum çünkü aracımı az kullanıyorum ve hep şehir içi yani gideceğim yerleri hemen hemen biliyorum ben birazda oyuncak gözüyle bakarak almak istiyorum sonuçta bu cihazlar haritaların yerini almaya başladı ve her araçta harita bulunur genelde. Özellikle şehirlerarası ve şehirdışına gidildiğinde çok faydalı olur ama şu an benim böyle bir durumum yok. Eğer harita destek iGO şirketi tarafından sağlanıyorsa o zaman piranha markasıyla pek işimiz kalmıyor demektir ki bu da bana yeter. Fiyat olarak çok cazip çünkü.

    Peki Next markasını diğerlerinden ayıran nedir? Cihaz mı daha kaliteli yoksa firma harita destek konusunda daha mı ciddi çalışıyor?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

    Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Aslına bakarsanız gps'e çok para vermeyi düşünmüyorum çünkü aracımı az kullanıyorum ve hep şehir içi yani gideceğim yerleri hemen hemen biliyorum ben birazda oyuncak gözüyle bakarak almak istiyorum sonuçta bu cihazlar haritaların yerini almaya başladı ve her araçta harita bulunur genelde. Özellikle şehirlerarası ve şehirdışına gidildiğinde çok faydalı olur ama şu an benim böyle bir durumum yok. Eğer harita destek iGO şirketi tarafından sağlanıyorsa o zaman piranha markasıyla pek işimiz kalmıyor demektir ki bu da bana yeter. Fiyat olarak çok cazip çünkü.

    Peki Next markasını diğerlerinden ayıran nedir? Cihaz mı daha kaliteli yoksa firma harita destek konusunda daha mı ciddi çalışıyor?


    Burada yazılanları tam olarak anlayamadınız galiba:) Benim bildiğim kadarıyla, i-go yazılımları sadece next ve piranha cihazlarında var. yazılım desteği konusunda aralarında fark var. piranha'da 2009 sonuna kadar sadece bir kere güncelleme yapabileceksiniz, next'te ise 2010 sonuna kadar sınırsız güncelleme hakkınız var. eğer dediğiniz gibi, cihaz size sadece "oyuncak" olarak hizmet edecekse ve bir oyuncağada çok fazla para ayırmak istemiyorsanız, piranha ile daha işiniz var demektir:)

    üşenmeden tekrar yazacağım;

    Piyasadaki, taşıdığı özelliklere göre en uygun hatta süper fiyatlı ürün Piranha (bu başlık altında Piranha'dan en çok şikayetçi olan ben olmama rağmen yiğidi öldür hakkını yeme hesabı bunları söylemek zorunda hissettim kendimi) şöyleki; hangi cihaz olursa olsun, 4,3 ekran boyutuna çıktığı zaman fiyat piranha voyager'ın çok üstünde başlıyor. ekrana ilaveten, voyager'ın bluetooth desteği, medya oynatıcısı, yazılımın i-go olması vesaire özellikleri ile next'in en yakın takipçisi diyebilirim. Piranha voyager'ı next'le kıyaslayamayacağımız, kalite ve internetten dahi anında alınabilinen teknik destek farkıdır (bunun yanında next ye-g828'in tabiki ek özellikleri de mevcut: fotoğraf çekme, medya oynatıcının daha çok formatı desteklemesi, fm transmitter özelliği vs. gibi). daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi eğer fiyat şuandaki durumlarında olsaydı, ekonomik durumumu biraz daha zorlar, next ye g 828'den başka cihaz almazdım.

    bana Piranha voyager cihazını aldıran en önemli özellikleri sayayım isterseniz;
    Sırasıyla hemde:)
    1. bluetooth özelliği,
    2. 4,3 ekran olması,
    3. i-go kullanıyor olması,
    4. fiyat avantajı.

    Fiyat avantajı diyorum çünkü, piranha voyager'ı ben 360 ytl'ye aldığımda (hemde 15 taksitle) next ye g 828'in fiyatı 800 ytl'nin üstünde idi. sadece "aradaki fark" neredeyse maaşımın yarısı dersem beni anlarsınız sanırım.

    bir an dönüp baktım da konuyu çok uzatmışım:) uzun lafın kısası ben hala next diyorum ama, benim aradığım özelliklere cevap verebilecek ve ulaşabileceğim cihaz piranha oldu. daha ne diyim:)




  • Çok güzel özetlemişsin balıkçı serdar.Kesinlikle katılıyorum sana.Benimde güncelleme desteği dışında şu an için bi şikayetim yok piranhadan.
    quote:

    Orjinalden alıntı: BalıkcıSerdar

    quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

    Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Aslına bakarsanız gps'e çok para vermeyi düşünmüyorum çünkü aracımı az kullanıyorum ve hep şehir içi yani gideceğim yerleri hemen hemen biliyorum ben birazda oyuncak gözüyle bakarak almak istiyorum sonuçta bu cihazlar haritaların yerini almaya başladı ve her araçta harita bulunur genelde. Özellikle şehirlerarası ve şehirdışına gidildiğinde çok faydalı olur ama şu an benim böyle bir durumum yok. Eğer harita destek iGO şirketi tarafından sağlanıyorsa o zaman piranha markasıyla pek işimiz kalmıyor demektir ki bu da bana yeter. Fiyat olarak çok cazip çünkü.

    Peki Next markasını diğerlerinden ayıran nedir? Cihaz mı daha kaliteli yoksa firma harita destek konusunda daha mı ciddi çalışıyor?


    Burada yazılanları tam olarak anlayamadınız galiba:) Benim bildiğim kadarıyla, i-go yazılımları sadece next ve piranha cihazlarında var. yazılım desteği konusunda aralarında fark var. piranha'da 2009 sonuna kadar sadece bir kere güncelleme yapabileceksiniz, next'te ise 2010 sonuna kadar sınırsız güncelleme hakkınız var. eğer dediğiniz gibi, cihaz size sadece "oyuncak" olarak hizmet edecekse ve bir oyuncağada çok fazla para ayırmak istemiyorsanız, piranha ile daha işiniz var demektir:)

    üşenmeden tekrar yazacağım;

    Piyasadaki, taşıdığı özelliklere göre en uygun hatta süper fiyatlı ürün Piranha (bu başlık altında Piranha'dan en çok şikayetçi olan ben olmama rağmen yiğidi öldür hakkını yeme hesabı bunları söylemek zorunda hissettim kendimi) şöyleki; hangi cihaz olursa olsun, 4,3 ekran boyutuna çıktığı zaman fiyat piranha voyager'ın çok üstünde başlıyor. ekrana ilaveten, voyager'ın bluetooth desteği, medya oynatıcısı, yazılımın i-go olması vesaire özellikleri ile next'in en yakın takipçisi diyebilirim. Piranha voyager'ı next'le kıyaslayamayacağımız, kalite ve internetten dahi anında alınabilinen teknik destek farkıdır (bunun yanında next ye-g828'in tabiki ek özellikleri de mevcut: fotoğraf çekme, medya oynatıcının daha çok formatı desteklemesi, fm transmitter özelliği vs. gibi). daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi eğer fiyat şuandaki durumlarında olsaydı, ekonomik durumumu biraz daha zorlar, next ye g 828'den başka cihaz almazdım.

    bana Piranha voyager cihazını aldıran en önemli özellikleri sayayım isterseniz;
    Sırasıyla hemde:)
    1. bluetooth özelliği,
    2. 4,3 ekran olması,
    3. i-go kullanıyor olması,
    4. fiyat avantajı.

    Fiyat avantajı diyorum çünkü, piranha voyager'ı ben 360 ytl'ye aldığımda (hemde 15 taksitle) next ye g 828'in fiyatı 800 ytl'nin üstünde idi. sadece "aradaki fark" neredeyse maaşımın yarısı dersem beni anlarsınız sanırım.

    bir an dönüp baktım da konuyu çok uzatmışım:) uzun lafın kısası ben hala next diyorum ama, benim aradığım özelliklere cevap verebilecek ve ulaşabileceğim cihaz piranha oldu. daha ne diyim:)




  • Balıkçıserdar cevap için teşekkürler. Ben demek istediğinizi anladımda ben yanlış ifade ettim sanırım o yüzden yanlış anlaşıldı. Benim ikiside iGO kullanıyorsa piranha markasıyla işimiz kalmıyordan kastım şu idi. İkiside aynı haritayı kullanıyor ve sanırım haritayı güncelleyen firma başarsoft. Her ne kadar güncelleme konusunda next daha geniş bir çerçeve sunuyor olsada piranha ilede güncelleme fiyatını ödeyerek aynı haritaya sahip olabiliyoruz yani haritalarımız piranha firmasının tekelinde değil onu demek istedim. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali piranha ucuz ama az güncelleme sunuyor next pahalı ve daha geniş özelliklere sahip doğal olarak.

    Toparlamak gerekirse piranha cihazından kaynaklanan bir arıza falan gibi bir durum olmadığı sürece ikiside az veya çok güncel haritalarlar benzer işlev sunuyor bunu kast etmiştim umarım açık olmuştur. Şu an Next in söylediğiniz cihazı hizlial.com diye bir sitede 627 ytl ye kadar düşmüş sanırım ama hepsiburdada falan 750 civarı. Bu fark nerden geliyor bilmiyorum açıkçası ama 627 makul bir fiyat sayılabilir eğer cihaz hakikaten anlatıldığı kadar kaliteliyse.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

    Balıkçıserdar cevap için teşekkürler. Ben demek istediğinizi anladımda ben yanlış ifade ettim sanırım o yüzden yanlış anlaşıldı. Benim ikiside iGO kullanıyorsa piranha markasıyla işimiz kalmıyordan kastım şu idi. İkiside aynı haritayı kullanıyor ve sanırım haritayı güncelleyen firma başarsoft. Her ne kadar güncelleme konusunda next daha geniş bir çerçeve sunuyor olsada piranha ilede güncelleme fiyatını ödeyerek aynı haritaya sahip olabiliyoruz yani haritalarımız piranha firmasının tekelinde değil onu demek istedim. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali piranha ucuz ama az güncelleme sunuyor next pahalı ve daha geniş özelliklere sahip doğal olarak.

    Toparlamak gerekirse piranha cihazından kaynaklanan bir arıza falan gibi bir durum olmadığı sürece ikiside az veya çok güncel haritalarlar benzer işlev sunuyor bunu kast etmiştim umarım açık olmuştur. Şu an Next in söylediğiniz cihazı hizlial.com diye bir sitede 627 ytl ye kadar düşmüş sanırım ama hepsiburdada falan 750 civarı. Bu fark nerden geliyor bilmiyorum açıkçası ama 627 makul bir fiyat sayılabilir eğer cihaz hakikaten anlatıldığı kadar kaliteliyse.


    Evet şimdi aynı şeyden bahsettiğimizi bende anladım:) açıkça söylüyorum; benim aldığımda 627 tl fiyat olsaydı biraz daha kasar next'i alırdım. zaten uzun vadede güncelleme fiyatlarını üstüne koyunca neredeyse aynı fiyata geliyor.




  • Güncellemeler eğer cihazlar desteklenir isewww.naviextras.com dan yapılır çünki igo kullanan cihazlar destek için orayı kullanırlar.Oradada en ucuz harita zaten 75$'dan başlar.Yani elinizde harita var ama hakkınız bitti o zaman satın almanız lazım.Basit bir hesapla.... 75x6 (2 yılda 6 güncelleme olsa) 450 dolar kardasınız 2010 yılı sonuna kadar olan cihazda.Diğer türlü 1 güncelleme ücretsiz sonrasında başarsoft'tan falan harita alamazsınız,muhatabınız ithalatçı firmadır.Anlaşacaklar ve gene naviextras üzerinden devam edecek bu iş.Fiyat farklarıda bildiğim kadarı ile satış ortalamasından oluyor,siz günde 20 ürün satarken diğeri 1 tane satıyorsa ona göre fiyat alıyor sanırım.Bu arabadada olmazmı ? Yoğun satış yapan bazı bayiler fazla indirim veriyorlar.Ya da carrefour çok daha ucuza veriyor gibi.




  • naviextras.com dan yapılır diyoruz ama benim cihazımı naviextras.com dan indirdiğim toolbox tanımıyor.bununla ilgili bilgisi olan varmı?
  • Yapılır demiyoruz,galiba yanlış anladınız.

    Aldığınız cihaz eğerwww.naviextras.com da destekleniyorsa yapılır dedim,bu marka destekleniyor oradan yapılır demedim.Verdiğim örnekte Next markasını alırsanız olan farkı anlatmak istedim o kadar.
  • Peki güncellemek hakkımızı kullandık ve atıyorum 2010 yılı için güncelleme hakkımız kalmadı bu durumda haritayı güncellemezse eski haliyle kullanabiliyoruz değil mi sadece yolda değişiklik yapıldıysa ortaya "o nokta için" sapma çıkacaktır.

    Birde şunu sormak istiyorum bu cihazı cama yapıştırdığımızda görüşümüzü azaltmıyor mu? Çünkü tam cihazın denk geldiği yerde ilerde bir çukur yada bir hayvan olabilir ve siz onu gps cihazından dolayı göremeyebilirsiniz. Bunu cama değilde başka bir yere monte etme şansı var mı?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.