Şimdi Ara

‖‖ Piranha IQ Plus - ANA KONU ‖‖ (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.364
Cevap
25
Favori
148.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim quatro kullanıcısı değilim ama şu bir gerçek en azından adamlar çinden de getir se telin arkasindalar en azından piranha firmasında böyle bir ciddiyet yok malesef

Not=quatro fani değilim ama kullanan arkadaşlarım var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunnkaar kullanıcısına yanıt
    kendi youtube videolarında bile 4 çekirdekli cortex A7 işlemci diye tanıtıyorlar.Modelide ilk kez bu başlık altında gördüm baktım.
    https://www.youtube.com/watch?v=8p_mj1B9WQg
  • Teknik servis açısından piranhadan daha iyi quatro bu kesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• akademi72 A kullanıcısına yanıt
    Kargo ya verirken e gerek yok kargo firmalarinda posetleme masasi var musterilerin oraya ser parcalari vs cek tamam yakindanda cek teli darbe yemis demesinler arkali onlu elinde fotograflar olsun nolur nolmaz .

• Biri yardim etsin gozunu seveyim youtube calismiyor

• rıdvan bey den ses cıkmadı dun firmaya gidecekti ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akademi72

rıdvan bey den ses cıkmadı dun firmaya gidecekti ?

cumartesi firma kapalıymış gitmiş geri dönmüş)))

• dogru ya dunde 5ten sonra geldıgı ıcın yetısememıs herld mesaiye neyse saglık olsın:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazsoy

quote:

Orijinalden alıntı: akademi72

rıdvan bey den ses cıkmadı dun firmaya gidecekti ?

cumartesi firma kapalıymış gitmiş geri dönmüş)))

Gitmiş geri mi dönmüş

• beyazsoy B kullanıcısına yanıt
    Pranha gibi yalan kandirma aldatma yok en azindan qadro denen firmada sayfalarinda forumda bakiyor herkez tsk ediyor bu fark bile yetiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hunnkaar

Pranha gibi yalan kandirma aldatma yok en azindan qadro denen firmada sayfalarinda forumda bakiyor herkez tsk ediyor bu fark bile yetiyor.

piranha dandik olduğunu defalarca yazdım. ama iq herhalukarda gutaronun getireceği üründen iyi. ceptelefonu ufak digaframindan güzel foto çekildiğini görmedim ben. fotoğraf çekmek isteyen profosyonel fotoğraf alsın. ki iyi bir fotoğraf makinası 500 dolardan başlıyor.

• beyazsoy B kullanıcısına yanıt
    Cok komiksin cookk. Bu quadro denen firmaa bu kadar elemana sahip olsa yurt disina bile satis yapar. Firma sahibi gelse gorse bir yeriyle guler senin bu yazdiklarina herkesi quadro elemani yaptin adamlar maas yetistiremez senin bu dediklerine gore.daha oncede desim keske piranha bizi madur etmeseydi (zen sahibiyim) menun olaydikta her yerde piranha reklami yapaydik.

Ama senin ne oldugun bilinmez bu kadar sikayeti olan firmayi canla basla saviniyorsun.korkudandir korkudan

• ben quatroyu bu kadar övüyorum çünkü hakediyorlar. piranha da adam olsaydı piranha yıda överdim ama gördüğünüz gibi hâlâ adam olamamışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cankatan

Cok komiksin cookk. Bu quadro denen firmaa bu kadar elemana sahip olsa yurt disina bile satis yapar. Firma sahibi gelse gorse bir yeriyle guler senin bu yazdiklarina herkesi quadro elemani yaptin adamlar maas yetistiremez senin bu dediklerine gore.daha oncede desim keske piranha bizi madur etmeseydi (zen sahibiyim) menun olaydikta her yerde piranha reklami yapaydik.

Ama senin ne oldugun bilinmez bu kadar sikayeti olan firmayi canla basla saviniyorsun.korkudandir korkudan

• Quatro konusunda ve piranha konusunda beni sabıkalı yaptılar ne deyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahin_dag

Merhaba Arkadaslar,

öncelikle telefonla birkaç günlük kullanımdan sonra hala memnunum ve kendi payıma fiyatına göre iyi iş çıkarıyor (evet kamera gündüz çekimleri haricinde berbat ve uygulama yazılımı ile çok birşey değiştirmek mümkün değil.)

Şimdi bana göre;

Telefon herkesin malumu Çinde ürettirilmiş, firmanın özelliklerini belirlediği bir telefon; Yanlış tespitim yoksa Reeder P8, Victor U2 ve Piranha IQ Plus'ın üçünü de Çin'li Ulefone firmasına ürettirmişler. (Vestel'i de bu kategoriye dahil edebilirsiniz.)

+ Telefon hızlı, akıcı, performansı iyi düzeyde, pil seviyesi yüz güldürüyor, üzerindeki saçmalıkları temizleyince epey düzgün çalışmaya başlıyor.

- Düzgün bir kernel yazılmamış, yukarıda adı geçen cihazların tümünde aynı ortak kernel yüklü, sıkıntıların temelinde bu yatıyor. (Kernel android içerisinde herşeyin çalışmasından aslen sorumlu/yetkili kısım). Afedersiniz imam .surunca cemaat .ıçarmış misali bir çalışmaya neden oluyor.

- Kesinlikle Çin malı çakma en fazla 8M pixsellik, sony exmor ile alakası olmayan bir sensor var ve yazılım ile 13 gösteriliyor. Android içerisinde düzgün şekilde tanıtılmış olsa yazılım desteği ile tatmin edici bir hal alabilir ama beklentiyi verdiğimiz paranın olağanüstü üzerinde de tutmamak lazım (kesinlikle şahsi fikrimdir ama; Samsung s3 performansını yakalamak çok uzak değil)

- Telefon içerisinde en fazla 4-5 fiziksel sensor var, bunlar karma çalışma ile 6-7 sensörlük iş yapabiliyorlar, yine iş dönüp dolaşıp yanlış tanımlanmış veya eklenmemiş (*.so) driver ve kernel'da buluşuyor. (Cihaz özelliklerinden bazıları yok içerisinde)

- Bu kadar güzel bir telefona atılabilecek en iğrenç Android kurulmuş, Launcher 3-4 sürekli tüm ayarları kendi istediği hale getirmeye çalışıp resetliyor ayarları, aynı şekilde Google+ dondurulmazsa çalışan Launcher dahil herşeyi sıfırlayıp duruyor, bunlar dondurulup düzgün bir Launcher ile sabit bir çalışma yakalanabiliyor (ilk 2 gün içerisinde temizlik durdurma vs. işleri ile uğraşırken telefon durduk yere 4 defa elimde kaldı, başta kamera bulunamıyor uyarısı ile başlayıp sonrasında en fazla iki defa daha yeniden başlatma şansı sunup en son boot ekranıında mavi logo başında takılıp kalarak hep yeniden kurdurdu kendini en son 5. defada boot kısmını yeniden yükleyip diğer kısımları yüklemeden devam edebilir hale geldim. Son tahlilde; settings.apk, settingsprovider.apk, framework.apk, systemUI.apk, Shell.apk, tyd***.apk, boktan launcherlar, boktan tema hepsi bir yerlerde birbiri ile ilintili hemen hiçbirini silemiyorsunuz, silinince bir süre sonra tel çöküyor, ama dondurarak stabil bir çalışma yakalanabiliyor.)

- TR dil konusuna girmiyorum, bu konuda benim açımdan çok sıkıntı yok hatta bu benim dahi halledebileceğim bir konu, yalan yanlış takılmak yerine dürüstçe insanlara dil dosyalarını paylaşıp Türkçe'leştirme için destek istemeleri, 1-2 gün içerisinde dil sorununu ortadan kaldırır.

- Çin malı diğer telefonlar ve yazılımlarına göre yinede yazılım temizletilmiş, lisans konularından dolayı çıkan sorunların çoğu giderilmiş gerçek kırık olmayan google apk'lar kullanılabiliyor fakat yinede bir yerlerde bir sıkıntı var çünkü default haliyle bile telefona kurulan tüm banka yazılımları kızıp cihaz ellenmiştir diyor.

- Bunu demek için birkaç gün daha bekleyecektim ancak, görünen o ki maalesef firmanın temsilcileri yalancı. Nereden çıkardım bunu; Burada barınamayıp kendi formunu açacaksın, orada herşeyi halledeceğiz şu şu tarihte diyeceksin, sonrasında sorulmuş ciddi soruların, eksik donanım sorularının hepsini arada kaynatacaksın ve verecek cevabın kalmadığı için geçen günlerde arada bir girip yok kişisel sebeplerden, yok bacağımda kıl döndü deyip o kadar insanı bekleteceksin. Eğer firma temsilcisi isen tek kişi ile bu işler yapılmaz, kişisel sebep vs. bakamıyorsa başkasına baktırırsın, ha baktırmıyorsan o zaman yalancısın. (maalesef bu sözlerim firmanın adı altında özellikle Rıdvan Bey'i bağlar. Hatta son yazışmasını satır araları ile okuyunca firmayı işin içinden sıyırtmak için aslında kişisel çabamla oluşturduğum bir yapı burası, firmadan ayrılsamda sizlere destek olacağım vb. cümlelerle eper bir yol kat ettiler .)

Son tahlilde arkadaşlar, Ben bu telefonu aldım ve kullanıyorum kullanmaya da devam edeceğim birazda elimden geldiği için daha iyi çalışır hale getirebileceğim diye düşünüyorum (Custom recovery gelirse işim kolaylaşacak). Ama anlayabildiğim kadarıyla, firma birkaç dil düzenlemesi haricinde çokta fazla kılını kıpırdatmayacak - kıpırdatamayacak ve Kernel, eksik driverler, düzgün-temiz android konuları ve iyileştirilmiş camera-dialer yazılımları hayal olarak kalacak gibi görünüyor. Benim gibi olmayıp telefonu kullanmak istemeyenler, firmanın çarşaf çarşaf verdiği ilanları şimdiden bir kenara ekran görüntüsü olarak alıp isterlerse tükeci mahkemesine giderek yalan yazılmış sensörlerden ve kamera bilgilerinden hem telefonu iade edip paralarını alabilirler, hemde tüketiciyi yalan yollu kandırmaktan ayrı maddi tazminat davası açarak oradan da para alabilirler. (Bu konuda bende serbestim hakkımı saklı tutuyorum)

Kullanıcı olan arkadaşlardan halen kimseye söyleyecek kötü sözüm yok yine iki gurup var; Birbirlerine hakaret etmezlerse temelde; Bir gurup önceden aldatılmış, diğer gurupta benim gibi yeni aldatılan ve kendini savunmaya geçen gurup. Maalesef ne kaa ekmek o kaa köfte ama ortada ticari bir ahlaksızlık var kasıtlı olarak yalan/yanlış beyana dayalı ürün satılıyor ve aslında firmayı buradan bile 3-5 kişi birleşip dava etsek bir daha bu işin altından kalkamaz hale getirebiliriz.

4g yok: Önemli değil, barometre sensörü yok: önemli değil; tr dil bozuk: önemli değil el birliği ile düzeltilebilir yeterki dillere ait xml dosyalarını paylaşsınlar hallederiz, camera; yazılımı düzetip düzgn çalışır hale getirsinler önemli değil ama sony exmor 13Mp lens var yalanı önemli. Yüklü android versiyonu çakma: Önemli dğeil düzeltilebilir ancak eğer bankacılık işlemlerinden dolayı ciddi bir sıkıntıya yol açarsa çok önemli.

Taraf olmayan bertaraf olurmuş sözü tamamen insanları bölmeye yönelik çıkarılmış bir sözdür, ben taraf değilim, dileyen herkes ile insanların lehine yardımlaşmada bulunup sorunları bertaraf etmeye katkıda bulunaiblirim ama kimse kimseyi aptal yerinede koymaya kalkmayıp dürüst olsun.

Saygılarımla
    Şahin DAĞ

Not: Eklemeyi unutmuşum üzerinde yazılı bulunan rom ve kernel aslen çift Sim'li modeller için yazılmış standart bir yazılım iken bu telefon için belli yerlerinde oynama yapılıp tek simli hale çevirmeye çalışmışlar, yazılımın ara ara patlamasının sebeplerinden biriside budur.

Konuda gördüğüm en aklıselim mesaj

• piranha karşıtı yazanlara boşuna kızmayın piranha yetkilileri... onlara bu ortamı siz hazırladınız. şimdi meydan onlara kaldı. sizi savunan son kullanıcıları da kendinizden soğuttunuz. artık yapacak bir şey yok.. bu telefondan bundan sonra çok fazla satış rakamları beklemeyin.. bende telefonu almamış olmama rağmen en başından beri savunuyordum, zira bu özellikler ve fiyatla piyasadaki iyi telefonlardan biriyi. ama firmada akmasa da damlasın bize yeter şeklinde bir yaklaşım varsa bilemem tabi. zira Zen'de aynı durum söz konusu olmuş sanırım. şurası bir gerçek artık telefonun imalatı aceleye mi getirildi bilmiyorum ama içini açan şahin arkadaşın da belirttiği gibi telefonun işçiliği yeterince iyi değil. kimisinin dokunmatiği bozulmuş, kimisinde resetleme sorunu vs. şahin dağ arkadaşımız da ışık sensörü hata veriyor demişti, içini açınca bakmış ki, soketi tam yerine oturmamış, o nedenle bu hatayı veriyormuş. ikincisi kameranın megapikselinde değilim, 8 mp olsa da en azından iyi fotoğraflar çekse bu kadar sorun olmazdı sanırım. ama hem 13 mp diye reklamı yapıldığı halde 8mp, hem sony sensörlü denildiği halde , sony değil, üstüne kameranın çekimleri de yeterince iyi değil... üçüncüsü ve son olarak; sensörler kalabalık görünsün diye mi yaptılar bilmiyorum ama 10'a yakın sensör yazılmış.. açıkçası beni etkileyen şeylerden biriydi bu sensör olayı. ama olmayan sensörler de var diye yazılmış. benim tesbit ettiklerim , hall sensörü, barometre ve gyroscope yok... ama var yazıyor, halen de kendi sitesinde hem sony kamera , hem de bu sensörler var denerek satılıyor cihaz.. mesela bir arkadaş diğer sensörler çok önemli değil ama gyroscope'u kullanıyordum ve gyro var diye almıştım diye yorum yazmıştı. şimdi bu telefonda gyro olmadığını bilerek satıyorsanız bu hem kul hakkıdır, hem de ticari ahlaka sığmaz, hem de yasal değildir. bu gibi bir arkadaş bu sensör var diye aldıysa o arkadaşı mağdur etmiş olursunuz. madem ortada mağduriyet var, isteyen kimselere telefonu iade hakkı vermelisiniz..

• Piranha hala bizim milletimizin fiyatına bakarak ne olacak ya telefon işte bak ne güzel özellikleri var diyerek aldığını düşünüyor.Fakat çoğu kullanıcı artık yeterince bilgili ve araştırarak telefon seçimini yapıyor.Bu şekilde Piranhanın malum kanalda bal reklamı yaparak telefon satan ve o rezalet telefonları çok iyiymiş gibi tanıdan kişilerden farkı kalmıyor.Ve ben şunu gördüm ki son kullanıcı bu işi yapan Piranha dan daha bilgili ve yaratıcı.

• Cok akillisin.

• 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.