Bir arkadaşım demiş ki bugünkü teknoloji bile piramit yapımına yetmez.Aslında bugün piramit yapımına yetmeyecek şey varsa oda piramit yapımı için gerekli olan diktatörlük
100.000 işçi 20 sene boyunca çalısıyo arkadasın dediği gibi öyle bir diktatörlük şu anda mevcut değil
Ama Mısırla ilgili belgesellerde piramitlerde çalışanların köle değil iyi ücret alıp iyi beslenen işçiler olduğu anlatılıyor.
Tarım işçileri..
Piramitlerin yapımında 100 bin tarım işçisinin çalıştırıldığı ve Keops�un yapımının 20 yıl sürdüğü ve yapımında 2.3 milyon blok kullanıldığı tahmin ediliyor. Bu blokların her biri 2.5 ton ağırlığındadır.
tabi bunlar tahmin hiçbirimiz gerçeği bilemeyiz
Piramitleri Mısırlıların değilde dünya dışı bir uygarlık tarafından yapıldığını söyleyen bilim adamlarının ,genellikle Avrupa ve Kuzey Amerika bilim adamları olduğunu gördükçe aklıma onların beyaz olmayanların yarattığı bir uygarlığa kulp takmak maksadını taşıyıp taşıyamayacağını düşünmekten kendimi alamıyorum nedense.Böyle bir ihtimalde gözden kaçmıyor
History Channel'da belgeselde görmüştüm 2.Ramses'in tapınağında Mısırın 3 büyük tanrısının heykeli varmış ve Ramses'in doğum ve ölüm günlerinde güneş bu 3 büyük tanrının heykellerine çarparmış.Bazı bilim adamları bunu rastlantı olarak söylüyomuş ama bence bunun içinde başka şeylerde var.
Dün History Channelda merdiven piramidi yakınlarında ki bir gömüde bulunana sakara kuşunu anlatıyordu. Tahtadan kuş şeklinde bir oyuncak. Asıl ilginç yanı hiçbir kuşta olmamasına rağmen bunda dikey kuyruk var ve kanatları ve gövedesi bugünkü uçaklarla aynı aerodinamik şekilde yapılmış.
*Firavunlar o dönem de haşa tanrı krallardı yani oradaki işci usta vs kölecesine çalışıyorlardı *Güneşin firavunun doğum ve ölüm yıldönümlerinde girmesi çift katlı integrallerle hesaplanmıştır(ki matematikte hayli iyilerdi) *Piramitler mayalar da asteklerde de var amerikada ayrıca yemende de var sadece mısırlılara has bir olgu değil ancak en şöhretlileri bunlar. *Sanırım keops piramamidi için deniyor dünya karalarının tam ortası, 3,14 sayısının hesaplanması, taban alanı ve yüksekliğinin kaçta kaçı dünya ile güneş arası uzaklığı veriyor.Bir bilim adamı şöyle diyordu benim tuvaletimin pencerisi ile komşumun pencerisini şu sayı ile çarpın şunla bölün vs vs gibi pek çok hesaplama ile bütün bu sayılara ulaşırsınız. *Nasreddin hocaya sormuşlar dünyanın ortası neresidir diye eşeğimin sağ ayağının bastığı yerdir demiş geoid şekilde olan dünyada bunlar çok da zor olamasa gerek *Piramidlerin bazılarının yapıldığı yıllara geri dönersek ve ödemdeki gök haritalarına bir göz atarsak yapılış yıllarında gökteki en parlak yıldızın altına denk getiriliyor(sanırım kutup yıldızı olmalı) o dönem yada çok eski çağlarda insanlar hep gök yüzüne meraklı olmuşlar hatta aya güneşe tapınmışlar. *Uzaylılara UFO lar bunlar tamamen şehir efsanesi uydurma şeylerdir. *Mısırlılar o dönemde gayet ileri bir uygarlık olmuşlar bil hassa matematik alanında ve tanrısal bir inanma ile insanlar büyük bir çaba göstermiş yapmışlardır. *Bu anlatılanlar tamamen turist çekmek için çıkarılmış hurafe tarzı şeylerdir *Bir arkadaşımızın belirttiği gibi bazılarıda çanakkale savaşını sarıklı cübbelilerin kazandığına inanırlar anki sarıklı ve cübbelilersarıkamışta yoktu yada balkan savaşında. -Şimdilik bukadar başka arkadaşları bekliyalim bakalım
Ben kesinlikle insanlar tarafından yapıldıgına inanıyorum .
Bitkilerin piramit içinde daha çabuk yetişmesini neye bağlıyorsunuz ?
quote:
Orjinalden alıntı: DieselTRoniC
Ben kesinlikle insanlar tarafından yapıldıgına inanıyorum .
Bende insanlar tarafından yapıldığına inanmak istiyorm fakat arkadsın dediği gibi piramitlerin içinde de ççok gizemli olaylar oluyor bunlardan bir türlü anlayamadıklarım var..
Çiçeklerin hızlı yetişmesi Bazı odaların önünden defalarca geçilmesine rağmen girişinin bir türlü bulunamaması ve bunun gibi bir çok şey..
Mısır tarihine baktığımızda onların da kendilerince geliştikleri ortada. Mesela eski krallıkta ki firavunlar piramid yapıp kendinlerini gömerlerken, yeni krallıkta firavunlar krallar vadisine defnedilmiş. Sadece hırsızlardan korunması için bu vadinin seçilmiş olduğu fikri inandırıcı gelmiyor. Çünkü firavun defnedildikten hemen sonra yağmalanan mezarların varlığını Mısırlılar da biliyorlardı. Hatta tarihi kayıtlarında suçüstü yakalanan hırsızların yargılandıklarını anlatmışlar.
Madem piramidlerin böylesine sihirli güçleri var neden yeni krallığın firavunları piramit yapmadılar? Üstelik maddi olarak eski krallıktan çok daha zengin olmalarına rağmen.
O devirde piramitleri yapmak mı daha karmaşık ve zor o rampaları mı ?
Asıl önemli olan demir bile kullanmayan bir halkın sadece basit bakır keskilerle o büyük taş bloklarını nasıl kestikleri...
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Asıl önemli olan demir bile kullanmayan bir halkın sadece basit bakır keskilerle o büyük taş bloklarını nasıl kestikleri...
onlar kesme değilde birleştirme olabilir mi
quote:
Orjinalden alıntı: Can !
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
onlar kesme değilde birleştirme olabilir mi
Uzmanı belgeselde bizzat gösterdi. Bakırın aşındırıcı özelliği arttırabilmek için kuvars kristalleri içeren çöl kumuyla bir çeşit zımparalama yapmışlar.
Dikilitaşların yapımı daha bir çetrefilliymiş. Çünkü granitten olan Dikilitaşları kesebilmek için granitten daha sert olan başka bir taşla çıplak elle graniti döverek yapmışlar.
national geo MEGA YAPILAR programı görseniz ordakı yapılar mucize gözüyle bakılcak kadar zor hesaplama gerektiriyor ve yağmur deprem sel fırtına var tabı eski mısırda nasıl 1 teknoloji yada hepsınden önemlisi beyin vardı bilemiyoruz ama %100 insan gücü olduğuna inanmak zor ...
Arkadaşlar pekçoğumuz mescidi aksa nın Hz Süleyman tarafından cinlere yaptırıldığını biliyoruz.acaba bu piramitlerin yapımasındada benzer bişey olabilirmi
bu piramitler beni hep etkilemiştir.. teşekkürler paylaşımlar için