Şimdi Ara

Piramitlerin Gizemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
39.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben söylemistim; ihtimallerden biride aslında piramitlerin o kadarda harika yapıtlar olmadıgı idi. fakat arkadas bunu kanıtlamaya calısırken bence pekte mantıklı bir yol izlememis , cünkü burda konu yapan adamların "beceremedigi" icin altı üstü aynı yükseklikte yapamamıs olması degil. konu daha cok topicin basındaki maddeler. zaten o maddeler arasında "piramitlerin yukarı giderek incelmesi mükemmel bir mühendislik eseridir" gibi biseyde denmiyor , yani bunu bu kadar kocaa konuyu biterecek gibi anlatman anlamsız. cünkü kimse burda altı kalınmıs üstü inceymis , becerememisler iste konusunu tartısmıyor. sen öyle diyorsun ama belkide adamlar böyle birsey olsun istemis , sana mı sorcaklarmıs yani. bunun dısında sen birseylerin olmadıgını kanıtlamaya calısıyorsan arkadasım , su maddeleri tekrar oku ve o maddelerin olmadıgını kanıtlayıver bi zahmet...yoksa birbaskasıda "piramitler cook ilkel kötü yapılardıır! üstüne bi boya badana bile yapmamıslar , kum rengi bırakmıslarr" derse hic sasırmayacagım...

• ya eğer bi yapı 4500-5000 yıldır tüm doğa şartlarına ve yağmalamalara rağmen hala ayakta duruyorsa onun mimarisine laf edilemez bence. yani edilse bile boş bi laftan öte olmaz.

hatta aynı yapı yakın tarihe kadar insan tarafından yapılmış en yüksek yapılardan biriydi. ki 1100 küsüre kadar en yükseğiydi.

yani durup "ya işte piramitler aslında o kadar da düzgün yapılar değil, mimarisi dandik" demek desteksiz konuşmak oluyor biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 7 Ağustos 2006; 16:35:57 >
  • İki defa Mısır a gittim sadece 8 km uzagımdaydı ama piramitlere gidemedim

Ben çok şanssızım yaaa...
  • gizemli olmasından dolayı ortaya atılanlar rivayet olmuş zamanla rivayetleri insanlar bilimsel veri zannetmişler... bende içinde gizli bir oda olduğunu ve bulmaya çalıştıkça puzlee üçgen küp gibi sürekli her bölmenin yer değiştirdiğini duydum ama duyulanlara inanırsak kısa sğüre sonra tapınmaya başlayan insanlar bile çıkar buralara...
  • knksen bunu alıntı yapmışsın ama topic açman ii olmuş bana kalırsa ben onları uzaylıların yaptığına inanıyorum çünkü aynısından aydada bulundu bence bunun mısırlılarla değil uzaylılarla bir ilgisi var nedeninide hemen açıklıyım bazı mağaralarda ilk insanlar uzaylıların ilkel resimlerini çizmişler yani bu da şu anlama geliyor ki uzaylılar bence dünya ilk oluştuğunda da varlardı ve dünyaya inip araştırma yapmış olmalılar ki ilk insanlar bunları görmüşler birşey bulamamışlar ki gitmişler bana kalırsa dünyanın geçmişiyle ilgili yanıtları bulabileceğimiz tak yer uzaylılar olmalı bence biliyorum size belki çılgınca gelebilir ama inanın bana bu konuda çok araştırma yaptım knk
  • Piramit dev bir günes saatidir.Ekim ortasiyla Mart basi arasinda düsürdügü gölgeler mevsimleri ve yilin uzunlugunu gösterirler.Piramiti çeviren tas levhalarin uzunlugu bir günün gölge uzunluguna esittir.Bu gölgelerin tas levhalar üstinde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yilin uzunlugu yanlissiz olarak saptanabiliyordu.
    hepsi çok ilginç ama bu bana bi harika geldi
  • Valla arkadaşlar.Bilinçli yaklaşanlara tşk ediyorum.Bazılarıda çok destekli atmış,bazılarıda duyudklarıyla yetinmişş yani düşünmemiş.Piramitlerin Mimarisi Gerçektende oldukça etkileyici ve ihtişamlı.Bu konuda laf söylemek rahmetli mimarının kemiklerini sızlatmak olur.Bugünkü teknolojilerle daha da iyisii yapılır.Hatta gözümüzün önünde yapılsa bile gizlice uzaydan falan yardım alındı gibi sipeküleler çıkardı.Discovery Channel ve National Geographic Kanallarını yakından takip edenler bilirler.Gerçekleri yapılış şeklini biçimleri.Bugün bile mısırdaki 0 noktasında duranlar bile birçok yıldızın hangi gün nerde duracağını 1 yada 2 yıl boyunca gözleme alıp daha sonrası için tahmin edebilir.Yani mısırlılar bulundukları yer açısından da şanslılardı.Uzun lafın kısası insan yapımıdır.İnsan harikasıdır.

• up!
  • UZAYLILARMI güzel ama tarihte insanların teknoloji ile ne kadar ileri gidildiği bilinmiyor ve bu günün teknolojisi pramit yapamıyorsa eğer bunu gene dünya insanları dünya tarihinde bi yerlerde teknoloji ile çok ilerilere gidip yapmışlardır ve belkide aya ilk ayak basan apollo mürettebatı değildir...
  • ona bakarsan çin seddide öle bir ülkenin etrafı duvarla örülürmü ama korku yaptırıyor işte
    ayrıca pramitin içinde yemek bozulmazmış süt yoğurt olumuş nationalda denendi

o piramitleri yaptıran kendilerini tanrı sanan kralların egosundan başka bir şey değilego kadar yıkıcı yada yapıcı başka ne olabilirki binlerce köleyi onlarca yıl çalıştır sende yaparsın
  • ne yani zeki ileri teknolojiye sahip canlılar yapacak iş bulamadılar galaksileri aşıp geldiler ne yapalım işleri yok içlerinden biri biz teknolojide son noktadayız ne yapsak ne yapsak diye düşünürken değişiklik yapalım dedilerİÇLERİNDEN EN SİVRİSİ PRAMİT YAPALIM DEMİŞ OLACAKKİ SİVRİ UÇLU BİR YAPI GELDİ MEYDANA
  • quote:

Orjinalden alıntı: armatez

ne yani zeki ileri teknolojiye sahip canlılar yapacak iş bulamadılar galaksileri aşıp geldiler ne yapalım işleri yok içlerinden biri biz teknolojide son noktadayız ne yapsak ne yapsak diye düşünürken değişiklik yapalım dedilerİÇLERİNDEN EN SİVRİSİ PRAMİT YAPALIM DEMİŞ OLACAKKİ SİVRİ UÇLU BİR YAPI GELDİ MEYDANA

güzelim zaten canlılaer demedim ben insanlar dedim... bu sadece pramitler değil atlantis içinde söylenir ve bulunan bazı kalıntılar ispatlıyor bu durumu...
    bu günün teknolojisinin yapamadığı pramiti bi sivrinin düşünmesi egonun yaptırmasından daha mantıklı zira o zamanlarda bu kadar ince düşünecek zaka eğer ileri gitmiş bi insan tyopluluğu yoksa imkansızdır... pramitlerin sadece devasa boyuıtları değil teknolojik yapıları ve sırlarının bu gün hala açıklanamaması ego saçmalığını yıkıyor bence

• o taşlar nasıl üst üste kondu sorusuna çok rasladım sabırla okudumm hepsini aslında çok basit teoride ama bir de yapan kölelere sormak lazım

aslında bir teroişmde var ama ispatlayamam o taşların üst üste konmasında uygulanan teknik yüzünden şekli piramit

taban taşları yerleştikten sonra etrafı kumla yükselkiliyor bu kumdan ikinci katın taşladını çekiyolar ininci kat yükselince kum yığını üçüncü kata ayarlanıyor ama işte asıl mesele bu katlar çıkılıp kum üzerinde o devasa yapı malzemesinin iskeleye yaptığı basınçla heyelanı önlemek için istinad duvarı için içim ayrı bir set kullanmaları lazım bu istinad duvarınada fazla yük binmemeli herşey yamamlanınca artık kaç groston kumsa ve istinad taşlarının tahliyesi var o kadar işçi ile yinede güç bir iş ama insanın gözü dönmeye görsün

ASIL SORU NASIL BİR EGODUR BU PRAMİTİ İNŞA ETTİREN

• Hocalar Piramit işi ego değildir.tabi şu açıdan bakarsak Piramitin mimarı piramiti yaptıran yani egonun sahibi firavunsa ozaman egodur diyebilirim.Piramitlerin yapımında bugünki inşaat vinçlerinin ilkel şekli ile kullanıldığı varsayımları da var.Şu anki 300 mt relik gökdelenlerde 300 mt lik vinçlermi kullanılıyor sanıyorsunuz.Hayır katlar ile birlikte taşınan 4 köşede bulunan küçük 30 ar mt lik vinçler kullanılıyor.Ve taşların dizimindede mısırda ki piramitler için bu yöntemle inşa edildiği birçok bilim adamları tarafınan ortaya atıldıDiscovery Channel da özellikle
  • bunları uzaylılar gece millet uyurken mi yaptı da kimse şahit olmadı...yada bu mısırlılar çok ketum, bir kişi bile bu uzaylıların teknolojisini ötede beride konuşmadı ya da çalmadılar...
    pi sayısıyla ilgili de şöyle birşey hatırlıyorum kullandıkları ölçü birimi bir çeşit varilin bir turu imiş dolayısıyla dairenin çevresi yanlışsam düzeltin 2 pi r olduğundan bütün uzunluklar ve oranlar pi nin katları çıkması gizemden öte eşyanın tabiyatınında olan birşeymiş..bu bana daha mantıklı geliyo...
    birde piramitlerin yapımında kullandıkları yaptaşları ne çöl kumunun tükürükle yapıştırılmasından yapılmış nede başka bir metodla elde edilmiş bir çeşit beton...aswan (syene) bölgesinde çıkan jeolojik olarak da adını ordan alan, granite benzeyen bir çeşit derinlik kayacı olan siyenit tir yani doğal taştır.Kaynak olarak bu idare eder umarım
    www.stemur.selcuk.edu.tr/calismalar_dosyalar/diger_calis_dosyalar/mermer.pdf -

• bu adamlardan korkulur valla zamanında nasıl yapmışlarsa hala gizemi çözülmedi ilginç
  • * Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.

ek olarak evet ilk açıldığında içerideki havayı soluyan define avcıları veya bilim adamlarının radyoaktiviteye maruz kalıp daha sonra ölmelri normaldir...çünkü her kaya gibi bu yaptaşlarıda eser miktarda da olsa radyoaktif mineral içerirler bunlarda bozuşma ürünlerinde biri olan radon gazı na dönüştüklerinde ortam eğer kapalıysa orda birikirler yani ortamın doğal doz miktarı artar...(örnek uzun süre kapsı penceresi kapalı kalmış bodrum katlarına girmeden biraz havalandırın ölmeseniz bile bu ışımalara maruz kalırsınız ...)aşırı birikimleri ki, özellikle dozlanmış toz partiküllerini soluyup ciğerlerinize yapışması sonucu dışarı çıktığınızda bile dozlanmanız devam eder...hemen öldürmesede kısa sürede kanser olmanıza neden olur...

-----------------------------------------------------------------------

Ben bu yapıtların insan ürünü olduğuna inanmıyorum..
    ya siz??

• quote:

Orjinalden alıntı: vese

konuyla alakalı bir yorum ekliyorum:

"Üstün eski Mısır teknolojisi" gibi martavalları sallamadan bir düşünün, aranızda öyle adamlar var ki "eski Mısır piramitlerinin yapılışında kozmik falan bir takım üstünlükler" arıyorlar. Yani kardesim, hiç düşündünüz mü ki o piramitler niye altı geniş üstü dar yapılmıştır? Adamın mühendisliği ancak ona yetmişdir de ondan!. Hadi g**ü yeseydi de altı üstü aynı boyutta olan koca bina dikseydi ya! Yapamazdı çünkü teknolojisi ona yetmezdi. O dandik bilgisiyle tek dikebileceği ve yıkılmadan tutabileceği büyük yapı o'dur, o da onu yapmıştır. Bakin şimdi çelik maddesini ve akıllı mühendisliğini kullanarak altı ve üstü "aynı genişlikte" olan upuzun binalar dikiyorlar, çünkü bugünkü teknoloji daha iyidir. Ayrıca bu binaların bitmesi için 30 sene geçip, ve sayısız insanin köle isgücü olarak inşaatlarda çalıştırılması gerekmiyor.

http://muratkarun.blogspot.com/2006/08/sorular.html

Bilim adamlarının bile açıklık getiremediği bir konuyu bir çırpıda silip atmak bu kadar kolay olmamalı.

• quote:

Orjinalden alıntı: vese

konuyla alakalı bir yorum ekliyorum:

"Üstün eski Mısır teknolojisi" gibi martavalları sallamadan bir düşünün, aranızda öyle adamlar var ki "eski Mısır piramitlerinin yapılışında kozmik falan bir takım üstünlükler" arıyorlar. Yani kardesim, hiç düşündünüz mü ki o piramitler niye altı geniş üstü dar yapılmıştır? Adamın mühendisliği ancak ona yetmişdir de ondan!. Hadi g**ü yeseydi de altı üstü aynı boyutta olan koca bina dikseydi ya! Yapamazdı çünkü teknolojisi ona yetmezdi. O dandik bilgisiyle tek dikebileceği ve yıkılmadan tutabileceği büyük yapı o'dur, o da onu yapmıştır. Bakin şimdi çelik maddesini ve akıllı mühendisliğini kullanarak altı ve üstü "aynı genişlikte" olan upuzun binalar dikiyorlar, çünkü bugünkü teknoloji daha iyidir. Ayrıca bu binaların bitmesi için 30 sene geçip, ve sayısız insanin köle isgücü olarak inşaatlarda çalıştırılması gerekmiyor.

http://muratkarun.blogspot.com/2006/08/sorular.html

ilginç bir yorum yapılmış sayın vese.Ancak maalesef bugunun teknolojinin yapılarının daha uzun süre dayanabileceği düşünen zat çok yanılmaktadır.Çelik kullanılmaış hiçbir yapı 7000 yıl sonrasında ayakta kalamayacaktır.Ancak mısır piramitleri her türlü aşındırmaya rağmen binlerce yıldır ayaktadır(kimileri 4000 yıl diyor kimileri 11.000 yıl ) ancak bugunkü aşınma hızına bakarak 60.000 yıl ömür biçilmektedir.Ben bugunun bilgisiyle ileriye bırakabileceğimiz bir yapı düşünsenm yine piramit şeklinde yapardım.

• beyler piramitler yok şu boylamdaymış falan biliosunuz bilim adamları ingiliz kasabasından geçicek başlangıc meridyenini kendileri koymuslar belki de piramitler büyük yapılar oldukları için boylamları ve enlemleri onların üzerinden geçirmişler nedeni de şey olabilir kolay hatırlansın diye buna benzer olay gördük

beni şaşırtan dünya karalarının tam ortasında oldukları

belki uzaylılar yapmış olabilir onların olmama ihtimali deil olma ihtimali %90 national geographicte izledim
    artı piramitte "onlar geldiler ve bize öğrettiler" bu demek oluor öyleyse

bilimde ileriye gitmişler ama herkes mısır piramitlerine bakmaktan amerikalıların katlettiği inka ve aztek piramitlerini unutmuş orada da çok ilginç olaylar var ne yazıkki aklımda değil dökümanlarımda yok pcim çöktüğü için

bi de o zaman ki insanlar daha büyükmüş 200 kg 3 m boy (ciddiyim) nasıl timsahlar evrim geçirerek 10m boydan 5m boya geçtilerse bu da öle olabilir ve de galiba kanıtlanmıştı orasını bilmiorum

insan evrimi şu şekil (herkes biliodur) : beyin gitgide büyür vücut gitgide küçülür

bi de bi evrim dikkatimi çekti kaplan yılanları austuraliada yaşıyomuş sora tam ortalarına suların yükselmesi yüzünden deniz gelmiş bu da iki farklı türü oluşturmuş bi taraftakiler normal , dier taraftakiler ise renk ve zehir olarak evrim geçirmişler evrim geçiren yılan türünün yaşadığı yerde bol kuş olduğu için zehiri 20 kat güçlenmiş (nedeni kuşların zehire dayanıklı olması ve uçabilmesi) çok ilgimi çekti

saygılar.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trizor -- 7 Eylül 2007; 0:28:30 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.