Şimdi Ara

Pioneer vs Kenwood

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, aracım 2004 Megane 2 Dynamique; konsol üstü 2 tweeter var, 2 ön ve 2 arka hoparlör olmak üzere alacağım teype bağlı olarak sistemi yenileyeceğim.

    Amfi woofer vs. bağlatmak istemiyorum.

    İki tane bana uygun teyp buldum

    Pioneer SPH-C10BT (Ort. 830 TL)
    Kenwood KMM-BT306 (Ort. 660 TL)

    Telefondan Bluetooth Spotify premium ile dinleyeceğim. Babam'da Spotify olmadığı için Telofonun hafızadan, USB Flash'dan veya SD Karttan dinleyecek (FLAC müzik kalitesi fark ediyorsa FLAC dinlenecek)

    Telefon sürekli bluetooth'da bağlı olup telefon görüşmeleri de teypten rahat bir şekilde, bağırmadan yapılacak. Her iki teypin de android uygulaması var ve sürekli onun üzerinden kullanılacak. Teyplerin harici kablolu mikrofonları mevcutmuş.

    Android telefonlarımızı sırayla, çakmak şarjı yerine, usb'den şarj etmeyi düşünüyoruz

    Hangi teypi önerirsiniz ?


    Ses kalitesi, ses yüksekliğine göre önceliğimiz. İngilizce/Türkçe arayüz olması hiç fark etmez.

    Edindiğim bilgilere göre birbirine göre artı eksiler:

    Kenwood'da:

    - Subwoofer rca çıkışları var
    - FLAC çalabiliyor.
    - Ses Pioneer'a göre daha temiz mid range ağırlıklı olduğu söyleniyor

    Pioneer'da ise:

    - Çıkışların voltajı daha yüksekmiş. (Amfisiz kullanımda avantaj sağlar mı bu ?)
    - Teypin kendinden telefon tutacağı olması ve teypin kolay sökülebilir olması (Hırsızlık karşıtı her defasında söküp gözlük kutusu gibi orjinal kutusuna koymak)
    - Pioneer telefon uygulamasının android navigasyon ile uyumlu çalışması
    - Kumanda girişi var (Ucuz aparat ile direksiyonun kumandası kullanılabilir.)

    Saydıklarım baya cezbedici artı özellikler Kenwood'a göre.

    Pioneer 200TL farkı hakediyor mu sizce ses kalitesinde ve bu ek özelliklerle ?

    Torpido üstüne elimde olan ucuz tweeterları takıp, ön kapılara kaliteli 13cm hoparlörler almayı düşünüyorum. Arka kapılara ise yine 13cm tamamen bass ağırlıklı hoparlörler istiyorum.(13cmden büyük aracıma olmuyor) Eğer düşündüklerim mantıklı ve mümkünse hoparlör tavsiyelerine de açığım.

    Kulaklarım çok hassas olduğu için amfi takıp yüksek ses almak gibi bir niyetim yok. Eğer amfisiz kullanıma bu fiyatları vermek gereksizse, 150 TL civarı HARWARD marka teypler var 4*60W max çıkışlı (RMS bilmiyorum), yorumları bayağı var ve hep 5 yıldız. (Kimine göre SONY'den daha iyi kalite veya Pioneer aratmayacak derecedeymiş) Cidden fark etmeyecekse seve seve bunu alıp, kalan bütçeyi hoparlörlere ayırırım.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frayne -- 28 Mayıs 2020; 6:36:57 >







  • Merhabalar şuan piyasadaki fiyat performans ürünü olan teyp kenwood kmm bt 306 modelidir muadili olan pioneer modelleri 1000tl üstü fiyatlara satılıyor. Bahsettiğiniz amfi ses çıkış gücü ise kenwood 3.5v rca çıkışına pioneer ise 2v ses çıkışına sahiptir. Hoparlör ses çıkış güçleri ise aynıdır. Kenwood kmm bt306 hem ses kalitesiyle hemde kulanım olarak çok avantajlı bu sebeple öneririm. Hoparlör konusunda size önerim 2 takım kaliteli coaxial kullanmanız yönünde olacaktır. Bütçenizi tam bilmiyorum fakat bir kaç model önereceğim. ALPINE S S50 13CM coaxial fiyat olarak 500tl biraz pahalı gelebilir fakat parasını sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum gayet kaliteli temiz sesi var alt frekansta çalabiliyor ön arka 2 takım alarak sisteminizi tamamlayabilirsiniz. Morel MAXIMO ULTRA 502 COAX 13 Cm coaxial fiyat olarak 500tl civarıdır kalite olarak yine kaliteli bir üründür. Hertz DCX130 13 Cm coaxial fiyat olarak 400tl civarıdır bu hoparlörlerde diğerlerinden pek aşağı kalmaz kalitededir.




  • Selamlar , hangi teypte karar kıldınız
  • Hiçbiri hocam, araç değişmek istiyoruz o zaman tekrar araştıracağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frayne

    Hiçbiri hocam, araç değişmek istiyoruz o zaman tekrar araştıracağız.
    Ben pioneer'ı aldım. 2 Haftadır kullanıyorum. Şimdilik gayet memnunum.
  • Üstat sağolasın. Sayende Pioneer SPH-C10BT'den haberim oldu ve 3-4 bin liralık Android Auto destekli cihaz almaktan vazgeçtim. Dünden beri SPH-C10BT'yi inceliyorum ve hayran kaldım. Direksiyon kumanda aparatı siparişi verdim. Pazartesi gelince hemen montajını yaptırıcam.
  • mstkurt M kullanıcısına yanıt
    Konunun yardımcı olmasına sevindim hocam, ben de araç değiştiğim zaman büyük ihtimal ondan taktıracağım. Memnun musun acaba nasıl ?
  • Bende CD çaları olan Kenwood KDC MP serisi teyp var. Modeli hatırlamıyorum ama 333 modeli olabilir. Radyo frekansını elle değiştirirken ve arama yaptırırken ikişer ikişer atlıyor. 87.9 88.1 88.3 gibi. Çift frekansları nasıl arayabilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.