Şimdi Ara

PIONEER TX-940 Ses sorunu ve istasyon ayarı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2nciel PIONEER TX-940 receiver(deck Radyo) aldım
    AKAI UM210 amfime bağladım..Ancak sesi çok az çıkıyor.
    sonuna kadar açsam bile çok az ses alabiliyorum..sanırım pre-amfi gerekli...
    kendim hobi amaçlı elektronik devreler yapıyorum...
    Radyonun sesini yükseltmek için nasıl bir devre eklemeliyim?

2ncisorun ise.. İstasyon ararken, 0.5 katları şeklinde gidiyor..

örneğin 92.2 gibi bir Radyo istasyonunu ayarlamak imkansız...bunu içerden ayarlamanın bir yolu var mıdır ??

Yardımcı olcak arkadaşa şimdiden Teşekkürler

• kardeşim tek kelime bişey söylemek istiyorum

o cihaz arızalı (para verdiysen geri ver)
  • cihaz arızalı değil amerikaya göre uyarlanmış radyosu oraya satılan model burda radyoları tutmaz avrupaya satılan modeli değil yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: bowers wilkins

cihaz arızalı değil amerikaya göre uyarlanmış radyosu oraya satılan model burda radyoları tutmaz avrupaya satılan modeli değil yani

o bahsettiğin video sistemleri için geçerli FM- MW- AM gibi radio frekanları dünyanın her yerinde standarttır

ana konu için cevap

1. preamfi devresinde arıza var büyük ihtimal (bi ihtimal phono girişi boş ise oradan ses alabilirsin ama noise çok olabilir)

2. fm modülatör scala arızalı digital scala kaymış iyi bir usta bunu halleder ama artık bu tip cihazlarla uğraşan usta pek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albts -- 7 Ekim 2010; 19:05:35 >
  • ben yapamaz mıyım ?
    az çok elektronikden anlıyorum...

onun için bir preamfi tasarlamak istiyorum...

ama skala (istasyon ayarı) işi beni frenliyor açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: flower

ben yapamaz mıyım ?
    az çok elektronikden anlıyorum...

onun için bir preamfi tasarlamak istiyorum...

ama skala (istasyon ayarı) işi beni frenliyor açıkçası

dediğim gibi bu işlerle uğraşmak zevklidir ama boşada kürek çekmekde can sıkar bu tür cihazlar (tuner) 2. el sata yerlerde çok ucuza gidiyor al bitane uğraşma zaten yapsan bi düzen tutmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: marantz

o bahsettiğin video sistemleri için geçerli FM- MW- AM gibi radio frekanları dünyanın her yerinde standarttır

Sayın Marantz, @bowers wilkins arkadaşın söylediği doğru aslında. Frekanslar standart ama, Amerika ara değerleri kullanmadığı için orada üretilen modellerde, bu ara değerleri ayarlayamıyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses sistemi bağlantı sorunu
    6 ay önce açıldı
    Iphone 5 ses entegresi sorunu
    12 yıl önce açıldı
    USB Ses Kartı Mono Ses Problemi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

quote:

Orijinalden alıntı: marantz

Sayın Marantz, @bowers wilkins arkadaşın söylediği doğru aslında. Frekanslar standart ama, Amerika ara değerleri kullanmadığı için orada üretilen modellerde, bu ara değerleri ayarlayamıyorsunuz.

bu standardı nereden duydunuz bilmiyorum ama böyle bişey yok kardeşlerim

yukarıda gördüğünüz gibi 98,40 ayarlı bu frekans tr dede aynı modülasyonu algılar dünyanın her yerindede aynı..

örneğin washinton dan FM yayın yapan WAZO FM 107,5 frekansında, hangi orta değerler?

jeep cherokee lerdeki infinity audio sistemi ve tuneri tamamen usa standartlarında ama onlarda ve diğer usa araçlarda böyle bir sorun yaşanmaz yaşaamadık

fm standardı dünyanın her yerinde aynı modülasyonda yayın yapar

• Standart şeklinde ifade etmek yanlış olur, sonuçta PAL/NTSC gibi farklı standartlardan behsetmiyorum. Amerikada kullanılan frekans basamakları 200khz'lik kısımlara bölünmüşken, Türkiye'de 50khz'lik basamaklar kullanılır. Dolayısıyla Türkiye'de 91.55 gibi bir frekans kullanılabilirken, Amerika'da 91.1, 91.3 gibi aralıklar kullanılır. Cihazlar da buna göre üretildiğinden, Amerika için üretilmiş bir cihazda, 91.55 gibi bir frekans ayarlanamaz (Yeni cihazlarda bu aralıklar ayarlanabiliyor mu tam emin değilim ama eskilerde durum böyleydi). Yani frekans aynı frekans ancak cihaz ara değerleri ayarlamanıza izin vermiyor. Diğer bir deyişle arama yaparken bizdeki radyolar 0.05 basamaklarında artıp eksilirken, onlarda 0.20 basamaklarında artıp eksiliyor. Bu durumda da bazı frekansları ayarlama olanağınız olmuyor.

Değişiklik:frekans değerleri çift yazılmış tek yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitex -- 21 Ekim 2010; 15:01:16 >
  • Ek olarak aşağıdaki linkte bu konuyu biraz açıklıyor;
    en.wikipedia.org
    FM broadcast band - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/FM_broadcast_band
  • bu yaşıma kadar abd den gelen okadar cihaz kullandım böyle bişey ilk kez duyuyorum ben böyle bir sorun yaşamadım
  • 9-10 yıl önce araba için teyp ararken karşılaşmıştım bu sorunla ve o zaman için araba teyplerinin hemen hemen tamamı öyleydi. Açıkçası diğer cihazların durumunu pek bilmiyorum. Belki bazı cihazları evrensel olması açısından farklı üretiyor olabilirler.
  • sayfadaki resim netten alındı...
    ama cihaz aynı cihaz...

92.5,......93.0,.....93.5,.......94.0 diye ayarlanabiilyor...

benim kanaatime göre böyle bir şey olmamalı... 0.5 yerine 0.1 er birer gitmeli...

aralarda onlarca radyo istasyonu var...hafızaya alamadığım gibi dinlenemiyor da

ayrıca sesi çok az çıkıyor AKAI amfiye bağladım...

problemli bir cihaz büyük olasılıkla...

{çünkü bende Japon malı kaydedebilen bir walkman var digital
    istediğin radyo istasyonunu ayarlıyabiliyosun sorun yok...}

böyle bir standartın olduğuna inanmıyorum...

aldığım yer götüreceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: flower

sayfadaki resim netten alındı...
    ama cihaz aynı cihaz...

92.5,......93.0,.....93.5,.......94.0 diye ayarlanabiilyor...

benim kanaatime göre böyle bir şey olmamalı... 0.5 yerine 0.1 er birer gitmeli...

aralarda onlarca radyo istasyonu var...hafızaya alamadığım gibi dinlenemiyor da

ayrıca sesi çok az çıkıyor AKAI amfiye bağladım...

problemli bir cihaz büyük olasılıkla...

{çünkü bende Japon malı kaydedebilen bir walkman var digital
    istediğin radyo istasyonunu ayarlıyabiliyosun sorun yok...}

böyle bir standartın olduğuna inanmıyorum...

aldığım yer götüreceğim...

o walkman dan bendede vardı hatta üzerinde AM stereo bile vardı ama tr de AM stereo yayın yok sadece japonyada ve abd de var

• aslında frekanskaymasorunu yokmuş....

rakamlar normalmiş:

örnek > 92.30 > 92.35 > 93.0 yani 5 er 5 er artan noktadan sonraki "sayıdan sonraki" sayıymış. (zaten fazla kullanmadığımdan dikkatimden kaçtı)

ama sesi çok az olduğu için aldığım yere geri verdim

DENON TU 450 aldım

pioneer de olan 6 hafıza bıunda 16. sesi ve çekimi de daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flower -- 30 Ekim 2010; 7:52:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.