Şimdi Ara

Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bama_boyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Tolgacım ,
    Senin siparişlerden gelişme varmı .
  • Yapacak birşey yokki abi. Gümrükte ticari olarak gördüler ve ithalat vergisi vs istediler. Kısacası malzeme+noter 713tl çöpe gitti. Teslim alamıyorum ürünleri.
  • bama_boyy kullanıcısına yanıt
    Pırlantada vergi 0 . hayati önem taşıyan bazı ilaçların Türkiyeye girişi yasak . üç kuruşluk aldığın malzemenin neyini satacaksın da para kazanacaksın . bellki Türkiyede yok ,olsa bu zahmete girmez 3-5 fazla verip satın alırsın .
    fakat bu konuda DHL -UPS ve gibi firmalar zaten mimli ,kasıtlı iş çıkarıyorlar başına .
    Ağzım çok dolu ,yazacak cümle çok ne yazıkki yazamıyoruz !.
  • Power Amp katı tamam , tüm kontroller ,gerekli değişimler yapıldı .
    Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon




  • Hani daha demokratik bir ülke olacaktık ve de özgür neden yazamıyoruz ki hamdolsun pahalı da olsa getirebiliyoruz. Neyse herşey bir yana ciddi temizlenmiş parçalar. Kullanırkende hep böyle kalsın istemişimdir diyip konuyu kıvırayım
  • Annemizin dantelli örtüsünü cihazı kullanmadığımız zaman örtmek lazım , Annelerimiz boşuna örtmezdi bilumum cihazların üzerine , bir bildikleri vardı . yeterki tozlanmasın
  • Pahalı da olsa getirtebiliyoruz değil sayın hocam, 500tl lik malzeme aldım mouserden; 100tl gümrük, 213tl noter (vekalet için), 700-1000tl arasında da ithalat vergisi ödemem gerektiğini öğrendim ve malzemeleri teslim almaktan vazgeçtim. 713tl çöpe gitti kısacası..
  • Çaresi 30 ar euro luk partiler halinde getireceksiniz , kargo şirketleri zengin olacak ,siz değil ...
  • Ben o konuda pırlantaya ironi yapmıştım aslında pek anlaşılmadı sanırım. Akıl tutulması konuların ülkesiyiz maalesef geçmiş olsun. Ben 2010 yılı idi yanılmıyorsam MB Quart Q serisi (signature) oto hoparlörlerinde yaşamıştım benzerini 1900eu çöpe gitti benimde.. Bir bu kadar daha masraf çıkarmışlardı neredeyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 5 Mayıs 2017; 1:29:54 >
  • Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon

    Tantalıum elektrolitik kondansatörler , Düşük ESR direnci ,düşük Vloss (kaçak akım ) oranı ,düşük tolerans ile kararlılıkları ile yüksek sadakat,uzun ömür ile hassas devrelerde kullanılır. Tone katında 4 tane bulunmakta .
    devre elemanlarını tek tek ölçmenin faydaları
    pek çok tantal üzerinden geçen 40 yıla rağmen gayet başarılı sonuçlar verdi , kimsenin aklına gelmez arıza yapacağı klasik D.M.M ile normal sonuç versede compute ölçüm aleti ile diot gibi algıyacak duruma düşmüş .
    değişmesi şart olmuş .
    Bir ara 2-3 toshiba notebook da elektrolitik tantal arızası problemlerini çözmüştüm ,Nec -Tokin firmasının ürettiği elektrolitik kondansatör cpu voltajının stabilizetesini sağlıyordu ,notebook yalnızca batarya ile çalışınca sorunsuz oluyor adaptör kullanıldımı şehir şebekesindeki paraxitif sinyaller cpu nun çalışmasını durduruyordu cihaz restart veriyordu .
    Tantal bozulmazmı ,işte nadiren bozuluyor ,SX980 de buna denk geldim
    adım adım gitmeye devam




  • Pre amp besleme katındaki SB682 ve SD712 transistörler ,restorasyon işine girişmeden önce dikkatimi çeken aşırı ısınmasıydı ,el uzun süre değemeyecek kıvamdaydı .
    bununla ilgili şikayetler okudum , kimisi transistörü uzatarak şaseye montajlamış ,büyük şase soğutucu görevi görsede bence biraz fuzuli olmuş ,bu tür güç transistörleri ısınabilir fakat sx980 üzerinden çıkan oldukça ısınmış ki ,dış kollektör metali ısıdan kararmış oksit değil yani
    30 W kapasiteye sahip 682 -712 yerine karşılık tablosundan BD 243C ve BD244C bu transistörler 65W kapasiteye sahip , daha az ısınacağından daha sağlıklı olacağına karar verdim . ayrıca fabrikanın kullandığı ince aluminyum soğutucu yerine daha kalın aluminyum daha az ısınmasına sebep olacak .
    supply devresinde 2 kondansatör bu transistörlere yakın olmasından dolayı kurumuş bitmiş pF değerlere düşmüş , kondansatörleri değiştirerek biraz bacaklarını uzatarak transistörlerden 1-2 cm uzağa montajladım .
    Bazen düşünüyorum bu halde iyi nasıl çalışıyormuş Receiver ,bravo

    Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon




  • Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon
  • Power suplly ve tuner katında çalışmalarımdan notlar . Devirdiği 40 senenin ardından Tantal elektrolitikler arıza yapmış , daha önce tone katında 2 tane arızalı bulmuştum . Tuner de 4 tane arızalı çeşitli kapasitelerde tantal arıza yapmış . Tunerde daha kapsamlı kontrole sıra gelmedi .Power suplly da negatif beslemedeki sürücü transistör açık devre olmuş, daha önce tamire gitmiş çünkü üzerinden çıkan BC640 transistör , orijinali SA850 . negatif beslemedeki transistörün kollektörüne bağlı 6,8 ohm direnç sanırım yanmış ,yerine 0.33 ohm direnç konulmuş
    şema izlemeyen ,kart izlemeyen usta ! bunlar . gerçek değerlerinde elemanları bulup montajını yapacağım .
    yüzdük yüzdük kuruğuna geldik ,eğer aksilik olmazsa bu Canavar Receiver haftaya kısmetse tamamlanır .

    Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon




  • Dün yazmayı unutmuşum ,P.S transistörün açık devre olması sebebi transistörü yanlış takılmasından emitere beys verilmiş .
    anlaşıldı SD682 nin neden nar gibi kızardığı .
    Yapılan bu hataya !.Yazık diyorum başka bir şey demiyorum
  • Bu gün verdim elektriği Ne oluyor ne bitiyor görmek istedim .
    hiç sorunsuz Offset ,Bias ayarları tuttu bunda devre elemanlarının yenilenmesi düşük değerlere düşmüş hFe akım kazncı bozulmuş transistörlerin ingiltereden orijinalleri veya 1/1 karşılıkları ile mümkün oldu , receiver ilk geldiğinde tone switch on duruma getirince özellikle sol kanalda inanılmaz patırtı duyuluyordu ,öyle ki vu meter skala sona hızla çarpıyordu , tone katında sol kanalda bulunan 2Sc1919 transistörü akım kazancı dibi vurmuş görünüyordu .
    1919 malesef üretimden kalktığı için Ebay ,aliexpress te bolca replikaları dolu . almamak adına karşılığı 2SC2240 veya 2Sc1815L kullanmak şart olmuştu . 1815 leri beğenirim ,ultra düşük distorsyona sahip yüksek kazançlı transistördür ,şansa elimde 2 tane Toshiba orijinal vardı , onları kullandım .sonuç mükemmel
    6-7 saattir çalışıyor . biraz ara vereyim zira gösterge ışıklarının sonradan takılmış 12v oto gösterge ampulleri bu cihaza hiç yakışmamış orijinali 8v 300mA olan ampullerden Amerikaya sipariş verdim sanıyorum 10-15 güne gelir .
    Biraz başka tamiratlara bakayım ,kasanın kablolarının toplanması ,kozmetik bakım ,ve arka konnektörlerin polish işi var bu receiverda ara ara o işlerede el atarım .Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon




  • Neredeyse bitti sayılır ,8V dipsiz ampulleri bekliyorum ,herşey tamam ,kusursuz
    ses için uzun yoruma gerek yok , neden hala popüler olduğunu ispat edercesine .
    Güle güle kullansın

    Befor

    Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon

    After

    Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon Pioneer SX 980 Receiver Restorasyon




  • FANTASTİK DURUYOR maaşallah
  • New-Old Style Retro

    Harika gözüküyor bu şekilde bakımdan geçmiş bir 980 daha görmedim tebrikler
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim , elimden gelenin en iyisini yapmaya calıştım . elektronik devresi kusursuz sayılacak durumda . fabrika service manual de ne yazmışsa o . kozmetik bir kaç rahatsız etmeyen problemler var .
  • Dün cihaz sahibi Alkım bey eşiyle birlikte ziyaretime geldiler , her ne kadar Amerikadan beklediğim özel vintage ampuller henüz gelmediyse bile ,görmek istediler .
    Alkım bey'in yüzündeki sevinç ifade edilemezdi , çok kıymet verdiği Receiver ,eski halinden eser kalmamış yeni bir cihaz olmuş .
    getirdiği bir kaç CD yi dinledik , tüm fonksiyonlerını filitreleri tek tek kontrol ettiler .
    bende kendisine yaptığım işten emin olarak ancak fabrikanın verebileceği 2 sene garanti sözü verdim .
    güle güle can sağlığı ile kullansınlar .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.