Şimdi Ara

Pioneer Lcd Çıkarmaya Hazırlanıyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Plazma teknolojilerinin lider markası konumunda bulunan Plazmanın Babası Pioneer, uzun süredir söylentileri dolaşan LCD'ye geçişi konusunda Avrupa'da otorite sayılan kaynaklardan doğrulamalar gelmeye başladı.

Pioneer'in daralan pazarda ürün gruplarının çeşitliliğini tekrar gözden geçirerek tarihi kararlar alma arefesinde. Bu tarihi karara göre Pioneer Kuro 50" ve üzeri ekran boyutlarında PDP Plazma üretimine devam ederken, 42" ekran boyutunun üretimini durdurarak bu ekran boyutunda LCD pazarına yöneleceği konuşulmakta. Şubat Asahi Gazetesinin haberine göre Pioneer 2009 Mart'a kadar güney Japonya'da Kagoshima bölgesindeki fabrikasında 42" Plazma Panel üretimini bitirecek. Pioneer o boyuttaki Plazma Panelleri üretmek yerine Panasonic Matsushita Elektronikten veya Hitachi'den alacağı söyleniyor.Daha küçük ekran boyutlarındaki LCD Panelleri Sharp'tan alacak.
    Avustralyalı bir AV websitesinin haber başlığı "O ne bir EVET ne de bir HAYIR dır".Bu habere göre resmen 7 Mart'ta Japonya'da Pioneer tarafından ilan edileceği bildirilmekte. Biz, bekleyip göreceğiz.

• bu müthiş haber bence pioneerın lcd kalite çıtasını daha da yukarıya taşıyacağına inanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: taptimbeyav

bu müthiş haber bence pioneerın lcd kalite çıtasını daha da yukarıya taşıyacağına inanıyorum

hep birlikte neler olacağını göreceğiz dostum.Pioneer ı n bu manevrası panel satışlarında lcd nin plazmaya göre çok üst seviyelerde olduğunu gösterir.Hitachi nin ardından şimdi Pioneer.Panasonic te ileride böyle bir karar alabilir mi acaba? bekleyip görmek gerek.Saygılar
  • panasonic alır yakında o da gelecek lcd de çünkü
  • uppsss kral geliyor.
  • Panasonic in pioneer ı alacağıda söyleniyor. Malum Panasonic 37" ve üzeri LCD tv üretimine başladı. Pioneer lada birleşerek piyasanın en büyüğü olmak istiyor.
    Bakalım zaman neler olacağını gösterecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: taptimbeyav

bu müthiş haber bence pioneerın lcd kalite çıtasını daha da yukarıya taşıyacağına inanıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birleşseler harika olur bence
  • herkese selam arkadaşlar bencede bu super bir haber dunyanın bir numarası pıoneer vazgeçilmiycek bir marka vede pıoneer bir hastalıktır
  • ben bir pıoneer cı olarak panasonic le birleşcgni sanmıyorum pıoneer dunyanın ilgisini çekmiş kendi başına vazgeçilmiycek tek marka olduğunu düşünüyorum
  • Pioneer ın Panasonic ile birleşmesi için bir neden yok !!! Bu kadar koyu bir hayran kitlesi varken zaten ihtiyacıda yok !!!
  • İyi akşamlar

Pio nun bu konudaki daha geniş bir açıklamasını sanırım geçen hafta PİO bölümünde yaptım+
    Satınalma-Hisse-Fiyat ve bazı bilgileri oradanda bakabilirsiniz+

Benim için zaten sürpriz hiç değildi,hatta 1,5 sene evvel buna ait bir bazı bilgiler-yorumlar v.s konusunuda
    TF de işlemiştim,ama bazı arkadaşlar o günde-bu günden hala bazı itirazları veya....yok böyle bir şey veya
    olamaz v.s şeklinde itiraz ediyorlar,hatta bırakın bizi dış dünyada bile bu konu bazıları tarafından özellikle
    "Fan" veya "Fanatik" mülahazaları ile yanlış anlaşılıyor!!

Bu arada herifler yani üreticiler ne yapacaklarını biliyorlar!!

Aralık2007 ve geçen yazdaki iki evliliktende bahsetmiştim;
    1-Hitachi-Canon-Matsushita
    2-Hitachi-Matsushita-Toshiba(bunu geçen sene bildirmiştim)

not:
    1.sıradaki anlaşma her ne kadar "pre-agreement" diye geçiyorsada,bu iş bitti ve ortaklık tamamlandı,ancak panel üretim
    yeri ve bazı konular şimdilik belirsizdir

2.sıradaki anlaşma ise full devam ediyor,ancak şimdilik Tosh ve Matsu üretim aşamasında değiller ama çok yakında Avrupada da
    satışa çıkacak olan Hitachi(IPSalpha panelli) LCD lere özellikle dikkatinizi çekerim!!!
    Bu seri şuanda her zaman olduğu üzere ilk olarak Japan/Canada/USA pazarına çıkmıştır;W0001UT serisi(1,4" panel kalınlıkta olan süper
    ince kasalı(SlimPanel) bu panel ancak oldukça pahalı hatta çok çok pahalı,şayet fiyatlat değişmezse alacak olanların işi zor!
    W000UT ile ilgili bazı bilgileri(özellikle "PowerBoard" testini,zaman bulursam vereceğim)

Saygılar
    -------------
    Albanez

not:Pio bölümü 27/Şubat tarihli msg larım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 1 Mart 2008; 21:47:03 >

• bu konu resmi olarak 7 mart ta Pioneer tarafından açıklanacak.tabi sürpriz beklenmiyor.bakalım Pioneer plazma da olduğu gibi Lcd kanadında da iyi işler çıkartabilecek mi? Saygılar
  • geç bile kaldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: universteli

bu konu resmi olarak 7 mart ta Pioneer tarafından açıklanacak.tabi sürpriz beklenmiyor.bakalım Pioneer plazma da olduğu gibi Lcd kanadında da iyi işler çıkartabilecek mi? Saygılar

pıonun teknolojısı tartışılmaz. emınım ıyı ısler yapacaktır.
  • 1-Pio LCD işinde paneli Sharp tan alacaktır+
    2-Bu arada o msg ımda bir sürpriz daha vardır(okursanız göreceksiniz)
    Sony tam """$ 3.5 Milyarı şak diye para sayıp""" Sharp ın bu yeni tamamlanmaya başlayan
    Sakai-City deki tesislerine üçte-bir hisseyle "ortak olmuştur"
    Samsung "şokta" şimdi!!!
    3-İşin en ilginç vede garibi Sharp>>Pio ya PDP panel satmayı teklif etmiş!!!üstelik bu PDP aleminin kralı NEC in
    panel gibi bir üreticisi dururken hemde!!
    --------------
    Burası ise rumor(dedikodu)!! bir olay daha vardır o da;....Sharp ne zamanki Pio ya;... gel sana PDP satayım dedi,işte Pio da
    jeton o zaman düştü!!!ne oluyor dedi herhalde
    İkinci dedikodu ise;.....Sharp kimden ve nereden PDP alıpta,Pio ya satacaktı!!ama söylentilerde Sharp ın bir PDP üreticisi ile
    anlaştığı.....

*normalde sizin bildiğiniz ana üreticiler bellidir(özellikle PDP de)ancak Japonya da,gerek LCD gereksede PDP üretebilecek bir çok tesis vardır,
    bunlar normalde düşük kapasiteli panel üretirler piyasalara,ancak yapılacak bir re-organisation ile bunların bantları yüksek kapasitelere ve
    kalitelere çıkabilir

Dolayısıyla,Pio şimdilik,Sharp ın böyle bir üretici ile anlaştığını tahmin ediyor,yada Sakai-City Plant te bunu üretebilir,çünkü dünyada şuanda
    en gelişmiş teknololoji ile panel üreten(ham panel+kesim+finishing v.s konularda) tek üretici Sharp tır ve bütün dünyadaki LCD panel
    üreticileri Sharp tan aldıkları Lisanslar ile bunları üretebiliyorlar(sadece kesim lisansını dışarıya vermiyor Sharp firması!!!)
    -----------------------
    2008 ve takip eden 2009 ve nihayetinde 2010 da full üretime başlayacak olan Sakai-City den bütün ana-büyük üreticiler korkmaya başladılar
    ve bundan bir kaç sene evvelden başlayarak herkes birileri "evlenme" yoluna gitti.....

A-Sony artık 1/3 hisseli Sakai-City ortağı oldu bile,ancak paneller ne zaman çıkacak belli değil,çünkü full üretim 2010 da başlıyor,ancak 2009 da
    test üretimleri başlayacaktır!
    B-Pio da sanırım buraya ortak olacaktır,ancak geride 2/3 hisse kaldı,kalan hisselerin ne kadarını satar Sharp bilemiyorum ama,tesisin şuandaki
    1/3 hissesinin $ 3.5 Milyar olması>>3/3 hesabıyla tesisin değerini bir anda $ 10,5 Milyara düz mantıkla getirmiştir!!
    Benim tahminim(okuduğum bazı değerlendirmeler ile) böyle bir tesisin normal olarak en fazla $ 2.5/4 Milyar olacağıdır,ancak Sony ye herhalde
    çok büyük pazarlıklarla 1/3 ü hisseyi $ 3,5 Milyara satabildi Sharp firması!!
    yine benim tahminime göre,Sharp bu Sakai-City tesislerini yaklaşık o paraya mal etmiştir!!ve tesislerin maliyetinide geri cebine koymuştur çoktan!!!
    C-Pio büyük ihtimalle buraya ortak olacaktır,sanırım Sharp bu defa Sony dende daha beter kazıklayacaktır Pio firmasını
    Hem tesisi bedavaya getirecektir,hemde cebine bir kaç milyar dolarda KAR girecektir.......
    D-Bu Sharp firması öyle uyanık ve cin bir teknololoji devidirki,2010 dan bir kaç sene sonra,bu tesisi tamamen bırakarak başka bir tesis kuracaktır kesin
    Zaten,Meksika da kurduğu tesis ile USA/Canada pazarını buradan doyurmaktadır!!
    Avrupa montaj/üretim işi son 2 senedir iyice boşladı Sharp ve özellikle çok fazla ingilizlerden dead-pixel şikayetleri gelmeye başladı!!!ardından Samsung geliyor!
    -------------
    Selamlar

Albanez

• Samsung bu şoktan nasıl çıkacak.onun bu birleşmelere karşı yapacağı hareket sence ne olabilir?
  • İyi günler

Buna cevap vermeden önce şuna bakmamız lazımdır(bu benim yorumum elbette);
    Sony özellikle TV işinde hiç bir zaman Tüp(CRT)Modül(panel) v.s üretmemiştir!
    Trinitron/BlackTrinitron ve hatta B/W zamanından beri bu konularda teknoloji geliştirmiş olsada ki
    Trinitron ile inanılmaz bir başarı sağlamıştı ve Sony adınıda dünya CRT deki B/W ve Renkli TV deki
    başarısı ile tanıdı ve kabul etmiştir!
    Ancak böyle büyük yatırımlara hiç gitmemiş ve işi(üretim)fason üreticilerle götürmüştür!
    Kendi tesislerinde ise bildik diğer ürünlerin üretimini yapmış ki bugün onlarında neredeyse tamamını yine fason
    veya kendi doğrudan dış yatırımlı tesislerinde ürettirmektedir!

Dünyada panel işi başlayınca büyük boyutlarda ticari olarak ve 90 ların sonunda,Sony adı birden kaybolmuştu,çünkü
    panel üretimi yoktu ve Toshiba/Sharp/Samsung/LG her yerden panel alarak bu işe başlamıştı!
    Bu arada kendi geliştirdiği sonra fiyaskoyla biten 3LCD ve RPTV ilede devam edemedi,hatta ilk 2000 lerin başlarında neredeyse
    bütün üreticiler HDMI girişi standart yaptıkları zaman bile bunlar hala DVI ve diğer girişli paneller piyasaya vermişlerdi!!!
    (yıl 2001/2003 gibi)
    Baktıki bu iş böyle olmayacak ve kısaca gidip Samsung ile bir anlaşma yaptı(zaten o zamana kadarda en çok paneli bunlardan almaya
    başlamıştı!!) böylece 2001 de anlaştılar ve büyük bir yatırımla Samsung-Sony panel üretim tesislerini,Sharp tanda her türlü teknik/teknolojik
    ve gerekli Lisans ları alarak kurdular.2002 den itibaren üretim başlamıştır,2003 den itibaren panel ihracatınada başladılar........
    Böylece Sony büyük bir avantaj sağladı,hiç kendini yormadan ve maliyetide düşürerek,panel üretim tesislerine kavuştu,bugüne kadarda böyle
    gelinmiştir.
    ----------
    Samsung taki ortaklığı neticede bir hisse bazlı ticari anlaşmadır(Samsung %50+Sony %50 dir)Sony yarın kalkar bunu satabilir!!şayet alıcı çıkarsa ki görünürde
    böyle bir alıcı büyüklerden yok gibi!,çünkü bütün LCD ciler kendilerine birer hatta ikişer ortak buldular bile,benim en yakın adaylarım ise Toshiba,ancak Tosh bile
    geçtiğimiz yılın sonlarında Sharp ile yaptıkları bir anlaşma ile,bundan böyle Tosh üst modellerde Sharp panel kullanacaktır!karşılığında Semiconductor işindede
    Sharp la ortak olmuştur(semiconductor de Toshiba dünyanın en büyüğüdür)
    Samsung ayrıca belki Taiwanlı AUO/CMOs/ gibi üreticilerlede anlaşabilir veya Sony hisselerini satmaz ve bekler,ilerleyen zamanlarda satabilir v.s bunlar
    zaten bizim için önemli değildir,nasılsa yakın bir gelecekte PDP işi azaldıkça bütün ana üreticiler LCD ye ya tamamen veya kısmen ve zaman içinde mutlaka geçecektir.

-Hitachi tamamen PDP den,LCD ye geçti ve süper bir ürünlede piyasada yerini aldı bile!!yakında Avrupayada geliyor bunlar!!
    -Matsushita kağıt üstünde LCD ye geçti!!fiilen geçmediysede kendine bir değil iki ayrı birleşme ortaklığı kurarak,LCD de sağlam yere geldi bile!
    1-Canon-Hitachi-Matsushita
    2-Toshiba-Hitachi-Matsushita

ortaklıkları ile yola devam edeceklerdir.....

Samsung ise yola aynen devam zaten senede bir iki yeni seri çıkarabiliyor,LCD-Baclight ler daki 500.000;1 tabi yine "palavra" çıktı(F96 serileri),çünkü geçenlerde USA da birsi bunu
    test etmiş ve 150.000;1 tesbit edebilmiş(+/- %10/20 yanılma olabilir diyede ayrıca belirtmiş!!)
    Bu seri sanırım bizde var,araba parasına satılıyor ancak yapılan yorumlarda(bazılarında)normal üst-iyi seviye LCD lerden 5 kat daha iyi resim verebiliyormuş!!
    kimileri ise bazı sıkıntıları var derken,spesifik bir açıklamada getirmemiştir!

Samsung OLED i zaten üretiyor(küçük ebatlı ve çok iyi durumda bu konuda ve dünyada bir numaralı OLED üreticisidir)ancak bunlar ceptelefonu,camera,videocamera,optical
    işler v.s de kullanıldığı için henüz ses vermiyor!!cebinizdeki yeni telefonlarında panelleri OLED tir merak etmeyin,herkesin bir OLED paneli var bile
    Ancak "ömür konusunda" ciddi sıkıntı söz konusudur!!bunu aştıklarını söyleyeselerde,öyle olmadığını herkes biliyor ayrıca panel çok dayanıksız ve her an defolu olmaya aday!
    yani panelin yapısı bir kere sıkıntılı,daha açık bir ifadeyle,yeni bir teknoloji ama ucuz bir teknolojidir OLED!!! dikkatinizi çekerim!!
    Samsung OLED üreticileri arasında en ileri durumda olanı ama,herkeste tereddüt vardır,ömür ve panel kalitesi bakımından!
    Ancak "ucuz" maliyetli olabilmesi,bütün üreticilerinde iştahını kabartmıştır,ve belliki yakın zamanda OLED ler çeşitli üreticilerdne gelmeye başlayacaktır,bu arada
    ilk çıkaran Sony(11" lik) de bunu Samsung-Sony tesisinden çıkarmıştır panel olarak ancak şimdilik sadece Toyota almıştır bunları araçlarda Navigation panel kullanımı için!
    (büyük miktarlarda) ancak yapılan yorumlarda navigasyonda kullanıldığı için araç çok uzun yıllar kullanılmayacaktır!ve bir süre sonra yeni panelle Toyota örneğin değiştirebilir,
    çünkü aracı çok yüksek bedelle sattığı için 2-3 OLED panel bile takabilir!!!bunlara tabiki en üst seri bazı modellerde bulunacaktır.

------
    Bir diğer gelişmede Sharp bugüne kadar,OLED ile hiç ilgilenmemişti ve hatta red etmişti bunun üretimini!
    Ama şimdilerde onlarda buna başlayacaklarını açıkladılar bile!

Sonuç olarak burada enteresan olan(benim için aslında olmayan)Pio nun ne yapacağı ve nerede taraf alacağı v.s dir!!
    Ondan dolayıda Sharp a yanaşmaktadır!zaten resmen yanaştı bile,ama Sharp sanırım şimdilik piyasaları kızıştırıyor,nasılsa kime istese,
    kaç para istese yine verecek büyük ana üretici firmalar bulabilir;Sakai-City tesisleri için!!!herif böylece dünyanın en büyük tesisini,bedavaya
    getirebileceği gibi,birde cebine birkaç milyar dolarda çok rahat koyabilir
    Sharp bu tesise 2005 te başlamıştı ve 2010 da full üretim geliyor!müthiş bir tesis,müthiş bir zamanlama,rakiplerini adeta ezen bir tavır!!,rakiplerinin
    hepsini kendisine muhtaç duruma getiren bir geleceğe yatırım v.s şeklinde açıklanabilir(tabi son 10 yıllık Sharp geçmişini bile bunu çok rahat
    anlar,anlayamayan kimileri ise hala....yaw Sharp kimki der)
    --------------------
    Konuyu Samsung la kapatırsak,şokta olmaları sanırım;Sony gibi çok iddialı,kaliteli ve özellikle(burası çok önemlidir,dikkatinizi çekerim) paneli Samsung tan alıyor olması
    olayın derinliğini gözler önüne srmeye yetmektedir,Sony LCD TV ler>>panel Samsung!!bu çok önemli bir itibar ve ivme yaratmıştır Samsung ta!
    Samsung-Sony ortak panel üretim tesisleri diye geçen tesis zaten Kore de ve Koreliler bunu üretiyor,Sony kağıt üstündeki %50 ortağıdır,başka bir şey değildir!
    Üretim bir Samsung teknolojisidir(her ne kadar Sharp ve başka yerlerden Lisans almış olsalarda)sanırım bunun bazı sıkıntılarını düşünmektedir Samsung firması!
    O ortak tesis bunlara çok büyük pazarlar açtı(özellikle USA da)ve USA pazarında(Canada dahil) şuanda %25 lere çıktılar>>Samsung+Sony TV olarak(Samsung PDP/DLP ler de dahil
    olmak üzere)

Samsung un bir korkusuda 2010 dan itibaren,Sharp Sakai-City Plant tan>>Sharp,Sony ve büyük ihtimalle(hatta kesin bile diyebiliriz) Pio LCD paneller çıkacaktır!!!!
    üstelik bu tesisin en önemli bir özelliğide maliyetleri rakilerinden panel bazında oldukça düşük olacaktır>>2850mmX3050mm Substrate üretimi gerçekleşecektir!!
    Bu ebat panelden 6X60" panel kesilmektedir!!! mevcut teknikte ancak 2 tane kesilebiliyordu(Sharp 3 tane kesebiliyordu) bunlar hep bir hesaptır,sizler görüntü kalitesi derken
    ana üreticiler ise önce "panel maliyetini" düşünürler,biliyorsunuz panelde bütün parayı yiyendir,diğerleri ise hikayedir,çünkü kullanılan H/W+component ler v.s gerçekten
    hikayedir!!!yani bunlar para filan değildir,zaten bunların parasınada kimseler bakmıyorki+Sofware ise,gerçekte bir maliyet değildir,üretim hiç değildir sadece masabaşı
    çizimidir,dolayısıyla panel=TV nin neredeyse tamamıdır dersek tam olur!!

Ancak Samsung ta yaptığı yeni bir atakla bu panel ebat işini oldukça büyütüyor,böylece onda da maliyet elbette düşecektir,ama sıkıntısı hala bazı Lisanları,Sharp tan kullanmaktadır,
    buda maliyet demektir............

Size bir soru; dikkat ederseniz Samsung ve Sony ürünleri neden en pahalı TV lerdir!!!hatta ciddi rahatsızlık verecek derecede pahalıdır???
    -Maliyetleri bazı kriterler baz alındığında yüksektir
    -Teknoloji olarak çok bedelle Lisans kiralıyorlar(Sharp tan)

Saygılar

---------------
    Albanez

• öncelikle teşekkürler.bi kaç sorum daha olacak;

1- Samsung u öyle bir anlattın ki anlattıklarından çıkan(benim yorumum) Sony nin tamamını neredeyse Samsung üretiyor.peki o zaman Sony ne yapıyor? kendi görüntü ve ses geliştirme teknolojilerini bulan kim?

2- Pioneer Lcd üretecek artık,burası kesin.peki plazma işini ileride bırakabilir mi? birde plazmaların çok fazla elektrik tüketmeleri problemini neden hala aşamadılar(panasonic en son 260w a kadar düşürdü bu bile hala yüksek.lcd lerde 170w son gelinen değer.tabi 42" te.)

3- Hiç Panasonic ten bahsetnedik.peki o bu işin neresinde ?

4- Sharp ne oldu da OLED işine merak sardı? yoksa bu OLED 5-6 sene içinde LCD yi bitirecek mi?

Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: universteli

öncelikle teşekkürler.bi kaç sorum daha olacak;

1- Samsung u öyle bir anlattın ki anlattıklarından çıkan(benim yorumum) Sony nin tamamını neredeyse Samsung üretiyor.peki o zaman Sony ne yapıyor? kendi görüntü ve ses geliştirme teknolojilerini bulan kim?

2- Pioneer Lcd üretecek artık,burası kesin.peki plazma işini ileride bırakabilir mi? birde plazmaların çok fazla elektrik tüketmeleri problemini neden hala aşamadılar(panasonic en son 260w a kadar düşürdü bu bile hala yüksek.lcd lerde 170w son gelinen değer.tabi 42" te.)

3- Hiç Panasonic ten bahsetnedik.peki o bu işin neresinde ?

4- Sharp ne oldu da OLED işine merak sardı? yoksa bu OLED 5-6 sene içinde LCD yi bitirecek mi?

Saygılar

İyi akşamlar

1-Sanırım yanlış anladın hocam,Sony,sadece paneli alıyor Samsung-Sony ortak panel tesislerinde,hepsi bu,arlarındaki anlaşmada zaten bu
    tesisin iki ortakları olarak kalmaktadır,herkes panelini alıyor ve gidip kendi LCD TV üretim tesislerinde bunları montajlıyor,dolayısıyla Samsung
    ile Sony arasında başka hiç bir fiziki bağ yoktur,Sony diğer görüntü işleme v.s işlerini zaten kendisi geliştiriyor,sadece Sony montaj/nihai ürün
    işlerinin genelde büyük kısmını Çin de yaptırmaktadır+Avrupa/Amerika/Uzakdoğu(Filipinler/Malezya gibi) tesislerinde de üretimi tamamlamaktadır,
    Japonya daki kendi tesislerinde ise kalan işler ki bunlar genelde küçük hacimli ve Sony nin daha bir çok ürünlerini kapsayan ürünleri üretilmektedir.
    Sony uzun yıllardır zaten bütün üretimini Japonya dışına yıkmıştır!!!zaten bunun ilk uygulayıcısıda yine Sony olmuştur,sonra diğer ana üreticiler
    Japonya dışına çıktılar!
    Sony işini bilir ve böyle büyük/devasa yatırımlara hiç bir zaman gitmez

2-Pio da aynen Sony gibi hatta daha bile zor durumda sayılabilir,çünkü bir kere alt-yapısı yoktur bu işlerde
    *Alt-Yapı>>bütün parçaların ve özellikle ana elemanların üretildiği tesisler ki konumuz ve günümüz "panel" olduğu için,
    böyle bir alt-yapısı yoktur,tek artısı,görüntü işlemedeki müthiş başarısıdır,hatta erişilemez başarısıdır,bunu artık herkes görüyor
    vede biliyor,zaten bütün sıralamalarda Pio ve ondan sonrakiler diye gidiyor artık PDP işi dünyada!!

Ancak panel üretememesi ki,bunu üretse bile artık bu saatten sonra hiç bir işe yaramaz,üstelik burada bir kriter panel ise
    diğer kriterde görüntü işleme tekniğidir,paneli nasılsa buluyor vede buldu NEC ile,zaten NEC ten başka bu kalitede panel
    üretende olmadığı için,sorun burada değil,ancak işler yani evdeki hesap,çarşıya uymuyor!!
    Fiyatlar sürekli tepetaklak aşağı giderken,bunların maliyetlerinin yüksek olması vede bundan dolayı satış rakamlarının oldukça düşük
    olması ki bunuda USA pazarı belirler ve son 1 senedir,hiç ummadığı bir düşük satış grafiğinde kalmıştır Pio firması!!!
    Matsushita ve Samsung adeta öldürdü Pio yu!!bu dayanılmaz PDP işindeki rekabetten dolayı Pio ne yapsa boş,üstelik yaptığı yatırım
    maliyeti(NEC panel+Lisanslar ve bir sürü girdiler v.s maliyetini ciddi arttırıyor) buna satış rakamları ve maliyetler bazında baktığı zaman
    cihazları pahalı olmasına rağmen "para kazanamıyor"!!!buna ne kadar dayanacak..... ki gidişat zaten LCD ye tamamen geçti gibi

Bugün dünya piyasasında ana marka/üretici olarak olarak 3 tane firma kalmıştır PDP işinde;
    -Pio(NEC panelli)
    -Samsung
    -Matsushita
    -LPE(LG-Philips,ama bunların PDP işinde adları bile kalmadı artık,çünkü USA/Japan/Canada pazarında hikaye bunlar!!!)

Başka bir 5.üretici yoktur,aslında 3 sene önce Fujitsu ve Hitachi vardı,genelde fason/OEM bazlı çalışırlardı,daha sonra Hitachi nin çok iyi ileriyi gören
    gözlemleri ki bu işin(birleşmeler ve PDP nin bitmesi bir Hitachi manevrası ve uzağı görmesi olayıdırda diyebiliriz!!)sonunda buralara gelmesini o günlerden
    çok iyi görerek hemen Fujitsu ile evlenmiştir,böylece bugün Hitachi tam 3 evlilik birden bu işi götürmektedir(yakın vadede Hitachi ye dikkat diyorum!!
    *Sharp içinde 2 sene önce çok şeyler yazmıştım(yine Sharp dikkat diye),çoğu insan bunlara çok şaşırmıştı ama şimdi gelinen noktada bu alemde "raconu" kimin kestiğini herkes
    öğrendi sonunda

Netice olarak Pio PDP işini bugün için bırakmaz,ama 50" ve üstü 1080p li bir panelin maliyeti ve satış rakamları ile cirosu Pio yu doyururmu,diye sorarsak,bana göre
    doyurmaz vede zarar eder!!!bir kaç sene daha ancak dayanır,çünkü Samsung oldukça başarılı PDP yapıp en büyük pazarda çok ciddi satış grafikleri yakalamıştır,KURO
    da Black süper ama elin Amerikalısı artık uyandı ve sazan değil,herkes önce KURO daki siyaha değilde fiyatına bakıyor!!!
    Panny 800/850/855 serisi ile müthiş bir başarı yakalamıştır ve Pio yu asıl bunlar bitirmiştir işte!!Sammy de geriden vurunca Pio aptallaşmıştır,zaten net satış rakamları
    son 1 senede çok ciddi sıkıntıya sokmuştur Pio firmasını,üstelik herkes birbirleriyle evlenirken bu ortada ne panel yapabilen nede tesisi olan birisi olarak kalmak
    istemedi!!!

Ama Sharp bu işide çözer nasılsa bugün için LCD de tartışmasız en iyi grafik göstergesinde olan Sony,Sharp ın elindedir,Pio da gelecektir,Tosh zaten geldi!!
    Sharp belkide PDP işini NEC ten aldırıp,Sakai-City dede yapabilir(bunu bu saatten sonra gerek teknloloji gerek mali açıdan gereksede panel üretim tekniği
    açısından bir tek Sharp yapabilir!)üstelik mali oalrakta çok büyük gelir elde tti hem Sony den hemde Tosh a satacağı panelden+Pio yada satacak+Lisanslar v.s
    derken bu işten en karlı çıkacak olan hiç şüphesiz Sharp olacaktır!
    -----------
    Elektrik tüketimi;
    Bu işi doğrusu hiç araştırmıyorum bile,çünkü PDP ler yapısı gereği zaten bu Watt ları çekecektir,ancak en büyük handikapları ise 60" üstünde çok ciddi cerayen sarfiyatı+
    ısı problemi olmaktadır!!

Sanırım geçen sene İngiliz Parlamentosundan bir Muhafazakar milletvekili bu konuda bir araştırma raporu hazırlamış ve bunu Avam Kamarasına sunmuştur!
    Olay kısa şudur;""PlasmaTV"" lerin tamamen İngiltere de satışının yasaklanması üzerinededir!!!!
    Hem çok yüksek cerayen çekmesi+gaz çıkarması+teknolojisinin çevreye uyumlu olmaması! v.s gibi şikayetlerinide sıralamıştır.
    Bu Milletvekili ayrıca bir çok elektrikli cihazında kullanılmasında bazı kurallar/kısıtlamalar getirilmesini istiyor??
    örneğin;Buzdolabı,DeepFreezer lar,TV ler(CRT dahil),PC,DVDPlayer lar!! v.s gibi
    ayrıca tüm "Stand-by" konumda çalışan elektrikli aletler.
    Hatta daha radikal bir karrala özellikle Stand-by lı cihazların tamamen yasaklanması(Plasma nın ise tamamen yasaklanması)gibi şeylerde vardır teklifinde adamın!
    Tabi ilk hedeftede çok yüksek elektrik tüketen Plasma lar vardır!
    Ayrıca bazı üreticilerin "Green" diye lanse ettikleri ürünlerinde "palavra" olduğunu yaptıkları testlerde ispatladılar bir çok Üniversite kuruluşu,İngiltere ve özellikle
    USA/Canada da!!! hatta bazı firmaları(en başta her zaman olduğu üzere Samsung,Sony sürekli Dava lıktırlar USA mahkemelerinde)

Yine bir başka düşünülen tedbir ise;çevreci olarak kabul edilen cihazlardan vergi indirimine gidilmesi,böyle ürünlere tüketicilerin teşvik edici eylemlerle ikna edilmeleri.
    Bunlara uyan ürünlere bir "Bandrol" verilerek "Zero Carbon" logosu verilmesi+vergi indirimi uygulanması gibi!

Son bir notta şöyle vereyim;yapılan bir araştırmada bugün İngiltere de sadece "Stand-By" konumunda bırakılan cihazların yıllık elektrik kullanım oranı %2 imiş(ama onlar
    bu oranı çok çok yüksek buluyorlar

3-Matsushita zaten ne zaman Hitachi nin kaçtığını gördü,kendiside kaçmanın yollarını aradı ve şimdilik şu iki ortaklıkla bunu başarmış gibi,ki bunlar Matsushita nın
    LCD üretim yol haritasıdır;

-Matsushita+Hitachi+Canon
    -Matsushita+Hitachi+Toshiba

dolayısıyla kısa vadede zaten Matsu için bir sıkıntı söz konusu değildir,üstelik panelleri(PDP) çok güzel ve çok büyük satış rakamlarında satılıyor,altyapısı da Pio gibi olmadığı için
    KAR MARJI da oldukça yüksektir,yoksa USA da,Pio nun neredeyse yarısına nasıl mal satabilir!!!orta-uzun vadede zaten terciji yapmış ve bana görede çok akıllı bir ortaklık yapısı ilede
    kendisini çok ciddi sağlama almıştır bile,görünen PDP manzarasından en iyi mal Pio ama en zayıf durumda olanda Pio yine ve sebebleride yukarıda anlatılmıştır!

Üstelik Matsu süper bir tesislere kavuşmuştur Hitachi+IPS vasıtasıyla ve Fujitsu tesisleride zaten bunlara bağlı olarak bir şekilde devam edecektir,yani olayı toparlarsak
    Sharp tan sonra en iyi konumda olan Matsu dur çok rahat diyebiliriz!

4-Sharp ve OLED işi;
    Sharp için bunlar çocuk oyuncağıdır,sanırım geçtiğimiz senenin(2007 nin) son aylarında böyle bir beyanları oldu ama Sharp A dan-Z ye zaten LCD işinde en iyi konumda olan
    bir üreticidir ve onun için OLED yapmak hikaye diyebiliriz,çünkü OLED ucuz ve maliyeti nihai üründe düşük olan ama bugün için çok ciddi sorunları olan bir panel tipidir,bunu
    sanırım bir önceki msg ımda belirtmiştim ve Samsung birkaç senedir zaten OLED yapıyor ama,nedense bütün üreticiler klasik panelli LCD de sürekli fiyatlar düştüğü için bir
    çıkış yolu bulup örneğin gündemde olan OLED i süsleyip-püsleyip>>yüksek KAR MARJI elde edebilecekleri ürün diye satmak istiyorlar ama OLED teki ömür sıkıntısı ciddi,
    panel hassasiyeti fazla,çok çabuk hata temizlenirken bile çiziliyor v.s v.s ve bütün bu gerçekleri tüketici öğrenmeye başladı,dolayısıyla uçuk bir rakamla,süper panelde olsa
    görüntü açısından artık kimse almaz,alınsa idi çok çok iyi görüntü veren paneller,örneğin KURO lar USA da herkesin evinde olurdu!!!tüketici uyanmıştır artık,görüntü süper diye,
    süper "kazık para" vermeyecektir tüketici!!tabi bu lafım Türkiye için değildir,çünkü bizde değil otomobil parasına,otobüs parasına bile panel alacak insanlar çıkar ama bunların
    alacakları miktarlar ile Japonların dişlerinin kovuğuna bile gitmez,hedef pazar ise USA dır,orasıda yemiyor artık kazık ve uçuk rakamları;VIZIO nasıl "efsane" oldu USA da
    o zaman,bu ne yaw,soyguna çıkıyor panelciler,hele hele bizdeki rakamları hiç aklıma bile getirmek istemiyorum!!!

Sonuç olarak OLED bir ticari üründür,herifler hespalarını kitaplarını yapacaklar,hangisi işlerine gelirse onu üretirler,kimse bizde kafasını bunlara takmasın,elin çekik gözlülüleri
    çok uyanıktır ve paranızı nasılsa cebinizden çekerler hele hele bizim milletin

Selamlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.