Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
22.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sonus faber örneği güzel bir yorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Ne kadar bilgisiz ve tecrübesizce bir değerlendirme.
    Öncelikle tek bu değerlendirmeden bile gerçek hifi ve ürünleri ile hiçbir şekilde bir tecrübenizin olmadığı şak diye ortaya çıkıyor.
    Sonra da neden tartışma çıkıyor diye ver yansın ediliyor. Bu işi fizik dersinde değil de müzik dersinde değerlendirmeye başladığınızda anlarsınız ne denli komik sonuçlar çıkardığınızı.
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar üstüne üstlük bir de bunları sanki bişey bilirmiş gibi yazdıklarından buralar böyle karışıyor. off of. Girmeyim şuraya gerilmeyim diyorum ayda bir giriyorum bişeyleri öğrenmeye çalışanları yanlış yanlış yönlendiren bilgisiz insanları görüp gerim gerim geriliyorum yaa

Duygularımızın karşılıklı olduğuna emin olabilirsiniz Sayın Mecanica.

Siz de benim yaşıma geldiğinizde (65) bugüne kadar dinlediğiniz tüm sistemleri marka ve modeli ile hatırlayamayabilirsiniz.
    Ayrıca bu cihazlara ne statü sembolü olarak, ne de 15 yaşındaki çocukların pahalı otomobillere baktığı gözle bakmıyorum.

Hafızamı bir karıştırayım... Audio Research'ler ile B&W 800'ler, Triangle'lar dinledim. Bir arkadaşın evinde oldukça high-end hibrid sistemli amplisini dinlerdik.
    İtiraf edeyim bunlar "hoş" ve müzikal deneyimler idi.

Ama neticede konu ne aradığınıza bağlı... "Hoş" ve müzikal sesler çıkaran bir sistem mi istiyorsunuz, yoksa Hi-Fi kelimesinin tam anlamını içeren bir sistem mi?

Dediğiniz gibi fizik dersinde değiliz ama What Hi-Fi türü dergiler okumakla da bilgi sahibi olunulmuyor.

A sınıfı ampliler kulak için en rahatsızlık veren distorsiyon tipi olan crossover distorsiyonu üretmediğinden, sadece benim değil bir çok müzikseverin tercih ettiği kült tasarımdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

Öncelikle tek bu değerlendirmeden bile gerçek hifi ve ürünleri ile hiçbir şekilde bir tecrübenizin olmadığı şak diye ortaya çıkıyor.
    Sonra da neden tartışma çıkıyor diye ver yansın ediliyor. Bu işi fizik dersinde değil de müzik dersinde değerlendirmeye başladığınızda anlarsınız ne denli komik sonuçlar çıkardığınızı.
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar üstüne üstlük bir de bunları sanki bişey bilirmiş gibi yazdıklarından buralar böyle karışıyor. off of. Girmeyim şuraya gerilmeyim diyorum ayda bir giriyorum bişeyleri öğrenmeye çalışanları yanlış yanlış yönlendiren bilgisiz insanları görüp gerim gerim geriliyorum yaa

Siz de benim yaşıma geldiğinizde (65) bugüne kadar dinlediğiniz tüm sistemleri marka ve modeli ile hatırlayamayabilirsiniz.
    Ayrıca bu cihazlara ne statü sembolü olarak, ne de 15 yaşındaki çocukların pahalı otomobillere baktığı gözle bakmıyorum.

Hafızamı bir karıştırayım... Audio Research'ler ile B&W 800'ler, Triangle'lar dinledim. Bir arkadaşın evinde oldukça high-end hibrid sistemli amplisini dinlerdik.

Ama neticede konu ne aradığınıza bağlı... "Hoş" ve müzikal sesler çıkaran bir sistem mi istiyorsunuz, yoksa Hi-Fi kelimesinin tam anlamını içeren bir sistem mi?

Dediğiniz gibi fizik dersinde değiliz ama What Hi-Fi türü dergiler okumakla da bilgi sahibi olunulmuyor.

A sınıfı ampliler kulak için en rahatsızlık veren distorsiyon tipi olan crossover distorsiyonu üretmediğinden, sadece benim değil bir çok müzikseverin tercih ettiği kült tasarımdır.

Arkadas anlatılanı anlasilabilir şekilde yazmıyormu insanlar yoksa sizi anlamak istemiyorsunuz
    polemik mi derdiniz Cidde'n anlamak mümkün degil

kimse A sınıfına kotu demiyor ki keske imkanlar yetse pure class A anfi Ler alıp keyfimize baksak

Ama bu demek degil ki uyduruk class A anfi alınca mevzu biticek yerine iyi ab almak daha mantıklı

Cihazları tasarimi yapan firmanın gösterdiği başarı önemli class A kotu Bi anfi ile class AB iyi bir anfinin sadece class A ya bakarak iyi denmeyecegini söylüyoruz malesef polemik olsun diye yazıyorsunuz

Siz yaptınız belki iyi belki kotu kimse bunu bilemez kimseyi de zaten ilgilendirmez ama kalkip iki iyi ab amfiye iki kotu A anfi den iyi dir derseniz sacma bir sonuç cikar

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

Arkadas anlatılanı anlasilabilir şekilde yazmıyormu insanlar yoksa sizi anlamak istemiyorsunuz
    polemik mi derdiniz Cidde'n anlamak mümkün degil

kimse A sınıfına kotu demiyor ki keske imkanlar yetse pure class A anfi Ler alıp keyfimize baksak

Ama bu demek degil ki uyduruk class A anfi alınca mevzu biticek yerine iyi ab almak daha mantıklı

Cihazları tasarimi yapan firmanın gösterdiği başarı önemli class A kotu Bi anfi ile class AB iyi bir anfinin sadece class A ya bakarak iyi denmeyecegini söylüyoruz malesef polemik olsun diye yazıyorsunuz

Siz yaptınız belki iyi belki kotu kimse bunu bilemez kimseyi de zaten ilgilendirmez ama kalkip iki iyi ab amfiye iki kotu A anfi den iyi dir derseniz sacma bir sonuç cikar

Alıntıları Göster
    Canım dostlarım HPM 100 tartışması bitti ,sıra A class AB class tartışmasımı başladı Herkes düşüncesinde özgürdür , data verilerine bağlı kalmaksızın , kulak neyi beğeniyorsa en güzel sistem odur .
    A class şudur budur demiyeceğim ,an itibari ile Nelson Pass imzalı F6 kit ve besleme devresine sipariş verdim . Gerçek bir A class amplifikatör dinleme fırsatım olmadı , uzun bir süreç içinde en iyi malzemelerle tamamlayacağım ve dinleyeceğim . bir kaç hassas müzik kulağına sahip arkadaşımı davet edip dinleyeceğiz , farklı hoparlör kombinasyonlarıyla .
    Bakalım abartıldığı kadar dehşet sese sahipmi ,yoksa bir tarafımıza !!!! kazıkmı .
    2 plakete 510 lira verdim ,( boş plaket ve özel sarım ses trafosu ) tamamı Binlerce lirayı geçecek proje .
    yoksa verdiğim paranın karşılığı psikolojik avuntu olarak çok iyiymiş ya demeden objektif dinleyicilerin görüşlerini alacağım .
    Hadi hayırlısı

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Uğur abi boş işlerle uğraşıyorsun class d gibi verimli ve temiz ses veren amfiler varken sen tuttun elektrik sobasına binlerce lira veriyorsun yazık
  • stakanar S kullanıcısına yanıt
    Kışın soba ,başka zaman tost makinası olarak kullanırım , teflon kaplar ütüde yaparım Alicim .

Gaza getiren sensin . özellikle en kazığı F6 için .

Baloncukluya sarar ,içine silika gell koyarım , depomun en ücra köşesine atarım .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Yahu soba moba alırım ben koyarım onu koleksiyona sırf senin hatırın için
  • quote:

Orijinalden alıntı: stakanar

Yahu soba moba alırım ben koyarım onu koleksiyona sırf senin hatırın için
    D klas bende beğenmezdim ama devialet muhtemelen bu forumda yazılan her cihazdan iyi bir amfidir, devialet dinlemiş olan vardır ama aavik dinlemiş olan varsada 1-2 kişi belkidir, aavik te d klas ezberini bozup kendini aldırtacak amfiler.
  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Üstad Audio Research DSI200 ü de listeye ekleyin lütfen.
    D class power amfilerine pasif balanced pre ekleyip güzel bir entegre yapmışlar. Sesi de oldukça etkileyici...
    Bu mesaja eklenen görseller:

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞
  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Hocam aksine ben d sınıfı amfilere sıcak bakıyorum Özellikle elektronik ve metal müzikte gerçekten iyiler. Bahsettiğiniz amfiyi dinlemedim ama adını yazdım bir kenara teşekkürler.
  • değme subwoofer'da Class-D kullaniliyor.
    Class-A iyidir. teknik olarak da. Class A, sinyali +/- alternanslara bolmeyip direkt yukselttiginden sinyalin orijinalitesi!! bir harika oluyor. tıpkı VT SE ampliler gibi.ancak Class AB sınıfında olan geçiş bozulmasını (Crossover Dis.) duymak, duyabilmek imkansız düzeydedir. Son 20 yıl içinde ise hepten imkansız. zira ölçümlerde bile yakalamak çok zor... Bu konuda ESP Rod Elliot referans alınabilir.
    gozden kaçtı sanırım PP Class A ampliler max. guce yakın yuksek bias akımına rağmen 2/3 güç oraninda Class AB çalışabilir. Class AB diye tüm A sınıf ampli sevgime ragmen AB kötü asla diyemem. burada bahsi geçen Class-A amplilerin yapısını incelemem gerek sanırım. ne tartışıldığını çözemedim...
  • bende dinlemiştim bu hoparlörü gerçekten dediğiniz kadar var efsane bir şey hayran kalmıştım sesine, eskidende çok pahallıydı alamıyordum memur maaşıyla doğubankta bir dükkanda vardı sırf dinlemeye giderdik sesini bakar bakar gelirdik, şuan temiz ellenmemişini bulsam alırım ama temiz olanlarında fiyatları şahin doğan parası siz kaça aldınız acaba ?
  • osmankaya0537 O kullanıcısına yanıt
    bana soruyorsanız ben yaklaşık 6 ay boyunca temizini aradım fakat kimse temiz cihazını elden çıkarmak istemiyordu piyasada hep hoparlör göbeklerine parmak basılmış ve yıpranmış cihazlar var ama hpm -100 ün orjinal ve iyi durumda olmayanı sırf ucuz diye alınmaz başınızı çok ağrıtır, temiz ve orjinal kovalayın temizini bulduysanız kaçırmayın, ben aylarca kovaladım bir dostumun evindeki hpm-100 ü en son adam ısrarıma dayanamadı ve sattı aldığım fiyat 5000 tl fakat fabrika kağıtları bile duruyordu şuan daha az temizlikte olanına çok temiz adı altında 6.500-7.500 istiyorlar jbl l-100 century de 7000-7.500 tl arası istiyorlar keza jbl 4312 control monitor de aynı şekilde çeyrek altın alıp köşeye koymaktan daha avantajlı bu devirde

• quote:

Orijinalden alıntı: dost..:)

bana soruyorsanız ben yaklaşık 6 ay boyunca temizini aradım fakat kimse temiz cihazını elden çıkarmak istemiyordu piyasada hep hoparlör göbeklerine parmak basılmış ve yıpranmış cihazlar var ama hpm -100 ün orjinal ve iyi durumda olmayanı sırf ucuz diye alınmaz başınızı çok ağrıtır, temiz ve orjinal kovalayın temizini bulduysanız kaçırmayın, ben aylarca kovaladım bir dostumun evindeki hpm-100 ü en son adam ısrarıma dayanamadı ve sattı aldığım fiyat 5000 tl fakat fabrika kağıtları bile duruyordu şuan daha az temizlikte olanına çok temiz adı altında 6.500-7.500 istiyorlar jbl l-100 century de 7000-7.500 tl arası istiyorlar keza jbl 4312 control monitor de aynı şekilde çeyrek altın alıp köşeye koymaktan daha avantajlı bu devirde

valla haklısınız... şu aralar altından kârlı bir yatırım aracı bundan 2-3 yıl önce yarı fiyatına çil gibi hpm-100 vardı, ben pahallı bulup almadım o zamanlar, şimdi pişmanım almadığıma... bu fiyatları görünce, sağlık olsun

dediğiniz gibi sağlık olsun, kovalamak gerekiyor vintage sonuçta adı üstünde sıfırı artık artık yok, temizide bu yüzden pahallı
  • Bu arada tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak konu açtım ama buraya da yazayım dedim görüyorum ki okuduğum kadarıyla çok tecrübeli arkadaşlar var benim bütçem 4000 5000 arasında bu fiyata bassları başarılı dengeli ses veren bir kule tipi hoparlör arıyorum 40 metre²'yi basslarıyla doldurabilecek ve buna uyumlu bir anfi tavsiyesi istiyorum fiyat performans ürünleri olursa benim için daha iyi olur saygılar
  • ellenmemiş temiz bir hpm-100 bulabilirmiyim varmı hiç çevrende ?
    aslında var bir tane temiz hpm-100 ama 6500tl istiyordu en son şuan hala satılıkmı bilmiyorum
  • Bugün her haliyle çok temiz kalmış özelliklede perdeleri çok güzel kumaşı bir harika Hpm-50 ye denk geldim.Biraz dinleti yaptım tizler baya iyi tiz ağırlıklı müzik sevenler için güzel bir Hop.Bu fiyatlara bu kadar iyi güncel bir hop.alınabileceğini pek sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Bugün her haliyle çok temiz kalmış özelliklede perdeleri çok güzel kumaşı bir harika Hpm-50 ye denk geldim.Biraz dinleti yaptım tizler baya iyi tiz ağırlıklı müzik sevenler için güzel bir Hop.Bu fiyatlara bu kadar iyi güncel bir hop.alınabileceğini pek sanmıyorum.
    abi coşmuş.

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-kutusunda-pioneer-hpm-100-300062838/detay

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.