Şimdi Ara

PIONEER DEH-P6050UB için tavsiye istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PIONEER DEH-P6050UB model bir teyp aldım..
    Bununla uyumlu çalışacak hoparlör ne tavsiye edersiniz..
    Birde satın aldıgım magazadaki arkadaş subwofer bağlamak çin anfiye ihtiyaç olmadıgını söyledi..
    Doğru mu?
    Öyle bangur bungur fazla sese ihtiyacım yok..
    Net bir ses alsam yeter..
    Hoparlör tavsiyelerinizide rica edecem..
    Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyson35 -- 14 Şubat 2009; 17:51:02 >

• arkadaşım o teyibi satan yer çok gusel sallamış...

şimdi mantıken bi düşün teybin çıkışları 4x50 olsa napar 200 watt

e bi bass bağlasan bassında jbl gt4 tarzı bişey olduğunu varsay 250 watt rms bass zaten kafadan component lerinde 60 watt rms olduğunu varsayalım naptı 310 watt rms e senin teybin çıkışları 200 watt...yani bu bakış açısından bakarsan mantığı çözeceksin zatende...

ben senin yerinde olsam şöyle yaparım maddi durumunu bilmiyorum tabide...tavsiye sadece...

orta halli bi mono amfi alırım bassımı mono amfiyle beslerim component lerimide teybin çıkışlarına bağlarım...

yada 4 kanal bi amfi alırsın bridge modda sub'u bağlarsın...geriye 2 kanal kalıyo onlarlada componentleri beslersin fıstık gibi olur...
  • bu arada Hertz dsk165 veya esk165 bu marka ve modelin ses kalitesi güzeldir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unicorns

arkadaşım o teyibi satan yer çok gusel sallamış...

e bi bass bağlasan bassında jbl gt4 tarzı bişey olduğunu varsay 250 watt rms bass zaten kafadan component lerinde 60 watt rms olduğunu varsayalım naptı 310 watt rms e senin teybin çıkışları 200 watt...yani bu bakış açısından bakarsan mantığı çözeceksin zatende...

ben senin yerinde olsam şöyle yaparım maddi durumunu bilmiyorum tabide...tavsiye sadece...

orta halli bi mono amfi alırım bassımı mono amfiyle beslerim component lerimide teybin çıkışlarına bağlarım...

yada 4 kanal bi amfi alırsın bridge modda sub'u bağlarsın...geriye 2 kanal kalıyo onlarlada componentleri beslersin fıstık gibi olur...

Mantık ve tavsiyeleriniz güzel ancak ben rakkamsal bazı yanlışlıkları düzelmek istiyorum..

Piyasada gördügünüz 4*50w çıkış gücüne sahp teypler aslında 4*22 - 25w civarı gercek güc saglarlar... yani toplamda elinizde 200 yerine aslında 80-100w civarı bir guc olur...

22w ile maglesef kolay kolay component çaldıramazsınız. Evet sesi duyarsınız, bir çok kişi tatminde olabilir ama hoparlorun potansiyelinin yanında aldıgınız ses çok anlamlı olmaz.

Konudan sapmadan soruyu soran arkadaşa hoparlor tavsiyesi olarak en fazla 40-45w rms güç isteyen hoparlorler içinden secim yapılması bence daha dogru olur.. .. bu konuda bütçe ve kulak zevki belirleyici olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

quote:

Orjinalden alıntı: unicorns

arkadaşım o teyibi satan yer çok gusel sallamış...

Mantık ve tavsiyeleriniz güzel ancak ben rakkamsal bazı yanlışlıkları düzelmek istiyorum..

Piyasada gördügünüz 4*50w çıkış gücüne sahp teypler aslında 4*22 - 25w civarı gercek güc saglarlar... yani toplamda elinizde 200 yerine aslında 80-100w civarı bir guc olur...

22w ile maglesef kolay kolay component çaldıramazsınız. Evet sesi duyarsınız, bir çok kişi tatminde olabilir ama hoparlorun potansiyelinin yanında aldıgınız ses çok anlamlı olmaz.

Konudan sapmadan soruyu soran arkadaşa hoparlor tavsiyesi olarak en fazla 40-45w rms güç isteyen hoparlorler içinden secim yapılması bence daha dogru olur.. .. bu konuda bütçe ve kulak zevki belirleyici olur.

ben mantıksal açıdan baktım rms değer olarak vermedim ama yanlışlarımda var birşey daha öğrenmiş oldum böylece teşekkür ederim arkadaşım

• atoprak ,
    Peki lütfen bu işte hiç bilgi sahibi olmayan bendenize, tam olarak marka-model yazarmısınız?

Neler almalıyım?
    Aradıgım net ses, yani güçlü sese gerek duymuyorum...

Sizden ricam bana almam gerekenleri Marka-model olarak yazmanız..
    Zaten bahsettiğim gibi elimde 6050UB var..
    Geri kalanları yazarsanız memnun olurum..
    Saygılar.
  • Arkadaşlar yarın sistemi satın almaya gideceğim..Bu sebeple tavsiyelerinize ihtiyacım var...
    Yukarda yazdıgım 6050UB ye bağlayabilceğim, temiz müzik dinleyebilceğim sistem için hangü ürünleri almalıyım...?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aracınızın orjinal hoparlör ölçüleri nedir ?

Oval hoparlör kullanma ihtimaliniz varmı ? aracınızın markası ve modeli nedir ?
  • tsg 1349, tsg 1749
  • bass yönünden cok pasif kalacak.. en azından arkalara kaliteli oval hoparlör almasini tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

tsg 1349, tsg 1749

Bunların her ikisinide mi alacagım? Yoksa ikisi arasında karar mı vereceğim?
  • bütçeni bilmediğim için sadece hoparlör takımı için bilgi verdim.PİONEER TS-G131C modeli özellikle anfi olmadan teypler çalıştırmak için yapılmış bi üründür. Nominal output power 25 W -Maximum output power 130 W çıkış sağlamktadır.Boyutu 13cm senin yerini bilmediğim için en mantıklı ürün bana bu geldi.Fiyatıda oratlaam 130-150 tl arası 2 adet takım işini çok iyi göürür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyson35

atoprak ,
    Peki lütfen bu işte hiç bilgi sahibi olmayan bendenize, tam olarak marka-model yazarmısınız?

Neler almalıyım?
    Aradıgım net ses, yani güçlü sese gerek duymuyorum...

Sizden ricam bana almam gerekenleri Marka-model olarak yazmanız..
    Zaten bahsettiğim gibi elimde 6050UB var..
    Geri kalanları yazarsanız memnun olurum..
    Saygılar.

Bütçeniz ve aracınıza uyacak hoparlor çlçüleri nelerdir .. bu konular hakkında bilgi veriseniz size direk marka model önerilerine (arkadaşların verdiklerine alternatif olarak) ekleme yapabilirim..
  • ben 2 çift ts-a6962 ile kullanıyorum bu teybi.amfisiz olmasına rağmen çok kaliteli ses alıyorum.eğer dışarıyı sallıcak kadar bass istemiosan bu hoparlörler woofer sız olarak işini görür
  • oval hoparlörü bende bunun için tavsiye ediyorum zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyson35

quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

tsg 1349, tsg 1749

Bunların her ikisinide mi alacagım? Yoksa ikisi arasında karar mı vereceğim?

ilk model 13 cm ikinci model 17 cm dir, ama imkanınız varsa monte edeceiniz yer musaitse tsa 6962 alın rms olarak bıraz fazladır ama zararı yok. siz nereye monte edıceksınız ? kapı yuvaları kac cm?
  • arkadaşlar yorumlarınızı okudum ben yeni ehliyet aldım ehliyet hediyesi olarak bir arkadaşım 6050 almış aslında ben müziğe o kadar meraklı değilim.ama cd çalar olmuşken anfisiz kullanabileceğim bir mid takımıda alayım dedim.
    arabamın markası renault clio symbol RN 2001 model
    bu araca uyacak 150 tlye kadar bir mid takımı tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.

Ben PİONEER TS-G131C düşünmüştüm olurmu olmazmı bi yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferkan90 -- 24 Mart 2009; 19:33:40 >
  • Genelde amfisiz mid takım yani komponent hoparlör önerilmez. Onun yerine aracındaki hoparlör yuvasına uygun coaxiel denilen (bildiğin normal hoparlörlerden) hoparlörlerden alabileceğin en kalitelisini al. Ben amfisiz de kullandım pioneer oval hoparlör, gayet tatmin edici sonuçlar alırsın. ancak en az 4 way ya da 5 way olsun ki mid sesleri de güzel alasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catasthrope -- 25 Mart 2009; 15:32:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.