< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

|
Hocam kusura bakmayın bu iş teknik bir iştir ve sencesi bencesi olmaz. Mesela; "AVR'nin Pure Direct modunda verdiği stereo, AVR'nin Pro Logic moduna benziyor." Bu kıyaslama teknik olarak doğru değil. Pure Direct modu, sinyalin en az işleme tabi tutulduğu bir moddur ve amfi, ses sinyalini orijinal haliyle iletmeye çalışır. Bu mod, yüksek kaliteli bir stereo kaynağın mümkün olduğunca saf bir şekilde aktarılmasını sağlar. Buna karşılık, Pro Logic modu ise stereo ses sinyalini çok kanallı bir forma dönüştürmek için sinyali işleyen bir surround ses teknolojisidir. Pro Logic, stereo sinyali sanal olarak çok kanallı bir sese bölerken, Pure Direct stereo sinyali mümkün olduğunca saf tutar. Yalnız şu konuda hemfikiriz ki AVR ler Stereo amfiler kadar kaliteli müzik dinletisi sunmayabilir ama herkes bu farkı ayırt edebilecek kadar terbiyeli bir kulağa da sahip değil. |
|
Hocam, sanırım düşündüğünüzü ifade ederken bazı karışıklıklar yaşıyorsunuz, çünkü belirttiğiniz noktalar teknik olarak yanlış. Teknik bir konuyu "bence" gibi öznel ifadelerle açıklamaya çalışmak, maalesef hatalı sonuçlara yol açar. Verdiğiniz örnekte hissettirmeye çalıştığınız fark, aslında elma ile armut kadar farklı iki durumu karşılaştırmak gibi bir şey. Daha nesnel ve teknik bir yaklaşımla konuyu ele alırsak, aradaki farkları daha net bir şekilde görebiliriz. |
|
Hoparlor: Heco Music Style 900 kule, Heco Victa 201 arka ve 101 merkez, Atmos hoparlorler Canton Plus GX3, Sub GoldenEar FF4, Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu, Projeksiyon: Benq W2700 PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD |
|
|
Arkadaşlar elimde hkts 30 ile kullandığım VSX 420 bi amfi var. Amfi nin kumandası sıkıntılı, internette de yurtdışından sipariş dışında yok sayılır(olanlar da 600-700tl fiyat yazmış.) Bildiğiniz uyumlu universal kumanda var mı ? Yada bu amfi ile artık uğraşma derseniz tavsiye edebileceğiniz bir amfi var mı ? |
|
Merhaba, universal kumandalar büyük ihtimalle işinizi çözer. Her cihazın bir kumanda kodu vardır sizin avr'nin kumanda kodunu (hatta çoğu zaman universal kumandanın kitapçığında cihazların modellerini de belirtir) girerek kullanabilrsiniz. Yada Ali expresste aratınca çıkıyor eğer yasal sınıra denk gelmiyorsa orayı da deneyebilrsiniz. |
|
--------------- Mesajları okuyabiliyorum ama cevap yazma iznim yok. Keenetic Extra DSL. Asus DSL-AC68U. Asus AC750. Mi Wifi Range Extender. Mi Box S. Huawei Band 4 Pro. iPhone 11 Pro. Gigabyte Z390 Aorus Pro Wifi. Samsung 970 EVO Plus 500Gb NVMe. Samsung 850 Pro 512Gb. Macbook Pro 13 Touchbar. HP Gaming Pavilion 15 cx0026nt. |
|
Merhabalar, genelde içeriden vidalı oluyor ayaklar ama model özelinde farklılıklar da gösterebilir. Kasayı açıp alta erişiminiz var mı bir kontrol edin isterseniz. |
|
|
|
--------------- Mesajları okuyabiliyorum ama cevap yazma iznim yok. Keenetic Extra DSL. Asus DSL-AC68U. Asus AC750. Mi Wifi Range Extender. Mi Box S. Huawei Band 4 Pro. iPhone 11 Pro. Gigabyte Z390 Aorus Pro Wifi. Samsung 970 EVO Plus 500Gb NVMe. Samsung 850 Pro 512Gb. Macbook Pro 13 Touchbar. HP Gaming Pavilion 15 cx0026nt. |
|
Herkese İyi Günler, 60 yaş üstü bir abiniz olarak bir konuda fikrinizi almak istiyorum zira bu Ev Sinema olaylarından çok uzak kaldım ve yeni aldığım Pioneer VSX-935 ile Dolby Atmos meselesinde en iyi sonuç nasıl alabilirim onu merak ediyorum. Çok yıllar önce taa Laser Disc zamanında Ev Sinema Sistemi kurmuştum ve o zamanlar için ciddi paralar harcamıştım. Daha sonra müstakil bir eve taşındım ve Bodrum kata hem müzik dinler hem Film izlerim ümidi ile Ev Sinema sistemini Upgrade etmiştim - Denon 3800 avr - Klipsch 5+1 speaker ve bir sürü diğer cihazlar CD Player / Tuner / DVD Player aldıydım ama sonra ne oldu ? Çocukların büyüme süreci - İş hayatındaki yoğunluk vs derken Sistemi hiç kullanmadım ve aradan geçen seneler içinde ( 20 sene) neredeyse hepsi komple bozuldu...Neyseki Klipsch speakerlara bir şey olmadı. Geçtiğimiz ay elime bir projeksiyon cihazı geçti ve dedim şu aşağıdaki sisteme bir amfi alırsam belki Netflix dizileri Apple TV4K bağlayıp izlerim. Ve tabii müzik dinlerim. Ama fazla para harcamak istemedim çünkü malum bu merak bir ara geliyor sonra gidiyor birde bakmışsın aylarca senelerce elini bile değmiyorsun. Önce bana ONKYO RZ 50 tavsiye ettiler ama baktım fiyatı 100 bin lira üstü . Denon'lara zaten artık gerek yok iyice Profesyonel oldu ve aşırı pahalı. Bende bütçeye uygun Pioneer VSX-935 buldum ve hoşuma gitti, bir kaç yerden fiyat araştırması yaptım ve sonunda aldım. Dün akşam kurulumu yaptım. Çok güzel ses geliyor yaptığım seçimden memnunum. Şimdi sorum şu ; Elimde 2 tane kullanmadığım Bookshelf speaker var. Sistemi 5+1 olarak kurdum ama malum bu amfi ile istersem 7+2 yapabilirim. Özellikle bu Atmos meselesinde sanırım bu 2 tane tepeye asılan speakerler devreye giriyor. Ne dersiniz bu 2 tane Speaker koysam çok bir şey fark eder mi ? Birde Netflix dizi izlerken Amfide şu anda Atmos 5+1 olarak seçiyorum, farklı bir seçim yapmama gerek var mı ? Son olarak Apple TV 4K ile VSX-935 arasında hangi hdmi Kablo kullanırsam en iyi neticeyi alırım ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tornio -- 21 Temmuz 2025; 15:11:35 > |
|
Bence sisteminize iki tavan höparlörü ekleyin, veya elinizdeki bookshelf speaker'ları karşı duvarın tavana yakın kenarından size bakacak şekilde yerleştirin. Ses ciddi anlamda fark eder. Sadece atmos için değil diğer filmler için de farkeder. |
| _____________________________ |
|
Pioneer VSX-LX503 amfi ve 5.1.4 kurulum ile aranıza katıldım. oldukça ağırmış bu alet. geçmişte kullandığım giriş seviye sony'lere pek benzemiyor :) |
|
MSI GeForce GTX 1080 Sea Hawk X & ViewSonic XG2703-GS (27"/2560x1440/165Hz/G-Sync) Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2 x 16GB) DDR4-3200 CL16 - Corsair MP510 960GB Cooler Master Silencio 650 Pure & SeaSonic M12 II 620W 80+ Bronze |