Şimdi Ara

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
461
Cevap
15
Favori
46.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkür ederim sağolun şimdi bir kaç sorum olacak size forumda yoğun araştırmalar yapıyorum sürekli inceliyorum gerek yakın zamanda gerekse ilerisi için cihazlar bakınıyorum ve yavaş yavaşda topluyorum kafamdaki sinema sistemini kurdum mesela ve oldukça memnunum işin müzik kısmı kaldı aslında şuanki sistemde müzik performansı içinde çok memnunum ancak herşey yerinde güzel olması sebebi ile onunda bütçem dahilinde hakkını vermek istiyorum şimdi;

1: yakın zamanda pikap alcağım ve şu anki sistemde kullanacağım
    2: kafamdaki stereo amfi a-20 pikap vs bağlamak için ve iki çift hop şeklinde olacak sistemden ayırmayı düşünüyorum yada;

şu an pioneer vsx-322 avr yi goldmaster hop takımı ile kullanıyorum pikapı alınca "araya phono amfi alınacak" ve pioneer vsx-322 amfiye takılacak ve bir süre bu şekilde kullanılacak sonrasında pioneer a-20 yi alınca pikap buna bağlanacak ama mevcut hoplara nasıl bağlıyacağım yani hem stereo amfiyi hemde avr yi bağlamak mümkünmü frontlara? frontların arkasında + ve - şeklinde 4 giriş var altlı ve üstlü şeklinde şu an üstekilere bağlı avr ve arada metal köprü hop terminallerinde. stereo amfiyi alınca bunuda alttaki girişleremi bağlıacağım? yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

• Phono katı alınca vsx-322 ile pikap ı çalıştırabilirsiniz.

Front hopalörlerin arkasındaki altlı ve üstlü hoparlör terminalleri sadece biamp çıkışı olan amfilerde işe yarar.Bu terminallere 2 ayrı amfi bağlayamassınız.O şekilde bir bağlantı yapmayın.

Vsx-322 ile a20 amfiyi kabloları sök tak yapmadan nasıl bağlarsınız açıkçası bilemiyorum.
  • Resimde biamp bağlantı anlatılıyor.
     PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ
  • PRODJ kullanıcısına yanıt
    anladım o zaman stereo içinde ayrı bir hop takımı ihtiyacı doğdu desenize ki ilerisi için zaten öyle düşünüyordum ilk önceleri ekonomik çözmekti amacım ama şu sıralar mümkün değil yapacak bir şey yok o zaman

teşekkürler.
  • Orhan bey dedikleriniz cok yerinde olmus. Ithalatci pazardaki arz talep dengesine gore hareket edebilecek yetiye sahip olmalidir ki musteri memnuniyetini saglayabilsin.
    Onkyo nun incelemesini de merakla bekliyorum. Cunku bir arkadasimiza ciddi olarak dusunmus ve vazgecmistik. Sebebi eski serinin dinamizminden ozellikle micro detaylarda cook geride kalmasi ve gorece soguk bir havada calmasi. Incelemenizde bu hususlara ayriica dikkat etmenizi rica ederim. Cunku gercekten cok kozmetik bir cihaz ve insan dalip gitmis sekilde bakarken ufak detaylari kolayca atlayabiliyor. Merakla bekliyoruz incelemeyi. Helicon ile olursa da ayrica mutlu oluruz :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONKYO M5000 - P3000 takım 4.500 doları öldürmez heralde! 8 ohm da 2x80watt ile kalıbının karşılığını zannedersem yüksek damping faktörle bütünlüyor. Bu takım internet sitelerinde bilgi fakiri ve benimde ilgimi çekiyor. İncelenirse bilgimiz olur.
  • Ben geçtiğimiz yaz forumaudio da dinledim bu amfiyi. Hem Tanoyla hem golden earla dinledim.
    çok ortalığı gümbürdetecek bir set değil. Sakin duruşu ve çalışı var. Detaylar iyi , sahne güzel.
    Çok torklu değil o yüzden belki güç isteyen hoparlörler için biraz eksik kalabilir. Ya da çok senfonik , klasik eserler vs. dinlemeleri için bir konser havası yaratmaz. Ama jazz, blues vs dinlemelerinde uygun hoparlör kombinasyonları ile jazz kulpte dinler gibi dinleyebilirsiniz.
    Ben genel olarak beğendim ama hoparlör seçimi önemli olacaktır sanırım bu amfide
  • Ben m5000 ve p3000 Takımı Focal chorus 836 ile dinledim Helicon değilde Dali Epicon 6 Vereceğim kısa süre sonra o zaman ne olduğunu tam anlayacağım Ama 836 ile performansını çok beğendim aynı hoparlörü daha önceden A70 İle kullanıyordu Tüketici A70 Den sonra Tüm dünyası değişti Focallerin Ama dediğim gibi benim hedef DALİ EPİCON 6 ile nasıl performans göstereceği
  • Amfiyi bilmem de epicon yeni bir çağın başlangıcı olmuş bu patent i satsalar focal le Wilson a ömürlerinin sonuna kadar yatarlar hic sıkıntı yok. Nasıl bir Hoparlor akıllara zarar

• Dali nin sırrı SMC teknolojisi resimde Toz halinde poşet içerisinde yer alan malzeme bunu aliminyum yüzük ile birleştirince bass işini bitirmişler . Tiz leri zaten akla zarar ... mıknatısın tam orta göbeğinde distorsiyonu engellemek için yapılmış ... Danimarkada adamlar sırf 2 saat bu teknolojiden ve elde ettikleri verilerin iyiliğinden bahsetmişlerdi ... Alttaki resimde epicon için kullandıkları teknikler ve aldıkları sonuçlar mevcut Aliminyum ve SMC ile resmen müthiş ... Epicon 6

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ

• pioneer A50 veya A30 modellerini dinleyen varsa yorumlarını bekliyoruz.
  • Her segmentin bir kullanıcısı var. Siz o segmente geçemiyorsanız bu geçenlerin suçu değil herhalde. Bir başka açıdan da Uzanamadığınız cihazları savunanları eleştirirken kendinizi eleştiriyorsunuz aslında. Çünkü sizin şu anda sahip olduklarınıza erişemeyen bir çok arkadaş var.
    Ayrıca bahsettiğiniz cihazlarla uğraşanlar emin olun kaç kere sizin pioneer yollarından geçmişlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 14 Kasım 2013; 20:00:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aha valla adam işi çözmüş bu forum daki herkes gerizekalı bi bu üstün zekalı neden a70 almıyoruz arkadaş lar koşun koşun bitmeden alalım bir kaç tane ya bende neden hep bi eksik var diyordum şu asr lerde hep eksik var master soundlar zaten bas yok audio resourcrler çöp karan falan teneneke vincent primare audio analog unision resource falan eve sokmam

Ben kaçtım a70 almaya gidiyorum sağol üstat valla bize doğruyu hakikatı öğret tin

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Dümbelek severmisin. Ali farka

• teneke bir fake hesap ama bakacağız...
  • Hayirdir yahu ne olmuş buralarda?

• Uygun fiyatlı bir stereo sistem kurmak istiyorum.İkinci el ise düşünmüyorum. Amfi olarak Pioneer A-10, A-20 , A30 düşündüğüm modeller arasında. Bu serinin devre şemasını internetten inceledim. Çıkış katında darlington bağlantı kullanıldığını gördüm. Çıkış katında 2sd2390 ile 2sb1560 var ve bu hem A-10 hem A-20 hem A30 için geçerli.Pioneer A-10 ve A-20 50 watt rms çıkış değeri sunarken A-30 un gücü 70 watt. Pioneer a10 un fiyatı 650 lira civarları ki bu benim uygun bütçeli stereo hedefime uygun olduğundan ön plana çıkıyor. Sadece kumanda için A-20 ye daha fazla para vermek yine bence mantıklı değil. A-30 ise 900 lira civarları.
    Bunlara alternatif olarak 70 watt maksimum çıkış gücü sağlayan DENON PMA-520AE var o da 800 lira. Denon un devre şemasını bulamadığımdan girişte çıkışta vs ne kullanıldığını çıkış yapısını, sınıfını vs bilemiyorum.
    Bu durumda 650 liraya Pioneer a10 almak mı daha doğru yoksa 800 lira olan DENON PMA-520AE nin kalite anlamında bu fiyat farkına değecek üstünlükleri var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 30 Kasım 2013; 0:40:58 >

• Giriş seviyesi ürünler olan a10 8ohm'da 30watt rms, a30 ise yine 8ohm'da 40watt rms olmalı yanlış bilgi edinmişsiniz internetten.. Oldukça soft ve aynı zamanda da eski pioneer'lar ile alakası olmayan bir ses karakterine sahip bu cihazlar.. Bende ilk etapta acaba giriş seviyesi için acaba iyi birer alternatif olabilirler mi diye düşünmüştüm ama maalesef başarılı bulmadım.. Tork hiç yok, sesi açtıkça açıyorsunuz ben a-30'un performansını açıkçası biraz yadırgadım yepyeni bir serİ fakat oldukça güçsüz,tatsız çalıyor ayrıca.. Denon pma720'yi tercih ederim bu yeni A serisinin düşük modellerini tercih etmem.. Denon'da Sanken çıkışlar kullanılıyor, kapasitörler Elna, potansiyometre Alps yani standart bir stereo solid state amplide olması gereken parçalar az çok mevcut.. Pioneer da maalesef potansiyometre bile "no name" galiba.. A-50 ve A-70 bu serinin göze çarpan iki modeli geriye kalan diğer üç model bence biraz daha geliştirilmeye muhtaç modeller henüz olmamışlar..

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    Belirtmiş olduğum değerler kataloglarda belirtilen 4 ohm yükteki maksimum RMS çıkış değerleri. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Öyleyse denon daha mantıklı. Mediamarkt ta varmış, ilk fırsatta inceleyeceğim. Peki sayın Atalayalper denon pma 520 yi hiç test etme olanağınız oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 30 Kasım 2013; 20:03:17 >
  • 4ohm değilde genelde 8ohm değerleri dikkate almak daha mantıklı olur bence.. Denon pma 520 her yerde bulunan bir cihaz olduğu için rast geldikçe dinlemişimdir pioneer a serisinden ziyade pma serisini tercih etmek abes olmaz sesi de başlangıç için fena değildir sanki v formunda equalizer varmış gibi.. Giriş seviyesi bir sistem kurmak istiyorsanız denon ile başlayın zamanla geliştirirsiniz sisteminizi.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.