Şimdi Ara

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
15
Favori
46.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aryel

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Primare I22 yi sisteme dahil ettim,Pioneer A-70 şimdilik beklemede...

Kuzeyliler soğuk adamlarmış Primare I-22 soğuk bir ses oluşturdu RX8 lerle,oysa Pioneer A-70 in sesi daha sıcaktı.

Asıl enteresan olan güç olarak Pioneer A-70 4 ohmda 90 watt belirtiliyor,Primare I-22 ise 4 ohmda 160 watt ama A70 çeyrek sesle RX8 leri sürerken I-22 ise yarım seste ancak sürdü.

Hoparlör değişimi keslinleştikten sonra Pioneer A70 ve Primare I22 yi tekrar test etmek gerekecek.

işte tam demek istediğim bu hatta. yeni gördüm bu mesajınızı. bu 4 ohm 90w çıkışı olan sürdü çeyrek sesle ama diğeri 160W da yarım ses le anca sürüyor. bunun sebebi amfinin güçsüzlüğümü ? bu olayı aklım almıyor henüz. eğer siz yanılıyor iseniz; bu 160w lık olan tam sesi veriyor diğeri benimki gibi sesi yarım açtığınız bozmaya başlıycak. benimki 8 ohm ile 45 watt ama 100 Wattlık 16,5 cm bir hoparlör için güçsüz kalıyor :S

@aryel,
    ses seviyesi seni yaniltmasin.
    mar. amfin 45w ise yani tasiyabilecegi yük -load- 45kg diyelim. sen buna 100kg agirlik yuklersen ampli zorlanir tabi. bir noktayi belirtmek istiyorum 8ohms, 100 W gibi değerlere sabit yaklasmayalim. bunlar ampli calisirken surekli degisen degerlerdir...
    bir amplide en önemlude en önemli noktalardan biri ampli kazanç ayarini yapan ses potudur. amplide ki en önemli yer bence burasi. aşiri onemli. bir kabloya 100 dolar 500 dolar veriyorsaniz gider ampliye attim DACT volum potuda alip takmaniz gerekir... hasilikelam hi-fi çogu kisinin bilmedigi kendi kendilerine debelendiği bir oyun sahasidir.acimasiz oldu ama gerçek bu...
    kisa keselim bu tel.da da yazmak zor iş. primare i-22 amplinin mevcut potunu cikar daha iyi brlki daha dandik ama daha yüksek degerde bir pot ile değişirsen belli bir seviyede aldigin guclu ses şiddetini çok daha kisa surede alabilirsin. hatta o kadar cabuk ses şiddeti alirsin ki rise time da log. pot un dimdirek yukselen grafigiyle karsilasirsin. daha hizli ses siddetide problem olabilir. yalniz bir noktayi gozunden kacirmadiysan primare volum degisikligiyle ses daha canli daha atak vr guclu cikarken primare in zayif olmadigini oyle bir a nlama gelecek cikarimda bulunulmayacagini farketmissindir.

sağol hocam uğraşmışsın telefondan yazmışsın ama ben henüz o kullandığın terimleri tam anlayabilcek kadar bilgili değilim. sadece azimliyim öğrenmeye çalışıyorum. yazdıklarınızı araştırıp anlamaya çalışacağım. sen hiç zahmet etme artık telden. ben tam anladığımda yazacağım. tekrar çok teşekkür ederim

Sn. Cantan'ın anlatıklarını çok anlamak zorunda hissetme kendini,kendisi işin elektronik tarafınada hakim olduğu için detaya girmiş yoksa genel olan insanların amfileri alıp kendi volume tuşu ile kullanmasıdır.

Asıl önemli olan basit,amfi hoparlör birlikteliğinde hoparlörden yeterli ses gücünü almak için amfinin volume tuşuna asıldığınız zaman ulaştığınız volume seviyesinde sesin bozulmamasıdır.Eğer seste istenilen seviye bozulmadan alınıyorsa amfi bu hoparlörü sürüyor demektir.Sn Cantan'nın anlattığı bazı amfide bunu çeyrek volumde bazısında Primare I22 de olduğu gibi yarım volumde alırsın ama sonuçta alırsın.

Bende yukarda zaten Primare I22 ile ilgili o yüzden tekrar açıklama yapmak zorunda kalmıştım.Ama hala Primare I22 nin soğuk sesini sevmiş değilim.

edit:harf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 15 Şubat 2013; 10:28:43 >

• @Astramastra,
    hocam pot degeri hakkinda mesajinda dediklerin aynen gecerlidir!! yani her marka modelde pot değeri farklıdır. artı aynı değerde ki potların karakteristiğide farklıdır.
    ve pot'ın ses seviyesi çeyrek, yarım açmanın amplinin gücü hakkında kesin fikir vermez. kısaca ilgisi yoktur. devrenin db kazancı ile (27db; 10db vb.) ilgilidir.
    pot degeri katalogda yazmaz. service manuel de yazar veya açar bakariz.
    kimisi 5k log. iken kimisi 250k log. 1 M log. vb. bu durum devre dizayncısının secimidir. bu yüzden kafamiza gore pot degistiremeyiz. atiyorum cook kaliteli stereo pot bulduk. ama daha yuksek degere sahip takarsak calisir ama osilasyon da yapar. bize afiyetle ses bozulmasi, ses karisikligi, asiri isinma olarak geri donebilir.
    pot sinyal yolunda bulunan her eleman gibi önemlidir... sesin cozunurlugunu, amplinin kazancini ayarliyor yav.
    ayni degerde cok daha iyi pot la degisim fayda eder. tabi ampliye toplam perspektife bakmak lazim.

edit: imla düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 16 Şubat 2013; 10:06:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

@Asefik'in yaşadığı durumu şöyle açıklayabilir miyiz,Her marka / model cihazın volume pot değerleri farklı olabilir mi? Ben cihazların speclerinde yazıyor mu bakmadım ama A70 in bir tık volume değeri tamamen sallıyorum 20 db artış sağlarken , P I-22 nin bir tık volume değeri 5 db etki ediyordur, dolayısı ile aynı sese ulaşmak için I-22 de 4 tık (4 kademe) daha fazla sesi açmak gerekiyor olabilir mi? Eğer böyle ise aynı sese ulaşmak için volume potansını az açma yada çok açmanın amfiler için bir güç değerlendirme kriteri olmaması gerekir diye düşünüyorum.

@astramastra,ben daha üstlerdede belirttiğim gibi A70 için çeyrek volume tanımlamasını 4 ohmda 90 wattlık gücünü az bulanlar için paylaşmıştım.Ve yine daha sonra B&W 804D ve A class lambalı amfi 40watt örneğide vermiştim,yani anlatılan her şey watt değildir.

Farklı şekilde anlatırsak diyelim ben Pioneer A70 ile RX8 lerimi çeyrek volumde sürmüştüm ama sese asılınca daha önce Vincent 236 da başıma gelen seste bozulmayı hissetmedim,ses şiddeti artıyordu ama ses bozulmuyordu bu bence gücü gösterir.Primare I22 dede volume asılınca ses şiddeti artıyor ve ses bozulmuyordu ama Pioneer A70 için volume tuşunda gidecek daha yol vardı.Elime RX8 e göre sürülmesi daha zor hoparlör düşürse durum daha iyi anlaşılacak.

Nitekim hafta sonu @turushan arkadaşımızda B&W 704 leri test edeceğiz,orda Primare I22 ve A70 in gücünü ve ses rengini yine karşılaştırma şansı olacak.Ama benim için öncelik ses rengidir,tekraren ben Primare I22 nin soğuk sesini beğenmedim.Hani I22 A70 den daha güçlü çıksa da yinede benim için bir ehemniyeti yok.

edit: düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 15 Şubat 2013; 10:32:22 >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

quote:

Primare I22 yi sisteme dahil ettim,Pioneer A-70 şimdilik beklemede...

Kuzeyliler soğuk adamlarmış Primare I-22 soğuk bir ses oluşturdu RX8 lerle,oysa Pioneer A-70 in sesi daha sıcaktı.

Asıl enteresan olan güç olarak Pioneer A-70 4 ohmda 90 watt belirtiliyor,Primare I-22 ise 4 ohmda 160 watt ama A70 çeyrek sesle RX8 leri sürerken I-22 ise yarım seste ancak sürdü.

Hoparlör değişimi keslinleştikten sonra Pioneer A70 ve Primare I22 yi tekrar test etmek gerekecek.

işte tam demek istediğim bu hatta. yeni gördüm bu mesajınızı. bu 4 ohm 90w çıkışı olan sürdü çeyrek sesle ama diğeri 160W da yarım ses le anca sürüyor. bunun sebebi amfinin güçsüzlüğümü ? bu olayı aklım almıyor henüz. eğer siz yanılıyor iseniz; bu 160w lık olan tam sesi veriyor diğeri benimki gibi sesi yarım açtığınız bozmaya başlıycak. benimki 8 ohm ile 45 watt ama 100 Wattlık 16,5 cm bir hoparlör için güçsüz kalıyor :S

@aryel,
    ses seviyesi seni yaniltmasin.
    mar. amfin 45w ise yani tasiyabilecegi yük -load- 45kg diyelim. sen buna 100kg agirlik yuklersen ampli zorlanir tabi. bir noktayi belirtmek istiyorum 8ohms, 100 W gibi değerlere sabit yaklasmayalim. bunlar ampli calisirken surekli degisen degerlerdir...
    bir amplide en önemlude en önemli noktalardan biri ampli kazanç ayarini yapan ses potudur. amplide ki en önemli yer bence burasi. aşiri onemli. bir kabloya 100 dolar 500 dolar veriyorsaniz gider ampliye attim DACT volum potuda alip takmaniz gerekir... hasilikelam hi-fi çogu kisinin bilmedigi kendi kendilerine debelendiği bir oyun sahasidir.acimasiz oldu ama gerçek bu...
    kisa keselim bu tel.da da yazmak zor iş. primare i-22 amplinin mevcut potunu cikar daha iyi brlki daha dandik ama daha yüksek degerde bir pot ile değişirsen belli bir seviyede aldigin guclu ses şiddetini çok daha kisa surede alabilirsin. hatta o kadar cabuk ses şiddeti alirsin ki rise time da log. pot un dimdirek yukselen grafigiyle karsilasirsin. daha hizli ses siddetide problem olabilir. yalniz bir noktayi gozunden kacirmadiysan primare volum degisikligiyle ses daha canli daha atak vr guclu cikarken primare in zayif olmadigini oyle bir a nlama gelecek cikarimda bulunulmayacagini farketmissindir.

sağol hocam uğraşmışsın telefondan yazmışsın ama ben henüz o kullandığın terimleri tam anlayabilcek kadar bilgili değilim. sadece azimliyim öğrenmeye çalışıyorum. yazdıklarınızı araştırıp anlamaya çalışacağım. sen hiç zahmet etme artık telden. ben tam anladığımda yazacağım. tekrar çok teşekkür ederim

Sn. Cantan'ın anlatıklarını çok anlamak zorunda hissetme kendi,kendisi işin elektronik tarafınada hakim olduğu için detaya girmiş yoksa genel olan insanların amfileri alıp kendi volume tuşu ile kullanmasıdır.

Asıl önemli olan basit,amfi hoparlör birlikteliğinde hoparlörden yeterli ses gücünü almak için amfinin volume tuşuna asıldığınız zaman ulaştığınız volume seviyesinde sesin bozulmamasıdır.Eğer seste istenilen seviye bozulmadan alınıyorsa amfi bu hoparlörü sürüyor demektir.Sn Cantan'nın anlattığı bazı amfide bunu çeyrek volumde bazısında Primare I22 de olduğu gibi yarım volumde alırsın ama sonuçta alırsın.

Bende yukarda zaten Primare I22 ile ilgili o yüzden tekrar açıklama yapmak zorunda kalmıştım.Ama hala Primare I22 nin soğuk sesini sevmiş değilim.

Hocam bende tam bunu istiyorum. Şu an benimkinin sesi %50 den sonra bozuluyor ve gördüğünüz üzere araştırma içindeyim. Eksik olmayın hepiniz yardımcı oluyosunuz burda. Şu an yanlış bir alışveriş yaptığımı düşünmeye bile başladım. Yani neden bozsun ki ? modundayım. Oysa ben araştırırken bozduğunu kimse yazmamış amfi güçsüz kaldı vs diye. şu aldığım sistemin aynısını kullanan arkadaş gümbür gümbür çalıyo demişti. aynı amfi ve cd yi kullanıp kule tipi sürenlerde öyle. satıcıya söylüyorum forumdaki üstadlar amfinin yetmediğini söylüyor diye. Oda satıcı ya diyoki bookshelf ler %50 den verim vermez çok yüksek sesli müzik için yapılmış hoparlörler değildir. Ama ben hepinizden aldığım çekişmesiz görüş ile amfinin güçsüz kaldığını kabullendim. pm 6004 yetmedi yani o hoparlöre. Napcağımı düşünüyorum araştırıyorum bakınıyorum öyle. Gerçekten burdaki herkesin yaptığı bir erdemlik bence. Siz olmasanız ben amfi çok geliyo diye daha büyük hoparlör bile alabilirdim öyle yani hocam. tekrar çok sağolunn

• quote:

quote:

Hocam bende tam bunu istiyorum. Şu an benimkinin sesi %50 den sonra bozuluyor ve gördüğünüz üzere araştırma içindeyim. Eksik olmayın hepiniz yardımcı oluyosunuz burda. Şu an yanlış bir alışveriş yaptığımı düşünmeye bile başladım. Yani neden bozsun ki ? modundayım. Oysa ben araştırırken bozduğunu kimse yazmamış amfi güçsüz kaldı vs diye. şu aldığım sistemin aynısını kullanan arkadaş gümbür gümbür çalıyo demişti. aynı amfi ve cd yi kullanıp kule tipi sürenlerde öyle. satıcıya söylüyorum forumdaki üstadlar amfinin yetmediğini söylüyor diye. Oda satıcı ya diyoki bookshelf ler %50 den verim vermez çok yüksek sesli müzik için yapılmış hoparlörler değildir. Ama ben hepinizden aldığım çekişmesiz görüş ile amfinin güçsüz kaldığını kabullendim. pm 6004 yetmedi yani o hoparlöre. Napcağımı düşünüyorum araştırıyorum bakınıyorum öyle. Gerçekten burdaki herkesin yaptığı bir erdemlik bence. Siz olmasanız ben amfi çok geliyo diye daha büyük hoparlör bile alabilirdim öyle yani hocam. tekrar çok sağolunn
    Ortamınızın büyüklüğünü bilmiyoruz,kaç m2 bir alanda BX2 lerle dinleti yapıyorsunuz.MA BX2 üst düzey bir hoparlör değildir gerçektende ortamı istenilen ses şiddeti ile doldurma açısından sorun yaşıyor olabilir,yoksa piyasada öyle bookshelfler varki çoğu kule hoparlörlerden çok daha güçlü ses verir.

Birde siz hangi seviyede dinleti yapıyorsunuz? hani discolarda olduğu gibi abanma durumumu var.Bunların hepsi önemli...

• quote:

quote:

quote:

Ortamınızın büyüklüğünü bilmiyoruz,kaç m2 bir alanda BX2 lerle dinleti yapıyorsunuz.MA BX2 üst düzey bir hoparlör değildir gerçektende ortamı istenilen ses şiddeti ile doldurma açısından sorun yaşıyor olabilir,yoksa piyasada öyle bookshelfler varki çoğu kule hoparlörlerden çok daha güçlü ses verir.

Birde siz hangi seviyede dinleti yapıyorsunuz? hani discolarda olduğu gibi abanma durumumu var.Bunların hepsi önemli...

hocam odam 14 yada 16 m2 var yok.ses yalıtımının iyi olduğuna ve sisteminin yerinin düzgün olduğuna inanıyorum. (yani kötü değildir sanırım). günde ortalama 4 5 saat müzik dinliyorum. bunun %15 - 20 si kadarında yabancı ve yüksek sesle dinlediğim oluyor, geri kalanı için zaten sorunum yok. Kalite açısından tam istediğim tadı veriyor sistem. Sadece şu bozulma olayı canımı sıktı.s

• 14-16 m2 ise MA BX2 yeterli ortamınız için.
  • quote:

14-16 m2 ise MA BX2 yeterli ortamınız için.

evet hocam. bende yeterli bir hoparlörün tam performansını istiyordum. sadece buydu hocam. sizide çok meşgul ettim konuyu darmadağan ettim :(
  • Çok değerli arkadaşlar üstadlar hepinizden özür dilerim çünkü hoparlörümün teki bozukmuş.s sizide uğraştırdım amfi falan diye :(

• quote:

Çok değerli arkadaşlar üstadlar hepinizden özür dilerim çünkü hoparlörümün teki bozukmuş.s sizide uğraştırdım amfi falan diye :(

Allahalla?? Bozuk derken?...
  • Şöyle ki; ben açtım bunu acı acı hem bakıyor hem dinliyordum.sesi açınca sanki sağdan gelen cızırtı kendini belli ediyodu.sesi sola verdim sonladım tık yok.sağa verdim yarıdan snra bas vurdukça tweeter dan geliyodu o ses.çok enteresan ama böyle yani

• Sevgili Asefik 804s alma sansin varsa degerlendir.
  • Herkese Merhaba Öncelikle çoğu teknolojik Cihazlardan anlamama karşın Stereo Sistemlerde biraz yabancı kaldım....

Belki Yeri değildir fakat onca bilen kişilerin arasına bu soruyu sıkıştırmak Kurnazlık olsa gerek;)

1.Neden Stereo Sistem kullanıyorsunuz farkı nedir:)?
    2.Mesela MP3 player(sony mp4, cowon iriver) gibi cihazları CREATİVE 2,1 lere bağlayıp bu şekilde bir sistem kurmuyorsunuzda yükde ve pahada ağır olan sistemleri tercih ediyorsunuz..... Size bunları tercih ettiren HİS'i tanımlayabilir misiniz:)

Gerçekten merak ediyorum Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
    Bilgili Forumlar... Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_technosoft

Herkese Merhaba Öncelikle çoğu teknolojik Cihazlardan anlamama karşın Stereo Sistemlerde biraz yabancı kaldım....

Belki Yeri değildir fakat onca bilen kişilerin arasına bu soruyu sıkıştırmak Kurnazlık olsa gerek;)

2.Mesela MP3 player(sony mp4, cowon iriver) gibi cihazları CREATİVE 2,1 lere bağlayıp bu şekilde bir sistem kurmuyorsunuzda yükde ve pahada ağır olan sistemleri tercih ediyorsunuz..... Size bunları tercih ettiren HİS'i tanımlayabilir misiniz:)

cevap çok basit, aynı müziği önce mp3 çalar + 2.1 creative'den daha sonra kaliteli bir avr + kaliteli bir hoparlörden daha sonra da kaliteli bir amplifier + kaliteli bir hoparlörden dinleyin, neden böyle bir sisteme yöneldiğimizi anlarsınız, eğer mp3 + 2.1 cretive'den aldığınız ses sizi mutlu ediyorsa ne güzel, onca masraftan kurtulmuş olursunuz

• Cep telefonlarında da artık oyun oynanıyorken neden bir oyun pc si alıyorsunuz gibi bir soru bu
    Tabi cevabı da bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

quote:

Herkese Merhaba Öncelikle çoğu teknolojik Cihazlardan anlamama karşın Stereo Sistemlerde biraz yabancı kaldım....

cevap çok basit, aynı müziği önce mp3 çalar + 2.1 creative'den daha sonra kaliteli bir avr + kaliteli bir hoparlörden daha sonra da kaliteli bir amplifier + kaliteli bir hoparlörden dinleyin, neden böyle bir sisteme yöneldiğimizi anlarsınız, eğer mp3 + 2.1 cretive'den aldığınız ses sizi mutlu ediyorsa ne güzel, onca masraftan kurtulmuş olursunuz

Sakın ukalalık olarak algılamayın sadece merak ediyorum

Yani; Ses ayrıntıları fazla mı... yada bass daha mı derinden ... Titreşimli ses mi Yada STEREO ayrıntılı Akustik bir ses mi Merak ettiğim bu...

• @Mecanica Hocama şiddetle katılıyorum :) çok güzel özetlemişsiniz hocam tek cümlede shut gibi olmuş :)
  • 2.1 creative ler'den alınan sesi mono vs..mi zannediyorsunuz onlardan elde edilen ses de stereo .....Bir de titreşimli ses nedir neyi düşünerek yazdınız bunu :) Bazı şeylerin titreşimli olanı ve olmayanı var tabii ama sesin titreşimli olanını ilk defa duydum ses başlı başına titreşimdir zaten.. Hi-fi dünyasında kullanılan tüm ekipman ve cihazların distorsiyon değerleri çok düşüktür ve bazı kurallar çerçevesinde kaliteli parçalar ile üretilirler bundan dolayı seste kayıplar ve bozulmalar çok fazla oluşmaz aslına sadık ve aslına en yakın sesi ancak bu şekilde üretilen cihazlarla elde edebilirsiniz creative'lerle değil....Creative'in veya diğer bilindik markaların ürünleri yıllar içinde belli bir mesafe kat etmiş olmalarına rağmen yine de hi-fi sınıfında değildirler..

• Sınıf farkı olan cihazları kıyaslamak ne kadar doğru bendede THX550 si var creative nin ancak logitech ürünlerinden daha iyi ses veriyor diyebilirim. Hi-Fi grubu başka bir dünya. Yoksa araba da arabadır hepsinin yaptığı yer çekimi dahilindedir. Der işin içinden çıkarız.
  • quote:

Merhaba ben de Logitech Z2300 2.1 200 Watt RMS (THX sertifikalıdır) sistem de var, müzik dinlemek için stereo sistemler kadar başarılı olmasa da ortalama bir ses sistemi de var.

Bu iki sistemden aynı şarkıyı açıp dandik bi cep telefonu kamerası+mikrofonuyla video çekip buraya gönderesem bile aradaki farkı anlarsınız. Gelip dinlemenize dahi gerek kalmaz.

Evet benim bu logitech cihazım, yan komşunun 5.1 samsung ev sinema sistemine kafa tutar. Daha önceden Z5500'de kullanmıştım. 5500 o samsung, LG sistemleri suya götürüp susuz getirir. Ancak bu 5500 mükemmel bir Hi-Fi cihaz olduğu için değil, onun rakiplerini (samsung, LG vs) kalitesizlikte tarih yazdığı için böyle.

Ama fiyat/performans konusunda Logitech veya Creative'ler çok iyidir. O fiyata o sesi hiçbir yerde bulamazsınız. özellikle 2.1 cihazlarda. hadi logitech z5500, z906 falan yine 800-900 lira falan olduğundan rakipleri var (pioneer vsx520'li setler falan). Ama 2.1 logitech ve creativeler'in rakibi yok o fiyata. 300 liraya (z2300'ü almıştım bu fiyata) bu sesi bulamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 20 Şubat 2013; 13:34:42 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.