Şimdi Ara

Pioneer A-445 Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba yardımınıza ihtiyacım var. Pioneer A-445 amfim ve 2 adet lsk 510 kenwood hoparlörüm var. Fark ettim ki sesi orta ve üzeri açtığımda bir kanaldan ses az geliyor. Balans ayarını sorunlu kolona verdim denedim ses ortadan sonra yükselmiyor ve garip bi boğulma oluyor. Giriş kaynağının uçlarını değiştirdim yine aynı. Hoparlörleri değiştirdim yine aynı kanal sorunlu. Kabloları vs değiştirdim hep aynı çıkışta sorun var. Ayrıca A+B iki kanala sahip amfim ve he iki kanalda da sağ hoparlör çıkışında sorun var. 2 hoparlörüde A ve B sol tarafa bağladığımda son seste bile sorun yok, ama mono oluyor tabi. Elektrik-elektronik elimden geldiğince anlarım, çıkış transistörlerinde sorun olsa hiç ses çıkmaz diye düşünüyorum. Bir yol gösterirseniz çok sevinirim, etrafta bu tarz tamirlerden anlayan kimse kalmadı. Teşekkürler..



  • Öncelikle çıkış transistörlerinin kollektör voltajını ölçerek başlayın . pre katı sorunluysa tek kanaldan az ses gelmeside mümkün ,internetten şematiğini indirin , ölçüm noktalarında mevcut olması gereken voltaj varmı ona bakın .
  • İlginize teşekkürler. İçini açtım biraz kurcaladım, sıkıntılı bi duruma rastlamadım. Transistörleri ölçmeden önce direkt tuşuna basınca yüksek seste bozulma olmadığını gördüm. Bi kaç kere bas bırak yapınca tuşta bir temassızlık olduğunu fark ettim. Direkt tuşu basılı olmadan hafif dokunuyorum düzeliyor. Kontak spreyi ile temizleyeceğim. Sorunu buldum sanırım, mutluyum. Teşekkürler..
  • schu-mi kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.