Şimdi Ara

Pink Floyd-Time tarzı bir parça arıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonumdaki şarkıların çoğu(ağırlıkla Heavy,Thrash Metal+Hard Rock,Ballad) ya çok hareketli ya da çok melankolik.Ama Pink Floyd'un Time'ı nedense bende bambaşka bir etki yaratıyor.Hele canlı performansı bildiğiniz kafa yapıyorBu tarz bildiğiniz bir parça var mıdır,yoksa Pink Floyd'dan devam mı edeyim?

• Pink Floyd candır.
    Onların müxiği bir daha yapılamaz.
    Pink Floyd' dan devam et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pink Floyd'un en sevdiğim 2 şarkısı Comfortably Numb ve Hey You şarkıları.Ayrıca bunlara benzer olarak
    http://www.youtube.com/watch?v=KXDf9UwHGF4
    www.youtube.com/watch?v=DT-dxG4WWf4
    Empire of the Sun - Wandering Star'da apayrıdır
  • Pink Floyd - Time tarzı şarkı arıyorum, Pink Floyd ile devam edeyim mi?
    Çok güzel soru kardeşim irkildim bir anda.
    Pink Floyd dünya tarihinin en büyük grubudur, psychedelic ve progressive rock müzik tarzına hakimdir.
    Surreal çalışmalar yapar.
    Pink Floyd uzun bir konu araştırmak ve anlamak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reclamation

Pink Floyd - Time tarzı şarkı arıyorum, Pink Floyd ile devam edeyim mi?
    Pink Floyd dünya tarihinin en büyük grubudur, psychedelic ve progressive rock müzik tarzına hakimdir.

Sorduğum sorunun güzelliğinin ben de farkındayım hocamPink Floyd'un diğer birkaç şarkısını da dinledim.Comfortably Numb,Hey You,High Hopes,Wish You Were Year vb hepsi mükemmel şarkılar.Ama Time bir başka.Hele o "every year..." kısmı resmen bitiriyor beni

• Pink Floyd' un eşini benzerini bulamazsınki hiçbir grup bi Wall'daki müzikaliteyi bi Dark Side Of The Moon' daki kompozisyonu, Animals' taki sistem eleştirisi+bir albümü sadece bir kitapa adamayı(in popular culture kısmında music bölümünün ilk maddesini okuyun) bunları kimse bu grup kadar iyi yapamaz yapar ancak bi Pink Floyd olmaz yani. Progresifliğin Allah' ını yapar çoğu grup bundan iyidir derim hem ritmik hem teknik olarak mesela King Crimson'un Red albümü mesela Genesis'in Foxtrot(ki Supper' Ready var bu albümde) ya da Yes' in Close to The Edge'si müzikalite olarak zilyon progresif grup sayarsın Pink Floyd'dan iyi... Ancak onlara ayrı yapmıştır müziği Pink Floyd bu müziği Ay' ın Karanlık Bölgesine taşımıştır. Anlıcağınız böyle bir grup bir daha var olamaz.(Not Exist) Hani benzeri vardır ne derim buna mesela Steven Wilson' un solo çalışmaları ve Porcupine Tree' si derim yada Radiohead derim o da saykodeliktir alternatif rocktır ancak farklıdır yahut Tool'da mesela aslen alternatif metaldir ancak progresiftir. Ancak sana şunu belirteyim dostum hepsi Pink Floyd'a yakın müzik yapar ancak hiçbiri böylesine bi canlı performans vermemiştir. Saygılarımla.

• Shine on you crazy diamond favorim hiçbir şarkıya değişmem echoes de dinlemediysrn kesin dinle rastgele aç bir albümü zaten çok güzel gelir her parça dark side ta benimde en sevdiğim time dir time dan sonraki great gig in the sky da değişik ve çok güzel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gördüğüm kadarıyla çoğu kişi Pink Floyd' dan müzik tavyesi vermiş.
    Söylenmeyenlerden Final Cut' ı tavsiye ederim.
    Albüm olarak pek beğenilmese de şarkı olarak müthiştr.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reclamation

Pink Floyd - Time tarzı şarkı arıyorum, Pink Floyd ile devam edeyim mi?

" Pink Floyd dünya tarihinin en büyük grubudur "

Sen de çok güzel ve çok mantıklı bir cevap vermişsin kardeşim, şu anda Jimmy Page Robert Plant ve ben bir araya geldik ağlıyoruz.
    Sanatçıları bu kadar kesin çizgilerle " en iyi - en kötü " diye nasıl ayırıyorsun acaba, sırrı nedir ? Ölçütleri mi var ? Aydınlatırsan sevinirim.

Konu Sahibi İçin Edit : Time gibi parçalara " o tarz parça " diyemezsin, eşsizdir. Pink Floyd'un her parçası - eğer idrak edebilirsen - hayatına bir şeyler katar, sende iz bırakır. Pink Floyd'un öteki parçalarına bak. Hepsinden aynı tadı kesinlikle almayacaksın, ama illa ki seni etkileyecek başka şarkılar da bulabilirsin aralarında. Ayrıca Pink Floyd çok orijinal bir grup, progresif ve psychedelic türlerinde dahi onlardan aldığın tadı zor yakalarsın. :)

Yani demek istediğim, şarkı olarak tavsiye almak bu türde pek mantıklı değil. Thrash metal değil ki benzer riffleri, bass lineları olan şarkı önereyim. :) Yaz internete " best progressive rock bands " tarzı bir şey, her grubun 3-5 şarkısına bak, hoşuna giden grupları daha derin araştır. Hem amacına ulaşmış olursun, hem yeni gruplar da keşfedersin. King Crimson, Porcupine Tree ve Camel'dan başla mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aoi. -- 4 Ocak 2015; 19:43:39 >

• Aoi. kullanıcısına yanıt
    Kardeşim atarlanmak için adam mı arıyorsunuz anlamadım, led zeppelin, deep purple, eloy, king crimson hepsine dünyanın en iyi grubu diyorum sorun ne anlamadım.
    Nedir yani?

• Kesinlikle sana katılıyorum Pink Floydun yeri ayrı saydığın o grupların yeri ayrıdır progresif saykodelik r&b blues caz her tarzı harmanlamıştır Pink Floyd
  • Pink Floyd'un zamanında veliahtı ilan ettiği Anathema'ya bakabilirsin. Hissiyat açısından Pink Floyd'a yakın bulabileceğin şarkıları vardır...
  • Boyle efsane gruplarin sarkilarina yakin bir sarki onermek cok zor o yuzden bir iki sarki onerecem ama tam olarak Time gibi sarkilar diyemem.

Camel - Mystic Queen
    Camel - Lost and Found
    Camel - West Berlin

Tam olarak aradigin sarkilar olmasa da eger grubu tanimiyorsan dinlemis olursun cok iyi bir progressive rock grubu daha. Forever Progressive

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 5 Ocak 2015; 20:06:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.