Şimdi Ara

Pingtest.net deki jitter neyi ifade ediyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
58.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle ben bf3 de aşırı lag sorunu yaşıyorum onu söyleyeyim bununda hattaki kaliteden kaynaklandığını düşünüyorum ilk olarak çünkü önceleri donanımda yada yazılımda bi sorun olduğu için lag yaşadığımı düşünmüştüm sonra sorunun nerden kaynaklandığını bulmak için sırasıyla yöntemleri izlemeye başladım, evimdeki internette lag yaşadığım oyun arkadaşımın internetinde zerre kadar lag yapmadı ve bende bilgisayarımın sorunsuz olduğunu anladım.Sonra pingtest.net sitesinden ping değerlerime baktım oda normal çıktı ancak jitter değeri 13-15 bazen 2 bazen 80 gibi değerlerde seyrediyordu, ve hatta c bazen b puan veriyordu ve c puanı verdiğinde hattınız bazı online uygulamalarda iyi performans vermeyebilir diyordu, sonra kendi kendime "herhalde bazı bölgelerde oksitlenme olduğu için sinyal kalitesi etkileniyor" dedim. Sonra tekrar hattımdaki birkaç yerdeki ekleri kontrol ettim ve yeniledim. Şu an yaptırdığım testlerde hatta A veriyor jitter değeri de 2ms çıkıyor ancak hala lag sorunu yaşıyorum bunun sebebini bulamadım. Sizde bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pingtest.net'teki Jitter: Anlamı ve Önemi

Pingtest.net'te belirtilen jitter, bir ağın paketlerin gönderilmesi arasındaki gecikmedeki değişkenliği ölçer. Başka bir deyişle, paketlerin varış zamanları arasındaki tutarsızlığı ifade eder.

Jitter Ne Kadar Olmalı?

İdeal jitter değeri, ağ uygulamalarının sorunsuz çalışması için önemlidir. Genellikle, 20 milisaniyenin altındaki jitter değerleri kabul edilebilir olarak kabul edilir. Bununla birlikte, oyun oynama, video konferans ve sesli aramalar gibi gerçek zamanlı uygulamalar için daha düşük bir jitter değeri (10 milisaniyenin altında) tercih edilir.

Yüksek Jitter'ın Etkileri

Yüksek jitter, ağ performansı üzerinde aşağıdakiler gibi olumsuz etkilere neden olabilir:

• Ses ve Video Kalitesinin Bozulması: Yüksek jitter, ses ve video aramalarında kesintilere, gecikmelere ve bozulmalara neden olabilir.
    • Oyunlarda Gecikme: Yüksek jitter, oyunlarda karakter hareketlerinde gecikmeler ve tepki süresinde yavaşlamalara neden olarak oyun deneyimini etkileyebilir.
    • Genel Ağ Performansının Yavaşlaması: Yüksek jitter, tüm ağ uygulamalarının performansını yavaşlatabilir ve genel üretkenliği düşürebilir.

Jitter Nasıl Azaltılır?

Jitter'ı azaltmanın birkaç yolu vardır:

• Yüksek Hızlı İnternet Bağlantısı Kullan: Daha yüksek bant genişliğine sahip internet bağlantıları genellikle daha düşük jitter'a sahiptir.
    • Yönlendiricini Güncelle: Güncel olmayan yönlendiriciler jitter'a neden olabilir. Yönlendiricini en son üretici yazılımıyla güncel tut.
    • Kablolu Bağlantı Kullan: Kablosuz bağlantılar jitter'a daha yatkındır. Mümkünse cihazlarını Ethernet kablosuyla yönlendiricine bağla.
    • Ağ Trafiğini Optimize Et: Ağında çok fazla cihaz veya uygulama varsa, jitter'a neden olabilir. Ağ trafiğini azaltmaya çalış ve yalnızca ihtiyacın olan cihazları ve uygulamaları çalıştır.

Jitter'ı azaltarak, ağ performansını iyileştirebilir, uygulamaların sorunsuz çalışmasını sağlayabilir ve genel kullanıcı deneyimini artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ne sıklıkla paket gönderildiğini ifade eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miguél

ne sıklıkla paket gönderildiğini ifade eder.

Hayır. Jitter, latencity değerleri arasındaki farkı ifade eder. Bir nevi hattınızdaki dalgalanma diyebilirsiniz. Bknz: wikipedia

• www.pingtest.net
    400 Bad Request
    http://www.pingtest.net/help.php#q9

Madde 9:
    Jitter, başarılı ping testlerindeki içerisinde yer alan ölçümlerdeki değişimlerdir. Sıfır jitter tam doğruluk ifade eder. Sıfır üzerindeki jitter değerleri ping ölçüm testleri içindeki farklılıkları ifade eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

www.pingtest.net
    400 Bad Request

Madde 9:
    Jitter, başarılı ping testlerindeki içerisinde yer alan ölçümlerdeki değişimlerdir. Sıfır jitter tam doğruluk ifade eder. Sıfır üzerindeki jitter değerleri ping ölçüm testleri içindeki farklılıkları ifade eder.

Bunun daha basit bir anlatımı olmak zorunda

• quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

quote:

www.pingtest.net
    400 Bad Request

Madde 9:

Şimdi şöyle düşün: Pingtest o sayfada birçok ping testi yapıyor ardışık olarak. Yapılan her bir test sonucu kendisi dışındaki diğer test sonuçlarıyla karşılaştırılıyor. Başarıyla tamamlanan test sonuçları arasındaki MS cinsinden oluşan fark JITTER olarak ifade ediliyor. O yüzden sıfır jitter tüm ping testlerinin aynı gecikme ve MS değeriyle sonuçlandığını ifade ediyor. Umarım anlatabildim.

• quote:

quote:

quote:

www.pingtest.net
    400 Bad Request

Madde 9:

Şimdi şöyle düşün: Pingtest o sayfada birçok ping testi yapıyor ardışık olarak. Yapılan her bir test sonucu kendisi dışındaki diğer test sonuçlarıyla karşılaştırılıyor. Başarıyla tamamlanan test sonuçları arasındaki MS cinsinden oluşan fark JITTER olarak ifade ediliyor. O yüzden sıfır jitter tüm ping testlerinin aynı gecikme ve MS değeriyle sonuçlandığını ifade ediyor. Umarım anlatabildim.

ya öncekinide anlatım lakin hayat felsefem, herşey basit olmalı o yüzden demiştim, 2 satır yazıyı anlamak için 2 dakka düşünmesin insanlar, neyse benim hatta bf3 de lag yaşamamın sebebi bu demekki, bide modem yenileyelim bakalım modemi bi zxyel hu- f1 alıcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende bu sonuç çıktı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

www.pingtest.net
    400 Bad Request

Madde 9:

ya öncekinide anlatım lakin hayat felsefem, herşey basit olmalı o yüzden demiştim, 2 satır yazıyı anlamak için 2 dakka düşünmesin insanlar, neyse benim hatta bf3 de lag yaşamamın sebebi bu demekki, bide modem yenileyelim bakalım modemi bi zxyel hu- f1 alıcam

İnşallah Modemindendir ama düşük ihtimal bence. TTNETin bu konuda ne kadar çok sıvadığı malum zira.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bende bu sonuç çıktı.

Çok iyi Yurtdışı için. Sağ alttaki TTNET skoru ise biraz fazla :) Düz hesap 2 yapalım onu beyler biraz uğraşıp :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

www.pingtest.net
    400 Bad Request

Madde 9:

İnşallah Modemindendir ama düşük ihtimal bence. TTNETin bu konuda ne kadar çok sıvadığı malum zira.

ya interneti kapatıp kullandığım 2006 model ama ülkemizin şu anki standartları için bile hala yeterli olan bi modemim vardı linksys wag 354 g onu satmıştım sonra tekrar bağlattım ama modeme para vermemek için arkadaş bana pirelli drg 125 a mı ne öyle bir modem verdi gayet iyi bence bende arızalı olduğunu düşünmüyorum ama bazen şüphe ediyorum, bide yeni alıp soruna devam etmek de var o yüzden laglı laglı oyun oynuyorum ne yapayım

• Jitter pingin sürekliliğine göre aradaki kaliteyi ifade eder, çok büyük dalgalanmalarda jitter yükselir, düşük olması hattınızın satüre olmadığını gösterir.
  • kardesim benim bile haberim yoktu tesekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bende bu sonuç çıktı.

İbo sen speed test , pingtest falan atma abi moralimizi bozuyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 3 Mayıs 2013; 0:22:34 >

• Bu lanet şeyi düşürmenin yolu yok mu?

Ttneti arasam telefonda bob bon bakacaklar biliyorum, yada en fazla modeme reset atın derler
  • Oynadığınız oyunun serverlerinin nerede olduğunu öğrenip o bölgedeki serverlerden test yapsaniz daha mantikli. Misal Almanyadaki bir severda 30ms iken Amerikadaki 200 ms olabiliyor.
  • bendeki değerler de böyle.

• Bulgaristan'da sorun mu var arkadaşlar?

Almanya ile daha iyi sonuçlar alınıyor, uzak olmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IsO6 -- 9 Nisan 2014; 14:55:06 >

• 1 yil sonra gelen edit: problem modemdenmis, yaklasik 6 ay once modemi degistirdim hicbir problem kalmadi. sorun ttnetin modemindeydi bana lag yaptirtiyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım öyle bende farkettim onu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.