Şimdi Ara

Ping Çok Yüksek, Altyapı İle Alakası Olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

CoD 6, CS 1.6 gibi Online Oyunları oynuyorum. Ping son 2 Gündür 400 Üstünde. Oyunlara genellikle giremememle sonuçlanıyor. Yüksek ping yüzünden serverlar almıyor. Birçok farklı serverda denedim sonuç aynı. Sorularım şunlar:

1. Sizce Altyapıyla ilgili mi yoksa Virüs'te bulaşmış olabilir mi?
    2. Yarın TTNET'i aramalı mıyım?
    3. Yarın Müşteri Hizmetleri açık olur mu?

Eyüp'te oturuyorum. Bu civarda sürekli sorun oluyor. 8 Mbit veremiyorlar, çalışmalar cart curt. Tarifem 1 Mbit Sınırsız paket. Lütfen yardım edin 2 Gündür deli oldum.

Başka yerlerede ping atıp karşılaştırın. Öneğin : google.com.tr, donanimhaber.com vs. gibi bütün sitelerde ping çok yüksekse sorun ttnet ten kaynaklanıyordur. Bazılarında yüksek çıkıyorsa sorun %90 karşı serverların çok yoğun olmasından kaynaklanıyordur.

Orijinalden alıntı: cagdas70

Ping yüksekliği sadece ttnete bağlı değil 10'larca etkene bağlıdır. Büyük bir ihtimalle oyun sunucularının çok yoğun olmasına bağlıdır.

Başka yerlerede ping atıp karşılaştırın. Öneğin : google.com.tr, donanimhaber.com vs. gibi bütün sitelerde ping çok yüksekse sorun ttnet ten kaynaklanıyordur. Bazılarında yüksek çıkıyorsa sorun %90 karşı serverların çok yoğun olmasından kaynaklanıyordur.

Keşke öyle olsa keşke

Ping yüksekliği sadece ttnete bağlı değil 10'larca etkene bağlıdır. Büyük bir ihtimalle oyun sunucularının çok yoğun olmasına bağlıdır.

Hocam şöyle bir durum var birkaç serverde denedim. O serverin en yoğun saatinde bile çoğu kişinin pingi 50 Civarında benim 400-450. Eyüp'te Süperonline Fiber'de varmış. 49 TLye 10 Mbit Sınırsız çektirsem, bilgisayarı formatlasam bu sorunlardan topluca kurtulur muyum ne dersiniz?

TTnet santral'indeki port'unu değiştirtebilirsen belki düzelir.
    TAPSIN
    MSN : tapsin@hostunuz.com
    Mail : tapsin@tapsin.net
    Web :www.tapsin.net
    GSM : 05447727177 - 05358583410
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Format atsan da düzelmez. Boşuna uğraşma.

TTnet santral'indeki port'unu değiştirtebilirsen belki düzelir.

Direk Süperonline Fiber bağlatsam nasıl olur?
  • Alt yapı sorunundan dolayı ping sabah düşük akşam yüksek çıkmaz. Donanımlar saate göre pingle oynamaz. Sorun ya karşı server'dadır ya da servis sağlayıcının yetersiz internet kapasitesinden kaynaklanır.

Bizdeki genel durum ise her ikisinin aynı anda olmasından kaynaklanıyor. Akşamları interneti kullananlar çok oluyor bu yüzden server'lar yavaşlıyor. Birde fazla yükten servis sağlayıcısının internet kapasitesi yetersiz kalınca doğal olarak ping'ler tavan yapıyor.

Alt yapı sorunundan dolayı ping sabah düşük akşam yüksek çıkmaz. Donanımlar saate göre pingle oynamaz. Sorun ya karşı server'dadır ya da servis sağlayıcının yetersiz internet kapasitesinden kaynaklanır.

Bizdeki genel durum ise her ikisinin aynı anda olmasından kaynaklanıyor. Akşamları interneti kullananlar çok oluyor bu yüzden server'lar yavaşlıyor. Birde fazla yükten servis sağlayıcısının internet kapasitesi yetersiz kalınca doğal olarak ping'ler tavan yapıyor.

Hocam işte bundan bahsediyorum. TTNET'i kullanan çok kişi var. Ve TTNET bunu karşılayamıyor. Fakat Superonline hem daha güçlü, hemde daha az kullanıcısı var. Geçersem sorunlar çözülür mü ne dersiniz? 10 Mbitlik sınırsız paketi kullanmayı düşünüyorum. Birde bağlama işlemini nasıl yaptıkları hakkında bilginiz var mı? Arıyorum. Gelip kuruyorlar. Eski modeme ne oluyor? Bu şekilde mi?

• Superonline'a geçsende düzelmeyebilir. Çünkü sistemleri çok yeni olduğundan çok sorun çıkıyor. Sistemin oturması için daha zamana ihtiyaç var. Zaten foruma bakarsan birçok şikayet görürsün.

Modeme gelince ADSL modem fiber internette çalışmaz. Yeni modem alman lazım.

Yalnız paketleri fiyat ve kota açısından oldukça avantajlı.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.