Şimdi Ara

pin header (konnektör, dişi, 2 mm) arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arızalanan makinem (dedektör) için dişi pin header lazım. pinlerden birinin lehimi kopmuş, onu düzelteyim derken öbür pinleri de heba ettim. pinler ve kafa ayrı ayrı bağımsızlığını ilan etti, lehim yaparken hepsini bir araya getirmek, aynı dengede tutturmak nerdeyse imkansızlaştı. minicik bir parçanın lehimlenmesindeki zorluk bir yana bunu piyasada bulmanın bu kadar zor olacağını düşünemezdim. milimetrik uyum şart. robot sitesinden satın aldığım header olmadı. türkiye'de vardır mutlaka da netten bilgiye ulaşamadım, hangi köşedeki hangi dükkanda kimbilir. yabancı sitelerde arayışım haftalardır sürüyor. aliexpreste buldum o da 2x4 pin adetli değil. bilgi ve tavsiyenize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

resimde örnek parçayı kırmızı okla gösterdim

ölçüsü şöyle; 2x4 sıralı, 2mm pin-ayak aralıklı, 4mm yükseklik, 4mm genişlik, 8mm uzunluk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safaoguz -- 27 Temmuz 2025; 21:10:13 >

• 2mm header yaz çıksın, ne çektin be pin header (konnektör, dişi, 2 mm) arıyorum 

2x4 bulamazsan, 2x5 alıp kes veya tek sıra al yapıştır

• Bu kadar ender zor bulunan malzmeyse daha fazla aramkla zaman kaybetmem 2x5 alırdım karşılıklı değiştiririm, boş yuvaları ister yedek kalır ister kesilir. Önemli olan kablo sıralamasını ve dizilmesi karıştırılmaması yer imkanı varsa karşılıklı değiştirme şartıyla db9 denilen seri port uçları veya ethernet dışı erkek jak bile iş gorur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • limbesh kullanıcısına yanıt

çok haklısın, aynen de bu oldu. elektroniğe ve terminolojisine aşina olmadığımdan hangi anahtar kelimeleri kullanacağımı bilmiyordum. aliexpres'te araya araya sonunda ''2mm''nin header konusunda '2x4' ve 'female' gibi ayırtedici olduğunu farkettim ve buldum. 2x5i alıp kesmek akıllıca. cin gibi adamsınız vesselam. teşekkür ederim pin header (konnektör, dişi, 2 mm) arıyorum 

• mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt

kesmek güzel fikirmiş neyseki buldum sonunda. (db9 uç, jak vs olayını yapmak mümkünse de devrede uydurmak en azından benim boyumu aşar.) şimdi tırnak kadar parça için ekstradan hükümete bilmem kaç kat vergiyi de vererek aliexpres'ten getirtmede sıra.. teşekkür ederim.

• safaoguz S kullanıcısına yanıt

keseceksen, sıra sayısı daha fazla olandan al. elinde yedek olarak bulunur.

• dergul D kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim, 2*4 sıralısını buldum aliexp'te, olmazsa fazla sıralı olana yöneleceğim dediğiniz gibi. türkiye piyasasında bulabilseydim iyiydi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 pin led şerid L konnektör
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.