Şimdi Ara

muhendisliğe 1. donem gitmeyip 2. dönemden baslanir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

ben bir muhendislik 1. sinif ogrencisiyim ama bazi nedenlerden dolayi 1,5 senedir okula hic gitmedim.

bu donem okula  başlarsam sifir noktasinda 1. sinifin 2. donemi olarak baslayacagim kimseyi tanimiyorum dersleri bilmiyorum 1. donem derslerini gormedim 1. donem derslerini bilmemem 2. donem derslerinde basarili olmami falan engeller mi bilmiyorum.dersler genelde 1. siniflarin ayni mat,kim,fiz ve lab dersleri falan.

bir de bolum min. yuzde 30 ing. benim de 2 senedir ingilizcem epey koreldi zaten zor gecmistim hazirligi ama bu yariyil tatili sürecinde 1 ay ingilizce kasabilirim.

sizce bu sekilde direkt 2. doneme baslanir mi yoksa seneye birinci donem olarak baslamak mi mantiklidir ?

konu direkt olarak tyt ayt ile ilgili degil ama unide okuyan bircok kisi forumun bu kismina girdigi icin buraya sordum kusura  bakmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezun06 -- 17 Ocak 2023; 1:30:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2. dönem başlarsan irregular olursun, okuluna göre ayrı sıkıntıları ve avantajları olabilen bir durumdur. Regular olarak 1. dönem açıldığında başlayabilirsin ya da direkt olarak şimdi başlayabilirsin. Birçok kişi irregular olmamak için bunu zaten yapabiliyor, fizik 1 almadan fizik 2 almak zorunda kalmak gibi sonuçları olabiliyor bu durumun. Hangisi kafana yatıyorsa onu yap, daha net bilgiyi seninle aynı okulda ve aynı bölümde okuyan üst sınıflardan alman daha doğru olacaktır.

hocam peki 2. donem baslarsam fiz kim ve matın 1 lerini gormeden 2 leri alacam, 2 leri yapabilmek icin 1 lerin bilgilerinden ne kadar yararlaniyoruz ne kadar gerekli yani biliyor musunuz ?

fiz 1 mekanik fiz2 elektromanyetizma temelli gidiyor mesela ama fiz2 icinde mat1 i ne kadar kullanmam gerekecek?

bir de mat2 de dizilerden devam ediyor sonra katli integraller vs. var ama mat1 deki turev limit integral kisimlarini gormeden 2 deki konulara devam edebilir miyim sizce?

Hocam şimdi şunu diyelim. Bunlar gördüğün gibi koşullu dersler değil, mat 1 almadan 2 alabilirsin gördüğün gibi. Yani bunlar ayrık dersler. Fizik 2 için konuşalım. Fizik 1 ile kesinlikle alakasız sayılabilir yahut fizik 1 almadan da verilebilir. Dediğin gibi biri mekanik biri elektromanyetik. Ama elektromanyetizma dersini integral almadan veremezsin. Ders içinde öğrenebilirsin, o ayrı konu.
    Bana kalsa ben bazı dersleri alttan almayı da kabul ederek bu dönem başlardım.

dogru soyluyorsunuz hocam ust donemlerle konusmak faydali olacaktir her ne kadar kimseyi tanimasam da(okuldam tandigim tek kisi yok su an )

hocam aslinda aklimda 2. donemi bu donem alip, yaz okulunda da 1. donemin fiz mat kim derslerini alip bazi derslerin de muafiyetlerine falan girip seneye buyuk oranda 2. sinif olarak baslamak var ama yapilir mi su pozisyonda yapmaya calismak mantikli mi bilemiyorum.

bir ust mesajda yazdigim gibi cesitli problemler var bu problemlerden dolayi yapmaya calisirken elime yuzume bulastirip ortalamayi da kotu bir hâle falan getirir miyim bilemiyorum.

bir de simdi lab dersleri falan var 1. donemde herkes lab.larin isleyislerini ogrendi rapor yazmalar vs. ben bunlari bilmeden direkt 2. donem lab derslerine baslayabilir miyim sizce?

bir de lab. dersleriyle ilgili ne dusunuyorsunuz lab. mesela 1. donem fiz ve kim lab. derslerinin isleyislerini metotlarini herkes ogrendi rapor vs.

sizce ben 2. donemden direkt baslarsam bu konuda ne kadar sıkıntı yasarim ?

Evet başlanabilir, okulda tek irregular başlayan olmayacaksınız sonuçta. Muafiyetle verme falan yalan olur büyük ihtimalle. Lab derslerinda sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum asıl Mat2'yi mat1 bilmeden alırsanız sıkıntı olabilir. Fizik 2 de 1 ile alakasız. Sonuçta birkaç dersi geçersiniz en kötü ihtimalle.

Nerede okuduğunuzda bağlı.

Lab için ise hayır hiçbir sıkıntı olmaz. Şayet eksiğiniz varsa fiz 2 labı bu kültürü ilk haftadan verir. Ve evet, yaz okulu da alarak yetişmek oldukça mantıklı.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.