Şimdi Ara

Pilot Olmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lise 3. sınıfa geçtim anadolu lisesindeyim hayattaki en büyük hayalim thy de veya başka bir şirkette pilot olmak ama 470 gibi bir puan almam imkansız derslerim o kadar iyi değil başka ne tür yöntemlerle pilot olabilirim ne gibi bir ücret öderim? Uçuş okullarına para verdikten sonra paranın yanması gibi bir durum var mı iş garantili okullar var mı sanırım mühendislik tercih ediyorlar mühendis olabilirim kendime güveniyorum ondan sonra nasıl pilotluğa geçebilirim ingilizcem de o kadar iyi değildir bu uçuş okullarında ingilizce eğitimi veriliyor mu kelime bilgim iyidir de kural bilmiyorum ama ingilizceye potansiyelim var yurtdışına çıkmadan kurslarda öğrenilen ingilizce bu mesleğe yeter mi hocalarım dilime ne gelirse yazdım çok karışık oldu umarım anlarsınız beni yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

    Edit: Şu anda bildiğim bir sağlık sorunum yok

    Edit2: Parayı maaştan alma gibi bir durum var sanırım 50 yılda olsa öderim yeter ki pilot olayım bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selenga53 -- 17 Temmuz 2015; 3:06:37 >







  • 270 puan yapip turk hava kurumu universitesinde ucretli pilotaj bolumu okuyabilirsin. Yillik 41 472 turk lirasi :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversitelerdeki burslu pilotaj bölümü puanları 470 civarlarında. Ücretli olanlar yüksek değil. İngilizceni geliştirmek istiyorsan 1 yıl hazırlığa kalabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brothingf

    270 puan yapip turk hava kurumu universitesinde ucretli pilotaj bolumu okuyabilirsin. Yillik 41 472 turk lirasi :D
    Eğer iş garantiliyse kaçırmam ama paranın yanma gibi bir durumu var mı bunda?

    Cevaplarınız için teşekkür ederim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selenga53 -- 18 Temmuz 2015; 10:28:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selenga53

    quote:

    Orijinalden alıntı: Brothingf

    270 puan yapip turk hava kurumu universitesinde ucretli pilotaj bolumu okuyabilirsin. Yillik 41 472 turk lirasi :D
    Eğer iş garantiliyse kaçırmam ama paranın yanma gibi bir durumu var mı bunda?

    Cevaplarınız için teşekkür ederim :)

    pilotaj okumak için bi sağlık kontrolünden geçmek gerekiyor ilk önce. eğer okulu okurken bi sağlık problemin çıkarsa okulu bırakmak durumunda kalıyosun. riskli yani :D iş garantisi vardır heralde çünkü çok az pilot var
  • Thk pilotaj ücreti 49 bin TL olmuştur, o dediginiz paralar geçen sene girenler için dir. Bilginize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşaallah sağlık sorunumun çıkacağını düşünmüyorum da siz biliyor musunuz peki paranın yanma durumunu?
  • Dostum öncelikle yolun açık olsun. Ben yaklaşık 6 aydır araştırıyorum nasıl olur nasıl biter diye. Geçen ay ege üniversitesi turist rehberliği bölümünden mezun oldum. Ücretli olarak havacılık okulları var üniversite dışında aşağı yukarı 200.000 TL alıyorlar vergisi simulatorü vs. Bir de thy nin 2. Pilot eğitimi var bunun içinde ielts ya da toefl den gerekli score u yapman gerekiyor. Başvurabiliyorsunuz pilot alımına araştırmanın tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güvenilir yatırıma bile paranın yanma durumu var, yani tabiki pilotaj bölümünde de paranın yanma durumu vardır. Eğer pilotaj bölümü okurken sağlığında birsey olursa yatay geçiş yapma durumunda kalıyorsun ve o bölümün ücretini ödemeye devam ediyorsun. Tabi önceki dönemlerde ödediğin 49 bin TL ler yanıyor. Yada diyelim bölümü bitirdin ise başladın bir kaç sene sonra sıkıntı oldu sağlığında bırakmak zorunda kalıyorsun yada sağlığın düzelene kadar beklemede kalıyorsun fakat eğer sağlığın hiç bir zaman pilotluk elverişsiz durumu olursa o zaman seni yer hizmetlerine veriyorlar gibi şeyler duydum. Fakat söyle bir durum da var eğer ileride sağlığında sıkıntı olucak sa bu senin zaten bütün hayatını etkiler. Yani sen tutupta pilotaj bölümünü secmemezlik yapma. Risk her zaman vardır. İyi bir sağlık kontrolü yaptı, geçmişinde kalıtsal hastalık olan var mı diye iyi bir araştırma yap. Ve sıkıntı yoksa yoluna devam et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mefffidan

    En güvenilir yatırıma bile paranın yanma durumu var, yani tabiki pilotaj bölümünde de paranın yanma durumu vardır. Eğer pilotaj bölümü okurken sağlığında birsey olursa yatay geçiş yapma durumunda kalıyorsun ve o bölümün ücretini ödemeye devam ediyorsun. Tabi önceki dönemlerde ödediğin 49 bin TL ler yanıyor. Yada diyelim bölümü bitirdin ise başladın bir kaç sene sonra sıkıntı oldu sağlığında bırakmak zorunda kalıyorsun yada sağlığın düzelene kadar beklemede kalıyorsun fakat eğer sağlığın hiç bir zaman pilotluk elverişsiz durumu olursa o zaman seni yer hizmetlerine veriyorlar gibi şeyler duydum. Fakat söyle bir durum da var eğer ileride sağlığında sıkıntı olucak sa bu senin zaten bütün hayatını etkiler. Yani sen tutupta pilotaj bölümünü secmemezlik yapma. Risk her zaman vardır. İyi bir sağlık kontrolü yaptı, geçmişinde kalıtsal hastalık olan var mı diye iyi bir araştırma yap. Ve sıkıntı yoksa yoluna devam et.

    Sağlığıma birşey olsa zaten diğer meslekleri de yapamam diye düşünüyorum istisnalar dışında sağlık dışında yanma durumu yoksa bence sevdalıysan verilebilecek bir para bu peki bildiğiniz maaştan kesen bir yer var mı ?




  • Öyle bir durum universitede pilotaj bölümü için yok.Fakat uni mezunları icin acilan pilotluk kurslari var, thy kurs acıyor ve ödemeyi maaşlarından kesiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mefffidan

    Öyle bir durum universitede pilotaj bölümü için yok.Fakat uni mezunları icin acilan pilotluk kurslari var, thy kurs acıyor ve ödemeyi maaşlarından kesiliyor.

    Peki kimler girebiliyor ben girmek istesem alırlar mı neye göre alıyorlar herkes girebilir mi kaç kişi arasından kaç kişi alıyorlar kafamda deli sorular var keşke yüz yüze konuşabileceğim bilgili biri olsa
  • Thy her sen alım yapıyor, yanılmıyorsam geçen sene bir kaç ay sırayla toplamda olmak üzere 800 kişi aldı eğitim verip 2. pilot yapmak için. Bu egitim yaklaşık 2 yıl sürüyor ve sonra pilot oluyorsun. Tabi bu kurs uni mezunları için. Bu egitime kaç kişi baş vuruyor bilemem fakat başvuranların yarısı TOEFL dan 79 alamadiklari için eleniyor. Bir takım testten geçiyorsun dlr gibi. Eğer uygunsa alıyorlar. Fakat tabi bu durum ileride ne olur bilinmez yani mesela ileride uni lerden mezun olan pilotlar yeterli olur ülke için ve bu eğitimler kapanabilir yada başvuru sayısı çok olup alınan kişi sayısı çok az olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mefffidan

    Thy her sen alım yapıyor, yanılmıyorsam geçen sene bir kaç ay sırayla toplamda olmak üzere 800 kişi aldı eğitim verip 2. pilot yapmak için. Bu egitim yaklaşık 2 yıl sürüyor ve sonra pilot oluyorsun. Tabi bu kurs uni mezunları için. Bu egitime kaç kişi baş vuruyor bilemem fakat başvuranların yarısı TOEFL dan 79 alamadiklari için eleniyor. Bir takım testten geçiyorsun dlr gibi. Eğer uygunsa alıyorlar. Fakat tabi bu durum ileride ne olur bilinmez yani mesela ileride uni lerden mezun olan pilotlar yeterli olur ülke için ve bu eğitimler kapanabilir yada başvuru sayısı çok olup alınan kişi sayısı çok az olur.

    Öyle bir durum olursa çok üzücü olur enim için 800 kişi de sanki bana biraz fazla geldi şunun şurasında kaç tane uçağı var ki :) yardımlarınız için çok teşekkür ederim.




  • Tam emin olmamakla birlikte thy 3. Havalimanı açılan kadar yaklaşık 100 ucak bünyesine katmayi amaçladı. Anladigin baya 2. pilot açığı var ülkemizde ve cok sayida yabancı pilot var. Ve bu arada her uçağa 11 pilot düşüyor ortalama. Önemli değil :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mefffidan

    Tam emin olmamakla birlikte thy 3. Havalimanı açılan kadar yaklaşık 100 ucak bünyesine katmayi amaçladı. Anladigin baya 2. pilot açığı var ülkemizde ve cok sayida yabancı pilot var. Ve bu arada her uçağa 11 pilot düşüyor ortalama. Önemli değil :)

    Herşey için çok teşekkür ederim nerden baksan bir 6 sene var benim zamanıma inşaallah o zamana kadar bu tür alımlar kapanmaz tekrar teşekkür ederim.
  • Hocam ne yaptınız acaba?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.