Şimdi Ara

pilot olmak için gerekli şartlar nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisi olan var mı? bir arkadaşım, hemde bayan, pilot olmayı düşünüyor tabi hiç bir bilgisi de yok üstüne makina mühendisliği son sınıfta

bende çok istiodum yükseklik korkusu yüzünden gidemedim..
    bide boy kilo sınırları war...tam olarak bilmiom..

Doðacak güneş gibi Halkın kara yazgısının üstüne
    Yumruklar dalgalanıyor göklerde
    Kızıl bantlı şehitlerimizle!!
  • eğitim fln marmış glb eğer sonradan olcaksan mühendis olman lazım mış ve eğitime katılman lazım mış o da 40.000 ytl mi ne ama bilmiyom tabi tam olarak yazarsanız bende öğrenirim
  • 30000-40000 amerikan dolarını cebine koyduktan sonra mezun oldunca doğrudan abd deki uçuş okullarına başvursun, kadın erkek olması önemli deil. Gözleri görüyorsa, ciddi bir sağlık sorunu yoksa eğitime başlar. Orda 1 sene kadar eğitim alıp da 250 saat uçuşu tamamlayınca tr de gelip first officer olmak için hava yollarına başvursun... Hemen kabul edilir zati...

Ya da direk thy nin sitesinden de başvurabilir, ordan kabul edilirse abd ye eğitime gönderilir, gelince de çalışır...

www.pea.com

sitesinden ücretlere felan bakabilirsiniz... avrupada da okullar var ama daha pahalı... En ucuz abd de, kalma felan dahil 30 bin dolara felan biter bu iş... Ya da thy den felan kabul alması lazım.. İyi derece dil şartını söylemeye gerek yok zati..

• nasıl olacağını tam olarak bende bilimyorum ama fiyatları aşşağıda (türk hava kurumu ücretleri)

http://www.thk.org.tr/yeni/havataksi/2006/2006pilotajkursucretleri.xls

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest5555 -- 6 Şubat 2006 16:09:28 >
  • Tr de uçak vs imkanlar abd ye göre çok daha sınırlı, orda çok daha kısa sürede, çok daha detaylı eğitim alınabiliyor... THK da zaten işlerin ben adam gibi ilerlediğini hiç sanmam, thk dan mezun pilot (airliner) hiç duymadım... Araştırmak lazım ama...

Orjinalden alıntı: *FuRKaN*

70.000 ytl tr de sadece kurs ücreti

40.000 YTL DİYE DUYMUŞTUM BENDE MÜHENDİSLİĞİ BİTİRİP BELLİ BİR SÜRE PARA KAZANIP 40000 YTL VEYA GEREKEN PARAYI BİRİKTİRİP KURSA KATILMAK İSTİYORUM AMA BAKALM OLCAK MI YAŞ 15

Orjinalden alıntı: elec

ok, diyelimki eğitimi abd de almaya karar verdi, orta seviyede ingilizce var, 50 bin ytl de biriktirdi, nerelere başvurmak gerekiyor?

Yurt dışındaki okullara başvuracaksın, pilot training ya da pilot school felan die internette arattır, çıkar sonuçlar.www.pea.com okullardan birisi, orayla yazışabilirsin, orda türk öğrenciler felan da var, onlarla mailleşebilirsin. Başvuracağın yer öncelikle bu okullar, sonra eğitimi tamamladıktan sonra tr de gelip havayollarına başvuracan...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.