Şimdi Ara

Pilin polaritesinin değişmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 3.6 v 2000 mAh pil mevcuttu bu pili şarj eden kendi devresi ile beraber yaklaşık 1 yıldır çalıştırmıyordum dün akşam şarja taktım bu sabah şarjdan almadan devre üzerinden ölçüm yaptığımda pilin 4.102 v a şarj olduğunu (doğru polarite) gördüm devreden söktüğümde ise -4.~ volt gördüm yani + - kutupları - + olmuştu hayatımda ilk defa böyle bişey gördüm pilin herhangi biryerinde akma vs yoktur toplamda 4. kullanımıdır bundan sonra bu pili kullanmalımıyım, kullanırsam da şarj işlemini ters polarizede mi yoksa normal polarizede mi yapmalıyım??

• ölçü aleti bozulmuştur ya da ters bağlamışsındır herhalde
  • Bir kere mi, bir çok kere mi ölçtünüz? Pili kullandığınız alete takıp çalıştırın eğer öyleyse çalışmayacaktır.

O pillerle ben de sorunlar yaşıyorum. Düzgün bir şarj aleti yok piyasada. Sırf bu yüzden 1.5V pil kullanıyorum. Yeni aldığım cihaz pile neler yapıyor bilmiyorum. Pillerin performansı düştü sanki. Nokia cep telefonu adaptörü ile şarj etmeyi deneyeceğim yakın zamanda. Henüz adaptörün çıkışlarını ölçmedim. İkisi de Li-Ion pil olduğu için sorun çıkmaz gibi geliyor. Pil 1200mAh (14500) batarya ise 850mAh (BL-5C) değerinde.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 30 Eylül 2013; 13:06:16 >
  • ölçü aletinde sorun yok zaten başka devreleri çalıştırmak için doğru polariteyle taktığımda farkettim olayı pilin kutupları yer değiştirmiş ama şarj eden devrenin çıkışı da doğru hatta şuan aynı nitelikte başka bir pil şarj ediyorum, anlamadım neden böyle bişey oldu ters takıp çalıştırıcam şarjı da ters yapsam nolur bilmiyorum önce bi boşaltayım pili
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoLWeX

Arkadaşlar elimde 3.6 v 2000 mAh pil mevcuttu bu pili şarj eden kendi devresi ile beraber yaklaşık 1 yıldır çalıştırmıyordum dün akşam şarja taktım bu sabah şarjdan almadan devre üzerinden ölçüm yaptığımda pilin 4.102 v a şarj olduğunu (doğru polarite) gördüm devreden söktüğümde ise -4.~ volt gördüm yani + - kutupları - + olmuştu hayatımda ilk defa böyle bişey gördüm pilin herhangi biryerinde akma vs yoktur toplamda 4. kullanımıdır bundan sonra bu pili kullanmalımıyım, kullanırsam da şarj işlemini ters polarizede mi yoksa normal polarizede mi yapmalıyım??

pilin + kutubuna +, - kutubuna - voltaj gelmeli.
  • stresstest kullanıcısına yanıt
    aynen dediğiniz gibi zaten ters beslemede olan bişey polarite değişmesi ama ben ters bağlamadım ne yazıkki ayrıca soketli olduğu için ters bağlamak biraz başka bir pilde denedim sorun olmadı pil kafayı yedi heralde
  • Aynı şey bugün benim de başıma geldi. LR6 AA 1,5V Alkaline pili bugün ölçtüm ve kutuplarının ters döndüğünü gördüm. İçinde 310mV kalmış. Diğer piller normal.

Bir gün gelecek Dünya'nın da manyetik kutupları değişecekmiş. Aynı bu da onun gibi bir şey. Hem de bu dolmayan pil, hiç kimse ona voltaj vermedi.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 8 Kasım 2013; 12:10:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.