Şimdi Ara

Pil Ömrü Uzatma Ayarı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar samsung r580 laptop um var.Geçenlerde laptop açıldığında "pil ömrünüzü uzatmak ister misiniz" gibisinden bi seçenek geldi.ben de kabul ettim.artık %80 den fazla dolmuyor pil.tekrar eski ayarlara dönemedim.yardım edebilecek arkadaşlar varsa yardım edebilirler mi?

• Bilgisayarınızda "battery life extender" programı yüklüdür.Başlata tıklayıp arama bülümüne ismini yazıp bulabilirsiniz.Programı açıp %100 seçeneğini aktif edebilirsiniz.
  • sağol kardeş.çok teşekkür.ama sence hangisini aktif etmeliyim kafam karıştı
  • pil ömrü için %80 kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeburak

pil ömrü için %80 kullan.

Hocam, bu şekilde kullanınca pil ömrü ne kadar uzuyor ? Bilginiz var mı ?
  • ters soru sordun :) pilini koruyor,lakin süre olarak bilgim yok. Ama yararlı old. herkes kanaat getiriyor.
  • samsung pili çok iyi kullanıyo zaten %80 şarjla nefes filmini izledim daha bekleme moduna bile geçmemişti ki nefes filmi biliyorsunuz 2:05 dakika sürekli şarjda duruyorsa pil ömrü uzatıcısını kullan yok sürekli gezdiriyosan diğerini kullanabilirsin samsungun çok beğendiğim bir özelliği fakat tam 1 sene sonra farketmiştim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er.ay88 -- 5 Aralık 2010; 18:03:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Usb kablo şarj süresi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim pil normal kullanımda dolu şarjla 1,5 saati geçmiyor.2 saati ilk aldığımda bile çok nadir gördüm.
  • pil ömrünün ekran parlaklıgını kısarak uzatılabildiğini hatırlıyorum.
  • Arkadaşlar sizde benim gibi masa üstünde kullanıyorsanız sürekli dizüstünü bataryasını çıkarıp kullanın haftada bir gün doldur boşalt yapsanız bataryayı kafi, daha uzun süre kalıcı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: eray_0083

Arkadaşlar sizde benim gibi masa üstünde kullanıyorsanız sürekli dizüstünü bataryasını çıkarıp kullanın haftada bir gün doldur boşalt yapsanız bataryayı kafi, daha uzun süre kalıcı olur

Zaten bataryaları tam boşalttıktan sonra şarj etmek bataryanın ömrünü uzatır.

Cep telefonlarında da aynı şey geçerli.Yarıda kesmemekte önemli.
  • GÜç ayarlarını dene, işlemcinin güçlerini falan ayarlayabiliyorsun bayada fark ediyor.
  • Burada yanlış bir bilgiye açıklık getireyim; Laptop bataryalarını mümkün olduğunca %10 seviyesinin altına düşürmeyinBataryanın ömründen yersiniz yoksa
  • Ayda 1 defa kalibre yaparsan iyi olur.
  • merhabalar;
    bende samsung laptop r522 kullanıyorum fakat birden bire batarya 0 oldu ve dolmuyor yazıyor samsung battery modu bende yok bu modu nasıl yüklemem gerek
    pc xp iken format atıp win7 yapmıstık
  • bende aynı tasarruf moduna aldım.%80 doluyor..neyse sarjı cıkarıyorum... 1.30 saat yazıyor ama on dakika sonra prize takın uyarısı veriyor... sorun hakkında fikri olan var mı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

bende aynı tasarruf moduna aldım.%80 doluyor..neyse sarjı cıkarıyorum... 1.30 saat yazıyor ama on dakika sonra prize takın uyarısı veriyor... sorun hakkında fikri olan var mı...

hw monitör programını kurarak resmini buraya atarmısınız pilin yıpranma oranına bakmak gerek bitip bitmediğine bakmak açısından.hw monitör programında wear level diye geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 8 Eylül 2012; 2:50:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

bende aynı tasarruf moduna aldım.%80 doluyor..neyse sarjı cıkarıyorum... 1.30 saat yazıyor ama on dakika sonra prize takın uyarısı veriyor... sorun hakkında fikri olan var mı...

hw monitör programını kurarak resmini buraya atarmısınız pilin yıpranma oranına bakmak gerek bitip bitmediğine bakmak açısından.hw monitör programında wear level diye geçer

dediğiniz başlıka 3 kısım var..3üde %10u gösteriyor.. wear level kısmı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciddi bir yıpranma yok ama şarjı çok çabuk bitiriyor pil simgesi üzerinde çarpı işareti yanıp sönüyormu?pilde biranlık şarj boşalması olabilir pilde sorun olma durumu yüksek garantisi varsa verin derim
  • %80 dolus sarj %65 e kadar normal sekilde bitiyor sonra birde %8 düşüyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.