Şimdi Ara

Pil ile şerit led yakma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yatagıma baglıcam 9v pil ile 40-50 cm lik şerit ledi yakmayı planlıyorum ama birşey bilmiyorum ne yapmam lazım hangi malzemelere ihtiyacım var biri detaylıca anlatabilirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 9v pil ile pek kullanışlı olmaz adaptör ile yapsanız olmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: onurtasar

9v pil ile pek kullanışlı olmaz adaptör ile yapsanız olmaz mı?

Zil trafosu var olurmu acaba yoksa bu fişli trafolardan da olurmu

• Adaptorun üzerinde output 12v DC yazan herhangi bir adaptör ile olur. Zil trafosu doğrultulmuş mu ? Yoksa kendi halinde trafo mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Adaptorun üzerinde output 12v DC yazan herhangi bir adaptör ile olur. Zil trafosu doğrultulmuş mu ? Yoksa kendi halinde trafo mu ?

220v u 12 ye çeviriyor trafo

• Ben size ne dedim. Trafo doğrultulmuş mu ? DC çıkışa sahip mi ? Öyleyse direk baglayin.

• quote:

Ben size ne dedim. Trafo doğrultulmuş mu ? DC çıkışa sahip mi ? Öyleyse direk baglayin.

Şimdi baktım bende 2 tane trafo var biri çıplak böyle lehimlemişim uclarını 3 tane ucu var prizli o ile de yapılabilirmi yoksa illa diğer trafoyumu kullaniyim çünkü ben prizli istiyorum yani zil trafosu bana mantıklı gelmiyor

Edit: bu lehimlenmiş trafoda 12 v veriyor ve ben bunda çarpıldım ben ledi bu lehimlenmiş trafoya baglıcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led aydınlatma ve akü
    13 yıl önce açıldı
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Trafo şakaya gelmez baştan soyliyim. Ters bağlarsin bir şey olur, yüksek voltaja değer tahtalı köyü boylarsin. Dikkatli çalış, emin olmadığın isi yapma.

• quote:

Trafo şakaya gelmez baştan soyliyim. Ters bağlarsin bir şey olur, yüksek voltaja değer tahtalı köyü boylarsin. Dikkatli çalış, emin olmadığın isi yapma.

Ben çarpıldıgım sıra hocam yanımdaydı o trafodaki yanlışlarımı felan düzeltti 12v ile çarpıldım neyseki şuan o trafo iyi çarpmaz

• quote:

Trafo şakaya gelmez baştan soyliyim. Ters bağlarsin bir şey olur, yüksek voltaja değer tahtalı köyü boylarsin. Dikkatli çalış, emin olmadığın isi yapma.

Hocam şimdi trafoda 3 çıkış yeri var herhangi bir yerden de bağlasak olurmu

• Emin olmadığın ise girme demiştim.
    Fotoğraf at bakalım.

• Şerit ledi direkt olarak trafoya takamazsınız. Avometre ile trafonun çıkışını ölçüp 12 volt verdiğinden emin olun. Daha sonra trafonun çıkışına AC akımı DC akıma çevirecek devreyi yaparasınız. İnternette ararsanız 'doğrultma devreleri'ni bulabilirsiniz.

• Yok dc ye çevriliyor bunları okulda kullandım

• quote:

Orijinalden alıntı: e_m_r_e-97

Şerit ledi direkt olarak trafoya takamazsınız. Avometre ile trafonun çıkışını ölçüp 12 volt verdiğinden emin olun. Daha sonra trafonun çıkışına AC akımı DC akıma çevirecek devreyi yaparasınız. İnternette ararsanız 'doğrultma devreleri'ni bulabilirsiniz.

Yok dc ye çeviriyor okulda kullandım ben şimdi bi klemens ile fişli kabloya baglarım prize taktıgın anda yanar led güzel olur yatagıma baglıcamda

• ben matkap vidalamanın bataryası ile 1 metre şerit ledi mükemmel yakabiliyorum. bir kaç gün gidiyor. boşalınca, matkabın şarjından dolduruyorum.
    şerit ledi ise litrelik pet şişenin etrafına 4 tur dolayıp bantla sabitledim. o şekilde kullanıyorum. Abajur gibi oldu.
     Pil ile şerit led yakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahsen2 -- 6 Temmuz 2015; 11:35:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.