Şimdi Ara

Pil ile çalışan Nokia Şarj Aleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Nokia Orjinal Şarj aletinde 5.7 V 810 mA yazıyor. Yan sanayisisinde ise 5V 420mA yazıyor. Ben de pillerle yapmaya çalıştım. 1.5 voltluk pillerden 4 tanesini seri bağlayınca 6V elde ettim ve oldu. Daha sonra 9V'luk pil ile denedim o da oldu. Ama aklıma bir şey takıldı. Ben bu pillerin akımını bilmiyorum. Volt değeri de şarj aletine göre yüksek. Acaba telefon için sorun teşkil eder mi? 3310 ve 6630'a taktım ikisi de şarj oldu. Yine de içime sinmediği için sadece fotoğraf çekene kadar tuttum.

Acaba bir sorun olur mu?

• bence bi sorun olmaz...çünkü duyduğuma göre telefonları katı kapasitörler var ve fazla olan akımı emiyor!
    Şarj aletinde 5.7 V 810 mA yazması 5.7 voltta 810mA e kadar akım cekılebılıyor anlamına gelıyor. yanı buna 2,85w lık bir lamba bagladıgımızda 810 degıl 500 mA gecer.yanı voltaj bellıdır gececek akımın sıddetını devre,direnc vs belırler
    quote:

Ben bu pillerin akımını bilmiyorum.

---------------------------------------------
    asıl soruya gelınce bence 9v kullanmak cok saglıklı olmaz

hatalıysam lutfen duzeltınız
  • 4 Pili seri bağlayacağına seri-paralel bağlama yapsan daha verimli olur diye düşünüyorum...Pil sayısınıda ona göre ayarla.Ayrıca Pillerin Modeli ve Voltaj değerleri aynı olsun.Seri/paralel bağlamada Hem akım hemde Voltaj değerin metemadiyen yüksek olacaktır.
    Bu biter ama SONSUZLUK BİTMEZ
    Neye Zar attığımızın farkındamıyız?

• quote:

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

4 Pili seri bağlayacağına seri-paralel bağlama yapsan daha verimli olur diye düşünüyorum...Pil sayısınıda ona göre ayarla.Ayrıca Pillerin Modeli ve Voltaj değerleri aynı olsun.Seri/paralel bağlamada Hem akım hemde Voltaj değerin metemadiyen yüksek olacaktır.

5V'dan az olunca maalesef şarj etmiyor. O yüzden elde edebileceğim en düşük çalışan değer 6V oluyor. Belki 6V'a bir adet paralel 6V daha olsa daha uzun ömürlü olacak.

Ama korkumdan dolayı daha ne kadar süre çalıştırdığını deneyemedim. Eğer sağlıklı çalışırsa şarjlı pillerimle telefonun bataryası bittiğinde zor durumlarda yanımda taşıyacağım portatif bir şarj aleti olacak. Cevabınız için teşekkür ederim...

quote:

Orjinalden alıntı: tuninger_haa

ben söyle biliyorum/düşünüyorum :
    Şarj aletinde 5.7 V 810 mA yazması 5.7 voltta 810mA e kadar akım cekılebılıyor anlamına gelıyor. yanı buna 2,85w lık bir lamba bagladıgımızda 810 degıl 500 mA gecer.yanı voltaj bellıdır gececek akımın sıddetını devre,direnc vs belırler
    quote:

Ben bu pillerin akımını bilmiyorum.

---------------------------------------------
    asıl soruya gelınce bence 9v kullanmak cok saglıklı olmaz

hatalıysam lutfen duzeltınız

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. 9V bana da fazla geldi ama en kolay bağlama böyle oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ermanunal01

bence bi sorun olmaz...çünkü duyduğuma göre telefonları katı kapasitörler var ve fazla olan akımı emiyor!

Hmm. Mantıklı gibi. Sonuçta elektronik cihaz bunlar. Şebekede olabilecek bir dalgalanmada telefonun zarar görmesini engelleyecek bir şey yapmışlardır belki.

Cevabınız için teşekkürler. Peki bu bilgiyi destekleyecek bir kaynak bulabilir misiniz? Ona göre içim rahat olsun.

• Bence sen bi Cep telefoncuya git kötü bir nokia cep telefonu al 2. el zaten 20 ytl ye bile nokia cep telefonu var.Onu al pili takıp zarar gelmeyecek şekilde bir yere koy 1 gün beklet bak istersen.(BUNUN NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU BİLMİYORUM SADECE BENİM FİKRİM)
    ŞUNU DA BELİRTİRİM Kİ DİSCOVERY CHANNELDAKİ BİR PROGRAMDA DA HEP DENEME-YANILMA YÖNTEMİNİ UYGULUYORLAR.
    İNŞALLAH ÇALIŞIR
    Daha Fazla Göster
  • Aslında yaptığını ben de merak ettim onu okulumdaki elektronik öğretmenine bi danışayım olmazsa bi deneriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcun91 -- 19 Şubat 2008; 21:24:49 >

bu tip cihazlarda tuksek voltaj için her ne kadar onlem alınmışsada bi çok kısa zamanlı ve çok küçük oynamalar içindir.

telefonun sarj board unu yakarsın dikkat et ben bizzat yaktım çünkü...

5110-3210-3310 vs gibi eski cihazlarda 9v luk pille sarj oluyorlar denedim uzun sürede denedim bi problem görmedim sarj oluyor....

ama yeni cihazlara bu uygulamayı yapma...

ben su an bataryamı dışarıda sarj ediyorum mecburen board ım yanık telefonun içinden yanık kokusu geliyor... bunuda yapan 9 v luk o nalet pildir...

kolay gelsin..
  • nominal şarj akımının üstüne çıkarsan yanar. ve yanacaksa zaten taktığında yanar 6 v yaptığın pilleri tak sorun olmaz. fakat ben daha önceden denemiştim 5 tane şarjlı 1.2 ile. ortalama telefonu 15-20 dk şarj edebiliyor. oda en az 15 dk konuşma demek. acil durumda kullanılabilir ama ben onun yerine muadil batarya taşıyorum gerektiğinde
    KADERİNDE ASILMAK VARSA BOĞULMAKTAN KORKMA
  • bence bi tane 9v pili al snra 2 tanede 1.5v pili al bunları seri bağla snrada oto şarj cihazına bağla al sana şarj cıhazı tehlikeside yok :):):):):)

Malı Arap Faik'ten alıyorduk, Karabük'te ikinci yükleme yapılıyordu. Adana'ya kadar da ben kullanıyorudum kamyonu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.