Şimdi Ara

Pil Değişimi Hakkında (6s Plus)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Çok severek kullandığım, kasım ile birlikte iki yılını dolduracak olan Iphone 6s plus (64'lük) telefonum var. IOS 9.3.3 yüklü, Jailbreakli. Yaklaşık 2-3 aydır bataryasının eskisi kadar iyi gitmediğine kanaat getirdim ve "BatteryLife" jailbreak tweak'ini yükledim. Bu tweak'e göre bataryamın %80 ömrü kalmış. (Normalde 2725Mah, şimdi 2222mah kalmış) Yani geçen bu 1.5 sene içinde %20'lik kısmını yemişim. Normal mi sizce?

Herneyse yaşadığım yer ile zorlu center arasında 500km olduğu için Eskişehir PUPA'ya gittim. Pil değişimi için şok edici (450tl) bir fiyat çıkardılar. Şimdi esas sorum şu. Çin'den, amazon'dan alınan 15-20 dolarlık bataryalar güvenilir mi? Mutlaka bir yer orjinal 6s plus pili satıyordur. Bulunmaz hint kumaşı olduğunu sanmıyorum. Pil değiştiren arkadaşlar nereden satın aldılar acaba onu merak ediyorum.

Bir de her şeyi sıfırlasam, 9.3.3 üzerine tekrar JB kursam acaba pil ömründe değişiklik olur mu? telefonu hiç sıfırlamadım şuana kadar.

Saygılar.

• Ben olsam yetkili serviste değiştirirdim. 450 lira vereceksiniz ama sizi iki yıl götürür, diğer yan sanayi bataryalar gibi 6 ayda performansı düşmeye başlamaz. Yetkili servis dışında bir yerde orjinal batarya bulabileceğinizi düşünmüyorum. Yeni telefon alsanız 3000 lira civarı bir para vereceksiniz. Bir de bu açıdan bakın. 450 lira nerede, 3000 lira nerede?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benim bildiğim piyasada orjinal batarya yok. Fakat iCloud kilitli telefonları satan kişilere sorarsanız ucuza satıyorlar parçaları biraz pazarlıkla alınabilir
  • Piyasada orjinal apple bataryası bulmanız çıkma parçalr dışında imkansız. Bunun yanısıra bataryanın %20 lik bir kayıp için 450 tl vermek pek mantıklı değil. Eğer sizi çok zor durumda bırakmıyorsa böyle kullanmaya devam etmek en iyisi. İlla değiştircem derseniz deji gibi bilinen kaliteli bataryalardan alıp kendiniz değiştirebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 450 tl verecrğine powerbank al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone X batarya değişimi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.