< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Dahili pikap pre'si var ama hoparlör yetmez ampli de almalısınız. Ya da bazı kullanıcıların yaptığı gibi kendi içinde amplisi olan monitör hoparlör de tercih edebilirsiniz. Ama şahsen USB'li pikap tavsiye etmiyorum. USB devreleri pikap çıkışında istenmeyen parazitler oluşturabilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkr -- 5 Ocak 2025; 19:55:10 > |
|
iki pikap buldum: Project Audio E1 - 9500 tl Yamaha TT-S303 - 22.000 tl bir de bu var: Audio Technica AT-LP120XUSBBK - 17.000tl hiç bir bilgim yok bu konuda. bunlar nasıldır iyi midir? kristal iğne önemli dedi bir arkadaşım. eski dual marka tavsiye etti. bunlar kristal iğne midir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 14 Mayıs 2025; 16:54:32 > |
|
Yanıtım beni bağlar. O arkadaşınız kimse, ondan pikap, kartuş, iğne ve uç önerisi almaktan vazgeçin. Salt üçü arasından Yamaha derim. Neden AT değil? Dahili USB içeriyor. Gerçi Yamaha da phono katı içeriyor. Project için, Debut serisine bütçe olarak yaklaşabiliseniz, ona yönelin. AT için de, kasa/mekanizma fason mu diye öğrenip kim üretiyorsa ona bakın. Ek bileşensiz AT modellerine doğru, bütçe elveriyorsa gidin. Bakın, yanıtım beni bağlar, bunlar giriş seviyesi hi-fi ürünler değil. Pikap alayım da bütçe içinde kalayım tarzı ürünler. Bulabilirseniz Thorens TD 295 Mk IV alın. Ya da 102 A, 203, 206. Bütçeyi zorlayabilirseniz, TD 309 alın ve kapatın konuyu. Phono, kartuş, kol deneyip yeni bütçe bakarsınız ileride. Her neyi satın almayı planlıyorsanız... mümkünse kendi ampliniz ile ve orada, kendi hoparlörünüze yakın hoparlörler ile dinleyin. Bıktırana dek satıcıyı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 15 Mayıs 2025; 1:1:43 > |
|
arkadaş dual için pikabın renosu demişti, zamanının ucuz pikabı ama iş görür demişti. bu mu yanlış yoksa iğne konusunda söyledikleri mi? internetten bir inceleme okudum, yamaha phono katmanı iptal edilebiliyormuş bir iptal düğmesi koymuşlar alete. yamaha kendi üretimi değil, oem ürüne etiketini yapıştırmış sadece ama beğenmişler yine de -phono kısmı hariç-, iptal edilebildiği için sorun yok. 309'a baktım, macbook pro fiyatına bir ürün. benim derdim dnr tarzı kadar dandik olmasın, uygun fiyata alınabilecek en temiz ürün olsun. zira ufaklık istedi, aldık bir plak. e almışken belki arada eski bir plak görürsem ben de alırım. daha fazlası değil aradığım. kızımın aldığı yeni bir plak. yeni bir plak neden üretilir mantığını anlamış değilim. cd ses kalitesini vermesi imkansız. eski plak alıp dinlemenin bir anlamı var onu anlarım -ki ben de artık pikap almışken arada bir eski plak alırım belki-. şimdilik ufak bir hoparlör setiyle kullanırız aleti. ileride daha büyük bir evimiz olursa o zaman afili bir amfi falan düşünürüm (benim için afili amfi en fazla 50bin olabilir). yamaha sipariş ettim. teşekkürler... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 15 Mayıs 2025; 11:48:26 > |
|
Hoparlor: Heco Music Style 900 kule, Heco Victa 201 arka ve 101 merkez, Atmos hoparlorler Canton Plus GX3, Sub GoldenEar FF4, Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu, Projeksiyon: Benq W2700 PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD |
|
yukarıda da belirttiğim gibi arkadaş da aslında dual'in giriş seviyesi olduğunu pikabın renosudur diyerek belirtti. dnr pikabı alacağına dual al dedi. yeni markaları bilmiyor maalesef technics (technics de çok pahalı. ayda 10 milyon kazansam ancak alırdım technics.) iyidir dedi ismini sorduğum markalardan diğer hiç birini bilmiyor. o yüzden burada sormak istedim yeni markaları. yamaha okuduğum kadarıyla hem amfili hem amfisiz çalışıyormuş. bu yüzden tercih ettim. ucuz bir hoparlör setiyle kullanırız şimdilik sanırım. 5+1 harika bir setim vardı, hanım yer kaplıyor diye attırdı yıllar önce maalesef. onunla iyi giderdi bu yamaha. o setin çeşit çeşit girişleri vardı, biri de bu phono dediğiniz tarzdır diye tahmin ediyorum. amfi ayrı kolon ayrı bir sistem kuracağımı sanmam. ileride çok büyük bir evim olursa o zaman düşünebilirim ancak. plakların pahalı olduğunun farkındayım. yabancı sıfır bir plak aldı kızım. hiç duymadığım bir grup 1600 tl verdi. sıfır plak almayı anlayamıyorum ben ama meraklanmış işte. ben ileride arada gördüğüm beğendiğim eski plaklardan alırım arada -eğer ki pikaba güzel bir köşe ayarlayabilirsek-. plaklar çoğalırsa o zaman da ses sistemi bakabiliriz. bakmazsak da bu pikap direk hoparlörle bile çalışabiliyormuş incelemede söylediği kadarıyla. yani her yola geliyor. elde arşiv varsa pikap alma konusuna gelince. bir plak da olsa pikapsız çalamayız değil mi? :) 1 plak - 1 pikap. ondan sonra bir bir bir şeyler olur. bir soru daha. arada sahaflarda falan plaklar oluyor. nasıl çıkıyor o plaklar? ya da eski plakları nereden alırız? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 15 Mayıs 2025; 23:28:21 > |
|
|
|
monte etmeyi başardık. kolun sonundaki mıknatıs sanırım ağırlık dengesi için. nasıl ayarlanıyor o? iğnenin baskısının ayarı için sanırım ama tam olarak nasıl, neyi kontrol edeceğiz? bir de bir ayar daha var skater yazıyor. o ayar da tablanın üzerinde. o nedir? |
|
Kolun sonunda ağırlık dengesi için (VTA) çoğunlukla döner ağırlık olur. Bazen minik vinç mekanizması gibi bir şey olur. Acaba metal oluşu mu size mıknatıs olduğunu düşündürdü. Çünkü kol, her türlü elektrik, manyetik ve elektromanyetik alan gürültülerinden mümkün olduğunca izole ve uzak olmalı. Anti-skating, içe doğru kayma önleyicisi: Plak izleri dıştan içe doğru olduğu için, izler, mekanik olarak uç vasıtasıyla... iğne (cantilever), kartuş, kolu içe çekmek ister. İzler miniminnacık olduğu için de, ucun izden taşıp içe kayması olasıdır. Bunu kompanse etmek için, tersi olan merkezkaç kuvvetini... arttırarak uygulamak (açısal hız sabit) mümkün olmadığından... içe doğru kaymayı gerektiren kuvvetin karşılaşacağı karşı kuvveti arttırıyoruz. Ama haddinden fazla arttırırsak da, dışa kayma ihtimali var. En güzeli... Plak çalarken, yani iğne oturmuşken -VTA ve diğer ayarlar tamam olacak ama- anti-skating'i boşaltıyoruz. Sıfır yapıyoruz. İçe doğru kaymayı gözlüyoruz. Kaymazsa vay be deyip şaşırıyoruz. Neyse... dene yanıl dene yanıl ile tam kaymanın bittiği ayarda anti-skating'i arttırmayı bırakıyoruz. Tam orada. Ama bunu hem dışa yakın yerde iken hem de içe (göbeğe) yakın yerde iken... yani en az iki bölgede yapmalıyız. Sonuca göre ortalama bir ayar seçeceğiz. Tercihen, içe yakın bölgeyi kayıracağız. Bölge sayısını arttırırsanız, çok daha hassas ayar olur ama sabır da bir faktör tabi. Sonra... cue(ing)-lever varsa onun ile (kol yapısını, dolayısıyla kartuş, iğne ve ucu... plak yüzeyinden azıcık yukarı kaldırıp, sanki pause yapan işlev) yoksa head-shell (kafa) yanındaki tutamaç ile hafifçe kolu kaldırıp indiriyoruz. Kolu yukarı kaldırdığımız durumda... pop, pıt diye... ucun izlere sürterek kalkma sesine odaklanıyoruz. Neden? İçe ya da dışa doğru kayarken (kayıyorsa), dönen bir zeminden yukarıya kaldırıyoruz ya kolu. İğne/uç... izlerin ya iç ya da dış duvarına daha çok sürtecek. Ya da ihmal edilebilir düzeyde eşit olacak ki erişmeye çalıştığımız durum bu. Eee... bunu da yukarıdaki aynı bölgeler için uygulamalıyız. Hani yukarıda... kayma biter bitmez durduk ya antiskating'i sıkmaktan... İşte o noktada, pop, pıt sesi duyana dek dene yanıl yaparak yavaşça sıkıyoruz anti-skatingi Ne zaman ki pop, pıt sesi geldi... anti-skatingi acuk gevşetiyoruz. Tatlı nokta orası işte. Yorulmadım derseniz... aynı bölgeleri kullanarak... o esnalardaki sol ile sağ kanal seslerini karşılaştırabilirsiniz ama bunun için sabit ses tonlu plaklar idealdir. Bu neden işe yarar? Yanlış olan durumun birinde, uç içe doğru kaymak istediği için, izin iç duvarına... diğer yanlış durumda ise dışa doğru kaymak istediği için izin dış duvarına yüklenecek. Sol ve sağ ses farkı bize yanlışın hangi yönde olduğunu gösterecek. Neyse... Aldınız dertsiz başınıza bir dert. Demedim mi ben size Dual alın rahat edin diye. İyi günlerde sağlıkla dinleyin! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 17 Mayıs 2025; 1:59:34 > |
|
|
|
|
|
|
3,5 => RCA dönüştürücü nerede gerekli olacak? Pikabın dahili phono'sunu kullanacaksınız diye anlıyorum. Çıkışı 2 kanal RCA'dır. O sound bar'ın da görsele göre RCA ses girişi var. ![]() İki kanal RCA-RCA kablo ile bağlayabilirsiniz de... kendinden yükselteçli (amplili. aktif hoparlör) olduğundan emin olun. Ben anlamadım o sayfadan. ÖNEMLİ Kendinden phono'lu pikap tecrübem hiç yok. Neticede şuna benzer bir sinyal akışı vardır. Pikap>phono>ampli vs. Pikap çıkışı ile phono girişi arası, mutlaka ve mutlaka uçtan uca shielded (kalkanlı) kablo ile yapılır. Neden? En hassas sinyal orada ve etrafında türlü EM yaratan cihazlar var. Dolayısıyla, kendinden phono'lu pikabın çıkışında da bu denli katı olunmalaı mı bilmiyorum. Çünkü neteicede, aslında phono'dan line seviyesinde çıkış gelecek, pikabın çıkışından. ÖNEMLİ BİTTİ Bir de, yani, nasıl diyeyim... bununla alacağınız ses... yazık yani. Steljes, M-Audio gibi aktif hoparlöre bakın. Evet fiyatları bundan illa ki yüksek ama... ses de o denli farklı. Birisi iki aktif hop sormuştu burada aylar önce. Bulursam eklerim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 20 Mayıs 2025; 1:4:45 > |
|
|
Hoparlor: Heco Music Style 900 kule, Heco Victa 201 arka ve 101 merkez, Atmos hoparlorler Canton Plus GX3, Sub GoldenEar FF4, Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu, Projeksiyon: Benq W2700 PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD |
|
adım adım gidiyorum. amfi vs. alacak durumum var ama aceleye gerek yok. şimdi işe yarar bir pikap aldık. eğer ki biz de çocuk da baktık devam ediyoruz, bir amfi ve hoparlör seti alırım ama şu an acelesi yok. devam edersek alırız, etmezsek de ucuz hoparlörle kalır, zararı minimize etmiş oluruz. o sound bardan vazgeçtim. dönüştürücü + creative'in küçük ama kaliteli kolonlarından ( Creative Pebble 2.0 -16W- Multimedya Stereo Hoparlör Seti - Fiyatı https://app.hb.biz/Yba8C0NWgNoe) aldım. tabii ki büyük hoparlör gibi ses veremez, istediği kadar kaliteli olsun hoparlörde çap çok önemli ama o sound bardan iyidir yine de. ileride eğer ki baktık devam ediyoruz pasif hoparlör + amfi alırım. fonosu iptal edilebiliyor bir butonla, iptal ederim. |
|
şimdilik bunu aldım: Creative Pebble 2.0 -16W- Multimedya Stereo Hoparlör Seti - Fiyatı https://app.hb.biz/9KuXrW9QdEISileride baktık devam ediyoruz amfi + kolon alıp fono çıkışını kapatırız butonundan. |
|
|
|