Şimdi Ara

pick up tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • max 20000 liraya yerden yüksek klimalı uzun yolda yormayacak çift kabin 4X2 veya 4X4 pickup tavsiyede bulunsanız hani marka modeli söylerdiniz? kafamda L200, skystar, dmax var ama l200'ün eski kasaları pek yerden yüksek değil dmax'ların da fiyatları yüksekcene. tamamıyle kişisel kullanım için kullanacağım ama ssangyong gibi normal amortisörlü olmasın arkaya ağır bişeyler koyabileyim.

birde bu araçların motorları 2000, 2500 cc civarında nasıl yakarlar ve vergi kısmı nasıl olur? 1. köprüden geçememe gibi bir durum sözkonusu mudur?

• 20 bin liraya 2001-2002 skystar bulabilirsin
  • Eğer pick-up ı kullanım amacına uygun kullanacaksanız, bir şey diyemem.

Ama pick-up ı günlük kullanacaksanız daha önce yazdığım bir yazıyı buraya kopyalıyorum. Gerçi yük koyacağım demişsiniz ama bence okumanızda fayda var.

quote:

Babamda yaklaşık 4 yıldır 2005 model Ford Ranger 4x2 XLT var, ben de oldukça sık kullanıyorum arabayı. Arabayı da tanıdığımı söyleyebilirim bu geçen 4 yıllık süreçte.

Daha önce pick-up kullanmamıştım, ama bu araçla birlikte oldukça fazla tecrübe sahibi oldum.

Pick-up'ların genel artılarını şöyle sıralayabilirim:

1. Yerden yüksek yapıları ve geniş yanaklı lastikleri sayesinde çukurlardan korkmaya gerek yok, bu TR'de çok işe yarayan bir durum.

2. Pick-up ların heybetli görünüşleri beni de çok cezbediyor. Son pick-up ların hepsi de birbirinden şık.

3. Büyük boyutlar şehir içinde sıkıntı yaratsa da, aracın büyüklüğünden dolayı arabanın ucunu biraz çıkarttığında karşıdaki araç yol veriyor

4. Kasayı değişik uygulamalarla kapattığınız zaman inanılmaz bir bagajınız olur. Buzdolabı dahi taşımak mümkündür.

Ancak eksileri de yabana atılır gibi değil. Şöyle ki:

1. Bizim araç 109 hp güç ve 260 nm torka sahip. Normal bir arabada bu değerler oldukça seri bir arabaya sahip olduğunuz anlamına gelir. Ancak bu güç ve tork yaklaşık 1700 kg boş ağırlıkla birleşince serilikten eser kalmıyor. Normal, hatta ağırbaşlı bir araba denebilecek bir performans çıkıyor ortaya.Gerçi yeni pick up lar biraz daha güçlü ama araçların boş ağırlığı yine de çok yüksek.

2. Ranger'ı babam da, ben de oldukça sakin kullanırız, ama şehir içinde 60 lt depo ile 600 km'yi bulmayan, genelde 550 km civarında kalan bir menzili var. Bu durum bakımları eksiksiz ve yetkili serviste yapılmasına karşın böyle. Yeni pick-up larda bu durum da biraz düzeltilmiştir, ama yine de az yakmıyor bu canavarlar.

3. Konfor bu tip arabalardan beklenecek son şeylerden biri. Arka aksta süspansiyon yerine makas sistemi olduğundan-ki bu durum aracın asıl amacının yük taşıması olmasından kaynaklanır-özellikle arka koltuklarda yolculuk yapmak 2005 Ranger'da tam bir işkence. Biraz büyükçe bir çukuda kolayca zıplarsınız oturduğunuz yerden.

4. Pick-up ların oldukça büyük boyutları şehir içi kullanımları işkenceye çevirebiliyor. Bizim arabanın uzunluğu 5.10 civarında. Bir de öne bullbar eklenince uzunluk 5.30'lara çıktı. Bu uzunluk inanılmaz bir park yeri bulamama sıkıntısı yaratıyor. Amcamın Punto'sunu kullandığım zaman o kadar rahat ediyorum ki anlatamam. Punto her deliğe girerken bizim canavar en az 6 metrelik yer istiyor.

5. Pick-up ların doğası gereği yol tutuşları çok kötüdür. bu araçlar yük taşımak için tasarlandığından kasa boşken arka aks ön akstan bağımsız olarak gezmeyi çok sever. Arka aksın üzerinde kasa dışında bir şey olmadığından arka taraf çok hafiftir. Bu yüzden arka kısım çok hareketlidir. Bu durumu biz kasaya 100 kg ağırlığında bir logar kapağı koyarak çözdük, ama artan ağırlık nedeniyle performans azalıyor ve yakıt artıyor.
    Ayrıca yerden oldukça yüksek oldukları için ağırlık merkezi de yukarıdadır. Bu da yol tutuşun kötü olmasındaki en önemli nedenlarden biridir. Yüksek hızlarda bir binek araba kadar güven vermez pick-up lar.

Pick-up ların artı ve eksilerini saymaya çalıştım. Bu araçların asıl işlevi yük taşımak. Ancak son yıllarda şehirdeki kovboyların artması ve yüksek fiyatlı SUV'lara ciddi bir rakip oldukları için çok satılıyorlar. Bir SUV'un konforuna ya da bir binek arabanın yol tutuşuna sahip değiller. Yüksek satış rakamlarındaki en önemli etken ise çok heybetli bir aracı SUV'dan çok daha az paraya satın alınabilmesi.

Yaklaşık 4 yıldan beri pick-up kullanan biri olarak pick up almaya aşağıdaki şartlardan birinin gerçekleşmesi halinde sıcak bakardım.

1. Yük taşımam gerekli, ama araçta 4 hatta 5 kişi de yolculuk yapabilmeli. Pick-up uygun duruyor.

2. Offroad meraklısıyım, ama büyük de bir bagaj gerekli. Büyük bir SUV almaya param yetmiyor. Bu durumda pick-up uygun.

3. Araba kullandığım yerde yol kötü, kışı çok karlı vs. Sonuçta 4 çeker bir araba şart. Bu durumda da RAV4, CRV ya da benzeri crossover'lar yerine arazi yeteneği yüksek bir pick-up alırım.

Bu saydığım durumlar dışında pick-up almazdım. Aile arabası olarak C ya da D segmenti bir sedan ya da SW hatta bir MPV çok daha mantıklı bir seçim olacaktır. Bu saydığım araçlar daha seri, konforlu, ekonomik ve kullanışlıdır.

Size son önerim şu olacaktır: öncelikle bir pick-up'ı kötü bir yolda test edin, bir de yüksek süratte (100 km civarı) stabilitesine bakın. Ardından da C segmentinde beğendiğiniz arabayı aynı şekilde deneyin. Kötü yoldaki konforuna ve yüksek süratteki stabilitesine bakın. Aradaki farkı göreceksiniz.

• hocam zaten her şeyi anlatmışsın yazında

bize daha laf düşmez..
  • yani genellikle hobi amaçlı kullanıcam ama ağırlık taşıcam mesela arkasına bi atv atıp uzaklara gidicem filan. zaten pek şehiriçinde kullanmayı düşünmüyorum malum trfik filan kullanamıyoruz.

yakıt sorunu da sorunmuş ama. bide nissan kullanan biri yorum yazarsa çok makbul olur. belki onlarda daha makul bir yakıt tüketimi vardır.
    bi de bu skystarlar ilk çıktığında pıtrak gibi çoğalmışlardı nolduysa bi anda kayboldular anlayamadım valla
  • peder bey de ranger xlt var...yakıtından, sarsıntısından bıktık resmen...

şehir içi kullanımda uzak durulması gereken bir araç pick up...
  • @yenerz

Estafurullah hocam, yaptığım tek şey tecrübelerimi paylaşmak. Bu kadar uzun bir yazıyı kimse okumaz diye düşünüyordum ama okumuşsun sanırım...

@_opeth

Hocam amacına uygun kullanacakmışsınız zaten. O zaman başka alternatifiniz yok. Şehir içinde kullanmamak da çok mantıklı bir düşünce. 2 gündür şehir içinde Fiat Punto kullanıyorum ve araba kullandığımın farkına vardım cidden.

Nissan'ların yakıt tüketimi hakkında bilgim yok, ama ben hiç bir pick up'ın şehir içinde 9 litrenin altına inebileceğini sanmıyorum. Yüksek ağırlık, geniş-büyük lastik ve 2.5 litre motor kombinasyonu ile düşük tüketim bence imkansız, ama benimki sadece bir tahmin. Nissan ve diğer alternatiflerinizin kullanıcılarından bilgi almak gerekli.

Son sorunuzu atlamışım, İstanbul'da 1. köprüden pick up larla geçemezsiniz.

Bu arada, şunu da hatırlatayım. Ailem Balıkesir'de, ben İstanbul'da öğrenciyim. Balıkesir'e geldikçe Ranger'ı kullanıyorum ve tüm izlenimlerimi Balıkesir trafiğinde edindim. İstanbul trafiğinde Ranger kullanmak ciddi bir işkenceye dönüşebilir. Balıkesir'i bilmiyorsanız şöyle bahsedebilirim trafikten: kırmızı ışıkta durdunuz, kısa süre sonra yeşil yandı. Eğer yanan yeşilde geçemez ve bir sonraki yeşil ışığa kalırsanız, Balıkesir insanı o anda trafiğin yoğun olduğundan bahseder. Bu dipnotu da yazmadan edemedim İstanbul'da yaşayan, her gün Göztepe-Dolapdere arası mekik dokuyan ve arabası olmayan bir öğrenci olarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 3 Ekim 2008; 1:13:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    First Pick Mid Yardım.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

@yenerz

Estafurullah hocam, yaptığım tek şey tecrübelerimi paylaşmak. Bu kadar uzun bir yazıyı kimse okumaz diye düşünüyordum ama okumuşsun sanırım...

@_opeth

Hocam amacına uygun kullanacakmışsınız zaten. O zaman başka alternatifiniz yok. Şehir içinde kullanmamak da çok mantıklı bir düşünce. 2 gündür şehir içinde Fiat Punto kullanıyorum ve araba kullandığımın farkına vardım cidden.

Nissan'ların yakıt tüketimi hakkında bilgim yok, ama ben hiç bir pick up'ın şehir içinde 9 litrenin altına inebileceğini sanmıyorum. Yüksek ağırlık, geniş-büyük lastik ve 2.5 litre motor kombinasyonu ile düşük tüketim bence imkansız, ama benimki sadece bir tahmin. Nissan ve diğer alternatiflerinizin kullanıcılarından bilgi almak gerekli.

Son sorunuzu atlamışım, İstanbul'da 1. köprüden pick up larla geçemezsiniz.

Bu arada, şunu da hatırlatayım. Ailem Balıkesir'de, ben İstanbul'da öğrenciyim. Balıkesir'e geldikçe Ranger'ı kullanıyorum ve tüm izlenimlerimi Balıkesir trafiğinde edindim. İstanbul trafiğinde Ranger kullanmak ciddi bir işkenceye dönüşebilir. Balıkesir'i bilmiyorsanız şöyle bahsedebilirim trafikten: kırmızı ışıkta durdunuz, kısa süre sonra yeşil yandı. Eğer yanan yeşilde geçemez ve bir sonraki yeşil ışığa kalırsanız, Balıkesir insanı o anda trafiğin yoğun olduğundan bahseder. Bu dipnotu da yazmadan edemedim İstanbul'da yaşayan, her gün Göztepe-Dolapdere arası mekik dokuyan ve arabası olmayan bir öğrenci olarak...

bende tam tersiyim balıkesir'de okuyorum ama istanbul'luyum hemşehri sayılırız.
    sizde akotocusunuz demek

• quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

yani genellikle hobi amaçlı kullanıcam ama ağırlık taşıcam mesela arkasına bi atv atıp uzaklara gidicem filan. zaten pek şehiriçinde kullanmayı düşünmüyorum malum trfik filan kullanamıyoruz.

yakıt sorunu da sorunmuş ama. bide nissan kullanan biri yorum yazarsa çok makbul olur. belki onlarda daha makul bir yakıt tüketimi vardır.
    bi de bu skystarlar ilk çıktığında pıtrak gibi çoğalmışlardı nolduysa bi anda kayboldular anlayamadım valla

skystarin yenilenmis ilk serisi ciktiginda o da 2001 civari oluyor yanilmiyorsam alt komsumuz hemen aldi bizde almayi dusunuyorduk. bu yuzden ben abim ve babam ayri ayri test ettik ve bize uygun olmadigina karar verdik. neden dersenz:

1. ici cok kucuk heybetine oranla arka koltukta oturmak cok zor.
    2. arkada kum cuvali olmadan gezilmez cok guvensizlik yaratiyor. (polemik arkadasimiz belirtmis)
    3. tuketim 2.5 D olmasina karsin 10 litreye yakindi (sehirler arasi sayilabilecek bir yol ve arac bosken)
    4. surus pozisyonu araba gibi degil koltuga oturdugunuzda ayaklarinizi kanepeye uzanmis gibi uzatiyorsunuz koltugun yerden yuksekligi(oturdugunuz yerin) 30 cm falan. surucu icin cok rahatsiz edici olmasada yanda oturan icin cok rahatsiz.

sonraki modellere ne eklediler ne cikardilar bilemem, alan birkac tanidik daha var arkasini aktif olarak kullanan cok memnunlar yakittan bile sikayet etmiyorlar, sizde hobi amacli kullanicaksaniz yakit bazinda pek bir kaybiniz olacagini dusunmuyorum.

• quote:

sizde akotocusunuz demek

Evet gerçekten hemşehri sayılırız.

Akoto'nun sahibi aile zaten neredeyse tüm markaları satıyor Balıkesir'de: Mitsubishi, Ford, Fiat, Alfa Romeo, Chery...
  • bu konuyu acan arkadasım sen o fiyata hem az yakan hemde sağlam bir pick up istiyosan mıtsubıshı l 200 şaşma derim masrafsız arabadır bir balatası 100 000 km değişir yağını her 10 000 değişir başkada masrafı yoktur katır gibidir her şeklide de kullanabilirsin 4x2 4x4 arasand ahiç fark etmez mıtsubıshı olsun bende var hala kullanıyorum 2001 model dir yetiyoo bana hurdada olsun derimm

saygılarımlaa..
  • quote:

quote:

sizde akotocusunuz demek

Akoto'nun sahibi aile zaten neredeyse tüm markaları satıyor Balıkesir'de: Mitsubishi, Ford, Fiat, Alfa Romeo, Chery...

karahallılarla akoto aynı mı yav? ne tekel adamlarmış bunlar

quote:

Orjinalden alıntı: kral_cennect

bu konuyu acan arkadasım sen o fiyata hem az yakan hemde sağlam bir pick up istiyosan mıtsubıshı l 200 şaşma derim masrafsız arabadır bir balatası 100 000 km değişir yağını her 10 000 değişir başkada masrafı yoktur katır gibidir her şeklide de kullanabilirsin 4x2 4x4 arasand ahiç fark etmez mıtsubıshı olsun bende var hala kullanıyorum 2001 model dir yetiyoo bana hurdada olsun derimm

saygılarımlaa..

yerden çok yüksek değil gibi duruyor o araçlar 4X4'ü baya yüksek ama 4X2'si yerden çok yukarda değil gibi. bu durumda arazide giderken sorun yaşanmıyor mu?

• valla bizim şirkette 2005 skystar sss var araç çok iyi kaçışı çok güzel arkadaşların dediği gibide kum çuvalına gerek yok kış ayları hariç yakıtıda şehir içinde bir depoyla 70 litre alıyor genelde 650 km çok rahat yapıyo tek kötü tarafı park yeri bulmak imkansız gibi çok büyük bi araç ama insana güven veriyo.Birde gaza fazla yüklenirseniz ıslak zeminlerde çok kolay göt atıyo ama yinede çok güzel bi araç.
    Bu arada 2006 model ford ranger sürme imkanı buldum nissana göre çok hantal bi araç toyotalarından son kasanın önceki kasası var amcamlarda oda çok hantal bi araç mazda pickuplarıda sürdüm b2500 idi sanırsam oda çok hantal anlayacağınız nissan otomobilden aşağı kalmaz ama diğer araçlar hantal
  • teşekkürler bide l200 yorumu alabilirsek çok iyi olacaktır.
  • ya bırak sen l200 u alacaksan nissan al bence pikapda nissanın üstüne tanımam
    quote:

teşekkürler bide l200 yorumu alabilirsek çok iyi olacaktır.
  • L200 yorumu varmış zaten yok o kadar da kötülemeyin sonuçtao pickup'ta japon kalitesinin temsilcilerinden ve kaliteli görünümü var tabi 90lı yıllardaki kasası çok çıplak. tek fark nissan yerden daha yüksek 4X2 olanında mitshubishi'nin sadece 4X4'ü yerden yüksek.
  • quote:

L200 yorumu varmış zaten yok o kadar da kötülemeyin sonuçtao pickup'ta japon kalitesinin temsilcilerinden ve kaliteli görünümü var tabi 90lı yıllardaki kasası çok çıplak. tek fark nissan yerden daha yüksek 4X2 olanında mitshubishi'nin sadece 4X4'ü yerden yüksek.

o fiyata yeniL200 bulabilsen hemen al ama mümkün görünmüyor. ama belli olmaz araştırmak lazım.

eski kasa mitsubishi, toyota ve nissan üçüde kendini kanıtlamış markalar hangisinin temizini bulursan düşünme al derim.
    bu arada bende bandırmadayım
  • quote:

quote:

sizde akotocusunuz demek

söylediğin gibi tüm markalar aynı kişilerde (iki ortak)ama karahallılar fiat servisi akotoyu hizmet ve kalite olarak olarak katlıyor. karahallıların akotoya çekidüzen vermesi gerekiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

quote:

sizde akotocusunuz demek

söylediğin gibi tüm markalar aynı kişilerde (iki ortak)ama karahallılar fiat servisi akotoyu hizmet ve kalite olarak olarak katlıyor. karahallıların akotoya çekidüzen vermesi gerekiyor.

sağım solum önüm arkam karahallılar yani neyse zaten mezun olduktan alırsam alacağım şey.
    kısır balıkesir piyasasından almaktansa rekabetçi istanbul piyasasından ikinci el alırım daha iyi

• @_opeth
    ikinci el aracınıza takasta karahallılardan daha iyi fiyat veren bulamazsınız. değerini verir alacağın sıfır araçtada fiyat kırar.
    karahallıların (fiat) esnaflığı iyidir.
    aynı şey ilginçtir akotoda olmuyor.
    altan desen oda aynı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.