Şimdi Ara

pic16f877a - JDM programmer sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar COM porttan çalışan JDM programmer aldım. ancak kendisiyle 16F877A pic'i programlayamadım. hem IC-prog hem de WinPic800 programları hata veriyor.

IC-prog programlama anında donuyor ve tepki vermiyor. winPic800 ise programlanıyor gösteriyor, ancak tekrardan oku dediğimde programlanmamış olduğunu görüyorum. 3FFF 3FFF ... olarak okuyor.

sistemim vista. gerekli programları indirdim. ancak sorunun ne olduğu hakkında hiç bir bilgim yok. acaba programlayıcıdan olabilir mi, konu hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim

• arkadaşlar, herhalde bilginiz olmayan bir konuydu o yuzden cevap gelmedi, ancak problemi çözdüm. anlatayım ki benim gibi sorun yaşayanlar buradan faydalansın

Öncelikle IC-prog konusu hala aynı durumda, programlama yaparken PC donuyor. Winpic800 yazıyor görünüp yazmıyordu, ardından bu programın eski sürümü olan WinPic indirdim ve ilk defa yazmayı başardım. Birkaç ayarla oynadım ve oldu. O zaman program ayarlarında bir sorun var diye düşündüm ve WinPic800 ün settings - > hardware - > JDM Programmer menüsünden sağ üstteki tiki kaldırıp düzenlemeye başladım.

Bu alanda Data = DTR, DataIN = CTS, Clock = RTS, Vpp = TXD olduğu zaman PIC16F877A yı programlamanın başarıldığını gördüm. Herkese kolay gelsin

• kusura bakma hocam 2 gündür nete giremedim yardımcı olmak isterdim bende winpic800 kullanıyorum evet programla ilgili bi kaç ayar yaptıktan sonra sorun kalmıyordu ayarlardan com1 falan seçiyosun neyseki halletmişsin başka sorun olursa yardımcı olmak isterim buraya bunun için üye olduk kolay gelsin
  • bende bu karttan aldım pc de com olmadığından birede usb to com kablo aldım ancak kartın üzerindeki lamba yanmıyor portu ayarladım olmadı ayrıntılı anlatabilirmisiniz acaba pic 16f877 bu arada
  • usb to rs232 çeviricilerin çoğu jdm pic programlayıcıları çalıştırmıyor. piyasada hazır olarak satılan usb pic programlayıcılardan kullanmanız gerekli. internette hazır bir kaç usb pic programlayıcı projesi var. brenner i önerebilirim ilgilenirseniz aşağıdaki linkde gerekli dosyaları bulabilirsiniz.

http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/index.htm
  • JDM programmer ucuz ama sorunu da çıkaran o, en güzeli brenner USB programlayıcı gibi geliyor. sürekli derdini çekmektense bir kere paraya kıyıp almak en mantıklısı... kafayı yedim kaç gündür, şimdi de 16F84A programayamıyorum.. hadi hayırlısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.