Şimdi Ara

PİC programlama(Yeni Başladım) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
143
Cevap
2
Favori
18.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mertblade

@herdogan80

bütün devre elemanlarını arduinoya bağlayabilirsin. hiçbir sorun olmaz. şimdi senin aslında 1 saat uğraş verip somut bir şeyler elde etmen lazım hevesinin kırılmaması için. şimdi pici programlayacaksın sonra ona bir baskı devre yapacaksın ya da delikli board üzerinde kuracaksın devreni falan filan... işin temeli bu doğru ama sana hemen sonuç getirecek bir şeyler lazım. sen bilirsin yinede bence ikisini de öğren sonrası kendiliğinden gelir.

kolay gelsin iyi çalışmalar

Haklısınız insan bir şeye başladığında bir sonuç elde etmek istiyor ama eğer hiçbir sonuç olmadan boşa kürek çekersem hevesim kırılır.Baskı devre yapma konusunda çok ufak TEORİK bilgilerim mevcut ama Pratiğe dökemedim.Bütün devre elemanlarını bağlayabilmem çok iyi olmuş benim için çok iyi olur.

Aurdionoda baskı devre falan filan yok mu?

Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

@herdogan80

bütün devre elemanlarını arduinoya bağlayabilirsin. hiçbir sorun olmaz. şimdi senin aslında 1 saat uğraş verip somut bir şeyler elde etmen lazım hevesinin kırılmaması için. şimdi pici programlayacaksın sonra ona bir baskı devre yapacaksın ya da delikli board üzerinde kuracaksın devreni falan filan... işin temeli bu doğru ama sana hemen sonuç getirecek bir şeyler lazım. sen bilirsin yinede bence ikisini de öğren sonrası kendiliğinden gelir.

Haklısınız insan bir şeye başladığında bir sonuç elde etmek istiyor ama eğer hiçbir sonuç olmadan boşa kürek çekersem hevesim kırılır.Baskı devre yapma konusunda çok ufak TEORİK bilgilerim mevcut ama Pratiğe dökemedim.Bütün devre elemanlarını bağlayabilmem çok iyi olmuş benim için çok iyi olur.

Teşekkür ederim

aynen hemen pratikte bir şeyler elde etmek güzel oluyor başlangıç aşamasında. diğer türlü çok yoruluyorsun bir hata ile karşılaşınca acaba hata kodda mı yoksa baskıda mı diye.

baskı devre ile arduinoyudu birleştirebilirsin ya da arduino shield denen şeyler var onlar baskı devre gibi tek farkı delikli bir board kullanıyor. onu direk arduino üzerine takabilirsin.

kolay gelsin iyi çalışmalar.

• @herdragon80
    Program türkçe, fakat kendi kodunu yazacaksan c kodları her zaman olduğu gibi ingilizce :)

Her bir resimin C kodu karşılığı resimli olarak veriliyor, bileşen makrosu düzenlemesi ile resmini koyayım.

Ayrıca hazır bordlar kullanacaksan arduino benzeri, pic, avr, arm içinde desteği var. Nacizane tavsiyem hevesin kırılmadan breadboard üzrinde ne kadar zor olsada denemelerini yapman. Nerede hata olduğunu bulmaya çalışmak, bu bulmacanın içinden çıkabilecek yeteneği kazanmak ilerde çok işine yarıyor. Hata takibi için kendine güzel bir multimetre alman çok iyi olur. Ayrıca transistörlerle uğraşmaya başladığında birde ucuz yollu 10MHz bile olsa ufak bir osiloskop almanı tavsiye ederim. Multimetreye 100 TL, osiloskopada 150 TL verir ve kullanmayı öğrenirsen daha rahat edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goçhisar -- 6 Mayıs 2012; 10:40:29 >

• quote:

quote:

quote:

@herdogan80

Teşekkür ederim

aynen hemen pratikte bir şeyler elde etmek güzel oluyor başlangıç aşamasında. diğer türlü çok yoruluyorsun bir hata ile karşılaşınca acaba hata kodda mı yoksa baskıda mı diye.

baskı devre ile arduinoyudu birleştirebilirsin ya da arduino shield denen şeyler var onlar baskı devre gibi tek farkı delikli bir board kullanıyor. onu direk arduino üzerine takabilirsin.

kolay gelsin iyi çalışmalar.

Teşekkürler

Bu aurdionanın kullanımının kolay olması benim gibi yeni başlayanlar için çok iyi olur.Hele biz lehim işinde çok ustalaşmadığımız için hem kodu,hem lehimi ayrıca malzemeleri kontrol etmek zorunda kalacağız

Peki bu aurdiona ile uğraşmanın maliyeti ne kadar oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

@herdragon80
    Program türkçe, fakat kendi kodunu yazacaksan c kodları her zaman olduğu gibi ingilizce :)

Her bir resimin C kodu karşılığı resimli olarak veriliyor, bileşen makrosu düzenlemesi ile resmini koyayım.

Ayrıca hazır bordlar kullanacaksan arduino benzeri, pic, avr, arm içinde desteği var. Nacizane tavsiyem hevesin kırılmadan breadboard üzrinde ne kadar zor olsada denemelerini yapman. Nerede hata olduğunu bulmaya çalışmak, bu bulmacanın içinden çıkabilecek yeteneği kazanmak ilerde çok işine yarıyor. Hata takibi için kendine güzel bir multimetre alman çok iyi olur. Ayrıca transistörlerle uğraşmaya başladığında birde ucuz yollu 10MHz bile olsa ufak bir osiloskop almanı tavsiye ederim. Multimetreye 100 TL, osiloskopada 150 TL verir ve kullanmayı öğrenirsen daha rahat edersin.

/>

/>

/>

/>

Programın türkçe olması kullanım kolaylığı sağlayacak.Şu kodların bir de türkçesi çıksa ne güzel olacak

Resimler açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim.

Breadbord dediğiniz şu delikli olan ve devreyi kurup test ettiğimiz şey değil mi?

Hocam maliyet biraz yüksek ama uğraşmaya değer.Osiloskop okul labarotuvarında var onu kullanabilirim.Laboratuvarda olan multimetreler 10 tl'lik olanlardan onlar benim işimi görmez herhalde

•  PİC programlama(Yeni Başladım)

Breadboard dediğimiz bu, yaklaşık 10TL ye ikilisini alırsın, başlangıçta sana yeter. Bu bordun üzerinde bağlantıları kablolarla yapıyoruz. İşim kolay olsun dersen pinli hazır kablolar var.

PİC programlama(Yeni Başladım)

Bak burda bir tane multimetre tavsiye etmişler forumda uni-t hakkında bir araştırma

Osiloskopa gelince hele bir o aşamaya gel diyebiliriz :) Genelde frenkansı yükselteceğin işlere başlandığında gerekir. Önce Proteus ISIS deki osiloskopa bir bak, nasıl tepki veriyor incele. Devreleri gerçek ortama taşıdığında işler biraz değişir. Elektronik parçalar üretimde ufak hatalarla üretilirler, bu hatalar saniyenin 50 binde biri seviyesine değişimlere doğru sistemi tökezletecek büyük hatalara sebep olurlar. İşte o zaman osiloskop alma ihtiyacı hissedeceksin :)

Ha bu arada ufak adaptörlerle yada pille çalışma sakın. Git kendine 10-15TL ye switch mode güç kaynağı al onunla çalış. Yoksa bütçen epey sarsılır haberin olsun ;)

• quote:

Breadboard dediğimiz bu, yaklaşık 10TL ye ikilisini alırsın, başlangıçta sana yeter. Bu bordun üzerinde bağlantıları kablolarla yapıyoruz. İşim kolay olsun dersen pinli hazır kablolar var.

Bak burda bir tane multimetre tavsiye etmişler forumda uni-t hakkında bir araştırma

Osiloskopa gelince hele bir o aşamaya gel diyebiliriz :) Genelde frenkansı yükselteceğin işlere başlandığında gerekir. Önce Proteus ISIS deki osiloskopa bir bak, nasıl tepki veriyor incele. Devreleri gerçek ortama taşıdığında işler biraz değişir. Elektronik parçalar üretimde ufak hatalarla üretilirler, bu hatalar saniyenin 50 binde biri seviyesine değişimlere doğru sistemi tökezletecek büyük hatalara sebep olurlar. İşte o zaman osiloskop alma ihtiyacı hissedeceksin :)

Ha bu arada ufak adaptörlerle yada pille çalışma sakın. Git kendine 10-15TL ye switch mode güç kaynağı al onunla çalış. Yoksa bütçen epey sarsılır haberin olsun ;)

Tamam teşekkür ederim önce bir simülasyonlara başlayayım daha sonra breadbord,güç kaynağı,osiloskop,multimetre alırım Peki adaptörleri neden tavsiye etmiyorsunuz?

• Adaptörlerde anlık güç dalgalanması oluşuyor, tabi bu arada programladığın entegre hafif hafif yada tümden kızarıyor. Eğer silikon entegre yiyerek besleniyor olsaydım 170 kilo olurdum ;)
    Switch mode adaptörler sabit voltaj vermek için ayarlılar, çıkış voltajı yükselirse kesmeye gidip fazlalığı yakıyor, düşerse gücü yettiği kadar sabitlemeye çalışıyor. Şu anki programlanabilir orta seviye bir entegrenin 20 TL olduğunu düşünürsek 10-15TL ye bir switch mode alıp hem paradan hem zamandan tasarruf etmek çok daha karlı. Onun için artık entegre kızartmak yerine köfte kızartıp bol bol kilo alıyorum ;)

Sanada tavsiye ederim, entegre yerine köfte kızart...
  • quote:

Adaptörlerde anlık güç dalgalanması oluşuyor, tabi bu arada programladığın entegre hafif hafif yada tümden kızarıyor. Eğer silikon entegre yiyerek besleniyor olsaydım 170 kilo olurdum ;)
    Switch mode adaptörler sabit voltaj vermek için ayarlılar, çıkış voltajı yükselirse kesmeye gidip fazlalığı yakıyor, düşerse gücü yettiği kadar sabitlemeye çalışıyor. Şu anki programlanabilir orta seviye bir entegrenin 20 TL olduğunu düşünürsek 10-15TL ye bir switch mode alıp hem paradan hem zamandan tasarruf etmek çok daha karlı. Onun için artık entegre kızartmak yerine köfte kızartıp bol bol kilo alıyorum ;)

Hoş bir tavsiye bunu picde de kullanacağım Başka bir proje için adaptör alacaktım o zaman almayayım

Köfte olsa şimdi iyi olurdu canım çekti

• http://www.robotistan.com/Arduino-Super-Baslangic-Seti,PR-954.html

150 lira maliyeti var. kitap başlangıç seviyesi için çok iyi içerisindeki projeleri yaparsın. ardından sana gönderdiğim sitelerden hoşuna giden projelere başlarsın. kolay gelsin
  • ccs c cidden çok kolaylaştırıyor.
  • quote:

http://www.robotistan.com/Arduino-Super-Baslangic-Seti,PR-954.html

150 lira maliyeti var. kitap başlangıç seviyesi için çok iyi içerisindeki projeleri yaparsın. ardından sana gönderdiğim sitelerden hoşuna giden projelere başlarsın. kolay gelsin

Pic için 60 tl bir de aurdiona için 150 tl toplamda 210 tl.Yazın para biriktirdikten sonra kesinlikle alacağım

Projelere gelince o robotları yapmak için sabırsızlanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

ccs c cidden çok kolaylaştırıyor.

Sen de mi Serdar Çiçek'in kitabı ile başladın yoksa başka kaynaktan mı?
  • quote:

quote:

yok hocam ben kitap almadm c biliyorisanız rahatca kavrayabilirisiniz

ayrıca ben bu yaz quadcopter a başlayacağım bunun için arduino+wii motion plus+wii nunchuck üçlüsünü kullanacağım hazır kodlar var bunları inceleyerek kendim yapıcam

• şimdi şöyle temeli öğrenirsin ama yetmez karmaşık işlerde kolaya kaçmak zorundasın buda üst seviye dillere mecbursun Assembly makine dili, c++ orta seviye autodesk ve pic proglama dili gibi yazılımlar gibi yazılımlar son kullanıc. Şimdi sen Assembly öğrensen karmaşık işlerde tam çuvallarsın helde iş hayatında işe girdiğinde bi bakmışsın stres hiçbişey bilmiyomuş gibi olursun ve bu seni ister istemez yüksek seviye dile götürür.Helde tübitak vs. gibi devlete yönelik bi kurumda çalışmıyorsan geçim derdiyle tam dedğim gibi olursun öyle formuller varki Assembly ile yapman imkansız tabiki Assembly işin temeli ama adamlar sadece bunalrla uğraşıp insanların hizmetine veriyorlar, buna da senin gücün yetmez.
  • quote:

quote:

quote:

yok hocam ben kitap almadm c biliyorisanız rahatca kavrayabilirisiniz

ayrıca ben bu yaz quadcopter a başlayacağım bunun için arduino+wii motion plus+wii nunchuck üçlüsünü kullanacağım hazır kodlar var bunları inceleyerek kendim yapıcam

Hocam yaparsanız nasıl yapılacağını bana da anlatabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: interyasin

şimdi şöyle temeli öğrenirsin ama yetmez karmaşık işlerde kolaya kaçmak zorundasın buda üst seviye dillere mecbursun Assembly makine dili, c++ orta seviye autodesk ve pic proglama dili gibi yazılımlar gibi yazılımlar son kullanıc. Şimdi sen Assembly öğrensen karmaşık işlerde tam çuvallarsın helde iş hayatında işe girdiğinde bi bakmışsın stres hiçbişey bilmiyomuş gibi olursun ve bu seni ister istemez yüksek seviye dile götürür.Helde tübitak vs. gibi devlete yönelik bi kurumda çalışmıyorsan geçim derdiyle tam dedğim gibi olursun öyle formuller varki Assembly ile yapman imkansız tabiki Assembly işin temeli ama adamlar sadece bunalrla uğraşıp insanların hizmetine veriyorlar, buna da senin gücün yetmez.

Hocam bende daha lise 2. sınıfa gidiyorum bunun için mecburen orta ve yüksek seviyeli dillerden başlamak zorundayım.Ben de bunun için CCS C ile başlamayı planlıyorum

• quote:

Adaptörlerde anlık güç dalgalanması oluşuyor, tabi bu arada programladığın entegre hafif hafif yada tümden kızarıyor. Eğer silikon entegre yiyerek besleniyor olsaydım 170 kilo olurdum ;)

hocam pekiya 7805 gibi bi entegre kullanirsak ve duzgun sekilde filtrelersek boyle bi sorun olmaz demi

• Sanırım olayın en can alıcı noktası "duzgun sekilde filtrelersek" kısmı. Switch mode güç kaynaklarında bu filtreleme en uygun halinde zaten.
    Filtre olarak bobin kullanacaksan ve bozulma noktası yüksek değeri biliyorsan uygun olur. Mesela 20 nano saniyede voltaj 1200 e ulaşıyor diye tespit edip 1mm kalınlığında telden 8 sarım atayım demek gibi birşey bu. Filtre devreleri de başlı başına bir mühendislik işi ;)
  • Bende yeniyim ama şu iki dili önermiyorum:
    Pic Asembly (Çok zor)
    Pic Basic (Derleyicisini bulana kadar bıkarsın)
    Programlayıcı konusunda fikrim yok.

Önerim: Derleyicisini bulabilceğinden emin ol başlamadan önce.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.