Şimdi Ara

PİC programlama(Yeni Başladım) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
18.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zokur

quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

Orijinalden alıntı: **cyborg**

quote:

quote:

quote:

peki bende zaten büyük ihtimal expkits.com dan almayı düşünüyorum Bu arada board ne manaya geliyor?

hani şu devre elemanlarını taktığın plastiğe board deniyo sanırsam
    http://b1204.hizliresim.com/w/h/4hg7j.png

bunun üstünde devre oluşturup denenebilir o zaman 20 kuruşluk plastik dediğin şey nedir?

ya adını bilmiyorum tam ama PIC düşün 40 bacaklı ona uygun 40 bacaklı plastik içi boş PIC in üstüne geçeceği birşey. bilenler yardımcı olur. boşver istersen ilerde devam etmek istersen lazım olunca ararsın zaten

doğru daha kitabı falan almadık gerek olunca sorar öğreniriz

o Parçanın ismi entegre soketi diye geçiyor 2 çeşidini biliyorum 1. resimdeki breadboard da oturmuyor kalkıyor ve bazen içindeki pinler çıkıyor. 2.resimdeki bence ideal diğerinin 2katı fiyatı var.pic alırsan bu parça lazım olur baskı devrede pic in bacağı yerine bunun bacaklarını leğimleniyor .
    1.resim
     PİC programlama(Yeni Başladım)
    2.resim
     PİC programlama(Yeni Başladım)

Çol teşekkür ederim pahalı olsun kaliteli olsun bence zaten bu iş için o kadar para harcayacağım bir dandik breadboard yüzünden emeklerim heba olmasın

• Sana ilk başta önerebileceğim Micro code studio programını öğren ve geliştirmeye bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkaraman06

Sana ilk başta önerebileceğim Micro code studio programını öğren ve geliştirmeye bak.

burada pic basic kullanılıyor herhalde
  • quote:

Evet PRogramı Yazıp Derleme imkanı sunuyor Örn :http://members.multimania.co.uk/edadown3/bastohex.html
    Örnekte çıkan .hex uzantılı dosayıda Us-Burn Programı ile entegrene aktarabilirsin .. Bir sorun felan olursa Ö.M yardımcı olabilirim Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkaraman06

quote:

Evet PRogramı Yazıp Derleme imkanı sunuyor Örn :http://members.multimania.co.uk/edadown3/bastohex.html
    Örnekte çıkan .hex uzantılı dosayıda Us-Burn Programı ile entegrene aktarabilirsin .. Bir sorun felan olursa Ö.M yardımcı olabilirim Saygılar.

peki sorun olursa size ulaşırım ancak CCS C ile başlamak bence daha mantıklı çünkü çok fazla kaynak var ancak ben bunu da bir düşünürüm.İlgilniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 20 Nisan 2012; 16:18:54 >

• http://www.altaskitap.com/PIC-PROG-V4-Ekonomik,PR-43.html

http://www.altaskitap.com/CCS-C-Ile-PIC-Programlama,PR-37.html

http://www.altaskitap.com/PIC-16F877A,PR-75.html

Bunları almayı planlıyorum.Başka bunlarla beraber almam gereken malzemeler var mı?Ayrıca fiyatlar uygun mu?

• quote:

http://www.altaskitap.com/PIC-PROG-V4-Ekonomik,PR-43.html

Bunları almayı planlıyorum.Başka bunlarla beraber almam gereken malzemeler var mı?Ayrıca fiyatlar uygun mu?

tekrardan selam. kitap doğru fiyatı da bence uygun. öğreneceğin şeylerin yanında fiyat az bile

16F877A evet bende de bu vardı yalnız biz ankara konya sokaktan elektronikçilerden 6-7 TL ye alıyoduk geçen sene belki netten daha ucuz bulamayabilirsin

ben PICKIT2 kullanmıştım 30TL diye hatırlıyom seninkinin fiyatı uygun

4MHz sanırım 16f877A onun için 4MHz lik kristal alıcaksın. ama onları zaten kitapta detaylı olarak gösteriyor. sonradan direnç kapasitör falan alırken alırsın toptan önce biraz kitaba bak

• quote:

quote:

tekrardan selam. kitap doğru fiyatı da bence uygun. öğreneceğin şeylerin yanında fiyat az bile

16F877A evet bende de bu vardı yalnız biz ankara konya sokaktan elektronikçilerden 6-7 TL ye alıyoduk geçen sene belki netten daha ucuz bulamayabilirsin

4MHz sanırım 16f877A onun için 4MHz lik kristal alıcaksın. ama onları zaten kitapta detaylı olarak gösteriyor. sonradan direnç kapasitör falan alırken alırsın toptan önce biraz kitaba bak

Teşekkür ederim.Ben bunları yaz tatilinde başlayıp öğrenmeyi planlıyorum.O zaman ilk aşamada bu 3'ünü alırım.Lcd,Ne5555 vb. diğerlerini sonradan mı alayım?

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.Ben bunları yaz tatilinde başlayıp öğrenmeyi planlıyorum.O zaman ilk aşamada bu 3'ünü alırım.Lcd,Ne5555 vb. diğerlerini sonradan mı alayım?

şimdi çeşit çeşit lcd var hangisini alacağını bilemezsin. ama kitapta ayrıntılı olarak hangi lcdyi alacağın hangi devreyi kuracağın belli. bence kitaptan konu bak biraz mantığı kavrayana kadar.
    sonra benim de yaptığım gibi baştaki led yakıp söndürme devrelerini bilgisayarda proteusda devresini kurup yazdığın programı proteustaki devrede picin içine yazıp deneme yapabilirsin. sonra da gerçekte yaparsın.

ancak şu an kitaba bakmadan ne alsan eksik alacaksın eğer kendinde dirençler kapasitörler varsa orası ayrı. önerim kitaba başla 1-2 proteusda deneme yap ondan sonra reelde daha basit yaparsın

• quote:

quote:

quote:

quote:

şimdi çeşit çeşit lcd var hangisini alacağını bilemezsin. ama kitapta ayrıntılı olarak hangi lcdyi alacağın hangi devreyi kuracağın belli. bence kitaptan konu bak biraz mantığı kavrayana kadar.
    sonra benim de yaptığım gibi baştaki led yakıp söndürme devrelerini bilgisayarda proteusda devresini kurup yazdığın programı proteustaki devrede picin içine yazıp deneme yapabilirsin. sonra da gerçekte yaparsın.

ancak şu an kitaba bakmadan ne alsan eksik alacaksın eğer kendinde dirençler kapasitörler varsa orası ayrı. önerim kitaba başla 1-2 proteusda deneme yap ondan sonra reelde daha basit yaparsın

Alıntıları Göster
    Hocam bende toplu almayı planlıyorum çünkü kargo parası var Ben bu üçlüyü alsam proteusta deneme yapıp atsam olur mu?Bir de hocam pic16f877A nın yeniden programlanabilme özelliği var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 4 Mayıs 2012; 18:35:32 >

• quote:

Hocam bende toplu almayı planlıyorum çünkü kargo parası var Ben bu üçlüyü alsam proteusta deneme yapıp atsam olur mu?Bir de hocam pic16f877A nın yeniden programlanabilme özelliği var mı?

ilk olarak tabiki tekrar programlayabilirsin PIC i. ram gibidir yazıp silebilirsin

yakınlarda devre elemanları alabileceğin bir dükkan yokmu? arada direnç kapasitör alman gerekirse ordan halledersin. çünkü bu alacağın 3 alet ana malzemeler. şimdi PIC devresinde 2-3 direnç 4.7k olması lazım bir kristal 4MHz olan ne biliyim böyle şeyler lazım. daha sonra kuracağın devreye göre led yakıp söndürme ise ışık veren ledler ve her biri için direnç. yok motor çalıştırma için motor ve motor sürücü entegresi ve direnç-capacitor alman lazım. yani anlayacağın neler lazım olduğunu şimdiden kestiremezsin devreleri kurdukça neler gerektiğini görürsün. tavsiyem küçük malzemeleri bi elektronik dükkanından alman illaki vardır. hangi ildesin?

• quote:

quote:

ilk olarak tabiki tekrar programlayabilirsin PIC i. ram gibidir yazıp silebilirsin

yakınlarda devre elemanları alabileceğin bir dükkan yokmu? arada direnç kapasitör alman gerekirse ordan halledersin. çünkü bu alacağın 3 alet ana malzemeler. şimdi PIC devresinde 2-3 direnç 4.7k olması lazım bir kristal 4MHz olan ne biliyim böyle şeyler lazım. daha sonra kuracağın devreye göre led yakıp söndürme ise ışık veren ledler ve her biri için direnç. yok motor çalıştırma için motor ve motor sürücü entegresi ve direnç-capacitor alman lazım. yani anlayacağın neler lazım olduğunu şimdiden kestiremezsin devreleri kurdukça neler gerektiğini görürsün. tavsiyem küçük malzemeleri bi elektronik dükkanından alman illaki vardır. hangi ildesin?

Kahramanmaraştayım hocam.Elektronik parça satan yer var ancak fiyatlar pahalı.Örnek vermek gerekirse tek bir yerde pic16f877A buldum 15 TL Başka bir örnek internette 2 tl olan cny70 4 tl Ama mecburen katlanacağız.Gel git tanışıp indirim falan yaptırmaya calışırım Ben bu pic ile robot yapmayı planlıyorum.O konularda yardımcı olabilir misiniz?

• quote:

quote:

quote:

Kahramanmaraştayım hocam.Elektronik parça satan yer var ancak fiyatlar pahalı.Örnek vermek gerekirse tek bir yerde pic16f877A buldum 15 TL Başka bir örnek internette 2 tl olan cny70 4 tl Ama mecburen katlanacağız.Gel git tanışıp indirim falan yaptırmaya calışırım Ben bu pic ile robot yapmayı planlıyorum.O konularda yardımcı olabilir misiniz?

hocam biz de bi robot yaptık bitirme projesi olarak ancak mekanik kısımla ilgilenmedim hiç sadece elektronik devre ve robotun yazılımını bir de üzerindeki devreyi ben yaptım(motor sürme falan da dahil)

bu konularda yardımcı olurum tabi ancak öncelikle bi altyapın olmalı başta. tavsiyem kitabı sırasıyla takip etmeniz. ben de kitabı baştan aşağı okudum ancak işime yaramayacak olan chapterları atladım kızıl ötesi olsun paralel iletişim olsun.

2 liralık mal da 4 TL ye alınmaz sonuçta 1-2 değil robotta 5-6 cny alırsınız bi o kadar da yaksanız bozsanız falan gene en iyisi internetten sipariş gibi sizin için

bence kitaptan belirli bir altyapıya kadar denemelerinizi proteusdan yapmanız. sonuçta ben de proteusda deneme yaptım bir iki tane sonra sıktı yapmadım kitabı bitirdim en son direk robotumu yapmaya geçtim. siz de ne yapmaya karar verdiğinizde neler gerekli olacak kafanızda belli olur zaten. kişisel tavsiyem bir an önce kitaba başlayın az biraz da c biliyosanız çok kolay kaparsınız zaten

ilerde robotunuz için gerekli olabilecek motor sürme devreleri, cny devreleri ve pic ile bağlantısı örnek kodumu yollarım size

• Programlama konusunda az biraz bilgin varsa flowcode programını bir dene. Tamamen akış diyagramı üzerinden kod yazıyorsun. İçerdiği bileşenlerin kodlarını açıp bakabilirsin ve işine yarayacak şekilde değiştirmene de müsade ediyor. Hatta hazır bileşenler işine yaramazsa kendi bileşenini oluşturabilir yada araya c kodu ekleyerek rahatça programını yazar işini halledersin. Bir kodu bir kere yazıp ömürlük kullanabiliyorsun. Bir avantajı daha var, yazdığın programı anında farklı bir tür için derleyebiliyorsun. Misal PIC için yazıp AVR için derletebilirsin...
  • quote:

Öncelikle şimdi yazacaklarımı nacizane bir öneri olarak değerlendirmeni isterim. Öncelikle linkteki ürün seri porttan bağlanan bir programlayıcı ve artık seri port yavaş yavaş (pek de yavaş sayılmaz aslında) yerini USB'ye bırakıyor. Hatta artık çoğu anakartta seri port soketi içerden bağlantı ile yapılıyor. Ayrıca fotoğraftan görüldüğü kadarıyla standart entegre soketi kullanılmış. Bu da aynı PIC'i 10 kere tak çıkar yaptıktan sonra bacaklarının kopmaması artık şansa kalacağı anlamına geliyor demek oluyor. Bu nedenle o programlayıcı aslında pek de sağlıklı bir seçim gibi durmuyor. 16F877A için de 10TL bir fiyat çekmişler ki Dorukanstore'dan 7,24TL'ye alabilirsin aynı PIC'i. Ayrıca PIC dışında daha bir çok devre elemanına daha ihtiyaç duyacaksın.
    Bu nedenle ilk olarak kitabı al ve kitaptaki örnekleri Proteus'da dene. Zaten kitaptaki örneklerin büyük bir kısmını Proteus'da çalıştırabilirsin. Proteus'da denemek gerçek bir devreyi çalıştırmak kadar zevk vermeyecektir büyük ihtimal ancak bu öğrenim sürecinde ne gibi devre elemanlarına ihtiyacın olacağını görme şansın olacaktır. Ondan sonra da adam gibi bir PIC programlayıcı ile birlikte gerekli devre elemanlarını alarak fiziksel devreleri kurabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam biz de bi robot yaptık bitirme projesi olarak ancak mekanik kısımla ilgilenmedim hiç sadece elektronik devre ve robotun yazılımını bir de üzerindeki devreyi ben yaptım(motor sürme falan da dahil)

bu konularda yardımcı olurum tabi ancak öncelikle bi altyapın olmalı başta. tavsiyem kitabı sırasıyla takip etmeniz. ben de kitabı baştan aşağı okudum ancak işime yaramayacak olan chapterları atladım kızıl ötesi olsun paralel iletişim olsun.

2 liralık mal da 4 TL ye alınmaz sonuçta 1-2 değil robotta 5-6 cny alırsınız bi o kadar da yaksanız bozsanız falan gene en iyisi internetten sipariş gibi sizin için

bence kitaptan belirli bir altyapıya kadar denemelerinizi proteusdan yapmanız. sonuçta ben de proteusda deneme yaptım bir iki tane sonra sıktı yapmadım kitabı bitirdim en son direk robotumu yapmaya geçtim. siz de ne yapmaya karar verdiğinizde neler gerekli olacak kafanızda belli olur zaten. kişisel tavsiyem bir an önce kitaba başlayın az biraz da c biliyosanız çok kolay kaparsınız zaten

ilerde robotunuz için gerekli olabilecek motor sürme devreleri, cny devreleri ve pic ile bağlantısı örnek kodumu yollarım size

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim Ben ilk olarak kitabı okuyacağım.Ancak siz de takdir edersiniz ki insan simülasyon yerine gerçekte uygulamasını görmek istiyor ondan dolayı acale ediyorum

Alışverişlerimide(robot) internetten yapmayı düşünüyorum.İlk olarak ucuz (kalitesiz ) parçalarla başlayıp daha sonra kendimi geliştirdikten sonra faxon motorlar,sharp sensörler ...

Kitapta gerekli olmayan bölümleri atlamayı düşünüyorun eğer ihtiyacım olursa döner bakarım C hakkında hiç bilgim yok

Hocam robot yavaş yavaş kafamda şekillenmeye başladı.Bu arada kodları yollarsanız çok memmun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 4 Mayıs 2012; 21:48:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Programlama konusunda az biraz bilgin varsa flowcode programını bir dene. Tamamen akış diyagramı üzerinden kod yazıyorsun. İçerdiği bileşenlerin kodlarını açıp bakabilirsin ve işine yarayacak şekilde değiştirmene de müsade ediyor. Hatta hazır bileşenler işine yaramazsa kendi bileşenini oluşturabilir yada araya c kodu ekleyerek rahatça programını yazar işini halledersin. Bir kodu bir kere yazıp ömürlük kullanabiliyorsun. Bir avantajı daha var, yazdığın programı anında farklı bir tür için derleyebiliyorsun. Misal PIC için yazıp AVR için derletebilirsin...

Bu konuda araştırmalar yapacağım teşekkürler C değilde CCS C ile kodlama yapabilirim değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

Öncelikle şimdi yazacaklarımı nacizane bir öneri olarak değerlendirmeni isterim. Öncelikle linkteki ürün seri porttan bağlanan bir programlayıcı ve artık seri port yavaş yavaş (pek de yavaş sayılmaz aslında) yerini USB'ye bırakıyor. Hatta artık çoğu anakartta seri port soketi içerden bağlantı ile yapılıyor. Ayrıca fotoğraftan görüldüğü kadarıyla standart entegre soketi kullanılmış. Bu da aynı PIC'i 10 kere tak çıkar yaptıktan sonra bacaklarının kopmaması artık şansa kalacağı anlamına geliyor demek oluyor. Bu nedenle o programlayıcı aslında pek de sağlıklı bir seçim gibi durmuyor. 16F877A için de 10TL bir fiyat çekmişler ki Dorukanstore'dan 7,24TL'ye alabilirsin aynı PIC'i. Ayrıca PIC dışında daha bir çok devre elemanına daha ihtiyaç duyacaksın.
    Bu nedenle ilk olarak kitabı al ve kitaptaki örnekleri Proteus'da dene. Zaten kitaptaki örneklerin büyük bir kısmını Proteus'da çalıştırabilirsin. Proteus'da denemek gerçek bir devreyi çalıştırmak kadar zevk vermeyecektir büyük ihtimal ancak bu öğrenim sürecinde ne gibi devre elemanlarına ihtiyacın olacağını görme şansın olacaktır. Ondan sonra da adam gibi bir PIC programlayıcı ile birlikte gerekli devre elemanlarını alarak fiziksel devreleri kurabilirsin.

Sağolun önerileriniz için.Ben bu günlerde meraktan dolayı biraz sabırsız davranıyorum ondan dolayı hemen uygulamaya geçmek istiyorum ama bu yanlış bir davranış Bende maddi kayıplara neden olabilir

Dorukanstore'ye bakacağım.Başka bildiğiniz siteler varsa onları da söylerseniz karşılaştırma imkanı bulabilirim.

Benim evdeki eski (2002'den kalma) bilgisayarda seri port var ondan dolayı bu ürünü seçmiştim ancak bunula robot yapmaya kalkarsam bundaki kodları çok fazla defa değiştirmem gerekecek bu da picin bozulmasına neden olabilir

Proteus kullanımını çok fazla bilmiyorum.Bunun basit bir kullanım kılavuzu varsa (PDF,video vb. olarak) link verebilir misiniz?

• ben atlamışım arkadaş hatırlatmış usb girişli olsun alacağın pic programlayıcı ilerde sıkıntı çekersin

şu resimdeki şekil olarak(verdiğim link sadece resim amaçlı markası farklıydı)
    http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/pickit2-usb-pic-programlayici-serpic-65tl-52680050

gayet rahat idi kullanımı tavsiye ederim. ister pici cihaza takıp programlıyosun istersen 5 li soket(5 tane kabloyu) cihaza bağlayıp onu picin uygun bacaklarına bağlayarak pici devreden sökmeden programlayabiliyosun. bi süre sonra çok önemli bir özellik olacak bu seri programlama

kodları boş bi zamanda atarım daha erken ama unutursam pm atarsın ilerde

• Dorukanstore'a ek olarak bluemavi ve direnç.net'i de sayabilirim. Ben direkt Dorukan'dan alışveriş yapıyorum (dükkandan) ancak bluemavi'den de alışverişim oldu gerek internet gerekse de dükkanlarına gidip. direnç.net de tavsiye edilenler arasında forumda ancak benim daha alışverişim olmadı.
    Daha önce de dediğimi gibi Proteus'da isterseniz LCD televizyon çalıştırın ama fiziki devredeki LED'i yakmak kadar zevk veremeyecektir. Ancak bu konularda sabır önemli. Bazı aletler vardır ki uzun süreli kullanım amaçlıdır. Bunlar için bekleyip düzgün birşey almak çok daha mantıklıdır.
    PIC programlayıcı olarak PICKIT2, PICKIT2 klonları veya Brenner 9 sağlıklı bir seçim olacaktır. Her USB PIC programlayıcı Windows 7'de çalışmamaktadır bilginize. Bende EXPKITS'in PICKIT2 klonu mevcut ve daha bugüne kadar herhangi bir problem çıkarmadı. PICKIT2 klonu alacaksanız mümkün olduğunca kırpılmamış bir klon almanız daha iyi olacaktır. Ayrıca PICKIT2 ile ileride ATMEL'e geçiş düşünürseniz ATMEL'de programlayabilirsiniz.
    Alacağınız kitabın içeriği nasıl bilemiyorum. Bu konularda genelde 2 tip kitap vardır. Bunlardan ilki ve de piytasada çokca bulunan tip genelde programın HELP dosyalarının Türkçe tercümesi veya tercümenin az süslenmiş halidir ki bu tip kitaplar 0'dan öğrenim için uygun değildir. Komutlar en ince ayrıntısına kadar anlatılmıştır. Bu kitaplar konu hakkında bilgisi olan kişiler için yazılmış olan yardımcı kitap olarak daha faydalıdır ve genelde komutlar alfabetik sıra ile anlatılmışlardır. İkinci tip kitap ise konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişiler için yazılmış olan kitaplardır. Bu tip kitaplarda komutlar anlatılırken derinlemesine anlatılmaz. Ancak işin mantığını öğretmek amaçlıdırlar. Önce bir LED yakıp söndürmekle başlar daha sonra LED sayısını arttırır ondan sonra buton ekler ve devam eder gider. Böylece kişi detaylarda boğulmadığı için sıkılmaz aksine motive olur. İkinci tip kitaptaki eksikleri ileride birinci tip kitapla kapatıp yola devam etmek sıfırdan öğrenen bir kişi için en doğru olan yoldur tartışmasız.
    Proteus için google'da "Proteus ders notları" diye aratırsanız karşınıza birçok kaynak çıkacaktır. Forumda da çokca kullanıcı mevcut. Takıldığınız yerleri sorabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.