Şimdi Ara

PİC programlama(Yeni Başladım) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
18.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pic programlama olayına gıcık oluyorum. bitirme projem için picli bir proje aldım önce arduinoda yaptım takır takır çalıştı. sonra devresini yaptık bir arkadaşla, kodu da c ye çevirdim, yok olmuyor. anlamıyorsun sorun programda mı devrede mi. öyle bakıyorsun boş boş kodlara. neyse içim darlanmıştı anlattım rahatladım biraz. herkese kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: **cyborg**

ben atlamışım arkadaş hatırlatmış usb girişli olsun alacağın pic programlayıcı ilerde sıkıntı çekersin

şu resimdeki şekil olarak(verdiğim link sadece resim amaçlı markası farklıydı)
    http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/pickit2-usb-pic-programlayici-serpic-65tl-52680050

gayet rahat idi kullanımı tavsiye ederim. ister pici cihaza takıp programlıyosun istersen 5 li soket(5 tane kabloyu) cihaza bağlayıp onu picin uygun bacaklarına bağlayarak pici devreden sökmeden programlayabiliyosun. bi süre sonra çok önemli bir özellik olacak bu seri programlama

kodları boş bi zamanda atarım daha erken ama unutursam pm atarsın ilerde

Peki hocam o zaman usb girişli bir model alırım.http://www.altaskitap.com/PIC-Programlayicilar,LA_172-2.html bu adresteki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz?http://www.expkits.com/?s=magaza Bu siteden tavsiye ettiğiniz var mı?

Benim için tak-çıkar fazla olacağı için dayanıklı bir pic proglamyıcı olsun.Hocam 5'li soket özelliği hakkında bilgim yoktu.Bunun sayesinde sadece küçük bir kod değişikliğini devreyi hiç bozmadan yapabileceğim

Hocam kodları boş zamanda atarsanız süper olur Ben duruma göre pm atarım

Bu arada hocam dediğiniz 20 kuruşluk plastikhttp://www.elektrovadi.com/40LI-ENTEGRE-SOKETI,PR-1248.html bu muydu?Bu tam olarak ne fayda sağlıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Dorukanstore'a ek olarak bluemavi ve direnç.net'i de sayabilirim. Ben direkt Dorukan'dan alışveriş yapıyorum (dükkandan) ancak bluemavi'den de alışverişim oldu gerek internet gerekse de dükkanlarına gidip. direnç.net de tavsiye edilenler arasında forumda ancak benim daha alışverişim olmadı.
    Daha önce de dediğimi gibi Proteus'da isterseniz LCD televizyon çalıştırın ama fiziki devredeki LED'i yakmak kadar zevk veremeyecektir. Ancak bu konularda sabır önemli. Bazı aletler vardır ki uzun süreli kullanım amaçlıdır. Bunlar için bekleyip düzgün birşey almak çok daha mantıklıdır.
    PIC programlayıcı olarak PICKIT2, PICKIT2 klonları veya Brenner 9 sağlıklı bir seçim olacaktır. Her USB PIC programlayıcı Windows 7'de çalışmamaktadır bilginize. Bende EXPKITS'in PICKIT2 klonu mevcut ve daha bugüne kadar herhangi bir problem çıkarmadı. PICKIT2 klonu alacaksanız mümkün olduğunca kırpılmamış bir klon almanız daha iyi olacaktır. Ayrıca PICKIT2 ile ileride ATMEL'e geçiş düşünürseniz ATMEL'de programlayabilirsiniz.
    Alacağınız kitabın içeriği nasıl bilemiyorum. Bu konularda genelde 2 tip kitap vardır. Bunlardan ilki ve de piytasada çokca bulunan tip genelde programın HELP dosyalarının Türkçe tercümesi veya tercümenin az süslenmiş halidir ki bu tip kitaplar 0'dan öğrenim için uygun değildir. Komutlar en ince ayrıntısına kadar anlatılmıştır. Bu kitaplar konu hakkında bilgisi olan kişiler için yazılmış olan yardımcı kitap olarak daha faydalıdır ve genelde komutlar alfabetik sıra ile anlatılmışlardır. İkinci tip kitap ise konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişiler için yazılmış olan kitaplardır. Bu tip kitaplarda komutlar anlatılırken derinlemesine anlatılmaz. Ancak işin mantığını öğretmek amaçlıdırlar. Önce bir LED yakıp söndürmekle başlar daha sonra LED sayısını arttırır ondan sonra buton ekler ve devam eder gider. Böylece kişi detaylarda boğulmadığı için sıkılmaz aksine motive olur. İkinci tip kitaptaki eksikleri ileride birinci tip kitapla kapatıp yola devam etmek sıfırdan öğrenen bir kişi için en doğru olan yoldur tartışmasız.
    Proteus için google'da "Proteus ders notları" diye aratırsanız karşınıza birçok kaynak çıkacaktır. Forumda da çokca kullanıcı mevcut. Takıldığınız yerleri sorabilirsiniz.

İlk olarak dediğiniz dorukanstore,direnç net ve bluemavi'den fiyat karşılaştırması yapacağım.

Dediğiniz gibi deneyerek yaptığın küçük bie şey simulasyona göre çok daha fazla zevk verir.Ben bundan dolayı sabırsız davranıyorum

Ben hem masaüstü(xp) hemde laptop(windows 7) programlama yapmayı düşünüyorum.Bunun için ikisine de uyumlu olması çok önemli

Pickit 2http://www.expkits.com/?s=urun_detay&urun=pickit2.htm bu adrestekü ürün değil mi?http://www.expkits.com/?s=urun_detay&urun=pickit3.htm bunla arasında ne gibi bir fark var?

Kitapla ilgili yorumları okuduğumda genel kanı yeni başlayanlar için kılavuz olduğu yönünde bundan dolayı ben de bunu tercih ediyorum.

Proteus ders notlarını(yazı ve video) araştırıyorum.Eğer takıldığım yer olursa bu konu başlığından sorularımı iletirim

• quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

pic programlama olayına gıcık oluyorum. bitirme projem için picli bir proje aldım önce arduinoda yaptım takır takır çalıştı. sonra devresini yaptık bir arkadaşla, kodu da c ye çevirdim, yok olmuyor. anlamıyorsun sorun programda mı devrede mi. öyle bakıyorsun boş boş kodlara. neyse içim darlanmıştı anlattım rahatladım biraz. herkese kolay gelsin

Döktün içini rahatladın Dostum benim için bir merak ve ilerde de tutkuya dönüşecek bir olay pic programlama onun için bu yolda çekeceğim zorluklar benim için sorun oluşturmuyor

• Pickit3 daha yeni bir cihaz ancak forumlarda okuduğum kadarıyla kullanımı da bir o kadar dertli bir cihaz. O yüzden yeni başlayan kişilere pek önermiyorlar. Hatta birçok kişi pickit3 için "çöp" cihaz bile diyor. Uzun uzun istersen yazarım müsait olduğum bir zaman. Arkadaşım bir ara kendi pickit2'sini satmak istiyordu (expkits'in) istersen sorayım hala düşünüyor mu diye. Birşeyler öğrenirken sabırlı olmak gerekir:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

pic programlama olayına gıcık oluyorum. bitirme projem için picli bir proje aldım önce arduinoda yaptım takır takır çalıştı. sonra devresini yaptık bir arkadaşla, kodu da c ye çevirdim, yok olmuyor. anlamıyorsun sorun programda mı devrede mi. öyle bakıyorsun boş boş kodlara. neyse içim darlanmıştı anlattım rahatladım biraz. herkese kolay gelsin

Döktün içini rahatladın Dostum benim için bir merak ve ilerde de tutkuya dönüşecek bir olay pic programlama onun için bu yolda çekeceğim zorluklar benim için sorun oluşturmuyor

valla zorluğu çok olan bir kol. ama zevkli orası ayrı

kolay gelsin iyi çalışmalar

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Pickit3 daha yeni bir cihaz ancak forumlarda okuduğum kadarıyla kullanımı da bir o kadar dertli bir cihaz. O yüzden yeni başlayan kişilere pek önermiyorlar. Hatta birçok kişi pickit3 için "çöp" cihaz bile diyor. Uzun uzun istersen yazarım müsait olduğum bir zaman. Arkadaşım bir ara kendi pickit2'sini satmak istiyordu (expkits'in) istersen sorayım hala düşünüyor mu diye. Birşeyler öğrenirken sabırlı olmak gerekir:)

Peki o zaman ben pickit2 alırım boşa dert çekmeyelim Açıklamanızı müsait bir zaman da yazarsanız bilgilenmiş olurum.Rica etsem sorabilir misiniz arkadaşınıza?

Sabır konusuna gelince sabretmeye çalışacağım artık ne yapalım

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.İnşallah kısa zamanda öğrenip çalışmalar yapacağım.O bir ledin yanması bile ayrı bir keyif diye tahmin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 5 Mayıs 2012; 13:46:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.İnşallah kısa zamanda öğrenip çalışmalar yapacağım.O bir ledin yanması bile ayrı bir keyif diye tahmin ediyorum

aynen öyle. picin yanında arduino öğrenmeni de tavsiye ederim. o da çok zevkli. kişisel fikrimi sorarsan başlangıç için arduino daha iyi olabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aynen öyle. picin yanında arduino öğrenmeni de tavsiye ederim. o da çok zevkli. kişisel fikrimi sorarsan başlangıç için arduino daha iyi olabilir.

Aurdiona ile robot programlama yapılabiliyor mu?

Edit:Dostum alıntı yapmadan yazarsak mesajlar az yer kaplar

• tamam arduino ile robot programlamanın kralı yapılır. sen hobi için mi uğraşacaksın bunlarla? yoksa mesleğin falan mı olacak?

eğer hobi için uğraşacaksan al arduino kafan rahat etsin.

sana bir site yazıyorum orada arduino ile neler yapabileceğini görürsün

http://www.instructables.com/tag/type-id/category-technology/channel-arduino/

burada binbir tane proje var ne istersen
  • quote:

tamam arduino ile robot programlamanın kralı yapılır. sen hobi için mi uğraşacaksın bunlarla? yoksa mesleğin falan mı olacak?

Ben şu an fen lisesi 2.sınıftayım yani şimdilik hobi ama ilerde elektrik-elektronik veya mekatronik düşünüyorum.

Aurdiono ile yapılan çok güzel projeler var ama küçük robotları göremedim.Aurdiono ile sumo robot yapılabilir değil mi?

Eğer hobi olarak uğraşacaksın demişsin.Yani aurdiono ile çok büyük projeler yapılamıyor mu?

• quote:

quote:

tamam arduino ile robot programlamanın kralı yapılır. sen hobi için mi uğraşacaksın bunlarla? yoksa mesleğin falan mı olacak?

Ben şu an fen lisesi 2.sınıftayım yani şimdilik hobi ama ilerde elektrik-elektronik veya mekatronik düşünüyorum.

Aurdiono ile yapılan çok güzel projeler var ama küçük robotları göremedim.Aurdiono ile sumo robot yapılabilir değil mi?

Eğer hobi olarak uğraşacaksın demişsin.Yani aurdiono ile çok büyük projeler yapılamıyor mu?

arduino ile yapacakların sınırı yok insansız uçak kontrol edebileni bile var. yapacakların hayal gücünle sınırlı. hobi uğraşını sorma amacım bir ürün üretip onu satamazsın arduinoda o yüzden. hoş gerçi satarsın içinde 60 liralık arduino ile beraber. picle çok daha ucuza mal edebilirsin.

öyle mükemmel robotlar yapılıyor ki sumoya falan dönüp bakmazsın

al birde bu siteyi incele burada sadece arduino kullanılarak yapılmış robotlar var.

http://letsmakerobots.com/taxonomy/term/126

ben elektronik mühendisliği okuyorum. arduino tavsiye ederim zaten üniv. kadar arduino ile programlamada baya ilerlersin üniversitede elektronik, devre derslerini aldıktan sonra istersen pice geçip piyasaya yönelik işlerde yapabilirsin.

birde çok önemli bir nokta, eğer ingilizcen varsa arduinoda takıldığın yerde kesin sana yardım eden birisini bulursun.

• quote:

quote:

quote:

arduino ile yapacakların sınırı yok insansız uçak kontrol edebileni bile var. yapacakların hayal gücünle sınırlı. hobi uğraşını sorma amacım bir ürün üretip onu satamazsın arduinoda o yüzden. hoş gerçi satarsın içinde 60 liralık arduino ile beraber. picle çok daha ucuza mal edebilirsin.

öyle mükemmel robotlar yapılıyor ki sumoya falan dönüp bakmazsın

al birde bu siteyi incele burada sadece arduino kullanılarak yapılmış robotlar var.

http://letsmakerobots.com/taxonomy/term/126

ben elektronik mühendisliği okuyorum. arduino tavsiye ederim zaten üniv. kadar arduino ile programlamada baya ilerlersin üniversitede elektronik, devre derslerini aldıktan sonra istersen pice geçip piyasaya yönelik işlerde yapabilirsin.

birde çok önemli bir nokta, eğer ingilizcen varsa arduinoda takıldığın yerde kesin sana yardım eden birisini bulursun.

Bu tavsiyelerinizi dinleyeceğim ve bu Aurdiono işini araştıracağım.Benim pic seçmemdeki amaç picle yapılan çok sayıda robot projesi olduğu için onların kaynaklarından yararlanabilme olasılığımdı.

Bir şey sormak istiyorum.Ben sumo robot yaparken regülatör,entegre vb. kullanacağım bunları aurdionaya bağlamamda sorun olmaz değil mi?

İngilizce bilgim ne yazik ki çok ileri düzey değil

Ama ben ilk olarak ccs c ile pic programladan başlayıp ardından hem ccs c dil bilgimi geliştirmiş olurum ayrıca devre elemanlarını iyice kavramış olurum.Ardından bu bilgilerimi birleştirip aurdionada uygularım

• Dil öğrenmeye, mikro işlemci kullanmaya yeni başlayacaksan resimdeki programı bir dene. Programdaki hazır komponentlerde ne ararsan var.

Led, segment led, LCD, Grafik LCD, düğmeler, keypad, SPI, CAN, LIN, RS232, I2C, RC5, IrDA, Bluetooth, RF, RFID, Zigbee, MIDI (Ses), FAT (HDD, MMC, SD), TCP/IP, USB, Web Server, Wireless LAN, PWM, Accellometer, Servo, Step motor, Encoder, GSM (SMS, Konuşma, GPRS), GPS, EEPROM gibi birçok güncel bileşen kendi içinde mevcut. Yetmezse kendi kodunu kendin yaz, olmadı bunların kodlarını aç kendine göre düzenle başka bir bileşen oluştur.

Kodu hazırlamak için sürükle bırak, tıkla listeden yapmak istediğini seç. İşin hambaliyetini program senin için yapsın.

• @herdogan80

bütün devre elemanlarını arduinoya bağlayabilirsin. hiçbir sorun olmaz. şimdi senin aslında 1 saat uğraş verip somut bir şeyler elde etmen lazım hevesinin kırılmaması için. şimdi pici programlayacaksın sonra ona bir baskı devre yapacaksın ya da delikli board üzerinde kuracaksın devreni falan filan... işin temeli bu doğru ama sana hemen sonuç getirecek bir şeyler lazım. sen bilirsin yinede bence ikisini de öğren sonrası kendiliğinden gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Dil öğrenmeye, mikro işlemci kullanmaya yeni başlayacaksan resimdeki programı bir dene. Programdaki hazır komponentlerde ne ararsan var.

Led, segment led, LCD, Grafik LCD, düğmeler, keypad, SPI, CAN, LIN, RS232, I2C, RC5, IrDA, Bluetooth, RF, RFID, Zigbee, MIDI (Ses), FAT (HDD, MMC, SD), TCP/IP, USB, Web Server, Wireless LAN, PWM, Accellometer, Servo, Step motor, Encoder, GSM (SMS, Konuşma, GPRS), GPS, EEPROM gibi birçok güncel bileşen kendi içinde mevcut. Yetmezse kendi kodunu kendin yaz, olmadı bunların kodlarını aç kendine göre düzenle başka bir bileşen oluştur.

Kodu hazırlamak için sürükle bırak, tıkla listeden yapmak istediğini seç. İşin hambaliyetini program senin için yapsın.

/>

programın adını yazabilir misin?

• quote:

quote:

Dil öğrenmeye, mikro işlemci kullanmaya yeni başlayacaksan resimdeki programı bir dene. Programdaki hazır komponentlerde ne ararsan var.

/>

programın adını yazabilir misin?

flowcode

• @goçhisar

teşekkürler
  • quote:

/>

Mikroişlemci kullanmaya yeni başlayacağım bundan dolayı Bunu indirip deneyeceğim kesinlikle çünkü işlerin zorluğunu bu hallediyor demişsiniz.

Bu programın Türkçe Dil Desteği var mı?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.