True RMS ölçü aletleri sinyalin dalga şeklinden bağımsız her zaman gerçek RMS değerini gösterir. True RMS olmayan ölçü aletleri sinüsoidal sinyale göre kalibre edilirler.
Alternatif akim uyguladiginizda olctugunuz sinyalin Root-Mean-Square'i yani karesinin ortalamasinin karekokunu hesaplayarak ekrana verebildigini soyluyor.True kelimesinden kasti ise sanirim diger aletlerin dalgali akimda dogru sonuclari veremedigini anlatmak istemesi.
YORUM 2 Alternatif akim uyguladiginizda olctugunuz sinyalin Root-Mean-Square'i yani karesinin ortalamasinin karekokunu hesaplayarak ekrana verebildigini soyluyor.True kelimesinden kasti ise sanirim diger aletlerin dalgali akimda dogru sonuclari veremedigini anlatmak istemesi.
Bunu al. Yaşım 25, lisedeyken almıştım. Hala kullanıyorum. Kesinlikle muhteşem bir alet. Tabi daha iyileride var ama kalite olarak değil, özellik olarak daha iyileri var. mesela frekans ölçen aletlerde var.
Bunu al. Yaşım 25, lisedeyken almıştım. Hala kullanıyorum. Kesinlikle muhteşem bir alet. Tabi daha iyileride var ama kalite olarak değil, özellik olarak daha iyileri var. mesela frekans ölçen aletlerde var.