Şimdi Ara

pic programlama kartı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar internetten usb üzerinden programlama yapabileceğim bir kart satın aldım.
    sanırım usburn programı ile kalibrasyon yapmam gerekiyor.
    ulaşabildiğim dökümanlar şu linkte

https://www.dropbox.com/sh/56a2vsp4yt2gegw/Vl3ZYGlzOB

kalibrasyon yaparken kartta pic bulunmamalıdır yazıyor. burada takıldığım yer acaba zif sokette mi pic bulunmamalıdır, yoksa üzerinde gelen pic te mi karttan ayrılmalıdır?

daha önce yapmış arkadaşlar varsa bir açıklayabilirseniz sevinirim.

devre kartını ekliyorum
     pic programlama kartı hakkında pic programlama kartı hakkında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dayanamadım taktım denedim kalibrasyon yapmadan. ölçüm noktası olduğunu zannettiğim 2 tane boş delik var birde atlama kablo ile birleşmesi gereken bir yer var yan yana sanırım kısa devre yapılması lazım , . kalibrasyon program üzerinde yapılıyor sanırım benim programın değerleride şu şekilde

birde yazıdığım hex dosyası aşağıda görünen okuyup kaydettirdiğim üstteki görünen birbirinden farklı nedeni nedir acaba?

pic programlama kartı hakkında pic programlama kartı hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu27 -- 29 Ocak 2016; 11:48:02 >

• yüklediğim hex dosyası aşağıda olan okuduğum üstte olan farkın sebebi nedir acaba
     pic programlama kartı hakkında

• üzerinde bulunan pic olmadan, kartın bilgisayarla haberleşmez. bende de aynı kart var ve kalibrasyona ihtiyaç duymadan kullanıyorum.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    evet kalibrasyon yapmadım hex yükleyip okuyup sildim hata almadan.

ama yüklenen hex ile okunan hex dosyasının farklı olması neden kaynaklanıyor acaba?

ilk defa pic programlama devresi kullanıyorum acemiyim

• hex dosyası, pic göre yeniden uyarlanmış olabilir.
  • Deneme olarak 8 ledli bir animasyonlar devresi yaptım hex i denemek için sıkıntı çıkmadı normal şekilde çalıştı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arduino ile Birşeyler
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • slm arkadaşlar bende geçenlerde aliexpres uzerınden
    piçkit 3 aldım orjınalmı degılmı tam bılmıyorum
    simdi bende plc programlamada cok ama ok acemıyım :)
    ilk defa yapacağım yenı baslıdım demiyorum baslıcam :)
    o kadar acemıyım yanı :)
    simdi bilgili arkadaşlardan bilgisayara hangı programı yuklucem sadece hex dosyasını yüklemek ıcın
    ilk once elımdekı hex leri yüklemek ıstıyorum
    yazlım ısını sonra öğrenmek ıstıyorum nasıpse

bana bu ısden anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum

aldığım pickit3 ün resımleri

pic programlama kartı hakkında pic programlama kartı hakkında pic programlama kartı hakkında pic programlama kartı hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 9 Mayıs 2016; 22:19:02 >

• hocam öncelikle hayırlı olsun :) beni az çok bilirsiniz 2 yıl önce mutfağa şerit led döşemek için anahtara kablo bağlantısını yapamayarak bu foruma gelmiştim. sonrasında kendimi nasıl olduysa elektroniğin içinde buldum sizin ve diğer arkadaşların yardıymıyla bir amfi yapmıştım.

şuan yaklaşık 5 aydır yazılımsal devrelerle uğraşıyorum en son kablosuz kontrol sistemleri ile ilgili bir devre yaptım. az çok programlama da öğrendim.
    brenner 8 miş bendeki kart . ben usburn programı kullanıyorum.

sizin işletim sisteminiz neyse ve kaç bitlikse 32 mi 64 mü ona göre pickit3 ün driverini yükleyin. bununla ilgili forumlarda çok konu vardır diye düşünüyorum.

ben hiç kullanmadım bende acemiyim ama kullanışlı ve desteği geniş bir programlayıcı olduğunu duymuştum

• yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    saol kardesım allah razı olsun bende el atayım dedım programlama ısıne
    plc ıle o kadar cok yazı okudum kı hepsını bır bırıne karıstırmısım kafamın ıcınde
    dun aksam gezerken nette bu sayfayı buldum
    http://komhedos.com/pickit-3-kullanimi/
    yazılanları okudum ve uyguladım ilk plc mı programladım ama hex vardı daha önceden tabıkıde
    hex dosyasını plc ye yuklemeyı kaptım cok basıtmıs hehehe...:)
    simdi sadece yazılıma başlamak ıcın 4 yada 5 ledlı bır yazılım yapacağım
    led yakıp sondurcem başlangıç böyle yaparlar ya :)
    kucukken pille yakıp sondururdum buyudum hala led yakıp sondurcem ıste heheheh :)
    elımde olan plc ıse sımdılık 16f88 var buna bır devre kartı basıp yada kolay olsun dersen bord uzerınde de olabılır
    ledlerı istedıgım sanıye aralıklarında yakıp söndürmek
    biliyorsan yazlımı bana anlatırsan cok sevınırım
    bılen arkadaşlarda yardımcı olursa sevınırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 10 Mayıs 2016; 21:24:43 >

• Bir ara atayım hocam da ete pic basic dersleri var çok açıklayıcı ornek kodlar ve hexler var devre şemaları var uygulamalı olarak öğrenmek için tavsiye ederim. Kodlar uzerinede değişiklik yapıp simule edersiniz sonrasında da breadboard ile denerseniz. Ama breadboard şart bence ben PCB çizmeden önce şemayı demiyorum sonra olursa PCB çıkıyorum bazen simülasyon ile devrede farklılıklar olabiliyor onu aşmak için deneme şart. Bir bakın dediğim derslere sonrasında portlar ile giriş çıkışlar tanımlayıp butona basınca led yak yada söndür şeklinde kodlar ile yavaş yavaş öğreniyor insan dediğim gibi led tak söndür ile başladım bende suan 5 ay oldu sayılır havada yazi LCD kullanımı GLCD kullanımı animasyonlar falan filan gidiuor valla. İlk olarak içinde osilator bulunan kristal gerektirmeyen 16f628 kullanmıştım ben hala bir çok devrede o şekilde kullanırım. Baslarda bu pic ile ilgili ornek bulmak kolay oluyor . dedigim gibi hex dosyanızı ve semanizi isis ile simule edin birde üzerine breadboard ile deneyin en son PCB ye basın

Aksam atayım bir kaç örnek hocam

• yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    tamam kardesım bekliyorum orneklerınızı
    bırde ben dun aksam mikroc ındırdım kurdum bır sıtede bulduğum otları aynısını yazarak elımdekı 16f88 plc ye yukledım

ama mikrocda entegrelerı daha tanımadığım ıcın bır sayfada sol menu açılıyor krıstal acık kapalı entegrenın ozellıklerını ac kapa gıbı bır bolum var
    oradakılerı hıc degıstırmeden yazılımı yukledım borda daha denemedim

bana yazılııma başlamadan once oradaki ayarların ne olduğunu ve ne için ac kapa yapıldığını anlatan bır bolum varsa lınk atarsanız sevınırım okuyup ogrenırım acbuk kapan bırıyımdır
  • hocam benim izlediğim yol şu şekildeydi hatta bu animasyon devresi üzerinde pic basicin temelini öğrendim diyebilirm.

sizden ricam her indirdiğiniz hex dosyası yada kodun sigorta kısmına bakın kod koruma kapalı olsun. acık olursa bir daha yüklediğiniz pic i kullanamazsınız.

http://320volt.com/pic-basic-dersleri/ burada üstad konu konu kod şema hex acıklama şeklinde anlatmıs tavisyemdir. hala takılınca bakarım

http://www.devreyapimi.com/2011/11/04/led-animasyon-devresi/

buda ilk yaptığım pic li devredir bunun üzerinde çok oynadım denedim vs

• tris komutu

if .....then..... komutu
    for ... nex... komutu

toggle komutu

bunlar gibi bir çok komut vardir pic basic de. sürekli pic basic demem bu derleyici diğerlerine göre daha kolay geliyor

• evet tamda ıstedıgım buydu bu sekldekı makalelerı okuyup bende kendımı gelıstırırım ınsallah

cok teşekkür edıyorum
  • @japon

http://320volt.com/pic-basic-pro-kaynaklari-ile-ornek-uygulamalar/12/ burada işine yarayacak isis simulasyonları ve devreleri kodları acıklamalı olarak verilmiş bende arada bakıyorum tavsiye ederim 12. sayfada en atta alternatif linklerden indirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu27 -- 27 Mayıs 2016; 9:03:34 >
  • Salı kardesim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.