Şimdi Ara

PİC PROGRAMLAMA İŞİYLE UĞRAŞANLARIN DİKKATİNE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ŞÖYLE BİR SORUNUM VAR ELİMDE BİR PROJENİN SADECE HEX DOSYASI MEVCUT BU PROJE LCD EKRANLI BİR PROJE BU PROJEYİ YAPAN ARKADAŞ YAZDIĞI PROGRAMA İNGİLİZCE BİRŞEYLER YAZMIŞ CİHAZI KURDUM HEXİ ATTIM BEN CİHAZ AÇILIRKEN BU MESAJI GÖRMEK İSTEMİYORUM BUNU NASIL SİLEBİLİRİM . ICPROGDA HEXİ ATTIĞIMDA BU MESAJI KENARDA GÖREBİLİYORUM ACABA BU MESAJI YAZILIMA ZARAR VERMEDEN NASIL SİLEBİLİRİM?????

• Hexedit adlı bir program var. Bu programla sadece yazının bulunduğu kısmı boşlukla dolurarak yazının görünmemesini sağlayabilirsiniz. Yazı ekrana çıkar ama boşluk şeklinde çıkacağından ekranda birşey görünmez. Yalnız dikkat edin yazının olduğu bölümün dışında değişiklik yaparsanız program çalışmaz veya yanlış çalışır.
  • Eğer daha derine müdehale etmek isterseniz http://www.hagi-online.org/picmicro/picdisasm_en.html adresinden indirebileceğiniz PiCDisAsm ile hex kodundan picin asm kodlarını elde edebilirsiniz.
  • Arkadaşların dediği gibi HEX ten ASM Ye çeviren programla çevirme işlemini yaptıktan sonra kod içinde Ekranda görünen yazının karakterlerinin tek tek ASCII karakter tablosu karşılıklarının LCD data portuna gönderildiği kod parçasını bulup, oradaki karakter kodlarını istediğiniz harflere göre değiştirmeniz gerekiyor.

kolaylıklar dilerim.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.