Şimdi Ara

Pic Programlayıcı Bazı picleri programlamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende bir JDM-2 programlayıcı var Pic16f877,12f675,16f676 gibi picleri programlayabiliyorum ama 18f84,16f628 gibi 18pin picleri programlamıyor.Okumasına okuyor,tanıyor ama programlamıyor.Piclerde bozukluk yok başka programlayıcıda denedim.Hangi parçada bir bozukluk olabilir yardımcı olurmusunuz.
    Programlayıcının resimleri :

• İşte fail

Buradaki jumperi sağa aldığına emin ol.

Birde bunu usb-rs232 çeviriciyle kullanıyorsan oda sorun çıkartıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 28 Haziran 2010; 2:07:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

İşte fail

Buradaki jumperi sağa aldığına emin ol.

Birde bunu usb-rs232 çeviriciyle kullanıyorsan oda sorun çıkartıyor.

Hayır jumperi doğru bağladım sonraca değişmiş işte neden bilmiyorum
    Direk seri port kablosuyla bağlıyorum kartı
    benim düşündüğüm diyot direnç gibi bi yerde sorun olması yoksa adamlar yanlış yol çizicek değiller karta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 28 Haziran 2010; 3:06:28 >

• Parçaları tek tek kontrol ettim hepsi gayet iyi çalışıyor transistörlerde bir hata olabilir belkide
  • Bilgisayar programı olarak ne kullanıyorsun?
    Bu program hata veriyor mu?Veriyorsa ekran çıktısını koyar mısın?
    Yoksa "programlama başarılı" gibi bir şey mi söylüyor
    Belki de denetleyicilere "code protect" sigortasıyla yanlışlıkla bir kere program yüklemişsindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Parçaları tek tek kontrol ettim hepsi gayet iyi çalışıyor transistörlerde bir hata olabilir belkide

Devre zerindeki zener diyotları özenle kontrol etmeni tavsiye ediyorum. Benim yaptığım programlayıcı da zener diyot hatası yüzünden çalışmamış, günlerce uğraştırmıştı beni.
  • VDD ye 5V u dısarıdan ver düzelebilir. Sorun sanki VPP voltajının tam olusamamamasından kaynaklanıyormus gibime geldi. Picleri okuyabildigine göre bağlantılarda sorun yok. Sadece yazma anında gereken vpp voltajını olusturamıyor devre. Şeması varsa VPP hattındaki zenerlerin ve kapasitelerin lehimlerini bir tazele, avo ile kontrol edebiliyorsan bu hattaki malzemeleri kontrol et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pic osilatörü yardım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir zener 2tanede 4148 ölçerken düz ölçünce normal tersten ölçerken 1900 lü biride 700lü değer gösterdi bunlar bozuk olabilirmi ?
    @sondunya codeproteck yapmadım baska programlayıcıda programlanıyor hata verirken şöyle birşey çıkıyor Write : 3x3FFF read 0x000 gibi.
  • Normalde diyot kademesinde ölçüm yapacaksın. Bir taraftan 0.7V civarı bir sey diger yönde (katot-anot) açık devre olmalı.
  • Diyotları ölçerken bir ayağını sökmen gerekir yoksa ölçüm sırasında doğru değerleri göremessin.
  • bi ara tüm diyotları değiştireyim olmazsa yeni programlayıcı yapacaz
    yardımınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.