Şimdi Ara

Pıc programından anlayan baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 tane 16f877 pici kullanarak 8 led ve 8 buton kullanarak hangi butona basılırsa o ledin yanmasını sağlayan devrenin programı lazım arkadaşlar çok acil her yerde aradım bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrOwl -- 21 Mayıs 2013; 21:13:12 >

Orijinalden alıntı: Slayer1987

8 tane led yakmak için neden 2 tane pic kullanıyorsun onu anlamadım.16f877 de 5 tane port var hadi a portunu geç kalan 4 portta 8 tane pinden 32 tane giriş çıkış var.

Hocam sınav sorusu bu hocamız bizi uğraştırmak istiyor.
    Ölümün olduğu bu dünyada, hiçbir şey çok da ciddi değildir aslında.
  • Birincisi konu yanlış yerde. İkincisi devre şemasını görmeden programı nasıl yazacaksın. Üçüncüsü, hiçbirşey bilmesen bile birazcık araştırmayla yapılır bu soru. 2 sayfa datasheet okuyacaksınız hepsi bu. Ben yine de kabaca yapılacak adımları sayayım.

1- 1. pic in herhangi bir portuna butonları bağla, o portu giriş yap.
    2- Başka bir portu çıkış yap ve 2. pic in bir portuna bağla. 2. pic in bu portunu tabi ki giriş yapıyoruz.
    3- 2. pic in diğer portuna ledleri bağla ve çıkış olarak ayarla.
    4- Program tek döngüden ibaret olacak. Bir döngü içinde giriş portunu oku ve olduğu gibi çıkış portuna ver. Giriş ve çıkış portları aynı olduğu sürece bu program her iki pic tede çalışır.

Ben zamanında hobi olarak elektronikle uğraşırken bile lcd sürücüsü yazmıştım, gayet basitti. Bunlar çocuk oyuncağı işler, biraz gayret.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Birincisi konu yanlış yerde. İkincisi devre şemasını görmeden programı nasıl yazacaksın. Üçüncüsü, hiçbirşey bilmesen bile birazcık araştırmayla yapılır bu soru. 2 sayfa datasheet okuyacaksınız hepsi bu. Ben yine de kabaca yapılacak adımları sayayım.

1- 1. pic in herhangi bir portuna butonları bağla, o portu giriş yap.
    2- Başka bir portu çıkış yap ve 2. pic in bir portuna bağla. 2. pic in bu portunu tabi ki giriş yapıyoruz.
    3- 2. pic in diğer portuna ledleri bağla ve çıkış olarak ayarla.
    4- Program tek döngüden ibaret olacak. Bir döngü içinde giriş portunu oku ve olduğu gibi çıkış portuna ver. Giriş ve çıkış portları aynı olduğu sürece bu program her iki pic tede çalışır.

Ben zamanında hobi olarak elektronikle uğraşırken bile lcd sürücüsü yazmıştım, gayet basitti. Bunlar çocuk oyuncağı işler, biraz gayret.

Ben program kısmını kast etmiştim :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • UP
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.