Şimdi Ara

PIC proglamak için en iyi dil !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben PIC programlamaya merak saldım.Ve zaten programlamaya ve elektroniğe merakım çocukluktan beri.
    Bu yüzden bir kaç sorum var.
    PIC'ler C dili ile programlanıyor ama ben öğrenmişken başka işlerimede yarasın diye PHYTON'u seçtim.
    PYTHON ile PIC programlanırmı aceba.
    Birde bana kitap önerirmisiniz bitidiğim zaman dili tamamen öğretecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bence pıc yerine arduino öğren daha iyi olur ben artık fazla pıc görmüyorum bence arduino kullan kitap olarakta kodlab yayınları kaliteli içerik sunuyor
  • bedevi07 B kullanıcısına yanıt
    Ben pic daha iyi ve daha ucuz oluyor.PIC le yapılabilecekler ardiunodan daha fazla.Ben PIC i seçtim.Arduinoya yöneleceğimi hiç sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce bu işlerle uğraşmamış kişiler için arduino daha mantıklı . daha kolay ve daha basit. arduino ile belli bir temel attıktan sonra pic e geçerseniz daha iyi olur bence. pic için de c dili kullanılıyor. ve belli başlı derleyici firmaları kendi özel bir kaç fonksiyonla beraber bu iş için derleyiciler yapmış.pic c, ccs c , mıkro c gibi compiler lar var. temelde hepsi c dili .ama firmadan firmaya yapısal bir kaç farklılık oluyor. arduino ilkokul-lise çağı için , pic ise üni. çağı için gibi düşünün. tabi bu sadece bir benzetme hani. arduinoda kart hazır gelir. picte ise genelde buton, led,regülator,pot , lcd, sürücüler ve diğer herşeyi siz tasarlarsınız .hem kodlamasını hem de tasarımını yaparsınız .Bu sebeple dediğim gibi önce arduino sonra pic sonra da bambaşka şeyler var zaten.
  • Pic ve arduino birbirinin muadili şeyler değil. Pic sadece bir mikrodenetleyici. Arduino ise Atmel mcu kullanan bir board ve yazılım platformu.

    Pic'in muadili Atmel avr ya da Stm8 olabilir. Her ikisi de pic ten daha iyidir çoğu kişiye göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    ARDUINO nunda programladığımız yeri aslında ATMEL çip.ATMEL ve ya MICROCHIP PIC.Ben PIC'i seçtim daha hoşuma gitti ve çoğu konudada PIC daha iyi olduğu söylüyorlar.Benim aslında temel amacım programlama dili öğrenmek ve elektroniğe ilgim olduğundan neden PIC programlamayım diye sordum.PYTHON kullanılırmı diyenaormamın sebebi ise öğrenmişken daha çok tercih edilen bir dili seçmek.Ama mecbur yine C öğrenmeliyim.Kitap önerileriniz varmı aceba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • söylediğiniz doğrudur. arduinoda da bir mikrodenetleyici var sonuçta. arduinoyla başlayın dememin sebebi siz pice başlayınca, ya bir geliştirme kartı alacaksınız- ki bu arduino almak gibi olacak- ya da kendıniz tasarlaycaksınız.yeni başlayan biri için tasarım ve elektronık bılgısınden ziyade programlama olayını çözün önce bence. çünkü elektronik ve tasarım daha zor ve öğrenmesi zaman alan birşey. arduino daha kolaydır. birçok şeyi hazır.fonksiyonlar, kütüphaneler, uyumlu yan ürünler filan ... bol bol var. picte ise programlama daha zordur. dile hakim olmak gerekir. denetleyici yapısını filan bilmek gerekir. uzun bir uğraş hani.mesela arduinoda atmelin atmega denetleyicisi var. onu programlayayım ve tasarımı da ben yapayım dersenız yine c bilmeniz lazım. seviye olarak pic ile aynı hani.bu işlerle uğraşacaksanız yavaş yavaş ve küçük küçük adımlarla ilerleyin bence. python konusuna gelirsek ; bildiğim kadarıyla java dan sonra piyasada en çok tutulan dillerden biri. ama bununla herşeyi yapayım diyemezsiniz. c dilini öğrenmek şart. zaten programlama mantığını kavradıysanız çok kısa sürede öğrenirsiniz. kitap olarak da pic için "serdar çiçek ccs c" kitabı var.arduino için ise "çağan ile arduino" diye aratın youtube ta. atmel için de "atmel studio dersleri" diye aratın . benden bu kadar.kolay gelsin :)




  • stm çok iyi ya. bir türlü sağlam bir proje denk gelmedi şu stm32 ile.
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Söylediklerin doğru kardeşim ama ben PIC'e merak saldım ve ARDUINO'ya karşı herzaman soğuk olmuşumdur. Tasarım yapabilirim tasarımlarım iyidir meraklıyım bu konuda ve pcb tasarımlarımı çinden getirteceğim çünkü evde yaptığımdan daha şık ve kaliteli oluyor sonuça fabrika üretimi.Bir sorum daha var hocam kitap için C dilini anlatan kitapmı alayım CSS C yimi alayım.Yanılmıyorsam C kitapları C nin tamamını öğretitken CSS C kitapları sadece C ile PIC programlamayı öğretiyor.

    C için bunu buldumhttp://www.kodlab.com/BookDetail.aspx?ID=630



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389A88529 -- 10 Ekim 2017; 19:35:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle. Ccs C, C dili için yazılmış ve editor firması bunu PIC e uyarlamış.kitapta temel seviyede c anlatıyor ama ayrı bi kitaptan komple c ye çalışmak da ayrı bir artı olur elbet. Kitap da iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam.Ben komple C ye çalışıyım çünkü asıl amaç programlama öğrenmek bir zaman sonra CSS C'ye geçerim sonra java derken 1-2 yıla iyi bir programcı olurum herhalde Linkteki kitabımı alıyım yoksa sizin önericeğiniz başka bir kitap varmı? Ben C HOW TO PROGRAM'ın Türkçesini alıyım dedim oda eski ve 1023 sayfa çok fazla o olmaz o yüzden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Millet Her Yönüyle C kitabını aldım.Aceba yanında Algoritma kitabıda alayımmı acil cevap lütfen ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pic assembly dilin de kendini bi yere kadar getirmende fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.