Forumda Pic programlayıcılarla ilgili oldukça fazla konu var fakat istediğim bilgiyi bulamadım. Ben microchip in orjinal sitesinden pickit 3 almak istiyorum ama bir kaç pürüzle karşılaştım bunların önemli olup olmadıklarını bilmediğimden size danışmak istedim. ilk önce bu alacağım ürünün linki :https://www.microchipdirect.com/ProductSearch.aspx?Keywords=PG164130 . Burda yazan Please note: a RJ-11 to ICSP adaptor (AC164 110) is required when using the PICkit 3 with MPLAB ICD Headers. uyarısında belirtilen adaptörü de ayrıca sipariş etmelimiyim yani MPLAB ICD Headers kullanımı çok gerekli mi? Diğer bir mevzuda Note: The PICkit 3 In-Circuit Debugger/Programmer is NOT a production programmer. It should be used for development purposes only. türkçe ne yazdığını anlasamda ne demek istediğini anlamadım. Bu uyarılardan başka bu linkde bulunan ürünü aldığım zaman pic e program yüklemek için ayrıca nelere ihtiyacım var kablo vb. Pickit3 kullanan arkadaşlar bu linkdeki ürün dışında pic programlama için nelere ihtiyacım olduğunu belirtirlerse çok yardımları dokunur(yükleme programı dışında). şimdiden teşekkürler.
adaptörü alman lazım yada kendin o kısmıda yapabilrsin.ikinci ingilizce kısımda seri üretim için değil.bireysel kullanımlar içindir diyor.bunu amerikadan alışveriş yaptığın birçok elektronik sitesi der meselea ti den bir şey alıcaksan o da askeri amaçlar için kullanmayacığını onaylıyormusun diyor.onlar senle alakalı değil.
Bunu almak yerine expkits'in pickit3 klonunu da alabilirsin. Orjinal devre ile birebir aynı olmakla beraber ek olarak zif sokette içeriyor. Ben aynı firmanın pickit2 sini kullanıyorum ve gayet de memnunum.