Şimdi Ara

pic in boşta kalan pinleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar , projemde kullandığım picin bütün ayaklarını kullanmıyorum ,bu ayakları

1-girişmi yoksa çıkışmı olarak tanıtayım
    2-bu ayakları direk mi şaselendireyim

bu soruları sormamım sebebi proje nekadarda basit olsa sağlıklı olarak çok uzun süre çalışmasını görmem

Saygılarımla TAYTIS

• Bunun hiçbir önemi yok açıkcası. Ayrıca şaselemen de gerekmiyor. Bu lojik kapı entegrelerinde gerekliydi. Kullanılmayan girişler ya şaseye ya da artıya verilir di gereksiz yere akım tüketmesin. Ama PIC içinde bunu düzenleyen karmaşık bir yapı var zaten.
  • melih abi sence çıkışmı olsun yoksa girişmi ve nasıl şaselendireyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Umarım fikir verir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_4403664/mpage_1/key_//tm.htm#4403664

Saygılar.
    Melih

Melih Bey, bahsettiğiniz linkte arkadaş sorunu LVP , yani bazı PIC'lerde bulunan Low Voltage Programming özelliğini kapatarak çözmüş. Bunun boşta kalan pinlerle hiçbir ilişkisi yoktur, olamaz da. Tekrarlıyorum. PIC öyle kullanılmayan I/O pinleri boşta bırakılınca saçmalayacak türden bir mikrodenetleyici değildir. Halihazırda bir mikrodenetleyicinin böylesi kararsız durumlara izin verebilmesi mümkün de değildir. Bir ayda silinir giderdi piyasadan malümunuz.

• 1 yıldan fazla Pic kullanıyorum ve şu ana kadar bu konuya pek dikkat etmedim ve bu konuyla ilgili bir sorun yaşamadım.

Ama bu konu da sorun yaşaman yazdığın programlada alakalı bir durum.Çünkü sen

MOVF PORTB,0

dersin ama portb de bir kaç pin açıktadır.Böyle olunca bu pinlerin lojik seviyelerini bilemessin.

Eğer bu komuttan sonra

BTFSS STATUS,2

dersen ne olacağı belli olmaz.Çünkü burdan evet kararı çıkması için tüm bitlerin düşük seviye olması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.