Şimdi Ara

PIC İçin Gerekli Olan YAZILIMLAR ===>Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar PIC programlama için hangi programları önerirsiniz?
    "PIC ile uğraşıyorsanız bu programlar olmazsa olmaz" dedikleriniz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 7 Mayıs 2009; 14:38:34 >

• program değilde yazılım dili olarak pic basic öneririm öğrenmesi çok kolay ve zevkli bi dil. tabi bunun için netten pic basic pro compiler ve micro code studio bulman lazım
  • Basicte çok sorunlar var. C temelli bir dil kullanmanız faydanıza olur. CCS C başlangıç için yeterince iyi bir seçim olacaktır.
  • MPLAB 'ı kullanmak en kolayıdır . CCS C yi de destekler , simulatörü'de içindedir , herşeyi windows ortamında yapar sıkılmazsınız.
    birçok programlayıcıyı , picstart'ı , ICD debuggeri doğrudan kullanır , pic projelerinizi en az sorunla yaparsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: merakliturk

Basicte çok sorunlar var. C temelli bir dil kullanmanız faydanıza olur. CCS C başlangıç için yeterince iyi bir seçim olacaktır.

daha öncede CCS kullanmamı öneren olmuştu.Muhtemelen bunu kullnacağım
  • asm için MPLAB
    pbp için microcode
  • asm yazmayı bilmeyen hiçbir programcı profesyonel değildir C de arka planda neler yapıldığını bilmeden biyere kadar program yazarsınız ama bazı durumlarda C + asm yazmanız gerekecektir yüksek hızlı seri haberleşmeler senkronize sistemler ve performans gerekdiğinde komut işlem zamanı açısından asm kullanmak daha iyidir kısacası C de duvarlar hazırdır bina yaparsınız asm de tuğla harç demir vardır kendi duvarınızı yapıp bina yaparsınız bu yüzden önce asm sonra C dili öğrenip yerine göre ikisinide kullanmak lazım

derleyici olarak MPLAP öneririm 8.30 u çıkmış indirip kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskun72 -- 10 Mayıs 2009; 14:40:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: coskun72

asm yazmayı bilmeyen hiçbir programcı profesyonel değildir C de arka planda neler yapıldığını bilmeden biyere kadar program yazarsınız ama bazı durumlarda C + asm yazmanız gerekecektir yüksek hızlı seri haberleşmeler senkronize sistemler ve performans gerekdiğinde komut işlem zamanı açısından asm kullanmak daha iyidir kısacası C de duvarlar hazırdır bina yaparsınız asm de tuğla harç demir vardır kendi duvarınızı yapıp bina yaparsınız bu yüzden önce asm sonra C dili öğrenip yerine göre ikisinide kullanmak lazım

derleyici olarak MPLAP öneririm 8.30 u çıkmış indirip kullanın

hocam o devir kapandı artık derleyici programlar bi tıkla C kodunu ASM ye çevirip düzenleme imkanıda veriyor ,tabi asm öğrenmeyin demiyorum öğrenmekte fayda var kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR.YILMAZ -- 12 Mayıs 2009; 13:45:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _DesertEagLe_
    hocam o devir kapandı artık derleyici programlar bi tıkla C kodunu ASM ye çevirip düzenleme imkanıda veriyor ,tabi asm öğrenmeyin demiyorum öğrenmekte fayda var kolay gelsin..

Yazılımda devir kapandı diye bişey olmaz en güçlü tasarım herşeye hakim olduğunda oluşur şimdi bile ben bişeyin arka planını düşünmeden yazamam illede asm diyen programcıları tanıyorum heleki asm dili en temel mikroişlemci dilidir C den çevirme yapıp üzerinde oynama yapmak baştan yazmaktan daha zordur bunuda anlamış olmak lazım akıcılık konusunda CCS kullanıyorum asm den daha kolay,görsel,iş bitirmek açısından hızlı ve hata bulmak kolay displeyli ledli devreler için uygundur ancak bu işden para kazanmak ilerlemek herşeyiyle öğrenmek isteyenlerin en temelden başlaması herşeyi mantığına uygun yapması şart teknolojiyi bugünden yakalarsanız yarın ne olacağınızı kestirmeniz zor olur umarım herşey dediğin kadar(bir tık)kolaydır yazılımda ve benim karşılaştığım hataları sen yaşamazsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.