Şimdi Ara

PHYSX amd+nvidia

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar arkadaşlar.. bu aralar bazı konularda ve bazı arkadaşların imzasında denk geldiğim bir mevzuyu sizlere sorma ihtiyacı duydum.. Physx nedir? ve bazı arkadaşlar bir amd bir nvidia kart yazmışlar imzalarına.. amd de physx desteği yok diye nvidia mı takıyorlar?

Zalman Z11Plus / i72600K 4.6ghz Stable / Saphire r9 290 Trix-OC / Asus Maximus Extreme IV / Antec Kühler 620 H2O / 2*4 GB Gskill Ripjaws Z 2133 cl 11 / Corsair GS700 / Zalman ZM-MFC 3 Fan Controller / İntel 330 Series 120 GB SsD / 1 TB WD sataII hdd / 1TB SG Barracuda / Logitech G9x / ThermalTake Challenger Ultimate / Razer Nostromo / Creative Sound Blaster Pro / Creative A220 2 1 http://forum.donanimhaber.com/m_90792809/f_//tm.htm

• Aynen öyle 2. slota kıytırık bir physx destekleyen kart takılıp devam ediliyor

Bazı oyunlarda ve physx destekleyen bazı programlarda hız/fps artışı sağlıyor. Borderlands 2 de amd kartlara sıkıntı çıkartmaktan başka bir şey yapmıyor örn
    Zalman Z11Plus / i72600K 4.6ghz Stable / Saphire r9 290 Trix-OC / Asus Maximus Extreme IV / Antec Kühler 620 H2O / 2*4 GB Gskill Ripjaws Z 2133 cl 11 / Corsair GS700 / Zalman ZM-MFC 3 Fan Controller / İntel 330 Series 120 GB SsD / 1 TB WD sataII hdd / 1TB SG Barracuda / Logitech G9x / ThermalTake Challenger Ultimate / Razer Nostromo / Creative Sound Blaster Pro / Creative A220 2 1 http://forum.donanimhaber.com/m_90792809/f_//tm.htm
  • suat6027 kullanıcısına yanıt
    Şöyle oluyor, görüntüyü amd kart veriyor; 2. ekran kartı sadece o özelliği destekliyor. Yazılım ile hallediliyor olması lazım bir şey bağlanmıyor diye biliyorum
    ise ekran kartında ciddi performans kayıplarına sebep oluyor.
    Bunu engellemek için nvidia tarafında 2.bir physx kartı kullanımı öneriliyor.
    bana göre physx in pek bir getirisi yok o yüzden ikinci kartın yakacağı elektriğe vs değer mi
    bence değmez ama yinede kullanıması istendiğinde
    ikinci kart takılarak nvidia panelden 2.kart physx işlemcisi olsun şeklinde seçildiğinde aktif oluyor.
    Normalde ilk kart amd olsun veya nvidia olsun çalışıyordu ancak nvidia bunu istemediğinden
    o konuya kıstılama getirdi modlu driver haricinde ilk kart nvidia değilse
    ikinci nvidia kartı physx olarak desteklemiyor ancak oynanmış direverlar ile bu mümkün.
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • suat6027 kullanıcısına yanıt
    Kısacası olsa nolur olmasa nolur hiç nvidia almadım phys var nvidia alayımda demedim o kadar sıkıntı yapılcak bişi değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Graves or Feed

Aynen öyle 2. slota kıytırık bir physx destekleyen kart takılıp devam ediliyor

Bazı oyunlarda ve physx destekleyen bazı programlarda hız/fps artışı sağlıyor. Borderlands 2 de amd kartlara sıkıntı çıkartmaktan başka bir şey yapmıyor örn

O her anakartta olmuyordu yanlız. MSİ'ın bir kartı vardı galiba AMD ve NVidia kartı ikisini de açıyordu.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunun cevabı bu anakartlarda saklı. Bundan başka da hem AMD hem NVidia destekleyen anakart üretildiğini hatırlamıyorum.

http://www.msi.com/product/mb/870A_Fuzion.html#hero-overview

http://www.msi.com/product/mb/P55A_Fuzion.html#hero-overview

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

http://www.msi.com/product/mb/870A_Fuzion.html#hero-overview

http://www.msi.com/product/mb/P55A_Fuzion.html#hero-overview

Orijinalden alıntı: omfarcan

Eger physx icin ikinci karti invidia alacak arkadaslar bosuna almasinlar.hem fazladan enerji tuketimi hemde ips olmayan monitor kullaniminda oyundaki physx sahneleri pek goze hitap etmiyor.

ips monitör ne alaka anlamadım ?

İkinci bir durum durumu sadece tek anakarta indirgeyen arkadaşımız olmuş. Kesinlikle bununla da alakalı bir durum değil başlıkta sözü edilen konu.

Bu iş hybrid physx diye geçer çift pci-ex çıkışlı hemen hemen bütün anakartlarda yapılabilir.
    Forumda bununla ilgili konular mevcut, konu sahibi arkadaş aratırsan faydalı bilgiler bulabilirsin.

İngilizcen iyi ise amd hybrid physx diye aratırsan istemediğin kadar kaynağa ulaşabilirsin. Günümüzde yabancılar hala bu şekilde hybrid physx kullanmakta.
    Öyle çok zor bir iş de değil bunu ayarlamak, yok modlu sürücüler vs. kafa kurcalamasın. Kullanacağınız modlu sürücü yok sadece physx'i amd ile aktif edecek ufak bir pacth var.

Ayrıca insanlar bilgi sahibi olmadığı konularda neden fikir sunarlar anlamam
    MSI Gaming Pro Carbon Wifi // Ryzen 3700X // G.Skill Ripjaws V 16gb 3200mhz // MSI Gaming Gtx 1070ti // SAmsung 850pro 250gb // Corsair H100i // CM Haf-X 942 // ASus Vg248qe 144hz // Logitech G502 - Z5500 - G710plus // Sennheiser GSP 600 - GSX 1000

• Oh be.
    Sanıyorum iki kere başka başlık altında şu PhysX ile ilgili çift kart muhabbetini sormuş ve sallanmamışımdır, konuya yabancı kalıp merak edipte istediği sonuca ulaşamayan tek ben değilmişim anlaşılan. Arkadaş sağ olsun benden önce davranıp direkt konu açmış. Ben araştırdığımda da pek birşey anlayamamıştım.

Şimdi ise anladığım kadarıyla ise ister Nvidia + Nvidia ise AMD + Nvidia olsun, iki kart ile PhysX mümkün gereken ayarlamaları yapınca.

Hatta geçen gün bir başka konu altıda GTX780Ti ile GTX750Ti birlikte kullanımından bahsedilmişti, biri PhysX için, sizce böyle güçlü bir karta ayrı bir PhysX kart ihtiyacı var mı ki?

Şu an physx için kart alacak olsam herhalde gt640 alırdım, hem ek güç pin istemez hem fazla ısınmaz hem de fiyat olarak da ikinci elden uygun fiyata temin edilebilir.
    Tabi bu sözlerim 1080p tek monitör için geçerli.
    MSI Gaming Pro Carbon Wifi // Ryzen 3700X // G.Skill Ripjaws V 16gb 3200mhz // MSI Gaming Gtx 1070ti // SAmsung 850pro 250gb // Corsair H100i // CM Haf-X 942 // ASus Vg248qe 144hz // Logitech G502 - Z5500 - G710plus // Sennheiser GSP 600 - GSX 1000
  • Her şeye bir çözüm bulmuşlar. Maşallah.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.