ben dreamweaver kullanıyorum daha yepyeni 1-2 numara öğrendim php'de mesela print gibi ancak bunu browserda gösteremiyorum preview diyince nasıl gösterebilirim browserımda phpyi şimdiden teşekkürler
sen bi süre notepad takıl ;) forumlarda heryerde php mysql apache kurulumu anlatılıyor hazır paketler falan var kuruyorsun localhostuna ..http://localhost yazıosun browser'ına eğer hata olmadan bi sayfa açılıyorsa tamamdır! Ondan sonra yapcağın iş serverın kök dizinine ( server'ı install ettiğin dizinin içinde www , htdocs gibi klasörler ismi vardır ) .php uzantılı dosyalarını atmak ...
Daha ayrıntılı şekilde öğrenmek istiyorsan google'ı kullan derim ;D
kardeş ben programı kurdum. tarayıcıda localhost yzınca bi sayfa açılıyo,yani çalışıyo kannımca. ama www klasörüne kopyaladığım .php uzantılı dosyanın ismini http://localhost/askquestin.php şeklinde yazınca 404 not found uyarısı veriyo. nedendir anlamadım.
1-PHP kurulumu yani internetten hazr paket indirip hepsi bi arada olanlardan mı kurdunuz yoksa manual apache mi kurdunuz.PHP olmayınca php ye 404 veriri mi bilmem ama aklıma geldi yazdım. 2-www klasörünü siz mi yarattınız yoksa var mıydı? 3-Dosyanın adını doğru yazdığınızdan emin misiniz? 4-Şimdilik aklıma bu kadar geldi
1. hepsi bir arada olandan kurdum. senin önerdiğin vertrigo'yu kaldırp appserv diye bişe kurdum 2. www klasörü vardı. 3. dosya ismini kopyala yapıştır yapıyom yanlış yazma ihtimaline karşı. 4. teşekkür ederim
internetten "easyPHP" isimli programı download et ve bilgisayarına kur. EasyPHP yi kurduktan sonra çalıştır (sağ alt simgede bir e harfi çıkacak, apache ve mysql "started" durumunda olmalı )
daha sonra easy php yi yüklediğin klasöre git. www isimli klasörün içine "php" uzantılı dosyalarını at.
daha sonra internet explorer i ac ve 127.0.0.1 yaz. burada bütün php programlarını göreceksin
explorer kullanmıyorum. firefox kullanıyorum sorun ondamı acaba. birde ie de deneyeyim bak hiç aklıma gelmedi. easyphp yi indirmiştim birde onu kurayım şimdi.
quote:
Orjinalden alıntı: ceyi35
1. hepsi bir arada olandan kurdum. senin önerdiğin vertrigo'yu kaldırp appserv diye bişe kurdum 2. www klasörü vardı. 3. dosya ismini kopyala yapıştır yapıyom yanlış yazma ihtimaline karşı. 4. teşekkür ederim
Niye sildin güzelim vertrigoyu Rica ederim
herkes bişi tavsiye etmiş appserv, easyphp falan buda benden